Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ (ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ) & ΕΠΑΝΗΛΘΑ!



Περίμενα τη συναυλία της Λένας Πλάτωνος στο Ηρώδειο με την ίδια κατάνυξη και με το ίδιο συναίσθημα ψυχικής ανάτασης που δημιουργείται στους χριστιανούς τη βραδιά του Χριστός Ανέστη! Αυτούς για να' μαι απόλυτα ειλικρινής δε μπόρεσα ποτέ να τους καταλάβω...Πριν από λίγες ώρες όμως μπόρεσα να καταλάβω το λόγο που εκατοντάδες άνθρωποι, νέοι στην πλειοψηφία τους, χειροκροτούσαν ή λικνίζονταν ρυθμικά στο άκουσμα των τραγουδιών της Πλάτωνος μέσα από το καινούργιο ηχητικό background που τους έδωσε αυτός ο χρυσοχέρης νέος, ονόματι Στέργιος Τσιρλιάγκος! Ήταν η πρώτη συναυλία που παρακολούθησα φέτος στο Ηρώδειο και τα πρώτα- πρώτα καθίσματα, αυτά που δίνονται συνήθως στην πολιτική ηγεσία, παρέμειναν άδεια καθ' όλη τη διάρκεια της. Όπως όμως ήταν και η πρώτη που παρακολουθούσα γενικώς στον εν λόγω χώρο και οι άνθρωποι δεν έλεγαν να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους γι' αρκετή ώρα μετά το τέλος της συναυλίας, εξαναγκάζοντας κυριολεκτικά μια τρισευτυχισμένη Λένα Πλάτωνος να σηκωθεί και μετά να ξανακαθίσει στο πιάνο της, προξενώντας κανονικό παραλήρημα! Ας ήταν συναυλία του Σάκη Ρουβά και τότε θα βλέπαμε τουλάχιστον τη Ντόρα Μπακογιάννη, αν ήταν και του Σπανουδάκη, ε τότε ο Πρωθυπουργός θα προσερχόταν μετά της συζύγου του και της σωματοφυλακής του. Καλύτερα έτσι! Τραγούδια που μιλούν για εμιγκρέδες από τη Ρουμανία, που εύχονται να πέσει καρκίνος στα χέρια αυτών που δηλητηρίασαν το σκύλο τον Μάρκο ή που πολύ συμπυκνωμένα εξιστορούν τη λάθος αγάπη των ανθρώπων, οφείλουν να κοινωνούνται από τη νεολαία και τα πιο υγιή κύτταρα αυτής της κοινωνίας! Όπως και έγινε, μεγαλοπρεπώς μάλιστα! Προσήλθαν όμως αρκετοί φίλοι και συνάδερφοι της Λένας Πλάτωνος για να την τιμήσουν σ' αυτή την ιστορικής σημασίας εμφάνιση της: η Ντόρα Μπακοπούλου (και ουχί η προαναφερθείσα Ντόρα Μπακογιάννη), ο Μανώλης Μητσιάς, η Μαριανίνα Κριεζή, ο Γιώργος Χρονάς, η Αλίκη Καγιαλόγλου, ο Κώστας Χατζόπουλος των ANEMOS, οι νεότεροι Βασίλης Γισδάκης, Γιώργης Χριστοδούλου, Τατιάνα Ζωγράφου, Δημήτρης Μαραμής, Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης, Δημήτρης Αρναούτης, Ηλίας Βαμβακούσης κ.α. Αριστεροί είμαστε (γιατί να το κρύψουμε άλλωστε) και παρ' όλα αυτά, χωρίς καμία διάθεση προπαγάνδας, οφείλω να πω ό,τι ο μοναδικός εκπρόσωπος της πολιτικής ζωής της χώρας που βρισκόταν εκεί, ακριβώς πίσω μου, ήταν ο Γρηγόρης Ψαριανός του ΣΥΡΙΖΑ. Παντελής και η απουσία των μεγαλοδημοσιογράφων με αναμενόμενες εξαιρέσεις μερικούς διανοούμενους του συναφιού, σαν τον Γιώργο Τσάμπρα, τον Γιώργο Αλλαμανή και τον Κορνήλιο Διαμαντόπουλο του ΤΖΑΖ + JAZZ. Όσο για τη συναυλία αυτή καθ' αυτή, τα λόγια είναι περιττά!

Μπροστά σε ένα ταιριαστό tribal σκηνικό, αποτελούμενο από τεράστια γεωμετρικά σχήματα (η επιμέλεια ήταν του Άγγελου Μεντή) και με τους κατάλληλους, άψογα συντονισμένους με το ηχητικό υλικό, φωτισμούς (εδώ την επιμέλεια είχαν ο Παύλος Μαυρίδης και ο Γιάννης Αποστολέλης), για δυόμισι περίπου ώρες γίναμε μάρτυρες ενός πολιτιστικού γεγονότος που αισθανόμαστε τόσο υποχρεωμένοι απέναντι του ώστε σίγουρα θα το μνημονεύουμε για πάρα πολλά χρόνια! Σταχυολογώ, μιλώντας πάντα υποκειμενικά και υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση, μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της βραδιάς: τον ψυχωμένο Κ. Βήτα στην ερμηνεία του Μάρκου- δε φανταζόμουν ποτέ ειλικρινά ό,τι όχι μόνο θα δάκρυζα, αλλά θα έκλαιγα κανονικά τυλιγμένος στο κάθισμα μου ακούγοντας τον Κ. Βήτα! Την πληθωρική και θεατρικότατη Μάρθα Φριντζήλα που ρωτούσε Τι νέα, ψιψίνα σ' ένα τσαχπίνικο ντουέτο με την Έλλη Πασπαλά! Την Πασπαλά που δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά της συμμετοχής της, χοροπηδώντας σαν κοριτσάκι σε rock συναυλία, ειδικά στο τραγούδι Πρωτομαγιά από τα Ημερολόγια! Τον συγκλονιστικό Γιάννη Παλαμίδα στο Αλίμονο, με μιαν ερμηνεία που θα ζήλευε κι ο Freddy Mercury! Τη Ρωσίδα Βικτώρια Μπόζικ που τραγούδησε στη γλώσσα της τη Ρωσική Ρομάντζα και κάλυψε την αμηχανία της εμφάνισης της μπροστά στον κόσμο, τραγουδώντας ουσιαστικά μόνο για την Πλάτωνος που τη συνόδευε στο πιάνο. Από τις πλέον συγκινητικές στιγμές, γνωρίζοντας και τη σχέση καθημερινότητας των δύο γυναικών! Μια ένσταση έχω μόνο αναφορικά με τα δύο τραγούδια από τον Καρυωτάκη που ακούστηκαν: Πιστεύω ό,τι η απουσία της Σαβίνας Γιαννάτου εκεί έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Ο Βασιλικός των Raining Pleasure είναι αναμφισβήτητα ένας καλός ερμηνευτής χατζιδακικού αισθήματος, μα ακόμη κι αυτή η μεγάλης έκτασης φωνή του συγκριτικά με τις ιστορικές πια ερμηνείες της Γιαννάτου, μίκρυνε σε ολοφάνερο βαθμό. Κι αυτό, παρ' όλη τη μελέτη που φάνηκε να' χει αφιερώσει στο συγκεκριμένο κλασικό υλικό της Πλάτωνος.

