Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

sugar town report!


Ένα τριήμερο στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας που μου έκανε πολύ καλό, διότι ήρθε τελείως απρόσμενα εν μέσω ενός βαρυφορτωμένου προγράμματος. Που μπόρεσα να κλείσω το κινητό, να ξεχαστώ απ' τους πάντες και να βρεθώ μέσα σ' ένα απομονωμένο κτήμα, ηθελημένα εγκλωβισμένος, παρ' όλο που η θάλασσα απείχε μόνο λίγα μέτρα. Με τον καλωσυνάτο κύριο Ηρακλή, ορκισμένο θεοδωρακικό, να φέρνει κάθε τόσο φρέσκα ζαρζαβατικά και φρούτα απ' τον κήπο του. Με την Angel να ψήνει στο φούρνο μανιτάρια πλευρότους και πατάτες, με τις συμφωνίες του Mahler απ' το youtube στη διαπασών, αλλά και τις μύγες να σου σπάνε τα νεύρα. Απόσπασμα από τους Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας θύμισε λίγο η όλη φάση!

Κυρίως, όμως, βρέθηκα με τη maira και τον tk να δουλεύουν τις μουσικές και τις ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες που θα επενδύσουν την καβαφική απαγγελία του Θάνου Σαμαρά. Θα ήταν το μόνο εύκολο να παρακαλέσω έναν "επώνυμο" μουσικοσυνθέτη ή παραγωγό electronica να φέρει εις πέρας το έργο τούτο. Προτίμησα όμως δύο φίλους που πλέον ζουν και εργάζονται στην επαρχία, που ενδεχομένως δηλαδή να διαθέτουν καθαρότερο μυαλό απ' τον μέσο Αθηναίο. Τις μουσικές της maira τις γνωρίζω εδώ και χρόνια, εύχομαι μάλιστα ο τριπαριστός Σπόρος της να δισκογραφηθεί σύντομα, μεταξύ των πολλών άλλων που κάνει στη ζωή της. Εκείνη μου σύστησε τον συνάδελφο της, tk, ως συνδημιουργό στο μικρό αυτό μουσικοποιητικό project!


Ο tk, απ' την άλλη, ουδέποτε είχε τη μωροφιλοδοξία να χρηστεί μουσικοσυνθέτης. Γουστάρει απλά το project- που λέγαμε- και θα το κάνει μαζί με τη maira. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, ήρεμο, σοβαρό και κατασταλαγμένο, καθηγητή μουσικής, ο οποίος φαίνεται να δημιουργεί, ακόμη κι όταν ετοιμάζει τις ασκήσεις για τους μαθητές του. Το σοβαρός, βέβαια, είναι σχετικό, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την παρέα όλη αυτού του weekend, εφόσον όταν έπιασε την κιθάρα της maira, ξελαρυγγιαστήκαμε μέχρι το ξημέρωμα με ότι μας ερχόταν στο κεφάλι, από Lennon και Σαββόπουλο μέχρι Poll. Το περίεργο είναι πως το έργο αυτό που το βλέπω από την πρώιμη εφηβεία μου, πάντα λειτουργεί σχεδόν ψυχοθεραπευτικά και παραδόξως δεν ξέρεις το τέλος του. Είναι οι παρέες; Οι κιθάρες, οι μουσικές και τα τραγούδια; Μάλλον είναι η ανθρώπινη ανάγκη για επαφή, η απαραίτητη εξωστρέφεια και η δύναμη της μουσικής που αντικαθιστά έναν ελλιπή λόγο κάθε φορά ως μέσο επικοινωνίας.

Σήμερα το βράδυ θα βρίσκομαι πίσω στην Αθήνα. Αύριο θα δω κι εγώ την παράσταση της Λουκίας στο Τέχνης, μεθαύριο θα συναντήσω την Αρλέτα για μια μεγάλη συνέντευξη και την Παρασκευή θα συμβεί το ίδιο με τη Φαραντούρη, την Πασπαλά και τη Σαβίνα. Ξέρω ότι θα φιλοξενηθεί πολύς κόσμος και καλός τον χειμώνα αυτό στη σκηνή του ΠΑΛΑΣ. Όπως ξέρω κι ότι άρχισα να νιώθω λίγο σαν άρρωστος το τριήμερο αυτό που το πέρασα ξάπλα σ' ένα κρεβάτι με αρκετό διάβασμα, μεγάλη περιποίηση από τους φίλους μου και το κινητό τηλέφωνο απενεργοποιημένο!

