Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

πόσο-μ'-αρέσουν-τα-ξενοδοχεία

Αν είχα την οικονομική άνεση, θα άλλαζα πόλη κάθε μία εβδομάδα και θα έμενα σε δωμάτια ξενοδοχείων- ακριβά, φθηνά, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό θα ήταν όνειρο ζωής! Να μην έκανα απολύτως τίποτα και να περιφερόμουν από πόλη σε πόλη κι από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο. Να μην είχα κανένα βιβλίο, cd, dvd, να γλίτωνα μια και καλή από τη χαρταδούρα. Μόνο μερικά ρούχα μέσα σ' ένα σακίδιο στον ώμο. Στα δωμάτια των ξενοδοχείων υπάρχει πάντα κάποιος πίνακας ζωγραφικής, τον οποίο ποτέ κανένας δεν προσέχει. Μεγαλύτερο εικαστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν το price-list του mini bar και το έντυπο με τα χρήσιμα τηλέφωνα.
Στα δωμάτια των ξενοδοχείων, αν έχεις οξυμένη φαντασία, η Χαλκίδα γίνεται Βερολίνο και τα Τρίκαλα Φλωρεντία. Βοηθούν τα δορυφορικά κανάλια ZDF και RAI TRE που δεν ασχολούνται με την οικονομική κρίση, αλλά με την παρασκευή της μοτσαρέλας και την Κόζα Νόστρα.
Στα δωμάτια των ξενοδοχείων η τάξη κι η καθαριότητα επιβάλλονται. Δεν βρίσκεις σκουπίδια στα καλάθια, ούτε νερά στο μπάνιο. Ωστόσο, δεν κοιμάμαι ποτέ κάτω απ' τα σκεπάσματα των κλινών τους σα να μη θέλω να χαλάσω την υπάρχουσα τάξη στον χώρο.
Στα δωμάτια των ξενοδοχείων το κάπνισμα απαγορεύεται. Για όλους, εκτός από μένα. Όπως σήμερα που την πέρασα όλη μέρα κλεισμένος μέσα, γράφοντας στο laptop δισκοκριτικές που εκκρεμούσαν και συνεντεύξεις που ήθελαν συμμάζεμα. Μία ταινία είδα μόνο το πρωί κι αν δεν ήταν φίλος ο σκηνοθέτης, θα τό 'χα αποφύγει. Όχι άλλα ντοκιμαντέρ, αύριο άλλωστε προβάλλεται και το δικό μου και θα πρέπει να βρίσκομαι απ' τ' απόγευμα στην αίθουσα. Κι αυτή η θέα της παλίρροιας από τα δωμάτια των ξενοδοχείων...

24 σχόλια:

Velvet είπε...

Ωδη στα δωματια των ξενοδοχιων
Αυτο με τους πινακες δεν συμφωνω
Πολλες φορες ειναι θαυμασιοι
Ειδικα το RaiTre εχει μια εμμονη με την κοζανοστρα και του Παλερμου
αλλα και του Μιλανου
Μια συμβουλη αν θες
Παντα κατω απο τα σκεπασματα, Γιατι εκτος απο την σκονη εχουν και αλλους κρυμμενους θησαυρους
Ριχνε και καμμια ματια και κατω απο το κρεββατι...
Αντε καληνυχτα και ονειρα γλυκα
...

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Κι εγώ αγαπώ τα ξενοδοχεία. Και το πρόγευμά τους εννοείται.

Βάνος είπε...

Έχω ένα μελανό σημείο. Αν κ στην καθημερινότητά μου δε συγκινούμαι από τη χλιδή ωστόσο στις διακοπές την αναζητώ στα ξενοδοχεία.

Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι πως αν κάτι σιχαινόμουν ήταν οι πορτοκαλάδες των πρωινών του ξενοδοχείου... Υπάρχουν ακόμα αυτές;

Ελπίζω να περνάς καλά.

Rena Fan είπε...

Και μένα μ' αρέσουν!

Lefteris είπε...

Πολύ ωραίο το ποστ σου!!
Θα συμφωνήσω μαζί σου.

BOSKO είπε...

Velvet2...
τι θησαυρούς μπορούν να κρύβουν τα σκεπάσματα στα κρεβάτια των ξενοδοχείων; δεν σε "πιάνω". Και τι υπάρχει άραγε κάτω απ' τα κρεβάτια; Σαν σκηνή απ' το πρώτο "Poltergeist" ακούγεται αυτό...

BOSKO είπε...

Χρηστος Α. Μιχαηλ...
αλίμονο! Το πρωινό στα ξενοδοχεία είναι ότι πρέπει άμα ειδικά είσαι ταπί και δεν δύνασαι να γυρνάς στις ταβέρνες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κοινώς, τρως μέχρι σκασμού και κρατιέσαι μέχρι το επόμενο πρωί! Παλιό το κόλπο!

