Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ANDER- TAKING WOODSTOCK & Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ!


Το πρώτο, το Ander, μας έρχεται από την Ισπανία, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Roberto Caston και διαρκεί 128 λεπτά. Ένα Brokeback Mountain στο πιο ευρωπαϊκό, στο πιο εναλλακτικό να το πούμε, που συστήνει ανεπιφύλακτα και ο ειδήμονας "Αισθηματική ηλικία". Εδώ το σχετικό post: http://esthimatikiilikia.blogspot.com/2009/09/blog-post_6748.html
Το δεύτερο, το Taking Woodstock, δεν το χάνω με τίποτα! Μια ταινία που περίμενα πολύ, σκηνοθετημένη από τον Ang Lee (νά το πάλι το Brokeback Mountain)! Αυτή τη φορά ο δαιμόνιος Κινέζος σκηνοθέτης ασχολείται με τα παρασκήνια της διοργάνωσης του φεστιβάλ του Woodstock, τότε που όλοι πίστευαν πως ένα τριήμερο Ειρήνης και Μουσικής θα μπορούσε ν' αλλάξει τον κόσμο!

Τέλος, εν όψει της επερχόμενης πρώτης παρουσίασης της πολυσυζητημένης Στρέλλας του Πάνου Κούτρα, οι Νύχτες Πρεμιέρας τιμούν απόψε το τολμηρό προ 10ετίας ντεμπούτο του, επαναπροβάλλοντας την cult Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά, φόρο τιμής στα b-movies των 50s, το κιτς ως καλλιτεχνική στάση και τον "πρωτομάστορα" Ed Wood. Τη μουσική της ταινίας του Κούτρα, που έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε φεστιβάλ του εξωτερικού, έχει γράψει ο Κ. Βήτα!
ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 17.09.09
ANDER - ΑΠΟΛΛΩΝ 17.45
TAKING WOODSTOCK - ΑΤΤΙΚΟΝ 20.15
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ - ΔΑΝΑΟΣ 1 22.00

8 σχόλια:

igkros είπε...

Ήταν από τις ταινίες που θα ήθελα να δω αλλά θα περιμένω την διανομή της τον Οκτώβρη. Ελπίζω όμως σενιορ Μπόσκο να δούμε και καμιά ταινιούλα μαζί αμα γουστάρετε αύριο που έρχομαι Αθήνα για τις Νύχτες Πρεμιέρας.

BOSKO είπε...

alps...
ποια απ' όλες;
για το Taking Woodstock μιλάς;
βεβαίως να πάμε!
και να' ρθεις κι απ' το μοντάζ να πάρεις μια γεύση απ' το κουνδουρικό ντοκιμαντέρ!

igkros είπε...

Του Κούτρα την είχα δει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πριν 10 χρόνια και είχε γίνει χαμός στην αίθουσα στο λιμάνι. Του Λι έλεγα. Θα τηλεφωνηθούμε αύριο...

Μαρία είπε...

Αγαπητέ bosko...καλησπέρα ... είπα να περάσω απο το σπιτάκι σου μετά από καιρό... συνεχίζω να διαβάζω μη νομίζεις και μ αρεσει που επιστρέψαμε,χειμερινοί, σε ωραία θεματάκια .... ταινίες,ταινιες , woodstock....παρακολουθώ.απλά σταματησα τα σχόλια.ωραία ηταν για το καλοκαιράκι.και περιμένω νέα για τα σχεδια του χειμώνα που λέγαμε..

mahler76 είπε...

to Ander πολύ καλό. Καλό βράδυ.

BOSKO είπε...

alps...
τηλεφώνησε όταν φτάσεις και τα λέμε!
χαίρομαι που θα σε δω, Γκρος!

BOSKO είπε...

Μαρία...
δε θυμάμαι τι λέγαμε ή τι είχαμε πει, αλλά ότι κι αν ήταν, είμαι "μέσα"!
σ' ευχαριστώ!

BOSKO είπε...

mahler76...
το είδες;
καλό ήταν τελικά, ε;
πολύ νωρίς όμως και μένα με πήρε ο ύπνος και ξύπνησα στις εφτά, ίσα για να προλάβω το "Taking Woodstock", το οποίο επίσης δεν είδα (βλέπε επόμενο απ' αυτό post)!
καλό ξημέρωμα!