Σάββατο 28 Μαΐου 2011

η-συγκέντρωση-ανάβει-κι-όλα-είναι(;)-συνειδητά

Μόλις πριν λίγο επέστρεψα από την πλατεία Συντάγματος, όπου ένα προγραμματισμένο σύντομο πέρασμα μου κόντεψε τελικά να γίνει ολονυχτία. Κάθομαι τώρα να γράψω, λοιπόν, βάσει πολλών αντιφατικών συναισθημάτων που ένιωσα. Αν δεχτούμε ότι η πάλη αυτή δεν είναι ταξική, δεχόμαστε ταυτόχρονα και την άρνηση καπελώματος της από οποιαδήποτε πολιτική-κομματική παράταξη. Καμία σημαία, κανένα χρώμα, κόκκινο, μπλε ή πράσινο (για το πράσινο, ούτε λόγος βέβαια) κλπ. Γιατί, όμως, εγώ είδα Νεοέλληνες, έστω αγανακτισμένους πολίτες, σαν και σένα και μένα, να κρατάνε κοντάρια με την ελληνική σημαία και να ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο; Θα μου πεις, σημαία μας είναι, εθνικό σύμβολο, μην είσαι ακραίος ωσάν καφενόβιος φρίκος των Εξαρχείων. ΟΚ, συμπολίτες, το βουλώνω...
Παμ' παρακάτω: οι άμοιροι οι "πούστηδες" τι φταίνε και συνοδεύουν με φανατισμό ως χαρακτηρισμός τους πολιτικούς; Τι ομοφοβική καφρίλα ειν' αυτή απ' τους νοικοκυραίους που ξαφνικά ξύπνησαν; Θα μου πεις πάλι, μια απλή έκφραση είναι κι άλλωστε σε λίγες μέρες οι "πούστηδες" θα ξεσαλώσουν στο φετινό Athens Pride. Ή όπως μου είπε και ο Πουλικάκος, αποκαλώντας "πούστηδες" τους εκπροσώπους του κατεστημένου, είμαστε υπέρ της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης, αλλά αυτοί είναι που κάνουν τον πούστη με ξένο κώλο! ΟΚ, το βουλώνω κι εδώ...

Κι εκεί που άκουγα συνθήματα του τύπου Γιωργάκη μαλάκα/ δεν ήρθαμε για πλάκα ή Παπακωνσταντίνου μπινέ/ τους φόρους σου θα βάλουμε μεσ' στον καμπινέ, έκαναν όλοι μεταβολή προς τ' αριστερά, προς την ταράτσα του Μεγάλη Βρετάνια δηλαδή, όπου προφανώς χρησίμευε ως ορμητήριο των δημοσιογράφων-ανταποκριτών, φωνάζοντας το αθάνατο Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι! Πάντως, έριξα μούτζα κι εγώ και φώναξα Ουστ που τώρα πονάνε τα χέρια μου απ' τους ώμους κι έκλεισε η φωνή μου.

Ακόμα και η καμαριέρα αντιστάθηκε, αναγράφει το πανό όλο χιούμορ, σατιρίζοντας τα καμώματα του πηδηχταρά leader του ΔΝΤ! Γενικώς, από χαβαλέ σ' αυτή τη χώρα πάμε πολύ καλά, τον έχουμε τον Αριστοφάνη στο DNA μας, θέλουμε-δε θέλουμε. Παραδίπλα υπήρχε κι άλλο πανό, μεγαλύτερο, που καλούσε τους Γάλλους και τους Ιταλούς να ξυπνήσουν κι αυτοί και να βγουν στις πλατείες.

Αφού, λοιπόν, φώναξα κι εγώ και γέλασα με τα συνθήματα του όχλου, πήρα την παρέα μου και κατέβηκα στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, μπουχτισμένος- η αλήθεια είναι- από τις γαλανόλευκες και την ορμέμφυτη τάση των αγανακτισμένων συμπολιτών μου για επανάσταση μετά χαβαλέ. Διότι, δε μπορούν να με πείσουν πιτσιρικάδες, μάξιμουμ 15 ετών, που δεν έχουν βγει ακόμη στην παραγωγή και συνεπώς δεν έχουν φάει τ' αγγούρι, ότι βρέθηκαν εκεί έχοντας απόλυτη συνείδηση.

