Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ YOUR HAND IN MINE ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ!

Δύο παιδιά- κανονική ορχήστρα, αποτελούμενη από ακορντεόν, μαντολίνο, κιθάρα, toy πιάνο, wurlitzer πιάνο, μελόντικα και glockenspiel.

Επίγονοι του Χατζιδάκι; Ίσως ακραία, όσο και μπανάλ άποψη.
Κλώνοι του Yann Tiersen; Θα ήταν αδικία ένας τέτοιος χαρακτηρισμός.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Θεσσαλονικείς Your Hand In Mine μαζί με τον Lolek, με τον οποίο μοιράζονται την ίδια δισκογραφική στέγη αυτή τη στιγμή, φτιάχνουν μια μουσική χειροποίητη, συγκριτικά με τον ηχητικό διάκοσμο της επικρατούσας εναλλακτικής σκηνής, αγνή, ανόθευτη και βαθιά συναισθηματική.
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος
συνάντησε τον

Μάνο Μυλωνάκη
και δημιούργησαν αυτό το πρωτότυπο συγκρότημα ονειρικής pop, κάνοντας ιδιαίτερη αίσθηση με τη μουσική τους για μια βουβή γιαπωνέζικη ταινία της δεκαετίας του 1930. Κι ας είναι ντουέτο, στην ουσία πρόκειται για συγκρότημα με μεγάλη μάλιστα ποικιλία στις ενορχηστρώσεις και τη μελωδική δομή τους. Μόνο που δε βρίσκουν συχνά κάποιον να τους βοηθήσει στη μεταφορά του εξοπλισμού τους κι αυτό, όπως και να το δει κανείς, είναι ένα μικρό πρόβλημα.
Ο Ιανός χθες βράδυ δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτος, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι, ούτε ακούστηκαν λογίδρια πριν τα παιδιά βγουν στη σκηνή. Καμιά ΄κατοσταριά άτομα μόνο, που αν μη τι άλλο ήξεραν γιατί βρέθηκαν εκεί.
Σ' αυτό βέβαια βοήθησε και ο πολυπράγμων Τέλλος Φίλης, ο πρώτος ίσως που μας γνώρισε το γκρουπ στο διαδίκτυο και μας κόλλησε όλους...YourHandInMine- ίτιδα!

Με κλειστά μάτια, όρθιος, άκουγα τα One way home/ Calendar και η μνήμη μου γύρισε σε ένα μουσικό κουτί που υπήρχε στην κρεβατοκάμαρα των γονιών μου. Ως παιδί συνήθιζα να το σκαλίζω, ώσπου μια μέρα το χάλασα και ποτέ δεν κατάφερα να ξεπεράσω το γεγονός πως έγινα αιτία να χαθεί η μουσική μέσα στο σπίτι. Μια τέτοια μουσική ξαναβρήκα χθες βράδυ, 25 χρόνια μετά!

Εδώ, τα όπλα της αθωότητας, του υψηλού λυρισμού και της μελωδικής αρτιότητας. Πάνω απ' όλα, όμως, τα μέσα για το νοσταλγικό προσωπικό μου trip.
Κι εδώ ο Lolek, που ρωτάει τον Γιώργο για τη χρήση όλων αυτών των παιδικών οργάνων.
Οι Your Hand In Mine δεν μας έρχονται τακτικά από τα βόρεια, επομένως όσοι δεν ήσασταν στον Ιανό, απλώς χάσατε! Αν και οι πληροφορίες μου μού λένε ότι όχι μόνο δεν θα αργήσει η επόμενη εμφάνιση τους στην πρωτεύουσα, αλλά κι ότι θα' ναι πολύ τρανταχτή ως είδηση! Υπάρχει λόγος σοβαρός και θα επανέλθω!

57 σχόλια:

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Μόλις συνειδητοποίησα ότι έχω γνωρίσει τον ένα από τους δύο στη λέσχη ανάγνωσης του Ιανού...
Μάλιστα συζητούσαμε για το Μαξ Ρίχτερ, ο οποίος μου αρέσει πολύ και συγκεκριμένα, αν δεν απατώμαι, για το
''24 postcards in full color''.
Εξαιρετικό.

michael_025 είπε...

Μπόσκο, καλημερούθκια. Αν και ξέρω πόσο αφοσιωμένος γίνεσαι σε κάτι όταν αυτό σου αρέσει πάρα πολύ, θα σου συνιστούσα ν' ακούσεις και τον Pascal Comelade, που κάνει ακριβώς τα ίδια (παιδικά οργανάκια, μαντολίνα, πιάνα, ονειρικές ατμόσφαιρες κτλ)εδώ και καμιά εικοσπενταριά χρόνια.

BOSKO είπε...

Σ.Π.Ρ. ...
καλώς, αλλά πήγαινε πάρε και το δίσκο τους όμως! Αξίζει! "Every night dreams" λέγεται, αν δεν το γνωρίζεις!

BOSKO είπε...

jb...
τον ξέρω τον Pascal Comelade κι έχω και το άλμπουμ του "El Cabaret Galactic". Ναι, μοιάζει ο ήχος τους κι αυτό είναι καλό, ως επιρροή εννοώ, αλλά αν ακούσεις τα παιδιά θα καταλάβεις ότι φτιάχνουν μια μουσική τελείως cinematic, πιο κοντά στο ύφος του Μαμαγκάκη της "Εκδρομής" και της "Παρένθεσης" και, βέβαια, του Χατζιδάκι!

michael_025 είπε...

