Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

σήμερα-το-ραδιοφωνικό-μου-αφιέρωμα-(16.30-17.30)-στη-φλέρυ-νταντωνάκη-στο-κόκκινο-105,5

Η Φλέρυ Νταντωνάκη δεν υπήρξε ποτέ επιτυχημένη. Ούτε επιβίωσε ως επαγγελματίας τραγουδίστρια, αφού οι αραιές εμφανίσεις της στον Τιπούκειτο και στον Πύργο των Αθηνών, συνοδεία πάντα του Γιάννη Bach Σπυρόπουλου στο πιάνο ή του Σταύρου Παπασταύρου στην κιθάρα, δεν άρκεσαν για να τη συντηρήσουν. Υπήρξε όμως βαθιά δικαιωμένη από τον χρόνο, που όσο κυλάει, τόσο καλύτερα την καταχωρεί μέσα του. Με αφορμή τη χθεσινή συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατο της, σήμερα το μεσημέρι προς απόγευμα θα βρεθώ και πάλι Στο Κόκκινο 105,5 για μία έκτακτη ωριαία εκπομπή - αφιέρωμα στη Φεγγαρική Αηδόνα, κατά τον Νίκο Καρούζο, την ψυχο-ευπαθή Φλέρυ, κατά τον Γιάννη Ζουγανέλη και την πιο σπουδαία φωνή του Δυτικού κόσμου, κατά τον συνάδελφο της, Σπύρο Σακκά. Θα σας παίξω σπάνια ηχογραφήματα από το μιούζικαλ Do I hear a waltz?, με το οποίο έκανε το δισκογραφικό ντεμπούτο της εν έτει 1965 στις ΗΠΑ, από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο που βγήκε την ίδια χρονιά στη θρυλική Vanguard, από τη συναυλιακή συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο και φυσικά από το ευλογημένο συνταξίδεμα της με τον Μάνο Χατζιδάκι προ και μετά Μεγάλου Ερωτικού. Επίσης, για πρώτη φορά θα ακουστούν μαρτυρίες καλλιτεχνών, με τους οποίους συνεργάστηκε, αποσπασμένες από την ηχητική μπάντα του ντοκιμαντέρ που αξιώθηκα να φτιάξω γι' αυτήν. Συντονιστείτε για μία ώρα, από τις 16.30 έως τις 17.30, Στο Κόκκινο 105,5 ή συνδεθείτε διαδικτυακά στο www.left.gr

KKK

* στη φωτογραφία του post, που αποτελεί ευγενική παραχώρηση της συγγραφέως Λότη Πέτροβιτς, η 10χρονη Ελευθερία Παπαδαντωνάκη, προτού ονομαστεί Φλέρυ Νταντωνάκη, ποζάρει στο φακό, όρθια, δεύτερη από δεξιά, ντυμένη πριγκίπισσα. Δίπλα της η Πέτροβιτς ως Κοκκινοσκουφίτσα. Βρισκόμαστε στα 1947, στον εορτασμό της Αποκριάς από το δημοτικό σχολείο που φοιτούσαν τα δύο κορίτσια.

** ευχαριστώ τη Λότη Πέτροβιτς και τη blogger γητεύτρια για αυτό το φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα πιο ανέμελα χρόνια της Φλέρυς Νταντωνάκη.

17 σχόλια:

despinach. είπε...

εεεεχμ!(απο)συντονίστηκα ήδη από ενθουσιασμό!!! θα την ακούσουμε κανονικά δηλαδή!!! :)))))))))

ToToS είπε...

Ρε bosko λεγε τα μια μέρα νωρίτερα. Μερικοί, όσοι δεν είμαστε άνεργοι ακόμα, δουλεύουμε το πρωί και δεν έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ.

BOSKO είπε...

despinach. ...
κι εγώ είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνω εκπομπή μετά από πάρα πολύ καιρό και αφιέρωμα μάλιστα στη Φλέρυ! Καλή ακρόαση νά 'χουμε ή μάλλον νά 'χετε:-))

BOSKO είπε...

ToToS...
λυπάμαι, αλλά χθες τ' απόγευμα ενημερώθηκα κι εγώ ότι θέλουν να κάνω αφιέρωμα στη Φλέρυ στο ραδιόφωνο. Δε μπορεί να σ' το "γράψει" κάποιος; Αν όχι, ίσως την κάνω εγώ cd ή mp3 την εκπομπή και σ' τη δώσω.

maria_cheguevara είπε...

Και'γω θα δουλευω ρε γμτ!!!! :(((
Αντωνη θα σου ηταν κοπος να φτιαξεις ενα mp3 αρχειο κ να μου τη στειλεις η να την ανεβασεις εδω??
Συγνωμη που στο ζηταω αλλα θα λυπηθω παρα πολυ να μην την ακουσω!

Οπως κ ναχει καλη εκπομπη!!! :))
Και αν ερθει η Φλερυ να κατσει διπλα σου στο στουντιο να της δωσεις ενα φιλι απο μενα.

