Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΧΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕΜΒΑΖΩ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Εδώ τους βλέπετε με το ανανεωμένο σχήμα τους, από την πρόσφατη δισκογραφική έκδοση Ημερολόγιο μιας γυναίκας/ Για μιας μέρας το στοίχημα.
Οι Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω, όμως, δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και για να είμαστε ακριβείς υπήρξαν οι πρώτοι Έλληνες φολκ- ροκάδες ή εντεχνο- ροκάδες, αν θέλετε, μέχρι που τους ανακάλυψε ο Μάνος Χατζιδάκις, τους πήρε στον Σείριο κι έκανε την παραγωγή των καλύτερων δίσκων τους!

Στην πορεία συνεργάστηκαν με καλλιτέχνες όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Δήμητρα Γαλάνη, η Λένα Πλάτωνος, ο Γιάννης Bach Σπυρόπουλος, ο Βασίλης Νικολαΐδης, η Αγαθή Δημητρούκα, η Νένα Βενετσάνου, ο Βασίλης Γισδάκης και τελευταία ο Σπύρος Σακκάς και η Θεοδώρα Μπάκα.
Για όλα αυτά και για το τελευταίο τους άλμπουμ, εννοείται, θα μιλήσουμε στη σημερινή εκπομπή μου στο Κανάλι 1 του Πειραιά με καλεσμένους τον Χάρη Καβαλιεράτο και τη Barbara Sauter, ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος! Κι επειδή τους χρωστούσα μια εκπομπή εδώ και κάτι μήνες, ελπίζω να τους ψήσω να φέρουν, ο Χάρης την κιθάρα του και η Barbara το βιολί της!
Συντονιστείτε στο Κανάλι 1 του Πειραιά (18.00- 20.00) στους 90,4 ή στη διαδικτυακή διεύθυνση www.kanaliena.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: