Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΡΙΖΑΣ ΚΩΧ -ΑΝΝΑΣ ΒΙΣΣΗ!

Από το troktiko, το blog- που ως φαίνεται- αγαπά ιδιαίτερα το φωτογραφικό αρχείο των Ασμάτων & Μιασμάτων, πληροφορήθηκα την είδηση http://troktiko.blogspot.com/2009/09/vs_16.html και αμέσως τηλεφωνήθηκα με τη Μαρίζα Κωχ, η οποία δήλωσε σχετικά τα εξής:

Ο δημοσιογράφος ζήτησε την άποψη μου για το ότι η Άννα Βίσση ετοιμάζεται να τραγουδήσει Μάνο Χατζιδάκι κι εγώ απάντησα απλά ότι τα τραγούδια μεγάλων συνθετών δεν μπορούν να χρεώνονται τα δικά μας καλλιτεχνικά αδιέξοδα. Όταν μου είπε, επίσης, ότι ο Γιώργος Χατζιδάκις απαγόρευσε στην εν λόγω τραγουδίστρια τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, απάντησα ότι έχει πάρα πολύ δίκιο. Όλα αυτά χωρίς να έχω ιδέα του τι είχε προηγηθεί μεταξύ του Γιώργου Χατζιδάκι και της Άννας Βίσση λίγες εβδομάδες πριν. Οφείλω παρ' όλα αυτά να πω ότι με την κυρία Βίσση δε γνωριζόμαστε προσωπικά και δεν είχα καμία πρόθεση να βρεθώ απέναντι της στα καλά καθούμενα. Παραδέχομαι μάλιστα ότι αυτό που κάνει θα το θεωρούσα υπεράνθρωπη προσπάθεια στο πλαίσιο του όρου "διασκέδαση"!

Κι εδώ έρχομαι εγώ τώρα και λέω μερικά επιπλέον πράγματα: Ένα μήνα πριν με είχε καλέσει η Μαρίζα Κωχ να είμαι κι εγώ σ' αυτή την εκπομπή του ALTER που μεταδόθηκε ζωντανά σήμερα από την ταράτσα της οικίας της στου Φιλοπάππου. Ομολογώ ότι είχα ενστάσεις για το ποιόν της εκπομπής, μα η Μαρίζα με καθησύχασε, μιλώντας μου για ένα ημίωρο αφιέρωμα στην ίδια και το έργο της, στο οποίο εν τέλει δε στάθηκε εφικτή η δική μου συμμετοχή, λόγω υποχρεώσεων. Δεν την είδα την εκπομπή, αλλά αν κρίνω από ότι επακολούθησε, όπως και από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου (ποια η γνώμη της Μαρίζας, λόγου χάριν, για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη με το κόμμα του Καρατζαφέρη), καταλαβαίνω πως επρόκειτο για μεσημεριανό κουτσομπολίστικο πρόγραμμα. Τώρα λυπάμαι που δεν ήμουν κι εγώ εκεί να τους πετάξω απ' την ταράτσα κι αυτούς και τις κάμερες τους σε μια προσπάθεια να προστατεύσω- τουλάχιστον- τη σημαντική τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια! Ακόμη ένα δείγμα της φασίζουσας νοοτροπίας μιας αφασικής life style εποχής κι ενός κράτους που αποπειράται, έτσι, για χαβαλέ, να υποβιβάσει ανθρώπους, τους οποίους σίγουρα θα κάνει ιερές φιγούρες...γραμματοσήμων μετά από πενήντα και εκατό χρόνια. Είναι η ίδια λογική με το να δείχνεις κάποιον καραγκιόζη μεταμφιεσμένο σε Φαραντούρη που κρατάει σουβλάκι αντί μικροφώνου, αλλά και το κάθε τάχα μου εναλλακτικό τσουτσέκι που γράφει στα free press και πουλάει φτηνό χιούμορ, ξεφτιλίζοντας καλλιτέχνιδες επιπέδου Φαραντούρη, Κωχ κ.α.! Σιχαμερά φασιστάκια, γραφικοί δεν είναι αυτοί οι καλλιτέχνες, ούτε θα γίνουν ποτέ, όσο κι αν θα τους θέλατε έτσι! Γραφικοί είστε εσείς κι οι εργοδότες σας που σας ταΐζουν, ενδεχομένως κι εμείς που σας βλέπουμε και σας διαβάζουμε, αντί να σας τουφεκίσουμε όλους μαζί στην πλατεία Συντάγματος!

28 σχόλια:

mahler76 είπε...

μα κι εσύ ασχολείσαι με το Πρωκτικό?

όσο για τα μεσημεριανάδικα τι να πεί κανείς...