Με έπεισαν όμως οι αγαπητοί Λήδα Χαλκιαδάκη των Λήδα-Σπύρος και Στέφανος Δεκεριάν των Αγάπανθος, με άλλα λόγια δύο εκπρόσωποι της γένεσης του εν Ελλάδι rock, οι οποίοι εξακολουθούν να συγκινούν με τον ρομαντισμό τους και την πίστη στα ιδεώδη τους. Όχι σαν κάτι άλλους συνομήλικους τους, που υπέστησαν κανονική πνευματική μετάλλαξη...Και μετά μας φταίει η φανερά μεταλλαγμένη, σωματικώς και πνευματικώς, Άννα Βίσση! Βίσση είπα και σας μεταφέρω την είδηση ότι πήγε προχθές απ' τη συγκέντρωση ο μάνατζερ της λεγάμενης, θέλοντας να προσφέρει μια συναυλιακή εξέδρα υπέρ του αγώνα! Τη Βίσση και τον Sakis να δω σε συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος και μετά ας πάω παραπέρα κι ας φυτέψω μια σφαίρα στον κόρφο μου σαν τον Καρυωτάκη! Πάλι καλά δηλαδή που, εκτός του ατζέντη της Βίσση, έμαθα ότι τις συγκεντρώσεις του προηγούμενου τριήμερου τίμησαν με την παρουσία τους και η Τάνια Τσανακλίδου, η Μυρσίνη Λοΐζου, η Παυλίνα Παμπούδη και αρκετοί άλλοι. Μάλιστα, λέγεται ότι γνωστή συγγραφέας της γενιάς του Πολυτεχνείου ανακάλυψε και εκπροσώπους της CIA μεσ' στα πλήθη! Αθεράπευτα ρομαντικοί οι καλλιτέχνες μας, γι' αυτό και τους αγαπάμε!

Εδώ το πανό λέει, σύμφωνα με την ισπανομαθή maira del mar, Και οι Έλληνες μας άκουσαν-Αληθινή Δημοκρατία. Λίγο μετά, στη συνέλευση της πλατείας, την οποία παρακολούθησα με ζωηρό ενδιαφέρον, θα έμπαινε το θέμα για το αν η επικεφαλίδα του ψηφίσματος απ' όλους θα γινόταν το Αληθινή Άμεση Δημοκρατία ή το σκέτο Άμεση Δημοκρατία ή το σκέτο Αληθινή Δημοκρατία! Πως τό 'λεγε παλιά ο Χάρρυ Κλυνν; ΚΚΕ-μλ, μλ-ΚΚΕ, λου-ΚΚΕ-μου, μου-ΚΚΕ-λου, ΚΚΕ-μπουλκουμέ και δε συμμαζεύεται...

Και για να σοβαρευτώ, η κατάσταση στη συνέλευση ήταν σαφώς ανώτερου επιπέδου απ' την άλλη, μπροστά από τα ΜΑΤ και τη Βουλή, όπου επικράτησε μέχρι την ώρα που έφυγα η πρόχειρη γηπεδική συνθηματολογία. Ευτυχώς που εκεί βρέθηκε και μια Αφρικάνα και μου ζήτησε τσιγάρο, γιατί ποιος ξέρει τι θα της έλεγαν ή και τι θα της έκαναν οι πατριώτες σημαιοφόροι. Γενικά, μου έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν είδα κανένα μετανάστη σχεδόν μεταξύ των αγανακτισμένων πολιτών. Κι αυτοί Αθηναίοι πολίτες είναι, υποτίθεται. Που κρύφτηκαν όμως ως διά μαγείας;

Τι να πω κι εγώ πια, καλοί μου άνθρωποι, τά 'χω χαμένα τελείως και διαισθάνομαι τη φύση της οικονομικής τρομοκρατίας πού 'ναι χειρότερη τελικά κι από έναν σύντομο πόλεμο με νεκρό άμαχο πληθυσμό. Ο φίλος μου ο Μήτσος πού 'χα χρόνια πολλά να δω, ως ακροαριστερός, μου είπε πως δε βλέπεις χαΐρι και προκοπή σε επαναστάσεις άνευ δακρυγόνων. Στον αντίποδα, ο Ηλίας ο Βαμβακούσης μου είπε να ξεκολλήσω απ' τα 70s κι ότι σήμερα οι επαναστάσεις είναι αναίμακτες, ανάλογες των αναίμακτων οικονομικών πολέμων. Εν μέρει συμφώνησα και με τους δύο. Με έναν τύπο άγνωστο μόνο κόντεψα να πλακωθώ στο ξύλο, όταν μού 'πε ότι σε μια ειρηνική επανάσταση έχουν θέση και ισότιμο λόγο οι πάντες, ακόμη και οι φασίστες. Όχι, εγώ δεν κάνω επανάσταση με τα τομάρια γύρω μου, του απάντησα κι αν ήμασταν πιο κεντρικά, σίγουρα το πλήθος θ' άκουγε εμάς και όχι τους ομιλητές της συνέλευσης. Θα ξαναπεράσω απ' το Σύνταγμα τις επόμενες μέρες, όχι τόσο για να διαμαρτυρηθώ, όσο για να παρακολουθήσω τις εξελίξεις και να μελετήσω το φαινόμενο της γενικευμένης "επανάστασης της πλατείας". Με την ευχή κι ελπίδα όλο αυτό το πράγμα να οδηγήσει κάπου (σίγουρα θά 'ναι κάτι πολύ καλύτερο απ' τον απόπατο που μας έριξαν τα λαμόγια), λέω να σας καληνυχτίσω με μια σταχυολόγηση των πιο φορεμένων συνθημάτων της χθεσινής συγκέντρωσης: Το χρέος μεγαλώνει/κι εσύ μαλάκα Πάγκαλε/φουσκώνεις σα μπαλόνι, Σφάξτε τον χοντρό/να φάμε χοιρινό, Σβήστε τα φώτα/ανάψτε τους φακούς/απόψε θα γαμήσουμε τους πολιτικούς, Η χούντα δεν τελείωσε το ΄73/Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, Το χρέος αλήτες/να το πληρώσει η Siemens!

