Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΥΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ 146 ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ!


Έτοιμο προς διανομή και το ολοκαίνουργιο τεύχος της Οδού Πανός με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο- ο φόρος τιμής του Γιώργου Χρονά για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή της Ρωμιοσύνης. Μέσα στο τεύχος, θα βρείτε κείμενα ανθρώπων που είτε γνώρισαν τον Ρίτσο, είτε συνεργάστηκαν μαζί του, είτε απλά μελέτησαν και συνεχίζουν να μελετούν το έργο του. Ανάμεσα τους, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, η ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη, οι συγγραφείς Μένης Κουμανταρέας, Παυλίνα Παμπούδη, Άμυ Μιμς και ο ποιητής Αντρέας Παγουλάτος. Υπάρχει κι ένα δικό μου κείμενο με τίτλο Για την "Αγαπημένη" του Γιάννη Ρίτσου και του Γιώργου Ρωμανού, το οποίο αναφέρεται σε μια σπάνια μελοποίηση στον Ρίτσο από τον πρωτοεμφανιζόμενο, εν έτει 1965, συνθέτη Γιώργο Ρωμανό. Επιπλέον, έτσι όπως μας έχει συνηθίσει τελευταία η Οδός Πανός, το τεύχος θα συνοδεύεται κι από ένα cd με απαγγελίες ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου από τον ίδιο τον Χρονά, καθώς και με δύο τραγούδια σε μουσική του Χαρίλαου Τρουβά και του Ηλία Στέργιου.
Καλοτάξιδο!

5 σχόλια:

Άρτεμις είπε...

Μπόσκο, γνωρίζεις αν θα αναφέρεται κάτι σχετικά με το έργο του Ρίτσου στο θέατρο? Είναι τόσο λίγες οι πηγές και χρειάζομαι τις πληροφορίες για κάποια φίλη. Ούτως ή άλλως πάντως ενδιαφέρομαι για το περιοδικό. Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιος τρόπος παραγγελίας για θεσσαλονίκη? Ευχαριστώωω

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
δεν ξέρω να σου πω, σήμερα το μεσημέρι θα το' χω το τεύχος στα χέρια μου. "Ξαναπέρνα" το βράδυ και θα σ' ενημερώσω!

michael_025 είπε...

Μπόσκο, νυχτοπούλι μου, επειδή το θέμα είναι σχετικά άγνωστο, έκανα μια ανάρτηση ειδικά για τη φίλη Άρτεμι, που ενδιαφέρεται για τον θεατρικό Ρίτσο. Να της πούμε λοιπόν ότι μπορεί να βρει χρήσιμα όσα θα διαβάσει εδώ:

http://artion-jb.blogspot.com/2009/09/blog-post_26.html

Να ρίξει επίσης μια ματιά και στο κατατοπιστικό σχόλιο.
Τα σέβη μου

jb

BOSKO είπε...

jb...
είσαι τρομερός!
ελπίζω να το δει η φίλη μας η Άρτεμις και να βοηθηθεί!

καλό ξημέρωμα

υ.γ. που' ν' αυτός ο Λούτρινος ή έστω ο kostas να άνοιγε λίγο η καρδιά μας νυχτιάτικα;

Άρτεμις είπε...

Σας αυχαριστώ και τους δύο πάρα μα πάρα πολύ!!!!!!!