Τρίτη 17 Μαΐου 2011

του-αγίου-μπαϊρακτάρη-του-μπαγκλαντεσιανού



Όπου Μπαϊρακτάρης ο καπάτσος Ασιάτης σουβλατζής και άγιος ο Μπαγκλαντεσιανός, ο οποίος φοβάται πλέον να κυκλοφορήσει στους δρόμους της πόλης, που ΔΕΝ επέλεξε ο ίδιος για να ζήσει. Την ίδια στιγμή, το ιστορικό κέντρο παλινορθώνεται με τη βία των χρυσαυγιτών, που αν ζούσε ο Αδόλφος και τους έβλεπε, αυτούς θα έστελνε πρώτους-πρώτους στους φούρνους. Θυμηθείτε πως ήταν κάποτε το Μεταξουργείο και του Ψυρρή: Πομάκοι, τσιγγάνοι, ιερόδουλες, δημόσιοι κίνδυνοι με υπόσταση για κάθε χριστόπιστη ελληνική οικογένεια. Δείτε σήμερα τι γίνεται σ' αυτά ακριβώς τα μέρη: μπαράκια, ταβερνεία, μουσικές σκηνές, η χαρά της μαρίδας του σαββατόβραδου. Θέλει φιλοσοφία για ν' αντιληφθεί κανείς ότι το ίδιο θα συμβεί και με το τρίγωνο Βικτώρια- Άγιος Παντελεήμονας- πλατεία Αττικής; Ψάξτε λίγο τις πωλήσεις ακινήτων στις παραπάνω περιοχές και δείτε πόσο κοστίζουν πλέον σπίτια 100 και 120 τετραγωνικών μέτρων! Οι πηγές μου μού λένε πως σχεδόν ολόκληρος ο Άγιος Παντελεήμονας έχει αγοραστεί ήδη από μία υψηλόβαθμη πολιτικό και δύο καλλιτέχνες- σούπερ σταρ του ελληνικού πενταγράμμου. Η τρομοκρατία αναγκάζει τους Έλληνες ν' αφήσουν τα ίδια τους τα σπίτια, όχι φυσικά από τους μετανάστες που αν δεν πάνε από χέρι ρατσιστικό, θα πάνε από λιμό και λοιμό, αλλά από τους θιασώτες της κονόμας και της ιδιοκτησίας, τους ανθρώπινους λαθρέμπορους και τους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, συμμορίτες. Τα πάντα γίνονται βάσει σχεδίου οργανωμένου κι αν μας έμεινε κάτι για να φωνάξουμε αυτό είναι η υπεράσπιση της ανθρώπινης ύπαρξης, είτε κατάγεται από την Πελοπόννησο, είτε από το Αζερμπαϊτζάν. Ευτυχώς που η εκκλησιαστική ηγεσία δεν προέβη στις συνήθεις λαϊκίστικες κορώνες της, διότι αν ζούσε ο συχωρεμένος ο λεβέντης- αυτός με τα λάβαρα -ποιος ξέρει τι θ' ακούγαμε κι από κει...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι αν μας έμεινε κάτι για να φωνάξουμε αυτό είναι η υπεράσπιση της ανθρώπινης ύπαρξης, είτε κατάγεται από την Πελοπόννησο, είτε από το Αζερμπαϊτζάν.

Σε δυο γραμμες τα ειπες ολα!
Προσυπογραφω, οπως ελεγε και η Γωγου σημασια εχει να παραμενεις ανθρωπος!

Παναγης

despinach. είπε...

Bosko, μην το συζητάς! Aπογοητεύομαι με αυτά που ακούω σε λεωφορεία και σχεδόν παντού...άνθρωποι που οι ίδιοι είναι μετανάστες ακόμα κ στην ίδια τους τη χώρα, να μην βάζουν λίγο τη γλώσσα στο μυαλό! Noμίζω ότι ο καθένας αντιδρά κ ανάλογα και με τα κόμπλεξ ή τα αποθυμένα του, πέρα από τη χειραγώγηση των μμε...παιδεία μηδέν...κ δε λέω του πανεπιστημίου, καμία σχέση!
Βαθειά παιδεία και ανθρωπιά ας πούμε είχε ο Βέγγος...δεν την σπούδασε, τη βίωσε μέσα απ΄όσα πέρασε...

να μας είσαι καλά να γράφεις τέτοια ποστ! :)

BOSKO είπε...

Παναγης...
χαίρομαι που προσυπογράφεις κι άμα κάναμε όλοι ότι έλεγε η Γώγου σε βάθος, θα ήταν πολύ καλύτερος αυτός ο κόσμος.

BOSKO είπε...

despinisOutopia...
παιδεία μηδέν, από κει ξεκινάνε όλα! Δυστυχώς...