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μυριζεις μουχλα

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
μπορεί, αλλά το δικαίωμα στην κριτική δε μπορείς να μου το αφαιρέσεις.

undisturbedbliss είπε...

Κατέβηκα την Τετάρτη, αλλά χθες επέλεξα να σταθώ σχεδόν μπροστά απ' τους μπάτσους για να πιάσω παλμό. Πολλές ελληνικές σημαίες, απ' όπου συνεχώς ξεκίναγε ο εθνικός ύμνος. Νόμιζα πως οι χρυσαυγίτες θα αρχίσουν και το ''Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών'' σε κάποια φάση. Ωραία και μαζική η όλη φάση, αλλά θαρρώ ότι πολλούς ξενέρωσε το σκηνικό..ή ελπίζω.

BOSKO είπε...

undisturbedbliss...
και μένα αυτό ακριβώς με ξενέρωσε μαζί με κάποιες άλλες σκέψεις. Πρώτον, κάποιος που δε γουστάρει την τεχνολογία και άρα δεν είναι στο facebook, διαγράφεται απ' το "κίνημα των αγανακτισμένων", μη μπορώντας να παρακολουθήσει τις εξελίξεις; Δεύτερον, μήπως το βλέπουμε και λίγο μόδα, να στήσουμε δηλαδή σκηνές στο Σύνταγμα και ν' ακούσουμε μουσικούλα; Άκουσα, μάλιστα, ότι απαγορεύονται τραγούδια διαμαρτυρίας, καταγγελτικά, ως μίζερα, και προτιμούνται αυτά του "κεφιού" εν είδει happening. Τρίτον και σημαντικότερο, όλοι αυτοί που φωνάζουν στις επόμενες εκλογές πάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα ψηφίσουν, δεν υπάρχει περίπτωση! Εκτός κι αν στραφούν καθαρά στη Χρυσή Αυγή, τώρα που γίναμε "φίλοι κι αδέρφια". Μακάρι να βγω ψεύτης κι ας με λένε όσο θέλουν "μούχλα" ή "κολλημένο"...

despinach. είπε...

Καλημέρες! Δυστυχώς κάποιες από τις διαπιστώσεις που κάνεις, τις είχα μυριστεί από την πρώτη μέρα που πήγα κ μία αμηχανία υπήρχε στην ατμόσφαιρα. Αυτό όμως που γίνεται είναι πρωτόγνωρο χωρίς κόμματα και ομάδες και είναι φυσικό να υπάρχει η αμηχανία αυτή και να μην υπάρχει σύμπνοια σε κάποιες παραμέτρους, να έχει κανείς την αίσθηση του αχταρμά..μία φορά έχω πάει, αλλά βλέπω και μέσω Facebook τι γράφεται και λέγεται. Μάλιστα επειδή τόλμησα να τους γράψω ότι οπως δε δεχόμαστε κόμματα έτσι να μη δεχόμαστε να καπηλεύονται κάποιοι εθνικά σύμβολα και φράσεις του τύπου "η Ελλάδα ανήκει στα παιδιά της", μου την έπεσαν κανονικότατα και μετά μου ζήταγαν συγγνώμη, επειδή κατάλαβαν ότι εννούσα εθνικιστικές παγίδες και καπελώματα!
Το ίδιο ακριβώς ήθελα να δω με σένα...να υπάρχουν και μετανάστες στις συγκεντρώσεις...ίσως όμως να φοβούνται κι όλας να πάνε, γιατί δεν ξέρω αν παρακολουθείς τι γίνεται εναντίον τους στο κέντρο! Κάθε μέρα οι Γιατροί χωρίς σύνορα δέχονται χτυπημένους και τρομαγμένους αλλοδαπούς!! Φοβάμαι ότι αυτός ο εθνικοπατριωτισμός θα καπελώσει τις συγκεντρώσεις και ότι άνθρωποι πιο συνειδητοποιημένοι θα απογοητευτούν και θα αποχωρήσουν...είμαι λοιπόν της άποψης ότι δεν πρέπει να το αφήσουμε στα χέρια αυτονών, αλλά να κατεβαίνουμε όσο μπορούμε και να βρούμε και να συναντάμε τέτοιους ανθρώπους σαν εμάς! Ουτοπικό λες; Κρίμα θα είναι όμως, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι σαν τους καλλιτέχνες που ήσουνα χθες, που επίσης δεν θα έχουν διάθεση να καπελωθούν από εθνικόφρωνες! Τέλικά τίποτα δε θα φτάσει τον Δεκέμβρη του 2008...αυτό είναι σίγουρο!

despinach. είπε...