Από το Cabaret Galactic του 1995, μέχρι το Metode de Rocanrol (2007) έχει προχωρήσει κι άλλο. Και είναι, νομίζω, πολύ cimatic. Πέρισυ δε, έκανε και το Compassio pel Dimoni, στο οποίο ξαναπαίζει τραγούδια των Rolling Stones με τον δικό του τρόπο.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν τίποτα για νέους καλλιτέχνες. Ακόμα και ο Μπετόβεν στις πρώτες έξι σονάτες για πιάνο, είναι επηρεασμένος από τον Χάυντν (αλλά του τις έχει αφιερώσει). Μακάρι τα νέα αυτά παιδιά να μεγαλουργήσουν. Αυτό θέλουμε όλοι, να πάει μπροστά η Ελληνική Μουσική και κυρίως το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Τραγούδι...

jb

michael_025 είπε...

cinematic, βέβαια, κάτι τρέχει με το plictroλόγιο....

jb

BOSKO είπε...

jb...
τα ξέρω επίσης αυτά που λες, το ότι έχω ένα δίσκο του ΄95 δε σημαίνει ότι κόλλησα εκεί! Είναι πολύ σημαντικός ο Comelade και πολύ πιο "αθόρυβος" συγκριτικά με άλλους καλλιτέχνες που κάνουν την ίδια δουλειά.
σωστός, όλοι αυτό θέλουμε και γι' αυτό αγωνιζόμαστε με πολλούς τρόπους, εσύ γράφοντας μουσική κι εμείς κείμενα γι' αυτήν!

BOSKO είπε...

jb...
θα μπορούσες να' χες γράψει cinetic αντί cimatic, οπότε θα νομίζαμε ότι ο Pascal Comelade έγραφε μουσικές για το..."Παρασκήνιο" ;)

μαριάννα είπε...

Να σου πω Αντώνη μου, κάτι άσχετο, γιατί είμαι λίγο στην κοσμάρα μου τελευταία, έχω χαθεί σε δρόμους που καίνε... ;) Της γραφής βρε!
Για ρώτα σε παρακαλώ τον κ. Φίλη, τί στο καλό κάνει και μεγαλώνει μικραίνοντας;
ΚΑΙ ομορφαίνοντας;

Σε διαβάζω από το ρίντερ πάντα να ξέρεις, αλλά πνίγομαι.

Σμουτς! Και πολλά φιλιά στη Λένα!

BOSKO είπε...

μαριάννα...
καλώς την!
πολύ δουλειά, ε;
μην κοιτάς, κι εγώ τα ίδια, απλά είμαι όλη μέρα on line Κ Α Ι εξ αιτίας ακριβώς της δικής μου δουλειάς.
ελπίζω να το δει το σχόλιο σου ο κ. Φίλης και να σου απαντήσει.

πολλά φιλιά!

logia είπε...

το χάσαμε
το ξέρω
αλλά η κόρη έπαιζε με τον Vincent Moon και ήθελα να είμαι εκεί....
καλό βράδυ

BOSKO είπε...

logia...
δεν πειράζει, είχες πολύ σοβαρό λόγο για να μην είσαι εκεί!
να τη χαίρεσαι την κόρη σου!

Χάρις είπε...

Αυτή η λέσχη του Ιανού τι ακριβώς είναι? Είναι κάτι πολύ βαρύ ή λίγο βαρύ?

Χάρις είπε...

Αυτή η λέσχη του Ιανού τι ακριβώς είναι? Είναι κάτι πολύ βαρύ ή λίγο βαρύ?

Χάρις είπε...

Τι είναι η λέσχη του Ιανού?
Δηλαδή κατάλαβα πως είναι κάτι σε σχέση με την λογοτεχνία αλλά μπορεί να πάει ο κάθενας?
Εννοώ είναι κάτι για όλους ή είναι πιο βαρύ?

BOSKO είπε...

Χάρις...
λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια ως καφέ και ως μουσική σκηνή. Από κάτω υπάρχει και το βιβλιοπωλείο του Ιανού. Βρίσκεται Σταδίου 24.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Χάρις, αν είσαι νέο κορίτσι, προτίμησε Μπουρνάζι! Μην ακούς τον Βosko, άκουσε τον Αμπαζή:

Βαρέθηκα πια τις ψαγμένες
με τα κασκόλ στον Ιανό,
τις βαθυστόχαστες κουβέντες
το άδειο βλέμμα στο κενό

Που λένε ναι, και είναι ίσως
όχι, τις πιο πολλές φορές
Για τη χαρά νοιώθουνε μίσος
θέλουν να δείχνουν σοβαρές

Ζήτω λοιπόν τα κοριτσάκια
με τα οξυζενέ μαλλιά
τα κατακόκκινα χειλάκια
που ξέρουν λίγα και καλά

Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια
με το βαθύ το ντεκολτέ
που στα αγόρια λένε όχι
από σπανίως ως ποτέ

Των σοφών τη σοφία, αναιρεί το αιδοίο
Κολωνάκι-Μπουρνάζι, σημειώσατε δύο



Στο Μπουρνάζι Χάρις, στο Μπουρνάζι!