BOSKO είπε...

Βάνος...
κι εγώ το ίδιο.
Τη γουστάρω τη χλιδή στα ξενοδοχεία, την τάξη- όπως λέω- και την καθαριότητα.
ναι, ακόμα υπάρχουν οι πορτοκαλάδες, οι οποίες όμως εμένα μού αρέσουν και γεμίζω συνέχεια το ποτηράκι. Που να σε είχα πέρσι στην Κίνα, που έδιναν με το μεσημεριανό και το βραδινό δείπνο, ένα ζεστό ρόφημα σαν χυμό ακτινίδιου.
καλά τα περνάω, χαλαρά.

BOSKO είπε...

Rena Fan...
τελικά υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα ξενοδοχεία;

BOSKO είπε...

Lefteris...
εγώ τα ζω πολύ τα ξενοδοχεία την τελευταία δεκαετία με τα φεστιβάλ κιν/φου σε Ελλάδα κ΄ εξωτερικό. Εύχομαι και σε σένα το ίδιο με τις συναυλίες. Άντε, και σε καμιά world tour τα επόμενα χρόνια!

trashman είπε...

Ωραίο ποστ!..
Θυμήθηκα ότι ο τρίτος δίσκος κάθε επιτυχημένου συγκροτήματος αποτελείται από hotel songs (γραμμένα στις ατέλειωτες περιοδείες τους)

BOSKO είπε...

trashman...
αρχική πηγή έμπνευσης για το post ήταν η μπαλάντα "Hotel Room" του αγαπημένου μου βρετανικού συγκροτήματος The Edgar Broughton Band (πάλι μεσ' στη μόδα είμαι) :-))))

Αθανασία είπε...

Χεεχεεεεεχεεεεεεεε Μποσκάκι!γεννημένος ταξιδευτής!!ε,φαίνεται παιδάκι μου ότι είσαι,γεννημένος να ταξιδέυεις εσύ..σου έυχομαι ότι καλύτερο για τη προβολή,της ταινίας σου...κ πολύυυ ωραία η εικόνα από τη παλοίρια....φιλάκιααααααα!....

Αθανασία είπε...

Χεεεεεχε!ε,εμένα μ'αρέσει να παίρνω τα σαπουνάκια,κ τα αφρόλουτρα που έχουν στο μπάνιο..έχω μαζέψει ένα σωρό..τα πιό ωραία ομως,είναι από ένα στη Κέρκυρα που χα πάει πρίν,κάποια χρόνια διακοπές......φιλάκια κ πάλι!!!!!!!!!!!.

BOSKO είπε...

Αθανασία...
α, ναι ε; σ' αρέσουν τα σαπουνάκια και τα αφρόλουτρα των ξενοδοχείων, λοιπόν. Είδες που κι εσύ είσαι πολυταξιδεμένη, αφού έχεις ένα σωρό απ' αυτά; Μου άνοιξες τώρα μεγάλο θέμα. Μια φορά ήμουν στη Βουδαπέστη και μου λέγανε οι άνθρωποι του ξενοδοχείου πως μόλις είχε φύγει ένα γκρουπ Ελλήνων και δεν είχαν αφήσει τίποτα στα δωμάτια! Από τα σαπουνάκια και τις πετσέτες μέχρι τα κάδρα και τα χαλάκια στο πάτωμα! Η αποθέωση της ελληνικής γυφτιάς και της ξεφτίλας. Μέχρι τα σαπουνάκια, λοιπόν, καλά πάμε, σε λίγο θα φεύγουμε απ' τα ξενοδοχεία και θα βγάζουμε τις...τηλεοράσεις κρυμμένες στη βαλίτσα.
σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου γι' απόψε! Σε λίγη ώρα αναχωρώ για τον κινηματογράφο!

despinach. είπε...