δες και εδώ:
http://www.babylonia.gr/news/topika-nea/koinonika-kinimata/koinonikes-antistaseis-eksegerseis/psifisma-laikis-sineleisis-plateias-sintagmatos.html

από το Facebook του Β Fest...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε μελετητή των πάντων, άη παράτα μας

zenia είπε...

eisai theos.onos sou ta lems monos sou se vrizeis kai kala
se kalo dromo eisai, gia psixanalisi leme

Ανώνυμος είπε...

Αν πουλούσα τους φόβους μου και τις πικρίες μου προς 1 cent το καθένα, θα γινόμουν πλούσια. Αλλά...

1. Συνειδητά στην ολότητά του ποτέ δεν έγινε τίποτα. Με ρομαντική διάθεση και με χρονική απόσταση ίσως να τα βλέπουμε έτσι, αλλά... αυτά είναι ονειρώξεις.
2. Το 15χρονο έχει κάθε δικαίωμα να αντιδρά, να βρίσκεται εκεί, αλλά και κάθε μεγαλύτερος έχει υποχρέωση να βρεθεί δίπλα του για να το προστατέψει όταν ζορίσουν τα πράγματα.
3. Το απολιτίκ της φάσης δεν αποτελεί άλλοθι μη συμμετοχής του πολιτικοποιημένου. Ίσα ίσα είναι μάλλον χρέος του να παραβρεθεί και να συμβάλλει όσο μπορεί, με την πείρα του και τις γνώσεις του.

Υπάρχουν δύο μορφών κριτικές που ασκούνται : η μια εκ των αριστερών, η άλλη εκ του καναπέως. Ας προβληματιστεί η αριστερά (ως σαφώς αξιότερη) μήπως εκείνη δίνει άλλοθι στην απραξία!

Κλυτία

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
να μου ζήσεις, δημοκράτη/δημοκράτισσα μου, που δε θες ν' ακούγεται καμία διαφορετική φωνή...

BOSKO είπε...

zenia...
δεν καταλαβαίνω σε τι γλώσσα γράφετε ακριβώς, οπότε δεν δύναμαι να σας απαντήσω...

BOSKO είπε...

Κλυτία...
έννοια σου και η πλειοψηφία των "αγανακτισμένων πολιτών" δε θέλει καμία παρέμβαση απ' τους "έμπειρους πολιτικοποιημένους", που λες κι εσύ. Ξέρεις κάτι για να το κλείνουμε το θέμα; Ας διωχθούν πρώτα τα ακροδεξιά στοιχεία και μετά το ξανασυζητάμε.
Επίσης, η εκ του καναπέως επανάσταση σα να μη διαφέρει πολύ απ' την εκ της πλατείας επανάσταση. Να γίνει ένα ντου στη Βουλή, να τα κάνουν λαμπόγυαλο και τότε να ψηφίσω κι εγώ με χέρια και με πόδια.
Κανείς, τέλος, δεν αντιλέγει ότι συνυπεύθυνη για το χάλι που φτάσαμε είναι και η Αριστερά με τον ξύλινο λόγο της, τα ξεπερασμένα πολιτικά μοντέλα της και την ασυνέπεια των ανθρώπων-συμβόλων της μέσα στις δεκαετίες. Όχι όμως να δαιμονοποιείται και σύσσωμο το αριστερό κίνημα σήμερα από ένα συνονθύλευμα απολίτικων, μέχρι πρότινος, ατόμων.

Ανώνυμος είπε...

http://www.ploigos.gr/?sessionid=0d9c874a7e365d6b87e60445f50c239b

Μαν μην ξαναχασεις τον δρομο και αντι για ταρατσα πας παλι στην πλατεια...

BOSKO είπε...

Despina...
μακάρι να ενστερνιζόμουν τον οπτιμισμό σου και τό 'χω πολύ ανάγκη, πίστεψε με.
στην ουσία λες μ' άλλα λόγια ότι είπε και η Κλυτία πιο κάτω απ' το δικό σου σχόλιο.
όπως είπα, θέλω να το παρατηρήσω κι άλλο το φαινόμενο και θα επανέλθω. Κι αν πειστώ αληθινά, θα με δεις πιο φανατικό απ' όλους όσοι με βρίζουν αυτή την ώρα.

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
θες διάλογο ή όχι, αγανακτισμένε συμπολίτη μου; Το να ειρωνεύεσαι ή να βρίζεις είναι η πιο εύκολη υπόθεση...

Ανώνυμος είπε...

Μα προς θεου... δεν σε ειρωνευομαι και προς στιγμην δεν σε βριζω αξιοσεβαστε ρεπορτερ.