BOSKO είπε...

mahler76...
το εν λόγω blog το "πέτυχα" κατόπιν σερφαρίσματος να' χει... δανειστεί αρκετό φωτογραφικό υλικό απ' το δικό μου blog κι όπως είναι γνωστό τοις πάσι πλέον δε μπορεί να γίνει τίποτα με τέτοιου είδους αυθαιρεσίες.
το αν έχει "καλό" ή "κακό όνομα" στη μπλογκόσφαιρα ειλικρινά δεν το γνωρίζω, αφού πέραν αυτών που γράφω, δεν έχω καθόλου χρόνο να γυρνάω στα άλλα blogs και να τα μελετάω.
όπως λέω επίσης, δεν την είδα σήμερα το μεσημέρι την εκπομπή, αλλά άμα κάνεις τη σύνδεση ALTER και μεσημεριανάδικα, δεν είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα...

... είπε...

Γιατι δεν ησουνα στις Νυχτες Πρεμιερας? Νομιζεις ειχα καμια ορεξη να βλεπω αλλες φατσες μακρυα σου?

mahler76 είπε...

αχ η από πάνω είναι η stalker που μου είπε κάποιος πως μπαίνει στο μπλόγκ σου? cool!!!

BOSKO είπε...

... ...
ε, πως, δε με είδες;
εκεί ήμουν!
χάνω γω Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα;
μη μασάς, ρε συ, αλλουνού φωτογραφίες εδώ μέσα παρουσιάζω για δικές μου!

BOSKO είπε...

mahler76...
τι εστί stalker και ποιος σου' πε ότι μπαίνει στο blog μου;
κουτσομπόλες και κουτσομπόληδες, ALTER μου το καταντήσατε το μπλογκοσπιτάκι μου, συμφώνως με το post ;)
εγώ το μόνο Stalker που ξέρω είναι του Ταρκόφσκι, αλλά παρεμπιπτόντως δε στέλνεις ένα link να μπω στο blog της να δω τι μέρος του λόγου είναι;

mahler76 είπε...

stalker αν το έγραψα και σωστά είναι ο παρενοχλητής. απλά μου είπε κάποιος που σε διαβάζει πως μπαίνει κάποια και λέει ότι σε είδε εδώ, εκεί και κάτι τέτοια. εγώ δεν εχω διαβάσει σχόλια από τα τελευταία σου πόστ κι έτσι δεν είχα δεί κάτι. Δεν ξέρω κάν ποια είναι κι αν έχει μπλογκ χαχαχαχα

BOSKO είπε...

mahler76...
σίγουρα λες αλήθεια ή δε θες να τη "δώσεις" στεγνά; πάντως, το έψαξα ήδη, blogger stalker δεν υπάρχει. Ποια θεόμουρλη να' ν' αυτή τώρα και μου' χει γίνει ιντερνετικό ταγάρι;
θα καθαρίσει το τοπίο, θα δεις!

mahler76 είπε...

δεν έχω αν ιδέα αν είναι μπλόγκερ ή όχι. θα πάω και στα σχόλια των προηγούμενων πόστ να δώ τι έχει αφήσει να γελάσω.

BOSKO είπε...

mahler76...
το θέμα δεν είναι τι έχει αφήσει αυτή, αλλά τι απαντάω εγώ!
στο συνιστώ, κανονική γελωτοθεραπεία!

... είπε...

Δεν εχετε ιδεα ποιος ειμαι...Διασκεδαζω αφανταστα με τα λογια σας.
Καλε μου Μποσκο, μην απαντας σε όλους δωμεσα μόνο μένα θελω να προσεχεις..Κρατησου μακρυα από ολους που δεν εχουν σχεση με σενα.

BOSKO είπε...

... ...
ήσυχο- ήσυχο το ποταμάκι, αργοκυλάει το γαλάζιο του νεράκι κλπ.


βοήθεια, χριστιανοί, θα με πνίξει το ποταμάκι!

mahler76 είπε...

@Ο/Η ... είπε...
είσαι hot!!! γουστάρω!!!

BOSKO είπε...

mahler76...
ρε λες να' σαι εσύ;
αχου κάτι τσαχπινιές, που' λεγε κι ο Σταυρίδης!

mahler76 είπε...

ποιός να είμαι εγώ η ανώνυμος? καλά πλάκα κάνεις? εγώ μέχρι χθές δεν ήξερα πως γίνεται αυτό το πατιρντί στο μπλόγκ σου.

BOSKO είπε...

mahler76...
ε, τι θες να κάνω πια, λέμε μαλακίες να περάσει η ώρα, γαμώ την ανωνυμία τους, γαμώ μέσα...

michael_025 είπε...