Η ίδια η Πλάτωνος ήταν και πάλι μετά τη βραδιά του Μάρτη στον Ιανό, η Βασίλισσα του Ηρωδείου! Όσο και όταν ακούς στο δίσκο τη φράση Είμαι ευτυχισμένη απ' τα χείλη της, καταλαβαίνεις πως στην πραγματικότητα βγάζει κραυγή απόγνωσης. Χθες βράδυ όμως το εννοούσε! Ο κόσμος το εισέπραξε και την αποθέωσε, οδηγώντας την πολύ σωστά σε δύο απανωτές, και άλλη μία στο τέλος, εκτελέσεις της Πρωτομαγιάς με την Πασπαλά και τη Φριντζήλα να ξεσηκώνουν τα πλήθη με την εξωστρεφή τους διάθεση, τέλεια προσαρμοσμένη στον ενωτικό ηλεκτρονικό ντανσάδικο ρυθμό! Καταπληκτική και η μπάντα, αποτελούμενη ως επί το πλείστον από παλιόφιλους ροκάδες μουσικούς, σαν τον Tsiko στα ντραμς (μέλος των Αδέσποτων Σκυλιών του Πουλικάκου και όχι μόνο), τον Vlastur στο μπάσο (η μασκότ της βραδιάς!), τον νεαρότερο Στράτο Σπηλιωτόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα (φοβερά τα σόλα του!) και βέβαια τον Στέργιο Τσιρλιάγκο που εκτός των πλήκτρων, επιμελήθηκε τον ηχητικό σχεδιασμό, τους προγραμματισμούς και τις ενορχηστρώσεις! Η Λένα Πλάτωνος είπε ΕΠΑΝΗΛΘΑ και ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ! Ας κρατήσουμε αυτές τις δυο φράσεις της που συνοψίζουν ολόκληρο το νόημα της συναυλίας για την ίδια προσωπικά! Όλοι οι άλλοι, εμείς δηλαδή που βρεθήκαμε στο Ηρώδειο, ορμώμενοι περισσότερο από την αγάπη μας και το θαυμασμό μας για την Υψηλή και Ακριβή Τέχνη της, οφείλουμε να νιώθουμε εξίσου ευτυχισμένοι! Και τυχεροί επίσης! Να είστε σίγουροι, όταν τα χρόνια θα περάσουν και η συναυλία θα εκτιμηθεί ως γεγονός μέγιστης καλλιτεχνικής σημασίας, θα' χουμε να το καμαρώνουμε ο καθένας ξεχωριστά: ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ! * ορίστε κι ένα στιγμιότυπο από το τραπέζι μετά τη συναυλία με Γιώργη Χριστοδούλου, Bosko και Νατάσσα Μποφίλιου!


** κι εδώ ένα video με την Πρωτομαγιά και το περίφημο Είμαι Ευτυχισμένη! που τραγούδησε η Λένα Πλάτωνος μαζί με το κοινό της εκείνο το βράδυ! Για όλους όσοι ζήτησαν κάποιο ντοκουμέντο. Λυπάμαι, δε μου εστάλη κάτι καλύτερο σε ποιότητα εικόνας μέχρι της παρούσης!

57 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ήμουν κι εγώ εκεί!
Εκπληκτική η Λένα. Μας ταξίδεψε πάλι με την μουσική της. Ας είναι καλά.
Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρεις, βλέποντας κάποιες βιντεοκάμερες δίπλα στην κονσόλα, υπάρχει πρόβλεψη να δούμε το υλικό σε DVD;

celsius33 είπε...

Ήμουν και γω εκεί, τα γραψες χορταστικά και υπέροχα και κυρίως αντικειμενικά. Ήταν μια βραδυά, όπου η έννοια το να επιστρέφει το κοινό ενέργεια θεραπευτική στον καλλιτέχνη πήρε σάρκα και οστά. Και το είμαι ευτυχισμένη θα στοιχειώνει αρκετές μοναχικές στιγμές μας από δω και πέρα.

Μαρκησία του Ο. είπε...

Περίμενα πως και πως να ακούσω κι άλλα, κυρίως από τις Μάσκες Ηλίου...όσο καλά κι αν ήταν, ας μην κρυβόμαστε, ήταν λίγο εκτός φάσης η Λένα. Σίγουρα, όμως, ήταν άθλος για εκείνη και είναι πολύ σημαντικό που το κατάφερε. Όταν την είδα στη σκηνή, είδα κατι από αυτό το κορίτσι που τραγουδούσε "Είμαι μαγνητοταινία διάτρητη απο παράνομη σιωπή.."
είχε ανάγκη να δει πόσοι άνθρωποι την αγάπησαν και την αγαπούν.

Ο Παλαμίδας ήταν -για μένα- η καλύτερη φωνή και παρουσία. Το Κοπερτί του σου έσκιζε τα σωθικά. Αδιανόητο αυτός ο άνθρωπος να μην τραγουδάει...όπως μου είπε όμως μετά που τον πέτυχα, δεν του αρέσει τίποτα για να τραγουδήσει!

Ο Βασιλικός και μένα μου φάνηκε κάπως ασθενικός για τα τραγούδια του Καρυωτάκη. Καλύτερα να τα έλεγε η Πασπαλά.