BOSKO είπε...

Despina...
Δσποινάκι, πες σ' αυτά τα ανερμάτιστα μαλακιστήρια τύπου pirpolimenos να μη με ζαλίζουν στο ιστολόγιο μου. Αλλιώς, δεν θα ήθελα να ξαναβάλεις κανένα link με κείμενο μου. Με κατανοείς, ελπίζω.

Ανώνυμος είπε...

ακου μαν η Despoina δεν εχει σχεση με το τι σου λεω στο κατω κατω το μπλογκ το ξερω απο πιο παλια... Αλλα λιγη ευγενεια δεν θα σου εκανε κακο...

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, αλλά για να παραβρεθεί κάποιος πολιτικοποιημένος πρέπει να έχει το λάβαρο ανά χείρας;

Το ότι δαιμονοποιείται το αριστερό κίνημα έχει να κάνει με την άγνοια. Όπως κι ο συνδικαλισμός, κλπ. Πώς ακριβώς θα μάθουν όλοι αυτοί; Με βιβλιογραφία ίσως;

Κοίτα, ακόμα το θέμα βρίσκεται στην ψυχολογία της μάζας. Αν καταφέρει να περάσει στην ψυχολογία της ομάδας, θα μπορέσει να απομονώσει και όποια περίεργα στοιχεία.

Το ερώτημα είναι ένα: παρακολουθείς για να κρίνεις ή παρεμβαίνεις; (Παρέμβαση με την κοινωνική έννοια πάντα.)

(Επειδή ο διάλογος είναι δημόσιος, δεν θα επεκταθώ.Δεν εξυπηρετεί και σε τίποτα στην τελική.)

Κλυτία

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
ποιον ειρωνεύεσαι, ρε μουνί της λάσπης; ξέρεις σε ποιον μιλάς, αρχίδι; σ' αυτόν που έφαγε τα νειάτα του μέσα στα κοινωνικά κινήματα και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Που ήσουν εσύ, γόνε μικροαστικής σκατοσακούλας; Αυριανέ ψηφοφόρε αυτών που νομίζεις ότι πολεμάς πίνοντας μπίρες στο Σύνταγμα;
άι σιχτίρ, αγράμματο βόδι!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
και λίγα άκουσες, τη στιγμή που εδώ μέσα μπήκες να ειρωνευθείς και όχι να κάνεις διάλογο. Blog μου είναι, γράφω και λέω ότι μου καυλώσει. Όποιος διαφωνεί, ας το δηλώσει με πρόθεση διαλόγου. Όποιος "σπάζεται", ας τραβήξει γι' αλλού στη μπλογκόσφαιρα...

BOSKO είπε...

Κλυτία...
όχι, να επεκταθείς, χαρά μου είναι ειλικρινά.
το νόημα όλο συνοψίζεται στην πρόταση σου αυτή:
"...το θέμα βρίσκεται στην ψυχολογία της μάζας. Αν καταφέρει να περάσει στην ψυχολογία της ομάδας, θα μπορέσει να απομονώσει και όποια περίεργα στοιχεία..."
επί της παρούσης, συμμετέχω για να κρίνω. Τό 'χω, δεν τό 'χω το δικαίωμα; Άλλωστε, ξέρεις πολύ καλά πως η επανάσταση δεν σερβίρεται ως fastfood έδεσμα, αλλά απαιτεί χρόνο το καλό μαγείρεμα της.
Ξαναλέω για πολλοστή φορά πως εάν πειστώ τότε θα διαμαρτυρηθώ κι εγώ με τους αγανακτισμένους πολίτες. Για την ώρα, είμαι απλός παρατηρητής, όπως και πάρα πολλοί άλλοι (δε φαντάζεσαι πόσοι) απ' αυτούς που δίνουν το παρόν στο Σύνταγμα.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι κ.Μπόσκο οτι εκεί στον σύριζα νομίζετε οτι η δήθεν προτωπορία είναι μαγαζάκι σας,αυτό σε χαλάει..Και στο λέει αυτό κάποιος που κοροιδεύει κάθε είδους μάζωξη.Πέρα απο αυτό έχεις κάθε δικαίωμα να λες οτι θέλεις,άλλοι θα σου τα χώνουν άλλοι θα είναι μαζί σου,μην είσαι κομπλεξικός,απο την στιγμή που ποστάρεις ένα κείμενο.

despinach. είπε...

Στο φόρουμ υπάρχουν και παιδιά που θαυμάζουν το μπλογκ σου και διαφωνούν αν είναι με καλό τρόπο και...αν μερικοί είναι κομπλεξικοί αυτό δε μου αφερεί κι εμένα το δικαίωμα να ποστάρω αξιόλογα κείμενα! Ξέρεις πόσο σε αγαπάω, αλλά σε αυτό διαφωνώ! Από εκεί και πέρα όμως εννοείται ότι δεν το ξανακάνω, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να γίνομαι επίσης φυτίλι εξαιτίας δύο ή τριών μαλακιστηρίων!