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
ο Πουλικάκος δεν το έλεγε αυτό στο δίσκο σε μία απ' τις πολλές βερσιόν του τραγουδιού;

τι του λες του κοριτσιού; ;)

Λούτρινος είπε...

Πες τα Κατερινα γιατί ένας Λούτρινος δεν φέρνει την άνοιξη

BOSKO είπε...

Λούτρινος...
μίλησαν όλοι, μίλησαν κι οι κώλοι...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Bosko,
εγώ τι του λέω; Εσύ τι του λες!

(για τη χαρά της ζωής του λέω - για τον Ιανό θα βρει καιρό όταν παραπαραμεγαλώσει. Τότε, αντί να πηγαίνει με τα άλλα παραμεγαλωμένα κορίτσια για μπιρίμπα ή για τσάι, θα πηγαίνει εκεί.)
- - -

Λούτρινε,

με το Βosko κάνουμε πλάκα, δεν με παρεξηγεί. Ξέρει ότι τα εννοώ αυτά που γράφω.
:-)

Roadartist είπε...

Καταπληκτικοί! Σε ευχαριστούμε που μας τους παρουσίασες..και πήραμε μια ιδέα της βραδιάς!

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
εντάξει, ξέρω ότι τα πιστεύεις αυτά που λες και ξέρω ότι έχεις εν μέρει δίκιο. Αλλά, να, έχουν γίνει κι ωραία πράγματα εκεί μέσα, όχι αναγκαστικά για την...τρίτη ηλικία. Άσε που φέτος προβλέπω να ξαναμπαίνω ομιλητής σε πάνελ τουλάχιστον πέντε εκδηλώσεων. Όπως στις αρχές Νοεμβρίου που θα παρουσιάσουμε τη δουλειά των νέων τραγουδοποιών Δανάης Παναγιωτοπούλου και Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη. Θα είσαι καλεσμένη, εννοείται, να ακούσεις δύο νέα αξιόλογα παιδιά, ρίχνοντας το πολύ- πολύ την πασιέντζα σου και πίνοντας το τσαγάκι σου!
Όσο για τον Λούτρινο, μην του μιλάς του Καραγκιόζη και του δίνεις αξία, μπες στο επίμαχο post με τη Βίσση πριν καμιά εβδομάδα και θα καταλάβεις το ποιόν του. Μην κοιτάς που ο καλός ο άνθρωπος τον δημοσιεύει...

καλημερίζω!

BOSKO είπε...

Roadartist...
καταπληκτικοί, το λιγότερο!
καθήκον μου να μιλάω για τέτοιους καλλιτέχνες!

εγώ σ' ευχαριστώ & σε καλημερίζω!

Χάρις είπε...

Τσάι και συμπάθεια. Πόσο μου αρέσει το τσάι.
Βέβαια και το Μπουρνάζι είναι μια χαρά για τα άτομα που γουστάρουν να κυκλοφορούν γκόμενες με γόβες και μίνι φορέματα(ανύπαρκτα) και να κάνουν πως χαίρονται για να ρίξουν τη γκόμενα στο κρεβάτι.
Ααα και δεν ξέρω για τι με κόψατε αλλά είμαι μεγαλοκοπέλα με τα όλα μου. χαχα

BOSKO είπε...

Χάρις...
ωραία, λοιπόν, αφού είσαι μεγαλοκοπέλα, βουρ στον Ιανό για κουλτούρα, μπιρίμπα, τσάι & συμπάθεια :-)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Xάρις, και τα κορίτσια με μίνι και γοβάκια είναι μια χαρά. Και οι γκόμενοι και οι γκόμενες και τα κρεβάτια. Δηλαδή τι θέλεις; Να κάνουν πως χαίρονται για τις πείσουν να πάνε στον ...Ιανό;;;

Xαχαχαχα!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

...αν και τώρα που το καλοσκέπτομαι, θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πείσεις τα αγόρια και τα κορίτσια να πάνε στον Ιανό. Πολύ νορμάλ μού φαίνεται αυτό.
- - -

Βosko,
thanks για την πρόσκληση. Αλλά μόνον πρώτο τραπέζι πίστα. Διαφορετικά θα ακολουθήσω τη συνήθη μέθοδο, που μου το εξασφαλίζει. Κολλητά στο μικρόφωνο λέμε για να ακούγεται και το σεκόντο μου.

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
ότι πεις, αφεντικό!
ανοίξαμε και σας περιμένουμε!
το αφεντικό τρελάθηκε!
το Νοέμβριο στον Ιανό της Σταδίου!

μαριάννα είπε...

Αχούουουου! Και δεν τα μπορώ τα κουλά! Οι επαναστάτες χωρίς αιτία που τα βάλανε με τον Ιανό. Ο ένας λόγω γνωριμιών με τους Ιανούς, τουμπεκί ψιλοκομμένο, βάζει τον άλλονε, τον επαναστάτη τον μεγάλονε, να σκούζει για πάρτη του. :Ρ
Και βγαίνουν κάποιοι ιστολόγοι συνάδελφοί σου(λέμε τώρα), που δηλώνουν ότι δεν πηγαίνουν στον Ιανό και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι! Κατά τα λοιπά συμμετέχουν στα ποιητικά, σεμνά και ταπεινά στέκια με τους κουκουρούκου ψωνισμένους και τις ακροάτριες πιστολάκι βήτα! :)))))))
Δεν έχω τίποτα με τα πιστολάκια βήτα, να εξηγούμαι, απλά μου τη δίνει που τα βρίσκουν ακατοίκητα και τα χρησιμοποιούν. :Ρ

Γελάσαμε κι απόψε! :))))))
Να 'σαι καλά αγορίνα!