Παρά τις επιμέρους ενστάσεις, κυρίως για τη διάρκεια -θα μπορουσε να είναι μεγαλύτερη με το έργο που έχει δώσει αυτή η γυναίκα-σίγουρα μια πολύ ωραία βραδιά και η ενορχήστρωση έδωσε νέα φρεσκάδα - ακόμα και σε ό,τι είπαν από τα Λεπιδόπτερα, έναν ιδιαίτερα δύσκολο δίσκο, στιχουργικά και μουσικά.

frank barrell είπε...

Ιστορική συναυλία και τυχεροί όσοι ήσασταν παρόντες. Κρίμα να μην γίνει κάτι παρόμοιο και στη Θεσσαλονίκη πάντως...
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι είναι αμαρτία να μη τραγουδάει ο Παλαμίδας. Όσοι γράφουν τραγούδια οφείλουν να επανορθώσουν επειγόντως! Χαιρετώ.

Ιφιμέδεια είπε...

Ok. Ζηλέψαμε! Πολύ ωραία περιγραφή.
Να'στε καλά κι εκείνη για το ωραίο ταξίδι που σας έδωσε.

Ανώνυμος είπε...

Συγκινητική η βραδιά χθες.
Δυστυχώς η κακή ακουστική του χώρου δεν επέτρεψε στις νέες ενορχηστρώσεις να αναδειχθουν. Ειδικά τα πλήκτρα χάνονταν μέσα σε ένα γενικότερο μπούκωμα.
Δεν έχει σημασία όμως, νομίζω ότι η συναυλία αυτή έγινε περισσότερο για την ίδια τη Λένα και από την άποψη αυτή πέτυχε απόλυτα το σκοπό της.
Μακάρι να έχει ηχογραφηθεί η συναυλία και να τη δούμε κάποια στιγμή σε dvd...

ΥΓ Ο Μάρκος πρέπει να είναι από τα πιο ωραία τραγούδια που έχουν γραφτεί σε αυτή τη χώρα.

BOSKO είπε...

γιώργος ελευθεριάδης...
ξέρω ότι η συναυλία βιντεοσκοπήθηκε επαγγελματικά. Λίγο που μίλησα μετά με τον Γιώργο Χρονά, μου είπε ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει ως ηχογράφημα. Υποθέτω έτσι ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να συνοδευθεί η δισκογραφική έκδοση και από το DVD!

celsius33...
καλά λες! Η θεραπευτική ενέργεια του κοινού προς τον καλλιτέχνη! Δεν έχω ξαναδεί σε ελληνική συναυλία τραγούδι να παίζεται εις τριπλούν και κάτω υπό τέτοιες συνθήκες! Μια υπέρβαση!

BOSKO είπε...

μαρκησία του ο. ...
νομίζω πως όσο και αν σου φάνηκε εκτός φάσης η Λένα, κακά τα ψέματα, όσοι τη γνωρίζουν προσωπικά, μπορούν να συλλάβουν και το μέγεθος των θεραπευτικών συνεπειών της βραδιάς αυτής πάνω της! Συμφωνώ ότι έμειναν εκτός κάποια κομμάτια, ακόμη κι απ' τη "Λιλιπούπολη". Η Πασπαλά π.χ. θα μπορούσε να τραγουδήσει τη "Ρόζα- Ροζαλία". Επίσης, κατά τη γνώμη μου το ρεπερτόριο εστιάστηκε στο πολύ προσωπικό έργο της συνθέτριας από τις "Μάσκες Ηλίου" και μετά. Ίσως ήταν σωστό που δεν παίχτηκαν πολύ "Καρυωτάκης" και "Σαμποτάζ", διότι θα ήταν ακόμη πιο έντονη η απουσία από τη σκηνή της Σαβίνας Γιαννάτου. Πράγματι, τεράστιο έργο, μα αν έκανε συνοπτική παρουσίαση του θα έπρεπε να ήταν και η Μαρία Φαραντούρη χθες σε ένα- δυο τραγούδια απ' την "Τρίτη Πόρτα". Προσωπικά, δεν έχω κανένα παράπονο από τα κομμάτια που διάλεξε η ίδια.

frank barrell...
ο Γιάννης Παλαμίδας κατά 80% θα είναι καλεσμένος μου Στο Κόκκινο 105,5 την ερχόμενη Κυριακή. Συντονίσου, καθώς θα ερωτηθεί γι' αρκετά πράγματα!

BOSKO είπε...

ιφιμέδεια...
πρόθεση μου δεν ήταν να σας κάνω να ζηλέψετε, αλλά να νιώσετε λίγο άβολα που δεν ήσασταν εκεί χθες βράδυ! Ήταν ντροπή να βλέπεις το Ηρώδειο με πολλά άδεια καθίσματα. Όχι ότι δεν είχε κόσμο, μα περίμενα να γίνεται το αδιαχώρητο! Να' ναι καλά η Λένα Πλάτωνος και θα δώσει πολλές ακόμα συναυλίες! Τη θέλουμε και την αγαπάμε!

ηρακλής...
ειλικρινά εμένα μου φάνηκε μια χαρά η ακουστική και απόλαυσα με την ψυχή μου τις καινούργιες ροκίζουσες ενορχηστρώσεις! Όπως λέω και στον Γιώργο Ελευθεριάδη, πολύ πιθανό να' χουμε σε διπλή έκδοση CD + DVD τη συναυλία! Συμφωνώ απόλυτα για τον "Μάρκο"! Γενικώς αποφεύγω τις φιλοζωικές συγκινήσεις (αν και φιλοξενώ μια γάτα σπίτι μου εδώ και 11 χρόνια!), τούτο το τραγούδι όμως είναι άλλο πράγμα και προσφέρεται για κανονική... ψυχανάλυση!

σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας!

BOSKO είπε...

celsius33...
ήθελα να γράψω "κάτω από τέτοιες συνθήκες" και όχι βέβαια "κάτω υπό"...

celsius33 είπε...

ωραία φάση για τον Παλαμίδα μακάρι να τον έχεις, σίγουρα η βραδιά θα μπορούσε να έχει και κάποια ακόμη τραγούδια αλλά δε με χαλάει καθόλου έτσι όπως εξελίχτηκε,μάλλον θα έλεγα ότι η όποια ασυμμετρία ή ατέλεια είναι εκ των υστέρων απολύτως συμβατές με την προσωπικότητα ενός τέτοιου δημιουργού που θρέφεται από τις αντιφάσεις και τις όποιες αδυναμίες του. Η βραδιά εξελίχτηκε τέλεια. Οι φωνές ήταν καταπληκτικές (η Πασπαλά ένα χάρμα οφθαλμών και αυτιών, ο Παλαμίδας και οι άλλοι ερμηνευτές συγκινητικοί).