18 σχόλια:

φώς κωλος τιντορέτο είπε...

Ο θεός να μου κόβει δευτερόλεπτα και να σου δίνει νανοσέκοντσς που έχεις βαλθεί να νεκραναστήσεις όλο το κατάλογο του Σείριου.

φώς κωλος τιντορέτο είπε...

Αυτά συμβαίνουν όταν οι μεσάζοντες εκμεταλλεύονται το πλήθος και επιζητούν το σουξέ.
Η πλήξη.

zarzuela είπε...

Είσαι κι εσύ όμως....! Θα αριβάρει σε λίγο η λυσσάρα ποιήτρια και θ' αρχίσει "τι σέξυ που είσαι με το σορτσάκι" και "να σου γεμίσω φιλιά τη ντιβανοκασέλα, να σου γλείψω το μικρόφωνο" και τέτοια, κανόνισε την επόμενη φορά μια με σλιπ να σε κάνει πρωτοσέλιδο η espresso...
Καλημέρα!

BOSKO είπε...

φώς κωλος τιντορέτο...
καλημέρα, άρρωστε!
νανοσέκοντς,ε; πως σ' αρέσει η κβαντομηχανική! Ο εγκέφαλος σου μισεί την επανάληψη, η ίδια η μνήμη όμως θεμελιώνεται απ' αυτήν. Φίλοι σου, βρε, μου τα είπανε τι παπαριές λες άμα σου δοθεί δημόσιο βήμα.
μα κι εσύ, ποιητής πράγμα, και να βγαίνεις να ομιλείς στα πλήθη με μπλουζάκι λακόστ; θα ήταν και καλοκαίρι, θα' χες ιδρώσει, α παπαπα, μακριά, μακριά!

BOSKO είπε...

zarzuela...
χαχαχαχα!
φώναξε τον karabiberim να αντεπιτεθούμε! Γέμισα ήδη τα κανόνια!
μπουρλοοοότοοο!

BOSKO είπε...

φώς κωλος τιντορέτο...
τι διασκεδαστικός που είσαι!
αλλά και λίγο αισιόδοξος, μπορώ να πω, αφού διαβλέπεις σουξέ με μια ομάδα νέων ανθρώπων που ασχολούνται με ποίηση.
και μια και μου αναγνωρίζεις ρόλο...παράγοντα, μαζί σου, άρρωστε, ούτε κουλούρι Θεσ/νίκης δε θα έτρωγα στο δρόμο (που λέει κι η Κατερίνα σ-Μ.)

Αθανασία είπε...

Γειάσου καλό μου...εμ,έτσι εξηγούνται οι όμορφες,φωτό καλό μου ε;;;...μπράβο χαίρομαι που περνάς καλά..και κυρίως με αγαπημένους φίλους κ πρώσοπα που αγαπάς κ σ αγαπούν,αυτό είναι το πάν στη ζωή...οι καλοί φίλοι....ωραία...!φιλάκια...

BOSKO είπε...

Αθανασία...
έτσι ακριβώς είναι όπως το λες, γλυκιά Αθανασία!
πόσω μάλλον όταν από τα πολλά τρεχάματα τείνεις να το ξεχάσεις!

καλημερίζω

roadartist είπε...

Δεν χρειάζεται να σου πω, πόσο μου άρεσε ο τρόπος που επέλεξες να ξεφύγεις! Καλή παρέα, μακριά από δήθεν, ωραία μουσική.. διάβασμα, ότι καλύτερο!

zarzuela είπε...