Bosko, όντως ωραίο πράγμα να είσαι με ένα σακίδιο στον ώμο κ να ξεφεύγεις κ ειδικά με τέτοιες ωραίες αφορμές...μου θύμισες τώρα ανάλογες διαμονές κ δωρεάν λόγω συναυλιών δικών μας, τα "μαφιόζικα" ξενοδοχεία στην Κ.Ιταλία που δεν ξέρω γιατί δεν άνοιγαν ποτέ τα μπατζούρια τους εύκολα(?)...και βέβαια τη φάση στη Σητεία που έμεινα για τη συναυλία του Αγγελάκα, μόνη μου σε ένα ξενοδοχείο κ είχα την πολη μπροστά μου κ το κάστρο της! Εμπειρίες αξέχαστες...γενικά δε με απασχολεί πώς είναι το δωμάτιο, αρκεί να έχει περιποιημένο φαγάκι...το δε πρωινό συνήθως το χάνω αφού είναι μέχρι τις 10 το πολύ, νυχτερίδα γαρ...κ βέβαια τα δωμάτια που κλείνεις για δίκλινα κ έχουν τρία κρεβάτια...απλώνεσαι παντού!
Και πάντα βγάζω φώτο μέσα από τους καθρέπτες των δωματίων...δεν ξέρω γιατί έχω ένα "φετίχ" με αυτό.
Κι επειδή είπες για παλίρροια...μου ήρθε στον νου το τραγούδι με στίχους του Σκαρίμπα, αλλά με τη φωνή της Λεονάρδου..."Ουλαλούμ", αν δεν κάνω λάθος.
Καλή προβολή κ επιτυχία...στις επόμενες θα είμαστε εκεί!!

BOSKO είπε...

Despina...
εγώ πάλι βάζω ξυπνητήρι, κατεβαίνω στη σάλα, χλαπακιάζω και μετά ξανανεβαίνω και το κόβω στον ύπνο. Φίδιασμα κανονικό!
σ' ευχαριστώ!
η ανταπόκριση μου απ' την προβολή, αργά το βράδυ!

Αθανασία είπε...

Ε,γειάσου Μποσκάκι!ε,αυτό όντως είναι γυφτιά αλλά,ντάξει εγώ έχω πάρει μόνο δύο-τρία όχι κ όοοσα είχε το καλαθάκι,του μπάνιου έλεος κ όχι να κάτσω,να μαζέυω μέχρι κ τα πατάκια κ τις πετσέτες του μπάνιου!!!!ε,αυτό είναι όντως γυφτιά...ε,ντάξει τα πήρα για ενθύμιο..αυτό...ποιός ξέρει τι γύφτουλες κ πειναλέοι,ήταν αυτοί που έμειναν εκεί....φιλάκια...

Lefteris είπε...

world tour e.??ωραία τα λες..χεχε
λέω για αρχή να κάνουμε ένα Creta tour.
επίσης κάτι κανονίζει ο κοινός μας φίλος για Λονδίνο,
για να δούμε!!!
Καλή προβολή!!!

5 pink flowers είπε...

εκπεμπεις στη δικη μου συχνοτητα λατρειας με τα ξενοδοχεια και εξαρτησης..η ταινια που γραφω τωρα εχει να κανει ακριβως με αυτο και φωτογραφιζω αντιστοιχα
περνω πολλες μερες του χρονου στα ξενοδοχεια και εχω ακριβως τα συναισθηματα που περιγραφεις ασε πουτ εχω μια απιστευτη συλλογη απο γκατζετακια σαπουνακια και τα σχετικα με σταμπες απο ολο τον κοσμο
χαρηκα που μοιραστηκαμε το σημερινο πρωινο μετα την τρυφερη σου μπαλλαντα στο μεγαλο Νικο Κουνδουρο ...και ιδου η οραματικη φωτο σου στο μπαλκονι των καπνιστων!!
εδω απο το τεταρτο οροφο του ξενοδοχειου σου γραφω...

http://www.facebook.com/photo.php?pid=5782277&l=3861bb90e3&id=700415894

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Bosko: Ωστόσο, δεν κοιμάμαι ποτέ κάτω απ' τα σκεπάσματα των κλινών τους σα να μη θέλω να χαλάσω την υπάρχουσα τάξη στον χώρο.

Όπως το είπε και ο Ελύτης στην Μαρία Νεφέλη:

...μπρούμυτα
στις κουβέρτες κρεβατιού επαρχιακού ξενοδοχείου
με το γλόμπο γυμνό στην άκρη από το σύρμα
και τη μαύρη κατσαρίδα σταματημένη πάνω απ' το νιπτήρα.


Αυτός θα είναι ο θησαυρός Bosko!
Τώρα η κατσαρίδα έφυγε από τον νιπτήρα και πήγε κάτω από το κρεβάτι...

BOSKO είπε...

Lefteris...
ναι, το γνωρίζω, απλά πρέπει να μας ειδοποιήσει έγκαιρα ώστε να βρούμε κάνα φτηνό εισιτήριο, γιατί αλλιώς δεν λέει...

BOSKO είπε...

5 pink flowers...
καλά, η photo είναι τέλεια, σ' ευχαριστώ once again, Λουκία μου.
πιθανώς να τα ξαναπούμε αύριο, οπότε θα σου πω κι από κοντά τις εντυπώσεις μου/μας για την ταινία σου!

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
άσε, ας μου λείπει το βύσσινο καλύτερα. Και για να τό 'χει περιγράψει κι ο Ελύτης κιόλας, σκέψου...