Ανώνυμος είπε...

Εξηγώ πως το ερώτημα είχε να κάνει με τη συμμετοχή ή μη. Το τι έχει κατα νου όποιος πάει και πώς κοιτάζει, άλλο κεφάλαιο. Δε το διατύπωσα σωστά.

Δεν θα επεκταθώ γιατί πραγματικά δε το κρίνω χρήσιμο επί της παρούσης. Κρατώ μόνο ότι "κάτι γίνεται" και πως μπορεί να βγει κάτι θετικό.

Κλυτία

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
κι εσένα ποιος σου είπε ότι ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ, είδες κάνα σηματάκι ποτέ εδώ μέσα ως promotion του κόμματος; Ή μήπως επειδή έκανα εκπομπές Στο Κόκκινο 105,5; Ή μήπως πάλι επειδή ήμουν υποψήφιος με την Ανοιχτή Πόλη της Ελένης Πορτάλιου, την οποία εκτιμώ βαθύτατα; σου λέω, λοιπόν, ότι ανήκω στους ανένταχτους αριστερούς και δε γουστάρω παρομοίως καπελώματα από καμία σημαία, πολύ δε περισσότερο από τη γαλανόλευκη.
να τα χώνουν, όχι, να διαφωνούν, ναι. Ειδάλλως ξέρεις ότι ξέρω κι εγώ πολύ καλά να βρίζω.
συνεννοηθήκαμε;

BOSKO είπε...

Despina...
ειλικρινά, χέστηκα για το ποιοι με διαβάζουν. Γράφω για πάρτη μου κι όποιος θέλει να πει κάτι, ας το κάνει κόσμια και όχι σα να πηγαίνει στο γήπεδο της γειτονιάς του. Το πιο λυπηρό είναι ότι σπουδαίοι καλλιτέχνες εκπροσωπούνται ερήμην τους από αγράμματα τσουτσέκια. Τα κακά του διαδικτύου, τι να κάνουμε;
πάντως, ναι, δε θα ήθελα να αναδημοσιεύεται κανένα κείμενο μου, ΟΚ;

BOSKO είπε...

Κλυτία...
ειλικρινά, θαυμάζω τον πολιτισμό σου και απολαμβάνω όπως πάντα τα γραφόμενα σου.
χαιρετώ

Επώνυμη είπε...

Αντε καλά ο ανώνυμος πίνει μπύρες στο σύνταγμα. Εσύ γιατί βγαίνεις φωτογραφίες; Άσχετο αλλά νομίζεις οτι είσαι ωραίος; Η απλά θέλεις να δείχνεις στον προβατόκοσμο οτι ξέρεις πολλούς επώνυμους; ε λοιπόν όπως βλέπεις χαρά μου, δεν μπορείς να τα πηγαίνεις καλά με όλους. Διάλεξε. Ή επώνυμους ή ανώνυμους...

BOSKO είπε...

Επώνυμη...
βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!
τέρας ευφυΐας είσαι!
εκεί, στο φόρουμ, αντί να μπαίνετε στα blogs και να βρίζετε, δεν έχετε άλλη δουλειά;
να δει τα χαμπέρια σας ο Ιωάννης, να καταλάβει με τι κουμάσια έχει να κάνει...

Ανώνυμος είπε...

ειμαι ο πρωτος ανωνυμος που εγραψε
(οτι μυριζεις μουχλα).
ηρθα κατα λαθος στο μπλογκ σου.
ξαναμπηκα για να δω αν ανεβασες το σχολιο μου.
σωστος.
παντως το μονο κινημα που δικαιολογεις ειναι μαλλον το (οποιο) δικο σου.
ευτυχως αυτη η δραση διαφερει απ τους ως τωρα "αγωνες" σου.
υγ.δεν ειμαι φασιστας, δεν εχω φεισμπουκ, δε γουσταρω καπελωματα.
φιλικα χρηστος
(και πραγματικα μυριζεις μουχλα)

BOSKO είπε...

Ανώνυμος (και καλά, Χρήστος)...
η χρησιμότητα της μούχλας στην ιατρική και την τυροκομία είναι πασίγνωστη, οπότε μάλλον με επαινείς μέσα στη μισαλλοδοξία σου.
για τ' άλλο που λες, καλή φάση να κάνω δικό μου κίνημα, μη ρίχνεις ιδέες κιόλας. Πρώτη μας δράση θα είναι να εκτελεστούν οι διαδικτυακοί ανώνυμοι στο Σύνταγμα!
γουστάρεις, χρηστάκη;

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙ KISS είπε...

Μπόσκο λεβεντη μου τι καθεσαι?
Παρε την κατσαρολα σου και τραβα στο Συνταγμα να ριξεις την κυβερνηση για να βγει ο Σαμαρας ο συνονοματος σου!
Πειραζει να σε λεω ροκφορ αντι για Μπόσκο?
Ρε κατι μαλακες που υπάρχουν και ξεφτιλιζουν τις επαναστασεις......