Μπόσκο, παλικάρι μου, τι κακό είν’ αυτό; Για λίγο έλειψα και έγινε ανάστα ο Κύριος εδώ μέσα! Ο Χατζηγιάννης τραγουδάει Πλάτωνος, η Κωχ στον Alter… τι άλλο θα ζήσουμε πια! Ώρες είναι τώρα να δούμε και τον Πάγκαλο να κάνει πιρουέτες στη Λυρική... Αν μου μετρήσεις την πίεση θά ‘χω ίσαμε 21 (τη μικρή) ...
Γι’ αυτό σου λέω, μη συγχύζεσαι κι εσύ και πάθεις τίποτα μέρες πού ‘ρχονται, με λιτότητα και γρίπη...
Κατά τα λοιπά να πεις σε παρακαλώ στη μεν Πλάτωνος να τον μηνύσει –κι έρχομαι και μάρτυρας- στη δε Μαρίζα να αποφεύγει τα κακόφημα μέρη.
Περαστικά!

jb

ΥΓ. Σχετικά με το «φάντασμα της όπερας» που στην πέφτει, είσαι κι εσύ ...τραβάτε με κι ας κλαίω!

BOSKO είπε...

jb...
εσύ χρειαζόσουν τώρα η αλήθεια είναι και πάντα σκας μύτη σα να σε καλώ!
θα το μεταφέρω το σχόλιο σου και στη Λένα και στη Μαρίζα, να' σαι σίγουρος!
για φαντάσου Πάγκαλο σε πιρουέτες στη Λυρική, όλα τα λεφτά πραγματικά!
μα τι τραβάτε με κι ας κλαίω; έτσι είναι, όπως το λες, αλλά- είπαμε- εδώ μέσα πετάμε τη σκούφια μας για τζέρτζελο!

Ανώνυμος είπε...

Καλά μιλάμε για τρελοκατάσταση.
Ποιο είναι αυτό το άτομο και τι θέλει από εσάς?
Έλεος !!

Υ.Γ. Τι είναι οι Νύχτες Πρεμιέρας?
2Υ.Γ. Πρέπει να βγω πια από την ανωνυμία γιατί δεν είμαστε όλοι ίσοι και όμοιοι.(ψώνιο!)

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
1) http://www.aiff.gr/
εδώ θα βρεις τα πάντα για τις Νύχτες Πρεμιέρας
2) Να βγεις, να βγεις, να ξέρω σε ποιον απευθύνομαι κι εγώ!

καλημέρα!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Bosko,
αφού σε ενοχλούν τόσο οι ανώνυμοι, γιατί δεν τους κόβεις; Ο blogger σου δίνει την δυνατότητα να μην δέχεσαι σχόλια ανωνύμων. Με ένα κλικ λύνεις το πρόβλημά σου.

BOSKO είπε...

Κατερίνα σ-Μ. ...
το ξέρω, αλλά δεν το κάνω, διότι εκτός από τους...μισότρελους ανώνυμους, υπάρχουν κι άλλοι σοβαροί άνθρωποι που μπαίνουν εδώ μέσα και σχολιάζουν κι απ' το εξωτερικό κιόλας.
γιατί να κόψω τη δίοδο επικοινωνίας μ' αυτούς;
απλώς, πολύ απλά, οι άλλοι δε θα δημοσιεύονται και δε νιώθω καθόλου λογοκριτής μ' αυτό!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Βοsko,
θεωρώ δεδομένο πως γνωρίζεις ότι στο ίντερνετ δεν υπάρχουν σύνορα. Όσο εύκολα μπαίνει κάποιος σχολιαστής από το "εσωτερικό", μπαίνει και από το "εξωτερικό". Δεν χρειάζεται υπεραστική σύνδεση.

Έτσι, λοιπόν, αν κάποιος ξέρει πώς να μπει και να γράψει ως ανώνυμος, σίγουρα ξέρει και πως να κάνει ένα χαρακτηριστικό προφίλ για να μπορεί να σχολιάζει, εφόσον το επιθυμεί. Δυο κλικ είναι.

Έχω παρατηρήσει, ότι οι "ανώνυμοι" βολεύουν πολλούς. Άλλοτε μεν διότι ενισχύουν την άποψη του μπλόγκερ, (ή τον κολακεύουν), άλλοτε δε ως άλλοθι για λογοκρισία, όταν νιώθουν ότι "στριμώχνονται".

Εννοείται, ότι δεν διαφωνώ στο κόψιμο συκοφαντικών ή χυδαίων σχολίων. Ανώνυμων, ψευδώνυμων, ή ""επώνυμων"".

Χάρις είπε...

To κάνα σωστά?

BOSKO είπε...

Χάρις...
τέλεια!
καλώς ήρθες...Χάρις!

Χάρις είπε...

Καλώς σας βρήκα.

Τσούγδω είπε...

Πως και δε τη ρώτησαν την άποψή της για τα πρωινάδικα...
Που έχουμε φτάσει Χριστέ μου... Δε μπορούν να κάνουν μία σοβαρή συνέντευξη σε έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του ελληνικού πενταγράμμου...

Μα τι το ρίσκαρε η γυναίκα και εμφανίστηκε...

ΥΓ: Χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα το blog σου...

BOSKO είπε...

tsougdw...
γεια σου, τσούγδω!
κι εγώ χαίρομαι να υποδέχομαι νέους επισκέπτες στο μπλογκόσπιτο μου!