μαριάννα είπε...

Κι εγώ συντονίστηκα! Με ειδοποίησε η Δέσποινα, ευτυχώς! :) Το προωθώ για να το μάθουν κι άλλοι... Μία ώρα σου φτάνει; Λίγο δεν είναι;
Καλή εκπομπή! Φιλιά πολλά!

BOSKO είπε...

Μ. ...
μα καλά, τι ώρα σχολάτε όλοι, ρε παιδιά; στις 16.30 το απόγευμα ειν' η εκπομπή:-))
κοίτα, σίγουρα θα τη ζητήσω σε mp3. Για να την ανεβάσω, όμως, θα πρέπει να μου δώσει κάποιος οδηγίες.
λες νά 'ρθει η Φλέρυ όπως κι ο Mahler; Πλάκα θά 'χε!

BOSKO είπε...

μαριάννα...
λίγο είναι, έχεις δίκιο, κι αυτή η εκπομπή πήγαινε για βραδυνή ώρα, απλά ο Βαγγέλης Βέκιος μού χάρισε τη σημερινή εκπομπή του εν είδει αφιερώματος στη Φλέρυ, οπότε...
καλή ακρόαση εύχομαι!

Θεοδόσιος Π. Βαφειάδης είπε...

Ελπίζω να προλάβεις μέσα σε μια ώρα να βάλεις όσα θέλεις. Φυσικά και θα σε ακούσουμε!

BOSKO είπε...

Να μείνουν μόνο τα τραγούδια.- ...
σ' ευχαριστώ, Θεοδόση.
τρία-τέσσερα πραγματάκια θέλω ν' ακουστούν απ' τ' αρχείο μου, όλα τ' άλλα θά 'ναι γνωστά και αγαπημένα!

a spoonful of inspiration είπε...

α τί ωραία!! μας έλειψες στα ραδιόφωνα ρε συ!μπράβο! και αφού είναι και για την Φλέρυ αυτή η μικρή επιστροφή, ακόμα καλύτερα :)) Θα σε ακούσω εννοείται και έστειλα και μνμ και στον Φώτη να συντονιστεί και εκείνος!

despinach. είπε...

Φοβερή και στο μιούζικαλ!!
Σκιαγράφησες εξαιρετικά το πορτραίτο & τον ψυχισμο της!
Σε ευχαριστούμε & ευχόμαστε να σε ακούμε συχνο(τητό)τερα!! ;)

George Eleftheriadis είπε...

Πολύ ωραία τα κείμενά σου και πολύ όμορφες επιλογές κομματιών. Θα ήταν ενδιαφέρον να έκανες μία εκπομπή με καλεσμένη την κόρη της Ζωή.
Για όσους θέλουν το αφιέρωμα σου αυτό, το ανέβασα (MP3, 42Mb) και μπορούν να το κατεβάσουν από τη διεύθυνση
http://www.multiupload.com/4MFHRQ1P6K

BOSKO είπε...

Δανάη...
despinach. ...
σας ευχαριστώ πολύ, κορίτσια!
και σένα, Φώτη, αν τελικά άκουσες!
αν δε χτύπαγε κι αυτό το κινητό στο τέλος, λίγο πριν πέσει η "Κρασογιώργαινα", καλύτερα θα ήταν σίγουρα:-))

BOSKO είπε...

George Eleftheriadis...
κατ' αρχάς, "ομιλώ" με τον γνωστό σχεδιαστή;
όπως και νά 'χει, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και περισσότερο για το ανέβασμα της εκπομπής στο διαδίκτυο. Πιστεύω θα το χαρεί κι άλλος κόσμος εκτός από μένα.
μια εκπομπή με τη Ζωή θα ήταν αδύνατη. Η Ζωή απ' την πρώτη στιγμή, ενώ πρόθυμα μου παραχώρησε το οπτικό αρχειακό υλικό της μητέρας της, δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με όλον αυτό το μύθο της Φλέρυς. Τραβά το δικό της δρόμο, κάνει τη ζωή που επιθυμεί και εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε να το σεβαστούμε. Πληροφοριακά, πάντως, σου λέω ότι η Ζωή είναι πανέμορφη: φαντάσου τη Φλέρυ ολόιδια, ανοιχτόχρωμη όμως!
και πάλι ευχαριστώ, Γιώργο Ελευθεριάδη

maria_cheguevara είπε...

George Eleftheriadis..
πολύ σ'ευχαριστώ

κ σενα Αντωνη φυσικα.. τωρα την ακουω!!! :)))

μ.

BOSKO είπε...

Μ. ...
κι εγώ απ' το λίγο που άκουσα, ως ακροατής πλέον, μια χαρά αφιέρωμα έκανα τελικά.
ξανά ευχαριστίες στον Ελευθεριάδη!
σκέψου ότι ακόμη κι εγώ πού 'μαι άσχετος με το "κατέβασμα", αυτό το link μού άνοιξε αμέσως κι η εκπομπή "κατέβηκε" σε χρόνο dt!