Ανώνυμος είπε...

και κατι ακομα τελευταιο.
δες σ αυτο το λινκ ποιος αλλος συμφωνει μαζι σου
http://news247.gr/ellada/politiki/oi_aganaktismenoi_den_tromazoyn_ton_pagkalo.1089514.html
παντα φιλικα
χρηστος

BOSKO είπε...

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙ KISS...
τρελάθηκες; εδώ έμεινα μέσα για να σπάσω κέφι με τους υβριστές μου.
διότι, δεν είπα και τίποτα φοβερό ο άμοιρος, σκέψεις εξέφρασα, αλλά αυτό, ως φαίνεται, απαγορεύεται στη δημοκρατία της κατσαρόλας.
δεν τό 'χα σκεφτεί αυτό που λες, αν και ταυτίζεται με την άποψη μου περί ψηφοφόρων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές.

* δεν πα' να με λες και πεκορίνο Αμφιλοχίας, θα σου χαλάσω χατήρι;

Ανώνυμος είπε...

ωχ τωρα ειδα και την απαντηση σου στο προηγουμενο ποστ μου.
θα εκτελεσεις τους ανωνυμους του διαδικτυου?
παλι σε κοινη γραμμη με παγκαλο κ τζι8 σε βλεπω
εισαι αστειο φασιστακι (και καθολου μισαλοδοξος)
γ
φιλικα
χρηστος

BOSKO είπε...

χρηστος...
εσύ τι λες, να μην το είδα;
λες να συμφωνώ μ' αυτό το χοντρόπετσο ον που δεν πτοείται από τίποτα;
άραγε κατάλαβες τι έγραψα;
σκέψεις εξέφρασα, αμφιβολίες- αν θες- για την αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος με μπόλικο χιούμορ, όπως συνηθίζω.
αν θες διάλογο, απάντησε μου: Τι μπορεί να γίνει με πάρτυ στις πλατείες και τσιφτετέλια μπροστά στα παραταγμένα ΜΑΤ; (το είδα κι αυτό χθες τέτοια ώρα). Να διαγραφεί το χρέος μας; Να πέσει το ΠΑΣΟΚ και να έρθει η ΝΔ;
Όταν το Κίνημα Αγανακτισμένων Πολιτών γιγαντωθεί, διώχνοντας τα πατριδοκάπηλα εθνικιστικά στοιχεία (ας πάνε στη συγκέντρωση του Θεοδωράκη μεθαύριο όλοι αυτοί) και όταν παρουσιάσει συγκεκριμένες λύσεις, τότε θα είμαι μαζί τους/σας.

BOSKO είπε...

χρηστος...
ναι, μωρέ, έχεις δίκιο σε ότι λες.
δεν υπάρχει λόγος να "συζητάμε"...
να νιώθεις πάντως πολύ τυχερός και προνομιούχος που σε δημοσίευσα.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι διαβάζετε ωρέ μερικοί το αξιόλογο τούτο μπλογκ αφού χαλιέστε με τον Μπόσκο, επειδή είναι γαμώ τα τεκνά και γουστάρει να βγαίνει φωτογραφίες και να κάνει παρέα καλή με ωραία έξυπνα και εαίσθητα παιδιά!
μα τι κρίμα τι κρίμα τι κρίμα που παντού χαλιέστε και παντού χολή ξερνάτε βρεεεεεε!
μα μη χαλιέσαι κι εσύ βρε μανάρι μου Αντώνη και μου βγάλεις πρόωρα ρυτίδες, συχώρα τους που είναι ανώνυμοι και πετάνε τις κοτσάνες...ρώτα και μένα που σε γουστάρω κάργα πόσο κρατιέμαι να μη γίνω καψούρα και τα βάλω και με την -θέλω δε θέλω ομολογώ- ωραια και έξυπνη Despina και σου πω "μα τι της βρίσκεις και την κάνεις παρέα"...ξερεις τι θυσίες θα έκανα εγώ για σένα...εγώ μασω την Αντζελα και την πατάω χάμω! Αχ, βρε είδες τι με κάνεις και αξιωνω να σου ανεβάσω το ηθικό αντί να πάω να πιο σφηνάκια στο Σύνταγμα Σαββατοβραδυάτικα παρέα με τον παππού μου που βρήκε αφορμή να διαδηλώσει ειρηνικά και του πέρασε η ακράτεια, αφού χέστηκε από τη χαρά του που έκανε επανάσταση!

Αχ βρε πως τα λες πώς τα λες!!

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙ KISS είπε...

Μπόσκο, Μπόσκο, αγόρι μου θα σε μαλώσω. Που ειναι οι παλιές καλες εποχές που δεν τους δημοσιευες και βραζαν στο ζουμί τους?
Ένας τύπος ανώνυμος που μπαινει σε ενα μπλογκ και ειρωνευεται ή προσβαλλει τι σοβαροτητα περιμενεις να εχει?