...Ποιος τώρα για Bjork ??

Rena Fan είπε...

Ε, φυσικά θα πω ότι ήμουν κι εγώ εκεί και ας ακουστεί κοινότοπο. Με κάλυψες με την περιγραφή σου, για άλλη μια φορά.
Σε κάποια κομμάτια, θα συμφωνήσω με τον Ηρακλή, η ακουστική δεν με ικανοποιούσε. Ίσως να ήταν μόνο πρόβλημα για την πλαϊνή κερκίδα όπου καθόμουν εγώ; (Πού καθόσουν, Ηρακλή;)
Λάτρεψα τις κυρίες Πασπαλά και Φριντζήλα, ως συνήθως Και ήταν συγκλονιστικός ο Κωνσταντίνος στον Μάρκο (χωρίς να υστερούν οι υπόλοιποι).
Κι εγώ θα ήθελα πολύ να άκουγα τη Φαραντούρη σε κομμάτια από την "Τρίτη πόρτα". Σαν να είναι λίγο παρεξηγημένος ο δίσκος αυτός.

Rena Fan είπε...

Επίσης να προσθέσω ότι από την πλαϊνή κερκίδα μπορούσα να δω στην "κουίντα" (αν και δεν νομίζω ότι είναι σωστός όρος για το Ηρώδειο, αλλά τέλος πάντων), ανθρώπους "δικούς" της Λένας Πλάτωνος που όρθιοι συμμετείχαν με όλο τους το είναι στη βραδιά. Χόρευαν, τραγουδούσαν, φωτογράφιζαν, βιντεοσκοπούσαν, την περίμεναν για να τη σφίξουν στην αγκαλιά τους, την "έσπρωχναν" να ξαναβγεί για τα ανκόρ. Δεν ξέρω ποια ακριβώς ήταν τα παιδιά αυτά, αλλά ήταν πολύ συγκινητικό θέαμα.

Ανώνυμος είπε...

@ Rena Fan:

Καθόμουν στο κέντρο του άνω διαζώματος, στις κάτω θέσεις, δίπλα στις κονσόλες (είχα φροντίσει να φτάσω νωρίς νωρίς για να πιάσω καλές θέσεις :) ) . Αυτό που με ενόχλησε κυρίως στον ήχο ήταν ότι δεν άφηνε να φανούν οι λεπτομέρειες, μιας και ως γνωστόν ακόμα και τα πιο απλά τραγούδια της Λένας είναι "λεπτοδουλειά". Επίσης, είμαι ο μόνος που δεν ενθουσιάστηκε από την Πασπαλά? Μου φάνηκε υπερβολική σε κάποια σημεία, σε αντίθεση με τον Κ. Βήτα που θα συμφωνίσω ότι ήταν άψογος, ίσως επειδή ήταν στο στοιχείο του και ταίριαζε απόλυτα με το "πλατωνικό" κλίμα (μαζί με τον Παλαμίδα φυσικά).

Όμως όπως είπα και πριν όλα αυτά είναι λεπτομέρειες και δεν έχουν μεγάλη σημασία. Μια συναυλία, ειδικά όπως η χθεσινή, είναι πολύ περισσότερα από το άθροισμα του ήχου, των ερμηνειών, κλπ. Είναι πάνω απ'όλα συναίσθημα, και αυτό υπήρχε σε μεγαλειώδεις ποσότητες. Ποτέ ξανά φράσεις όπως το "είμαι ευτυχισμένη!" και το "επανήλθα!" της Λένας δεν ακούστηκαν τόσο συγκλονιστικές, μέσα στην αντιφατικότητά τους ίσως...


@ Bosko:
Είσαι ο insider μας, όταν έχεις περισσότερες πληροφορίες για το dvd περιμένουμε post! :)

Jirashimosu είπε...

Εμένα γι' αυτή την απώλεια ποια πατρίδα θα με αποζημιώσει;
:-(
:-(
Η απόσταση εξαργυρώνεται ως παρουσία αν υπάρχει αγάπη;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάρκος

Μιλάμε για το Μάρκο, ποτέ δε δάγκωσε κανέναν
τα μάτια του, τα μάτια του - αγαπούσαν αλλά φοβισμένα
οι ιδιοκτήτες του τον είχαν το μισό καιρό δεμένο, το μισό καιρό λυτό
ούτε κι αυτοί ήξεραν από το Μάρκο τι ζητούσαν
του 'ριχναν ξεροκόμματα για φαγητό - έγινε κλέφτης
τις νύχτες έσκιζε σακούλες σκουπιδιών.
Μια μέρα θα τον στέλνανε στο άσυλο
μετά κλαίγαμε, άλλαξαν γνώμη,
ξανά ο Μάρκος δεμένος - λυτός
συχνά του έδινα και γω κάτι
σκέφτηκα να τους τον πάρω αλλά δεν ήμουν σίγουρη
αν θα μπορούσα υπεύθυνα να τον αναλάβω.
Μια φορά τον είχα ανάγκη, πήγαμε μεγάλη βόλτα
μιλήσαμε τη γλώσσα των σκυλιών
τα μάτια , μιλάμε για τα μάτια του Μάρκου, τα μάτια του Μάρκου
τα χέρια που τον δηλητηρίασαν να πάθουν καρκίνο
είπαν οι ιδιοκτήτες του, μιλάμε για τα μάτια του Μάρκου
το πρωί εκείνο και σκοτωμένα ακόμα αγαπούσαν - αλλά φοβισμένα.
Γιατί, γιατί,
σήμερα που ο ήλιος με κινήσεις θεού - ηδονιστή -
τα φύλλα των δέντρων γυαλίζει απάνω στα παγκάκια
γιατί, γιατί ο Μάρκος να λείπει, γιατί να μην ζει
μιλάμε για ψέματα - οι ιδιοκτήτες του μπορούνε να κλαίνε εύκολα τα ίδια δάκρυα
τα καλοκαίρια... στα αναψυκτικά τους πιπιλάνε
στα αναψυκτικά μας τα βουτάνε αντί για παγάκια,
τα ίδια δάκρυα κάνουν αντιπαθητικά τα καλοκαίρια
τα δάκρυα των ιδιοκτητών που δεν ξέρουν τι ζητάνε
το ρόλο τους καλά τον παίζουν κι έτσι μας μπερδεύουν
κι έτσι μας πολεμάνε - το ρόλο τους καλά τον παίζουν
κι έτσι μας μπερδεύουν κι έτσι μας πολεμάνε.


Λ1...Πλάτωνος.

Υ.Γ Φύγαμε σοφότεροι χθες. Σε μυαλό και συναίσθημα. Να σαι καλά.

Σπύρος

BOSKO είπε...

celsius33...
άψογη η Bjork, αλλά εμένα μου πάει πιο πολύ ο Leonard Cohen σαν old- fashioned social freak που είμαι! Οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκομαι στο Terra Vibe αύριο βράδυ. Για την ακρίβεια, περιμένω από κάποιον να με ειδοποιήσει για ένα πολύ φθηνότερο εισιτήριο.Μετά λέω να κάνω λίγη αντικουλτουριάρικη...αποτοξίνωση!

rena fan...
μάλλον σε σένα και μένα μόνο που είμαστε...φαραντουρικοί θ' αρέσει αυτός ο δίσκος. Και η αλήθεια είναι πως "Η Τρίτη Πόρτα" δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη δουλειά της Πλάτωνος. Σκέψου ότι τραγουδάει και ο Νταλάρας ενάμισι τραγούδι μέσα!

BOSKO είπε...

rena fan & ηρακλής...
παίδες, εγώ θα επιμείνω, καθόμουν σε σχετικά καλή θέση και ο ήχος έφτανε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αλλά κι αν ακόμη κάποιοι δεν άκουγαν τέλεια, μην αναζητάτε τον περφεξιονισμό σ' αυτή τη συναυλία, προείχε η ψυχή, ο ενθουσιασμός και η αγάπη του κόσμου απέναντι στον καλλιτέχνη!

ηρακλής...
αν βγει το CD + DVD θα το μάθεις πρώτα από αλλού, να' σαι σίγουρος! Α, λεπτομέρεια! Ο Χρονάς μου είπε χθες βράδυ επίσης ό,τι θα ήταν καλή ιδέα να σταλεί στον Τύπο ένα cd- single με κάποιο κομμάτι ηχογραφημένο ζωντανά από τη συναυλία. Δεν ξέρω αν εννοούσε κάποιο promo- cd single, όπως είχε συμβεί με το "Σ' αγάπησα" στην "Ελευθεροτυπία". Ας περιμένουμε!

BOSKO είπε...

jirashimosu...
τώρα εσύ, Γεράσιμε, θέτεις κοινωνικοφιλοσοφικά ερωτήματα, όμως κι εγώ θα σου γίνω λίγο δυσάρεστος. Καλλιτέχνης είσαι, ποιητής, στιχουργός, τι το ήθελες το φανταριλίκι; Θα πέρναγες λίγη ταλαιπωρία, δε λέω, μα τώρα θα ήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με τους ανθρώπους που αγαπάς και ένα Ι/5 στο χέρι να το κραδαίνεις με ενθουσιασμό στα μούτρα ολωνών! Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σου, ακούγεται σαν κραυγή απελπισίας και, πίστεψε με, συγκινούμαι. Ρώτα τη σαντέζα σου για το πόση αγάπη περιείχε και μετέδιδε η συναυλία αυτή! Αλλά, είπαμε, να' ναι καλά η Πλάτωνος και θα έρθουν πολλές συναυλίες ακόμη!

ανώνυμος...
σ' ευχαριστώ, Σπύρο, για την ποίηση του "Μάρκου" που παραθέτεις! Σωστά! Σε μυαλό και σε συναίσθημα...

etalon είπε...

περιμενα κι αφησα εσενα σαν ποιο ειδικο να σχολιασεις οτι για πρωτη φορα ακούστηκε το λογοκριμένο πιστευω σε εναν κωδικο της κας Πλάτωνος.
Μπορεις νομιζω να μας ενημερωσεις σχετικα.
Ειμαι σε θεση να ξερω οτι γνωρίζεις το ιστορικο.

Για τους αρχοντες της αθηνας
αλοιμονο ποσο συμφωνω

επίσης ειναι χρησιμο να επισημανω τους γνωστους θεσσαλονικους που πληρωσαν το ακριβο εισητηριο των 80ευρω για να ερθουν αφηνοντας τις επιχειρησεις τους μονο για μια βραδια ειδικα για την Λενα Πλάτωνος.
Δεν ειναι καθόλου τυχαίο ποιοιηταν και ποια ποιότητα διατηρουν στην πόλη τους.

BOSKO είπε...

etalon...
θα επανέλθω αργά το βράδυ. Φεύγω τώρα, πετώντας, να προλάβω τους "Βρυκόλακες" στο Σχολείο του φίλου μου του Έκτορα! See you later...

βλαχακι (το) είπε...

playlist από την αρχή του live μέχρι και το "ραντεβού" anyone?
:)

BOSKO είπε...

etalon...
τι να πρωτοξεχωρίσει κανείς μέσα σ' όλη αυτή την τελειότητα; Πράγματι, η Πασπαλά τραγούδησε το "Πιστεύω" της αναρχικής πλατωνικής γραφής! Ίσως εδώ με πιάνεις αδιάβαστο, το ήξερα το κομμάτι σαν ιστορία, μα δεν το είχα ποτέ σε δίσκο. Νομίζω πως προέρχεται από το άλμπουμ "Μη μου τους κύκλους τάρατε" που είχε δημιουργήσει προβλήματα στην Πλάτωνος με τη λογοκρισία, η οποία καλά κρατούσε ακόμη στα μέσα προς τέλη των 80s. Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω, θα ήθελα να με διαφωτίσεις.
Σ' ευχαριστώ!

BOSKO είπε...

βλαχάκι (το)...
για την ώρα θυμάμαι ό,τι η βραδιά ξεκίνησε με το "Αρασχνία Λεβάνα" από τα "Λεπιδόπτερα". Επιφυλάσσομαι, όμως, καθώς ήδη ενημερώθηκα ό,τι αρκετοί φίλοι ηχογράφησαν τη συναυλία στη...ζούλα με φορητό mini- disc! Οπότε, το play- list που ψάχνεις, θα' ναι το πιο εύκολο!