BOSKO είπε...

μαριάννα...
κατάλαβα πάνω- κάτω τι θες να πεις, αλλά με μπέρδεψες λίγο.
ποιος ειν' αυτός που κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο; εγώ;
ποιον βάζω ως επαναστάτη στη θέση μου; την Κατερίνα σ-Μ.;
ποιος δηλώνει ανοιχτά την αντίθεση του στον Ιανό, συνιστολόγος και "συνάδελφος" μου; πάλι η Κατερίνα σ-Μ.;
κάν' τα μας πιο λιανά όλα αυτά και μπορώ να σου απαντήσω!

να δεις που τα' κανε όλα αυτός ο ξεφτιλισμένος ο Λούτρινος!

Λούτρινος είπε...

Ποιον τόλμησες να πεις ξευτιλισμένο ρε κακομοίρη BOSKO!
Ο Λουτρινος κάτι κουλτουριάρηδες της φακής σαν και του λόγου σου τους αγοράζει και τους πουλάει.
Πρόσεχε λίγο γιατί έχεις αρχίσει να μου τη σπας!
ΟΚ?

BOSKO είπε...

Που' σαι, ρε jb, τώρα ήταν να κοιμάσαι;

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Bosko, αφού δεν είμαστε συνάδελφοι, πώς να εννοεί εμένα η Μαριάννα; Ύστερα, ξέρει πως πηγαίνω στον Ιανό όταν με ενδιαφέρει κάτι, προσωπικώς δεν τον σνομπάρω. Για τα νεαρά κορίτσια έγραφα και για τους φυσικούς τους χώρους.

Ούτε βλέπω κάποιον να σκούζει εδώ... μάλλον θα αναφέρεται σε κάτι άλλο, εκτός ποστ.


(Τα "ακατοίκητα" πάλι ποια είναι βρε Μαριάννα; Τα "πιστολάκια β"; Εγώ πώς είχα την βεβαιότητα ότι "πιστολάκια" λένε κάποιοι ειρωνικά τα εργαζόμενα κορίτσια σε κομμωτήρια;)


υ.γ.
Υπάρχει άνθρωπος που κοιμάται έξι και μισή χαράματα αντί να διαβάζει το μπλογκ σου;!;!;!; πα πα πα.... τι αναισθησία!

.

μαριάννα είπε...

Αντώνη
Πιθανόν να μην κατάλαβες τί εννοώ, γιατί έδινα έμμεση απάντηση σε κάποιους που ξέρω ότι σε διαβάζουν. Η Κατερίνα δεν είναι συνάδελφός σου και αν είχα κάτι να της πω, θα το έλεγα στην ίδια.

Κατερίνα,
δεν εννοώ τα εργαζόμενα κορίτσια. Αυτά τα σέβομαι και τα τιμώ. Εννοώ άλλα «κορίτσια» ακατοίκητα, που τα χρησιμοποιούν εν γνώση τους και που οι ίδιες το θεωρούν τιμή τους.

Το πιστολάκι βήτα, είναι δική τους έκφραση και το έγραψα επίτηδες. Επίσης εγώ δεν ήξερα καν ότι τα κορίτσια τα λένε πιστολάκια στα κομμωτήρια, γιατί όπως ξέρεις, στη Φωφώ που πηγαίνω μια φορά το χρόνο, δεν παίζει τέτοιο θέμα.

Και προς ενημέρωσίν σου σε πληροφορώ ότι πρόκειται για κατηγορία χειροκροτητών.

Οι άντρες και κάποιες γυναίκες(οι σοβαρές), είναι πιστολάκια άλφα και οι μπαλκονάτες όμορφες, πλην όμως αγαθιάρες, είναι τα πιστολάκια βήτα.

Τώρα τα πιστολάκια των κομμωτηρίων σε ποιητικές βραδιές; Πώς το συνδύασες; Απορώ... :))))))

Καλό απόγευμα σε όλους!

BOSKO είπε...

μαριάννα...
εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γρι, αλλά δεν πειράζει, μου αρέσουν οι πολιτισμένες κουβέντες!
όπως θα' λεγε και πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. "το' πιασες το υπονοούμενο, μεγάλε, έτσι;"

Χάρις είπε...

Εγώ κάτι ρώτησα και ξέσπασε θύελλα!!
Τελοσπάντων.
Ααα και monsieur Antoine εγώ δεν κατάλαβα να ότι με χλευάζετε αν είναι έτσι πείτε το ξεκάθαρα.

BOSKO είπε...

Χάρις...
κοίτα, αν μένεις Αθήνα, είναι λίγο παράξενο να μην ξέρεις τον Ιανό, ακόμη κι αν δεν έχεις πατήσει ποτέ το πόδι σου για οποιονδήποτε λόγο.
εν τούτοις, ούτε κατά διάνοια ΔΕΝ σε χλεύασα για την άγνοια που δήλωσες. Αντιθέτως, σου έδωσα ωραία και καλά τις πληροφορίες που ζήτησες.

Χάρις είπε...

