Σάββατο 14 Μαΐου 2011

τι-κάνεις...

...όταν η Αθήνα βρωμάει για τα καλά φασισμό; Όταν παντού βλέπεις μόνο μπάτσους και ματατζήδες; Όταν οι γιαγιάδες στον Άγιο Παντελεήμονα φιλάνε σταυρωτά τους χρυσαυγίτες, αφού τους βλέπουν σαν σωτήρες; Τα μαζεύεις κι ανεβαίνεις Θεσσαλονίκη για δισκο-βιβλιο-παρουσιάσεις, μακρυά από τη μιζέρια. Κάνεις βόλτες στην ηλιόλουστη Αριστοτέλους ανάμεσα από ανθρώπους, που το μίασμα ακόμη δεν έχει φτάσει.
Συναντάς φίλους με ποιότητα και ήθος - τα πιο υγιή κύτταρα αυτής της πόλης σε μια εποχή αρρώστιας που δημιουργεί μίσος στον έναν για τον άλλο.
Σχεδιάζεις να πας στη συναυλία των Your Hand In Mine στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αυτή την Τρίτη, 17 Μαΐου, στις 21.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Μπορείς να φαντάζεσαι από τώρα τι θα περιέχει το δεύτερο άλμπουμ τους, που κυκλοφορεί οσονούπω.

Πάντως, το γεγονός ότι έπεσα πάνω σε μια blues μπάντα του δρόμου σήμερα το μεσημέρι, μού εφτιαξε πραγματικά τη διάθεση!

18 σχόλια:

Μεντεσίδης Γιάννης είπε...

Mπόσκο, χαίρομαι που βλέπω τακτικά να επισκέπτεσαι την πόλη μας...έχουμε και τη Μαρίζα Κωχ για τα παιδιά μας στο Μουσείο που προείπες στις 29 Μαΐου..Καλή διαμονή!

BOSKO είπε...

Είσαι αδιόρθωτος, Γιάννη! ...
αν σου πω ότι δεν το ήξερα αυτό; είναι που έχω το νου μου στο αποψινό δεύτερο live της Μαρίζας στο @ΡΟΥΦ, αν και η πόλη σας είναι αυτή τη φορά πιο όμορφη από ποτέ άλλοτε. Όπως ακριβώς το λέω, μακρυά απ' την Αθήνα που έχει καταντήσει άντρο νεοφασιστών και πολιτών ηλιθίων!

Ανώνυμος είπε...

ωραία μέρα είχες και σήμερα διαβάζω......και έμενα μου αρέσουν οι μουσικοί του δρόμου, πρόσφατα είδα ένα γκρούπ από Ινδιάνους όπου φορούσαν την παροδοσιακή ενδυμασία τους ....πραγματικά είναι ωραία η μουσική των Ινδιάνων!!!

Καλά να περνάς μέσα στο χάος της πόλης ,πάντα κάτι υπάρχει στην ατμόσφαιρα της που μας φτιάχνει τη διάθεση !

πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά για την κατάντια της Αθήνας. Διάβασε τις πρόσφατες δηλώσεις του φίλου σου του κούνδουρου και θα καταλάβεις...

Ανώνυμος είπε...

Ααα, κι εμείς που μείναμε εγκλωβισμένοι στην "μαγευτική" Αθήνα, τι θα κάνουμε;! Ευτυχώς ο καιρός είναι κι εδώ υπέροχος και πάντα βρίσκονται κι ωραία πράγματα να τρέχουν: από το @Ρουφ μέχρι και το Ζάππειο και τα μουσεία.

Καλά να τα περνάς κι, αναμενόμενα, όλοι οι υπόλοιποι ... ζηλεύουμε!

Κλυτία

Ανώνυμος είπε...

είσαι τυχερόοοοοος!!! φιλιά!

Despina

evroskarseras είπε...

kapws etsi niw8w akrivws gia thn 8esallonikh ! pragmatika omws.

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου, βρισκεσαι στην ξελογιαστρα θεσσαλονικη?......ειμαστε διπλα... ελα και απο εδω ...ΣΕΡΡΕΣ...να βολταρουμε στα σοκακια της πολης με τις ωραιες μυρωδιες...και να πουμε κανενα ανεκδοτο να γελασουμε γιατι μου ελειψαν,,,φιλια ΒΑΣΙΛΕΙΑ

BOSKO είπε...

πέτρος...
για την ώρα κανένα χάος δεν επικρατεί στην πόλη της Θεσ/νίκης. Μόνο άνθρωποι που λιάζονται στα καφέ της παραλίας.
μακάρι νά 'χα κι άλλες μέρες εδώ :-))

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
εσύ τι λες, να μην ξέρω τις δηλώσεις του "φίλου" μου του Κούνδουρου; σαν πει και καμιά κουβέντα, τέτοιος sui generis τύπος που είναι, ας μην τον παρεξηγούμε. Εννοείται πως διαφωνώ καθετότατα με τα λεγόμενα του.

BOSKO είπε...

Κλυτία...
καλά τα περνάω, πράγματι, κυρίως εν αντιθέσει με ότι γίνεται στην Αθήνα τον τελευταίο καιρό.
η Θεσ/νίκη, άλλωστε, εδώ και χρόνια είναι κάτι σαν τον πιο συνηθισμένο τόπο για τις αποδράσεις μου :-))

BOSKO είπε...

Despina...
ε, όχι να λες εσύ εμένα "τυχερό", που την άραξες για δυο εβδομάδες στην Κρήτη κι εμείς εκεί κάτω φάγαμε όλο το σοκ απ' το συνεχές αιματοκύλισμα...

BOSKO είπε...

evroskarseras...
άνετα έμενα εδώ μόνιμα!
δυστυχώς, όχι τόσο η δουλειά (ποια δουλειά τη σήμερον ημέρα;), όσο άλλες υποχρεώσεις, με κρατούν στην Αθήνα.

BOSKO είπε...

ΒΑΣΙΛΕΙΑ...
γεια σου, Βασιλεία.
ε, όχι και δίπλα οι Σέρρες, το θέλουν το ταξιδάκι τους κι αυτές.
άλλη φορά να τό 'χουμε κανονισμένο και θα σας έρθω!
πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

τι λες βρε παιδί μου! 9 μέρες ήμουνα στην Κρήτη και τα γεγονότα της Αθήνας τα βίωσα επίσης εδώ...το ξέχασες ότι βρεθήκαμε στο Ρουφ; δε σε πιστεύω ρε ξεχασιάρη!!

Despina

artemis_praou είπε...

ne vre oi giagiades filoune to xeri ton akrodexion giati saftes tis perioxes oi aristeroi kai lipoi, krazoun tous ellines kai tous eironevonte
einai to mono elliniko xer pou blepoun , exoun kai presviopia ti na kanoun? to xei skefti afto i aristera? giati i akrodeksia to xe skeftei kai ferthike exypna

BOSKO είπε...

Despina...
μη μασάς!
όλα τα θυμάμαι, κοινώς, κουβέντα να γίνεται!

BOSKO είπε...

artemis_praou...
μεγάλη αλήθεια είπες!
με έπεισες!
σ' αφήνω, πάω να πάρω ένα στυλιάρι και να βγω στον Αγ. Παντελεήμονα ν' ανοίξω τα κεφάλια πέντε-έξι λαθρομεταναστών!