Epikouros είπε...

Ήταν τέλεια.. χαίρομαι για την γενικότερη σύμπνοια απόψεων. Ψηφίζω Παλαμίδα για καλύτερη φωνή που ακούστηκε. Από τα μέσα της συναυλίας σκεφτόμουν αν θα βγει σε cd και από ότι βλέπω μάλλον έτσι θα γίνει.
Χαιρετισμούς..

BOSKO είπε...

epikouros...
μακάρι να κάνει και ο Παλαμίδας ένα τόσο ηχηρό comeback σαν της Πλάτωνος! Του αξίζει! Κι ετοιμάζει καινούργιο δίσκο, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό εδώ και μήνες.
καλό ξημέρωμα, Επίκουρε

Epikouros είπε...

Sorry για το δεύτερο σχόλιο.. Please ενημερώστε για το απαγορευμένο Πιστεύω. Δεν το είχα ξανακούσει και ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό.
thanks..

BOSKO είπε...

epikouros...
θα το βρεις στο άμπουμ της Λένας Πλάτωνος "Μη μου τους κύκλους τάρατε" (του 1991 είναι, τελικά). Το κομμάτι λέγεται "Υπεραγορά" και είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Για πρώτη φορά παρενέβη επιτροπή λογοκρισίας σε τραγούδι της Πλάτωνος! That's all!

Epikouros είπε...

Ευχαριστώ πολύ!

βλαχακι (το) είπε...

bosko, thanks!
και μιάς που λέμε για λεπιδόπτερα είπαν το brenthis, επίσης.

Εξαιρετικό μου φάνηκε το duo πασπαλά κ'φριτζηλά
συμπαθής ο κ.παλαμίδας(?) αν και λίγο over the top.

Κυρίως, όμως, η συνθετική δύναμη των πρώτων κομματιών ήταν αυτό που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ηταν συναρπαστικά...μέχρι να το ρίξουνε στα "λούπα χιτάκια".

Δεν πειράζει ;-)

Ζήτω ο μπασίστας!!!

BOSKO είπε...

βλαχάκι (το)...
τι λες, ω ρε βλαχάκι; βρήκες λάθος καλλιτέχνη να αναφερθείς σε χιτάκια του. Συμπεραίνω ό,τι πρέπει να' σαι απ' τους πολύ νέους ακροατές της Πλάτωνος, ειδάλλως δε θα' βρισκες over the top τον Παλαμίδα! Αν κάποιος απ' όλο το team είχε γνησιότερους δεσμούς με τη συνθέτρια, αυτός ήταν! Τσέκαρε πάλι το "Σαμποτάζ" και θα καταλάβεις!

βλαχακι (το) είπε...

χαχαχα
έριξα κόκκινο πανί, το ήξερα.
Μωρέ, δεν εννοώ ότι η γυναίκα κάνει χιτάκια τύπου μανδόνας ή xenas για το Όνομα! Aπλά τα πιο γνωστά κ' αγαπητά της άσματα, από τον κόσμο, δεν τα βρίσκω τόσο συναρπαστικά μουσικά..τι να κάνουμε! (επίσης δεν μπορώ την άνευρη κλαψα του κωνσταντίνου β. μην βαράτε όμως).

Είναι πασιφανές ότι οι δεσμοί και οι συναισθηματισμοί μεταξύ των εν λόγω καλλιτεχνών μου είναι παντελώς άγνωστοι, πήγα στη συναυλία έχοντας ακούσει 2 κομμάτια μόνο.

Όσο για το σαμποτάζ..το ομώνυμο κομμάτι, τουλάχιστον, είναι
φα-ντα-στι-κό!

:-)

(το) please

Sofita Mirka - Delafragka είπε...

egw pantws 8a diafwnisw se osa anaferete gia ton Vasiliko...den ton i3era onomastika oute san parousia parolo pou m aresoun polu kapoia gnwsta kommatia twn Raining pleasure alla me sokare i erminia tou,itan san aggelos,as xarise mia toso eu8rausti erminia nomiza 8a spasei m esteile st asteria,me sugkinise para polu k den exei na zilepsei se tipota tis erminies tis savinas tis opoies latreuwwwwwww.3etrela8ika me tin Mar8a fritzila k ton k.vita...kai nai ontos sto koperti egine xamos...den 3erw gia esas,egw pantws den eixa xartomantila kai trexan ta zoumia se oli tin diarkia tis sunaulias...stenoxwre8ika pou i lena den dexotan sta kamarinia...i8ela polu na tin agkaliasw apo konta...apo londino ir8a mwre...elpizw i epomeni sunaulia na einai suntoma TIN LATREYW i Lena einai i megaluteri agkalia pou exw dextei kallitexnika...vour gia Bjork twra kai meta vlepoume...

BOSKO είπε...

βλαχάκι (το)...
άνευρη κλάψα ο Κ. Βήτα; Τι λες, αντίχριστε; Κάτσε και μελέτα τους δίσκους της, αν θες να' χεις σοβαρή άποψη! Είδες πάντως που κατάλαβα ό,τι θα' χες ακούσει μόνο δυο κομμάτια μάξιμουμ; Ποτέ δεν ειν' αργά, θα στρώσεις!

BOSKO είπε...

σοφία μίρκα δελαφράγκα...
μπράβο σου που ήρθες απ' την Αγγλία για να τιμήσεις την Πλάτωνος, σκέψου ότι κάποιοι εκείνο το βράδυ ήταν στο Λαγονήσι ή το Ξυλόκαστρο και υποτίθεται είναι φαν της κιόλας...Κι εγώ δε ντρέπομαι να πω ό,τι έκλαψα, το γράφω και στο post. Πρώτη φορά όμως ήταν κλάμα αυθεντικής χαράς σε συναυλία και όχι επιδερμικού συναισθηματισμού. Περί Βασιλικού, οι απόψεις διίστανται. Δεν είδες τον βλαχάκι(το) πάνω από σένα που αποκάλεσε κοιμήση σχεδόν τον Κ. Βήτα; Κοίτα, εκτιμώ τον Βασιλικό και ξέρω ό,τι ετοιμάζει και δίσκο με τραγούδια Χατζιδάκι, αλλά είναι κάποια πράγματα που δεν τα πειράζεις. Όπως δεν μου είχε αρέσει και ο "Μεγάλος Ερωτικός" με την Πασπαλά και τον Λιδάκη, άνευ δηλαδή Φλέρυς και Ψαριανού, έτσι και ο "Καρυωτάκης", άνευ Σαβίνας, μου φαίνεται από υποτονικός έως άχρωμος.
Χαιρετώ, να περνάς καλά!

βλαχακι (το) είπε...

When i was at your age
i was just like you...
but now,
i don't mind.

peace :)

BOSKO είπε...

βλαχάκι (το)...
πάρκαρε, ω ρε βλαχάκι (το), 27 ετών μαντράχαλος είσαι, όχι 17...κι εγώ 34 είμαι, δεν απέχουμε πολύ ηλικιακά. Μ' αρέσει όμως η ευχή σου!

according to plan (PEACE will come)!

βλαχακι (το) είπε...

ουφ!
με παρεξηγείς κατα συρροήν,
λες να μην ξέρω να διαβάζω τις ηλικίες? :-)
μην τα παίρνεις
τόσο
μα
τόσο
ρεαλιστικά,
είμαι φαν της ψυχεδέλειας
και ουχί! Δεν είμαι μαντράχαλος.

Μαρκησία του Ο. είπε...

Ένας γνωστός το ιδιο βράδι μου είπε οτι ο Παλαμίδας του φάνηκε πολύ υπερβολικός και του είπα να φύγει γιατι θα τον έριχνα απο τις κερκίδες! χαχαχαχαχχαα :)

εντάξει, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αν όμως δεν έχεις ακούσει το Σπάσιμο των Πάγων, δύσκολο να καταλάβεις το δέσιμο και το πόσο ταιριάζει η φωνή του και το τι σημαίνει...ακριβώς αυτό το οπερατικό effect είναι το ζητούμενο.

μιας και είπαμε για λεπιδόπτερα, είπαν και τη Λητώ στην αρχή. Araschnia Levana, Λητώ και Brenthis - θέλει κότσια να αρχίσεις με αυτό το δίσκο.

Μου έλειψε το Μια άσκηση φυσικής άλυτη..

υ.γ. κι ένα μεγάλο μπράβο στην κοπέλα που ήρθε από το Λονδίνο!
Κι όμως, όλοι κάποτε κλάψαμε...;-)

Μουσικά Προάστια είπε...

Φίλε Μπόσκο, δεν τα κατάφερα να πάω Πλάτωνος, αλλά διαβάζοντας την ανάρτησή σου είναι σαν να ήμουν εκεί. Και του χρόνου!
Χαιρετισμούς, Ηρακλής

BOSKO είπε...

μαρκησία του ο. ...
συντονίσου την Κυριακή αυτή Στο Κόκκινο 105,5! Θα είναι guest μου τελικά ο Παλαμίδας! Θα κάνω και σχετική ανάρτηση!
Το Σπάσιμο των Πάγων, ε; Άλλη δισκάρα της Λένας από τον Σείριο εκείνη τη φορά!

μουσικά προάστια...
Ηρακλή, ένα σου λέω: έχασες το σημαντικότερο ελληνικό πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς που τρέχει! Κρίμα...

maira είπε...

Ξέθαψα το στρουθο(εν)κέφαλό μου
και
εγκατέλειψα για λίγο την αμμουδερή κρυψώνα μου
για νάρθω.
Χειροκροτούσα με όλη μου την δύναμη.
Να ανταποδώσω ήθελα...την έκθεση.
Κι ο κρότος ήθελα... να ταράξει την καθησυχασμένη ζωή μου
να ματώσουν και να ματαιωθούν οι προκαθορισμένες πορείες
οι χαραγμένες από μοίρo-γνωμόνια.
Ναι, την Δευτέρα
πληγώσαμε τις παλάμες μας
και δακρύσαμε τις αλήθειες μας
πάνω στα μάρμαρα του Ηρωδείου.
Request
and
Accept αλήθειας
Request
and
Accept αγάπης.

Σκέτο...accept.

Πόσο τα έχουμε ανάγκη όλοι τελικά!!!

Διαδραστικά και οξύμωρα ευτυχισμένοι
πήραμε και ανταποδώσαμε
<...και είδα πολλούς αγαπημένους στο κοινό...
το όνειρό μας.>

Υπέρτατη μορφή ύπαρξης, αγαπημένη μου Λένα Πλάτωνος, ευχαριστώ!!!

Α, ρε bosko....ξέρεις εσύ!!!!

BOSKO είπε...

βλαχάκι (το)...
πλάκα σου κάνω, ω ρε βλαχάκι (το), επειδή σε βλέπω που τσιμπάς! Να με επισκέπτεσαι και να γράφεις ό,τι σου γουστάρει! Μια χαρά τα λες με το δικό σου προσωπικό ύφος!

BOSKO είπε...

maira del mar...
αυτό που ξέρω είναι πόσο σ' εκτιμώ και σ' αγαπώ που έκοψες στη μέση τις διακοπές σου, στις οποίες καλοπερνούσες κιόλας, για να είσαι εκεί! Μετά την Πλάτωνος, το χειροκρότημα πάει στο κοινό της!

Ανώνυμος είπε...

οποιος τυχερος μπορεσε να παρευρεθει στο Ηρωδειο κι έχει βιντεακι ας το ανεβασει στο youtube για να παρουμε γεθση κι εμεις οι υπολοιποι...

Ανώνυμος είπε...

χαιρομαι επιτελους που σε αυτον τον τοπο εγινε ειδηση μια τετοια συναυλια και παραλληλα λυπαμαι που ανθρωποι υποτιθεται καλλιεργημενοι και ψαγμενοι τρεχουν πισω απο δηθεν καλλιτεχνικα δρωμενα και δεν εχουν καν ακουστα τη λενα πλατωνος....θα ηθελα επισης να μαθω αν υπάρχει σε dvd η παρουσιαση του δίσκου της στον ΙΑΝΟ γιατι θα με ενδιεφερε να το αποκτησω-δεν πετυχαινεις συχνα την κυρια Πλατωνος σε εμφανισεις και ομιλιες και ειναι κριμα γιατι εχει πολλα να μας πει

BOSKO είπε...