Ξέρω που είναι ο Ιανός φυσικά και έχω πάει φυσικά και έχω ψωνίσει φυσικά. Αλλά το ζήτημα έγκειται στο γεγονός ότι εγώ δεν γνώριζα τι ακριβώς είναι αυτή η Λέσχη του Ιανού( μου ακούστηκε κάτι σαν κρυφή οργάνωση που μαζεύονται διάφοροι και η φαντασία οργιάσε με λίγα λόγια).Εσείς μετά μου απαντήσατε και μου δώσατε μια απάντηση για το τι εστί Ιανός αφού έτσι όπως έθεσα το ερώτημα ακούστηκε σαν να έρχομαι από το διάστημα και ρωτάω που είναι ένας χώρος που είναι ανεκδιήγητο κάποιος που διαβάσει το blog να μην ξέρει που βρίσκεται.Κατόπιν της απάντησής σας ξέσπασε μια αναμπουμπούλα και ο καθένας εξέφρασε τη σεβαστή του άποψη( δημοκρατία έχουμε έτσι και αλλιώς).
Και κάπου εδώ τελειώνει η σύνοψη ή μάλλον καλύτερα μια μικρή ανώφελη ανακεφαλαίωση μιας παρεξήγησης.

BOSKO είπε...

Χάρις...
τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Kι εγώ δεν κατάλαβα γρι, ίσως γιατί δεν είδα σε πια ερώτηση έδωσε την έμμεση απάντηση η Μαριάννα. Μπορεί η ερώτηση να υπεβλήθη σε κάποιο άλλο ποστ. Να, αυτά συμβαίνουν όταν αποφεύγουμε να είμαστε σαφείς και δεν απαντάμε εκεί που μας υπέβαλαν την ερώτηση.


Μαριάννα,
απορώ κι εγώ με τη σειρά μου. Πού είδες να συνδυάζω "τα πιστολάκια των κομμωτηρίων" με τις "ποιητικές βραδιές"; Εσύ το έγραψες, το ξέχασες κιόλας;
:
Μαριάννα: Κατά τα λοιπά συμμετέχουν στα ποιητικά, σεμνά και ταπεινά στέκια με τους κουκουρούκου ψωνισμένους και τις ακροάτριες πιστολάκι βήτα! :)))))))

Εγώ κάτι άλλο ρώτησα: Πώς συνδύασες εσύ τα "πιστολάκια β" με τα "ακατοίκητα".

Πάντως με την δική μου κομμώτρια έχω πάει και στον Ιανό και στον Ευριπίδη και στη Στοά του Βιβλίου και στον Πολύχρωμο Πλανήτη και αλλού. Αυτό καθαυτό το γεγονός, βέβαια, δεν μας συγκαταλέγει στα "κατοικημένα", αλλά τα "ακατοίκητα" δεν έχουν σχέση με την επαγγελματική απασχόληση του καθένα. Νομίζω;

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

*
Ωχ! "σε ποια", "σε ποια"!
Όχι "σε πια"!

Αμάν πια!

μαριάννα είπε...

Κατερίνα


Να κάνω μια τελευταία προσπάθεια να καταλάβεις, πώς συνδύασα τα πιστολάκια-γλάστρες με τα ακατοίκητα;
Γυναίκες, όμορφες, χαρούμενες, καταδεκτικές :Ρ, που όμως δηλώνουν οι ίδιες, ότι δεν καταλαβαίνουν χριστό από αυτό που ακούνε, αλλά ότι πήγαν απλά και μόνο για να κάνουν κερκίδα στον ποιητή Φανφάρα, εσύ πώς θα τις έλεγες, κατοικημένες;
Μα τί διάολο τόσο πολύ δεν καταλαβαινόμαστε τελευταία; Το στυλάκι «γυρίιιιιιιισατε;»(Νίτσα Μαρούδα), δεν υπήρξε; Δεν υπάρχει;
Τέλος πάντων, δεν επανέρχομαι και ζητώ και συγγνώμη από τον Αντώνη, που του κάναμε την ανάρτηση... καλοκαιρινή. :))))

Υγιαίνετε!

BOSKO είπε...

μαριάννα...
παρακαλώ, κάν'τε δουλειά σας!

μου είστε και οι δύο πολύ ευχάριστες! ;)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Δεν θα τις έλεγα "πιστολάκια" γιατί αυτό παραπέμπει σε ένα συγκεκριμένο και πολύ κουραστικό επάγγελμα. Δεν συνηθίζω να απαξιώ εργαζόμενους. Αυτό προσπαθώ να σου πω τόση ώρα.

Και για τα κενά συνεννόησης, δεν ευθύνομαι μιας και απέδωσες σε μένα, αυτό που έγραψες εσύ!!

Άλλωστε, όπως διευκρίνησες, αυτό το συγκεκριμένο σχόλιο το έκανες για να το διαβάσουν κάποιοι άλλοι που ξέρεις ότι επισκέπτονται το μπλογκ του Bosko. Oύτε και ο Βοsko το κατάλαβε, κι έτσι προέκυψε η συνέχεια του "διαλόγου".


Βosko,
αν πληρώνεις τον blogger με το τετραγωνικό που πιάνουν τα σχόλια, να τσοντάρω. Κιμπάρισσα για!

μαριάννα είπε...