Αγαπητέ Κύριε Κώλε (χάριν συντομίας), πρωινό-πρωινό σας βλέπω, με την τσίμπλα στο μάτι χρυσέ μου πήρατε σβάρνα τα μπλόγκς να κάνετε κοινωνική κριτική; ή δεν κοιμηθήκατε καθόλου; Απαπααααα... πάρτε κανένα ταβοράκι, δεν ξέρω την ηλικία σας αλλά βλέπω μια θειά μου που περνάει κι αυτή κλιμακτήριο τι τραβάει η κακομοίρα για να κοιμηθεί. Αλλά ποιός είστε πάλι εσείς καλέ μου, δεν σας έχω ξαναδεί εδώ, τελικά Μπόσκουλίνι μου Ντα Κάπο έχει γίνει το μαγαζί. Να τώρα που ήρθε κι ο κύριος θα φέρνει και τις παρέες του και έτσι θα μαζεύεται όλη η διανόηση του Κώλου που λένε, θα κάνουνε συζητήσεις του Κώλου, θα διαβάζουνε ποιήματα του Κώλου και άλλα τέτοια. Πιστεύω δε ότι επειδή θα τους έχει φέρει ο κύριος Κώλος θα είναι πολύ χουβαρδάς και θα τους κερνάει (φαντάζομαι τι) κι έτσι αυτοί που ως διανοούμενοι θα είναι πάμπτωχοι οι καημένοι θα τον γλείφουνε μην τον χάσουνε από αρχηγό. Έτσι τα έχω σκεφτεί με το αθώο μυαλουδάκι μου, πάω τώρα να βγάλω τα τακουνάκια γιατί με έχουνε πεθάνει (τρία ζευγάρια φορεμένα όλα σκάρτα) και ξανάρχομαι...

A.F.Marx είπε...

Ωραία περνάς στας εξοχάς!
:)
Όταν θα δεις την Αρλέτα πες της να μην ανησυχεί για την παραγωγή του μεθεπόμενου δίσκου της.
Την προετοιμάζουμε εδώ!
:)

Λούτρινος είπε...

Είναι φοβερό να διαβάζεις ποίηση και έξω η βροχή να ηχεί σαν χάδι...
Προτιμώ όμως να πάω Δεσποινα και στη φωτιά να ρίξω λάδι...

(Από τη ποιητική συλλογή 'Λούτρινος ιππόκαμπος')

Ο Λούτρινος είναι πολύ ρομαντικός.Τρελαίνεται για ποιηση επιπέδου.

BOSKO είπε...

roadartist...
ξέρεις, συχνά οι ολιγοήμερες απρογραμμάτιστες διακοπές και ειδικά μεσ' στο χειμώνα είναι ότι καλύτερο!
να' σαι καλά!

BOSKO είπε...

zarzuela...
τέλος με τον ποιητή του κώλου.
δεν θα ξαναδημοσιευθεί, το αποφάσισα!
κράτα την ενέργεια σου για επόμενες αναρτήσεις και σχόλια!
keep spirit alive!

BOSKO είπε...

A.F.Marx...
θα της το πω, να' σαι σίγουρος, αν και μάλλον θα το' χει ήδη πάρει είδηση με τέτοιους φαν που έχει!
δεν ξέρω για το μεθεπόμενο άλμπουμ της, πάντως το τωρινό "Και πάλι χαίρετε" είναι σούπερ! Διπλό, χορταστικό με ηλεκτρονικές και τζαζοροκάδικες ενορχηστρώσεις!

BOSKO είπε...

Λούτρινος...
μπροστά στον παλιάνθρωπο ποιητή του κώλου, εσύ είσαι αγγελούδι, λουτρινάκι μου (θα συμφωνήσει κι η zarzuela, να' σαι σίγουρος)!
ας ακούς και Βανδή κι ότι να' ναι, χαλάλι σου!

maya είπε...

ζήλεψα :((((


πάντα τέτοια !

φιλιάααα
χχχχχχχχχχχχχχχ

BOSKO είπε...

maya...
που εισ' εσύ;
εκεί που λέω "χάθηκε", να σου κι εμφανίζεσαι!
χαίρομαι πολύ με τις, έστω αραιές, επισκέψεις σου!