ανώνυμος 1...
αν διαβάσεις τα σχόλια του post αυτού, θα δεις ό,τι συζητάμε για την επικείμενη έκδοση ενός CD + DVD από τη συναυλία του Ηρωδείου. Τώρα, η κυκλοφορία κάποιων βίντεο, έστω και ερασιτεχνικών, από το youtube επαφίεται στον πατριωτισμό όσων τράβηξαν κάτι. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία να βιντεοσκοπήσω κάτι...Περισσότερο γιατί δεν ήθελα απολύτως τίποτα να με αποσπάσει από τη μουσική εκείνο το βράδυ!

BOSKO είπε...

ανώνυμος 2...
χωρίς να το' χω ψάξει, δε νομίζω να γράφτηκε κάτι στον επίσημο Τύπο ως ανταπόκριση από τη συναυλία. Όπως γράφω σχετικά, δεν είδα πολλούς δημ/φους. Αντίθετα, ένα σερφάρισμα στο διαδίκτυο σε βοηθά να ανακαλύψεις σε blogs κείμενα εξαιρετικής ευαισθησίας και καταγραφής από ανθρώπους που έζησαν τη βραδιά! Όχι, απ' όσο γνωρίζω, δεν έχει κυκλοφορήσει σε DVD η βραδιά του Ιανού. Μα, μη νομίζεις ό,τι κι εκεί η Πλάτωνος πολυμίλησε. Ήταν απλώς παρούσα και τα είπε όλα με τη μουσική της!

Ανώνυμος είπε...

εγραψε και η καθημερινη και η ελευθεροτυπια μετα τη συναυλια και αν δεν κανω λαθος ο κοσμος του επενδυτη πριν τη συναυλια και εννοειται φυσικα η athens voice kai h lifo τις οποιες διαβαζει κατα κυριο λογο η νεολαια. Θεωρω οτι βοηθησε και το "παντρεμα" της Λενας με νεα παιδια οπως ο Βασιλικος και ο ενορχηστρωτης της που εδειχνε πολυ μικρος αλλα παραλληλα εδειχνε να πατα γερα στα ποδια του. Ειδικα για αυτον θεωρω οτι ειναι πολυ αξιολογος και πρεπει να του πιστωθει σε πολυ μεγαλο βαθμο η αναγεννηση της λενας. Αληθεια τωρα εμφανιστηκε στο χωρο της μουσικης η συνεργαζεται χρονια μαζι της

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
γι' αυτό σου είπα εξ αρχής ό,τι έτυχε να μην παρακολουθήσω τα έντυπα τις επόμενες μέρες. Συμφωνώ με τα περί Στέργιου Τσιρλιάγκου, εξ ου και τον Μάρτιο μια μέρα πριν την παρουσίαση του CD στον Ιανό, τον είχα καλέσει στην εκπομπή μου στο ραδιόφωνο. Είναι ένα νέο παιδί 32 ετών, που υπήρχε στη δισκογραφία ως συνεργάτης του συγκροτήματος Όναρ! Δούλεψε σαν μαθητής κοντά στην Πλάτωνος κι εκείνη δίπλα του ως μαθήτρια αντιστοίχως. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το βλέμμα του, όποτε μιλάει για τη Λένα. Βγαίνει μια απίστευτη καλωσύνη, που οδηγεί στο συμπέρασμα ό,τι συνεργάστηκε μαζί της με ανιδιοτέλεια, θαυμασμό κι αγάπη!
(50 έγιναν τα σχόλια! Αισίως!
Πέφτουν τα σχόλια σαν το χαλάζι ένα πράγμα...)

Ανώνυμος είπε...

επειδη δε θελω να μονοπωλησω θα ηθελα να μαθω αν προβλεπεται αλλη συναυλια εντος η εκτος αθηνων το καλοκαιρι γιατι η εμφανιση της λενας σε μουσικη σκηνη μοθ μοιαζει σεναριο επιστημονικης φαντασιας.Ευχαριστω προκαταβολικά

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
κι όμως! Υπάρχει θέμα για εμφανίσεις της Λένας σε ταιριαστή με το ύφος της αθηναϊκή σκηνή. Δε μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες...Κάτι είχε δηλώσει η ίδια πρόσφατα στον Γιώργο Σκίντζα στο "Βήμα"! Αναμένουμε! Σ' ευχαριστώ για τις επισκέψεις και τα σχόλια σου!

Cle Petridou είπε...

Φίλε μου, θαύμασα την παρουσίαση σου και τη ζήλεψα γι αυτό, αν επιτρέπεις, θα την κάνω copy paste για το αρχείο του Blog «για την Αρλέτα». Οι ολοκληρωμένες γνώσεις σου και οι αναφορές σε μουσικούς και γεγονότα, αλλά κυρίως η άποψη σου για την μοναχική και μοναδική πορεία της Αρλέτας στο ελληνικό τραγούδι με συγκίνησαν, όσο και το blog σου. Σφριγηλό και με άποψη, Μπρόβο.

BOSKO είπε...

clelia...
σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και το link στο blog σου! Είναι πολύ αξιόλογο αυτό που κάνεις. Σε διαβάζω εδώ και καιρό και μου' χει φανεί πολύ χρήσιμο στη δουλειά μου, να' σαι σίγουρη! Κυρίως όμως σου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, διότι στήριξες την Αρλέτα προσωπικά στην πρόσφατη δύσκολη φάση της ζωής της.
Το κείμενο μου για τη δισκογραφία της Αρλέτας πρωτοδημοσιεύθηκε στο προηγούμενο τεύχος του διφώνου. Αργότερα ίσως αναρτήσω απ' το blog μου και μια συνέντευξη που μου' χε δώσει η Αρλέτα πριν από λίγα χρόνια για τον "Μετρονόμο". Τη θεωρώ από τις καλύτερες μου!
Να' σαι καλά, clelia!

Ανώνυμος είπε...

Έχουν "ανέβει" βιντεάκια από το Ηρώδειο στο youtube. Πολύ καλή ποιότητα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Oh52DAcLYdc (Κωνσταντίνος Β.)

http://www.youtube.com/watch?v=ZOgXRc6r9mM (Ροζαλία και Πρωτομαγιά)

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
το ξέρω, έχω ήδη δει κι εγώ κάποια. Σ' ευχαριστώ, να' σαι καλά!