Ωραία. Τότε να μην ξαναπούμε και την έκφραση «γρήγορο πιστόλι» ή «πιστολέρο» ή «πιστολάς» ή «τους τοίχους επιστόλαγε, μπογιατζής δεν ήτανε, τ' ήτανε, τ' ήτανε;» μπας και πειραχτεί η ευαισθησία κάποιων υπερευαίσθητων, που κάθονται και ψάχνουν τα λόγια των ανθρώπων, μπας και πετύχουν με το ζόρι, κάτι που θα παραπέμπει σε ρατσισμό ή σεξισμό ή απαξίωση των έντιμων, και σκληρά αγωνιζομένων, εργαζομένων, γυναικών, ομάδων, μειονοτήτων κτλ.
Έλεος Κατερίνα. Σταμάτα να διαβάζεις μέσω μικροσκοπίου, τα λόγια των ανθρώπων.
Το ίδιο έκανες και προ ημερών στο κείμενο του Γεωργουσόπουλου.
Είναι η τελευταία φορά που μπαίνω στο τριπ της απολογίας.
Αρχίζω να σε βλέπω σαν εισαγγελέα-κατήγορο, που μας κυνηγάς ντε και καλά να μας δικάσεις. :))))
Και σε τελική, μεγάλα παιδάκια είμαστε. Μας επιτρέπεις να έχουμε την ευθύνη των λόγων μας;

Καλησπέρες!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

"γρήγορο πιστόλι", "πιστολέρο" ή "πιστολάς", δεν είναι επάγγελμα - λίαν ατυχές το επιχείρημά σου. Ούτε το συνόδευσες με το "ακατοίκητο", κάτι εξαιρετικά προσβλητικό, όπως αυτό που έγραψες για τα εργαζόμενα κορίτσια των κομμωτηρίων.

Λυπάμαι που δεν συμφωνώ, αλλά δεν αναπαράγω προσβλητικές εξυπνακίστικες ατάκες και από ανθρώπους με αντίληψη περιμένω άλλου είδους λόγο.

Το ίδιο περιμένω και από τον Γεωργουσόπουλο, και απορώ που το επαναφέρεις λες και το έγραψες εσύ το άρθρο. Ακόμα δεν κατάλαβες μετά από τόσα σχόλια;

Μαριάννα: Αρχίζω να σε βλέπω σαν εισαγγελέα-κατήγορο, που μας κυνηγάς ντε και καλά να μας δικάσεις.

Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις λίγο παραπάνω, θα διαπιστώσεις ότι δεν σε κυνήγησε κανείς. Ήμουν στα σχόλια και "μιλούσα" με την Χάρις και τον Βosko. Μάλλον εσύ κυνήγησες κάποιους ...αόρατους "επαναστάτες χωρίς αιτία που τα βάλανε με τον Ιανό". Και "έναν που λόγω γνωριμιών με τους Ιανούς, κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο, και βάζει τον άλλονε, τον επαναστάτη τον μεγάλονε, να σκούζει για πάρτη του" και όλοι αυτοί "συμμετέχουν στα ποιητικά, σεμνά και ταπεινά στέκια με τους κουκουρούκου ψωνισμένους και τις ακροάτριες πιστολάκι β".

Αυτό που έκανα εγώ δεν είναι "ψάξιμο στα λόγια των ανθρώπων" - είναι φιλτράρισμα. Πετάω ό,τι βρίσκω ασήμαντο και στέκομαι σ' αυτό που κρίνω σημαντικό. Αν είναι δικαίωμά σου να προτιμάς τις ασάφειες και να μην επιτρέπεις να ξεχωρίσουμε αν μέσα σ' αυτές υπάρχει κάτι σημαντικό, άλλο τόσο είναι δικό μου να είμαι σαφής και να στέκομαι σε πράγματα που έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Η Σημειολογία το λέει αυτό, όχι η Νομική, για να με κάνει "εισαγγελέα-κατήγορο". Και δεν έχει σημασία που δεν είμαι κομμώτρια για να με αφορά στενά προσωπικώς.

Μαριάννα: Και σε τελική, μεγάλα παιδάκια είμαστε. Μας επιτρέπεις να έχουμε την ευθύνη των λόγων μας;

Δεν βλέπω να σου απαγόρευσε κάποιος να έχεις την "ευθύνη των λόγων σου". Αλλά αφού με ρωτάς, θα σου έλεγα ότι πρέπει να την έχεις. Γι αυτό, όταν καταγγέλεις διάφορους που "κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο λόγω γνωριμιών με τους Ιανούς", που "βάζουν τους άλλους να σκούζουν για πάρτη τους", που "συμμετέχουν στα ποιητικά με τις ακροάτριες πιστολάκι β", να είσαι σαφής και ξεκάθαρη σε ποιους αναφέρεσαι. Ποιοι κάνουν τουμπεκί, ποιοι σκούζουν, ποιοι τους βάζουν, ποια είναι τα "ακατοίκητα". Αυτό υπαγορεύει η ανάληψη ευθύνης για όσα λέμε, όπως και για όσα γράφουμε δημοσίως.

Διαφορετικά, με τα μισόλογα, τις ασάφειες και τα υπονοούμενα δίνεις δικαίωμα στους αναγνώστες να το ερμηνεύσουν κατά το δοκούν.

Όπως είδες, ο Bosko την προσπάθεια να ερμηνεύσει το ασαφές σχόλιό σου, σκέφθηκε πως αφορούσε στον ίδιο και σ' εμένα. Λογική η ερμηνεία του και γραμμένη υπεύθυνα.

Το ίδιο υπεύθυνα σου ζήτησε να το διευκρινήσεις αλλά το απέφυγες. Τι σε εμποδίζει να είσαι ξεκάθαρη ώστε να μην δημιουργείς άσχετους συνειρμούς σε όσους σε διαβάζουν;

michael_025 είπε...

Δρ Μπόσκο, τι γυναικοκαυγάς είν' αυτός; Λωρίδα της Γάζας έγινε εδώ μέσα!

Αμάν βρε κορίτσια, κατεβάστε τα μπιστολάκια και κάντε εκεχειρία για διαπραγματεύσεις. Ήρθε η ώρα της διπλωματίας! Να 'ρθουν οι κυανόκρανοι* παρακαλώ...


JB


*του ΟΗΕ εννοώ (μέρες πού 'ναι...)

μαριάννα είπε...

Δεν κατάλαβες Θεό από το ότι σου εξήγησα, ότι πιστολάκια βήτα είναι μια κατηγορία χειροκροτητών που κάποιοι τις ονομάζουν έτσι και τις χρησιμοποιούν, έτσι; Επιμένεις στα κορίτσια του κομμωτηρίου ετσιθελικά, επειδή παραπέμφθηκες εκεί από μόνη σου.
Ας είναι. Δεν το παλεύω άλλο μαζί σου.

Επίσης, έχεις μία ικανότητα να κάνεις την τρίχα τριχιά, ανεπανάληπτη, μοναδική και άκρως εξοργιστική.

Μια μπηχτή πήγα να χώσω σε κάποιους, της πήδηξες το κέρατο, με υποβάλλεις σε ανακρίσεις με λάμπα και μου αλλάζεις τον αδόξαστο, μέχρι να πάρεις ως απάντηση όπως πάντα, από τον καταρρακωμένο συνομιλητή σου, αυτό που θες να ακούσεις.

Με ποιό δικαίωμα υποβάλλεις ερωτήσεις του τύπου:

«Τι σε εμποδίζει να είσαι ξεκάθαρη ώστε να μην δημιουργείς άσχετους συνειρμούς σε όσους σε διαβάζουν;»

Πολύ απλά γιατί έτσι γουστάρω, ή γιατί παίζω, γιατί φλερτάρω, γιατί σκοτώνομαι, γιατί έτσι μιλάμε με υπονοούμενα και μας αρέσει γιατί μας ιντριγκάρει, γιατί αυτή είναι η χαρά του γραπτού λόγου και των σχολίων, γιατί σέβομαι την επιθυμία ανωνυμίας κάποιων δικτυοφοβικών, γιατί δεν θέλω να εκθέσω, επειδή με απειλούν με πιστολάκι... γιατί... χίλια γιατί μπορώ να σου αραδιάσω, αλλά βαριέμαι.

Θα σε παρακαλούσα όμως Κατερίνα μου, στο μέλλον να μην ασχολείσαι με το τί γράφω ή με το τί υπονοώ, για να μην παρερμηνεύεις και παρεξηγείς. Αν δεν με καταλαβαίνεις, προσπέρασέ με.

Με κουράζει ο τρόπος που σκέφτεσαι, που λειτουργείς και που αξιολογείς. Βαριέμαι να εγκαλούμαι συνεχώς άνευ λόγου.

Ξέρεις συχνά η επικοινωνία των ανθρώπων περνά μια κρίση. Προφανώς αυτό συμβαίνει και με μας. Τελευταία δεν καταλαβαινόμαστε.

Ε, ας μην το κυνηγάμε. Μπόρα είναι θα περάσει... :))))

Φιλιά! Καλό βόλι! ;)

μαριάννα είπε...

Κι επειδή σκέφτομαι πως ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ότι τα πιστολάκια που είπα εγώ, δεν έχουν σχέση με τις κομμώτριες, αλλιώς δεν θα έβρισκες ατυχή τα [«γρήγορο πιστόλι» ή «πιστολέρο» ή «πιστολάς»], στο επαναλαμβάνω:

Οι γλάστρες που αναλαμβάνουν το ρόλο κερκίδας, δεν είναι ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ! Είναι απλά γλάστρες. (πες μας τώρα ότι θίξαμε και τις κανονικές γλάστρες, είσαι ικανή).

Η λέξη πιστόλι στους χειροκροτητές, δόθηκε από παραλληλισμό, με τη ριπή του όπλου, του θερμού χειροκροτήματος.

Χελόοοου!!! :ΡΡΡΡΡ

μαριάννα είπε...

Α, και καλό μήνα σε όλους! :)

BOSKO είπε...

μαριάννα...
Κατερίνα σ-Μ. ...
jb...

καλό μήνα!

μαριάννα είπε...

JB

Χαχαχαχαχαχαχαχα!

Είσαι Θεός, ήλιος καλοκαιρινός!

Σιγά να μην καυγαδίζουμε με την Κατερίνα σ-Μ. ...

Δεν μας έχεις ξαναδεί και δεν ξέρεις. Πάντα έτσι κάνουμε. Απλά τελευταία έχουμε χάσει λίγο επαφή, αλλά θα την ξαναβρούμε. Πού θα μας πάει... :)

Και να μας συγχωρείτε παίδες για την κατάχρηση του χώρου, αλλά όποιος ξέρει από γυναίκες πεισματάρες, κατανοεί.

Θυμήθηκα το μύθο του φουκαρά με τη γυναίκα του που θέλησε να καινοτομήσει στο θερισμό και επέβαλλε ψαλίδι αντί για δρεπάνι.

Αυτός τα 'παιξε. Της λέει, αποκλείεται. Με δρεπάνι θερίζει ο κόσμος.

Ο κόσμος ναι, του λέει, όχι εγώ.

Ναι αλλά εγώ πάω με τον κόσμο, της απαντά και όχι με τις βλακείες που λες.

Κι αρχίζει μια κόντρα θανατερή.

Δρεπάνι!
Ψαλίδι!
Δρεπάνι!
Ψαλίδι!

Μέχρι που τον φέρνει στο αμήν(η Κατερίνα δηλαδή είναι η σύζυγος, όπως καταλάβατε κι εγώ ο καψερός ο λογικός αγρότης) και την πετάει στη θάλασσα.

Εκείνη δεν ήξερε μπάνιο κι άρχισε να βυθίζεται και να βγάζει μπουρμπουλήθρες κι ενώ αυτός νόμιζε πως πνίγηκε κι ησύχασε κι άρχισε να την κλαίει με πόνο, αυτή πετάγεται, σ' ένα ύστατο τίναγμα στην επιφάνεια και πριν ξεψυχίσει, με τον δείχτη και τον παράμεσο του έκανε την κίνηση του ψαλιδιού!!!

:)))))))))))))

Κι αυτός έβγαλε ένα πιστολάκι, το έβαλε στον κρόταφο και...

ίσιωσε τη φράντζα γιατί είχε αρχίσει να κατσαρώνει και κόντευε να γίνει μπούκλα!

Ηθικόν Δίδαγμα: Όποιος λέει τέτοιους μύθους είναι σεξιστής! Αντιφεμινιστής και ρατσιστής συνάμα. ;)

Μη σου πω και κρυπτοναζιστής! :ΡΡΡ

μαριάννα είπε...

* επέβαλε ψαλίδι

Εδώ θέλει ένα λου και όχι δύο, όπως από παραδρομή μπήκε. Μη μας πούνε και αγράμματες. :Ρ

ΥΓ. Βάλθηκα να στα πάω τα σχόλια 100! ;)

michael_025 είπε...

Φιλτάτη Μαριάννα,

περί σεξισμού ο λόγος: μου θύμισες μια φίλη, ακραιφνή φεμινίστρια -λίγο τσιμπημένη στα χρόνια- και ιδιοκτήτρια πατρογονικού και ονειρικού παραθαλάσσιου πορτοκαλεώνα στην Αργολίδα.

Στην άκρη του κτήματος λοιπόν, βρίσκεται το υποστατικό και μπροστά μια μικρή πλατεία. "Υπέροχος φοίνικας!" της λέω, βλέποντας το τεράστιο δέντρο που στεφανώνει το χώρο.
Εκείνη μου ρίχνει ένα φαρμακερό βλέμμα και διορθώνει κοφτά: "Χουρμαδιά!"

Περιττόν να σου πω βέβαια ότι κρατήθηκα (ας έκανα κι αλλιώς), για να γελάσω μετά με την ησυχία μου.


jb

μαριάννα είπε...

jb

Χαχαχαχαχαχα! Σε λαμβάνω πλήρως και απολύτως, όβερ. ;)

Υπερβολές... που είναι για γέλια. Και για κλάματα όμως γιατί οδήγησαν στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Γιατί ένα κίνημα που ξεκίνησε από τους αγώνες των γυναικών για τα εργασιακά δικαιώματα τους και την ισοτιμία στην παραγωγή και την αναπαραγωγή, που δικαιούνται ως άνθρωποι, το καταντήσανε ξεφτίλα.

Και σήμερα ο κόσμος και κυρίως οι νέοι, από τις υπερβολές της «χουρμαδιάς», απορρίπτουν συλλήβδην τους αγώνες των γυναικών, νομίζοντας πως οι φεμινίστριες είναι εξαλλοποιημένες, άβυζες, μουστακαλούδες που θέλουν να ευνουχίσουν τον ανδρικό πληθυσμό.:)))

Και φτάσαμε σήμερα στα αποτελέσματα του trafficking! Δουλεμπόριο κανονικό για την Ανατολή και γυναίκες να βογγάνε από το διπλό βάρος των «κατακτήσεών» τους στη Δύση.

Κι η κάθε νέα γυναίκα να ψάχνει να βρει την ταυτότητα και το ρόλο της, θολωμένη, χωρίς να γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε ισοτιμία και ισότητα.

Σε ζάλισα, αλλά αφενός με εμπνέεις, αφετέρου η χουρμαδιά με... άναψε! :))))))))))))

Άσε που έχω βάλει στόχο το 100! ;)

Καλημερίζω!

. είπε...

re ton o tellos ehi to seven film gallery stin saloniki? douleve enas filos mou eki k ka80moun mia mera mesa mazi me ton filo mou k mpeni o tellos me vlepi (proti fora) k stamata k legi -'a nai k o filo sou apo edo? ipopsifios i8opios e?' pe8ana sta gelia,molis efige mou pe o filos mou o giannis oti stirizi polous kalitehnes pou malon etsi ginete...