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
να μη μείνεις μέσα σαββατοβραδυάτικα, ωραία μου κυρία, και να πας κι εσύ με τον παππού στο Σύνταγμα. Πάρε και το laptop μαζί και θα μου γράφεις από κει! Τα είπε πολύ καλύτερα από μένα ο Θεός που τον βρίσκεις στο www.varometro2.wordpress.com και συγκεκριμένα στο post "Ο Δεκάλογος του Αγανακτισμένου"! Πέθανα στο γέλιο πρωί-πρωί σήμερα!

* είδες; ζηλεύουν τα νειάτα μου, την ομορφιά μου και τις παρέες μου, κακό χρόνο νά 'χουνε!

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω για τη δημοσιευση αν και μην κουραζεσαι αλλο.
ειναι το μονο που δε συμβαδιζει με τις αποψεις σου.
σημειωσε απλως
οτι αλλο χιουμορ κ αλλο περισπουδαστος κυνισμος κ ξυνιλα.
δεν κατεχεις μονο εσυ το δικαιωμα της διαμαρτυριας.
και τελος αυτο που θα γινει ειναι να δειξουμε στο παλιο συστημα (αριστερο κομματι του οποιου εισαι κ συ)
οτι πρεπει να την ακουσει(εστω με τσιφτετελια κ παρτυ)και να πουλευει.
και δεν τρεφω αυταπατες για το χρεος κτλ
φιλικα
χρηστος
(τυχερος κ προνομοιουχος!!??)

BOSKO είπε...

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙ KISS...
ρε συ, τελικά το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν να διαβάζουν. Ο τύπος, όντως, διάβασε το post, θα ήταν ξενυχτισμένος και καυλωμένος απ' το Σύνταγμα, μπήκε μέσα και με στόλισε, λες και ήξερε ποιος είμαι ή τι έχω κάνει σ' αυτή τη ζωή. Άσ' τον, δε βαριέσαι, πλάκα σπάμε και μου ανεβάζει και τον αριθμό των comments!

BOSKO είπε...

χρηστος...
έλα, χρηστάκη, please, για την ώρα λέω να την πουλεύεις εσύ...
με τάραξες στο "φιλικά" βραδυάτικα.
εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στον προσωπικό σου αγώνα κι αν πετύχει κράτα μου μια θέση στον παράδεισο!

Ανώνυμος είπε...

Τις αναλύσεις να τις κάνουν αυτοί που δεν κατεβαίνουν στο Σύνταγμα επειδή θεωρούν πως η διαδήλωση και ο κόσμος δεν είναι του «επιπέδου» τους. Τι ωραίο που είναι στα άρθρα σου να σκίζεις επί χρόνια τα ρούχα σου για τα κοινωνικά δικαιώματα και τους λαϊκούς αγώνες, και τώρα να σνομπάρεις τους πολίτες της χώρας σου, που κάνουν συνέλευση στο Σύνταγμα και μιλούν -με όποιο τρόπο και όποια γνώση έχει ο καθένας-, προσπαθώντας να εκφραστούν, να ενωθούν και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή. Μια ζωή, πουκάμισα αδειανά ήσασταν. Και απόντες.
απ τον πιτσιρικο

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
ηρέμησε, άνθρωπε μου, θα πάθεις τίποτα.
τι "απ' τον πιτσιρικο"; δεν καταλαβαίνω τι ειν' αυτό. Αναδημοσιεύεις άρθρο του πιτσιρίκου;
τέλος πάντων, επειδή μόλις γύρισα απ' το Σύνταγμα και λίγο παρακάτω οι Χρυσαυγίτες γιόρταζαν την...Άλωση της Κων/πολης, οπότε την "έκανα" με την ψυχή στο στόμα, λόγω κι αυτού του psychedelic t-shirt που φόραγα και των μαλλιών μου πού 'χουν μακρύνει, πιθανώς να σου απαντήσω αύριο (αν δε βαρεθώ τα ίδια και τα ίδια).
το "πουκάμισα αδειανά ήσασταν" μού άρεσε ειλικρινά, θα το λέω κι εγώ.
καλό σου βράδυ

Unknown είπε...

Σταμάτα ρε μπόσκο ποια με την άννα.Απο πότε έγινες και βιολόγος και γιατρος και μας μιλάς για λοβοτομές και εγκεφαλικες μεταλλάξεις?Βρήκες τώρα αφορμή να πεις για την αννα?Σαν εναν που βγηκε προχτες και έλεγε τι μας το παιζει η Αλεξιου οτι ειναι υπερ των αγανακτισμενων(βγηκε στο αλ τσαντιρι απευθειας απο το μοναχο)να ακυρωσει τις συναυλιες για να δειξει την υποσταση της.Μα ειμαστε σοβαροι??Ξερεις εσυ ποσο πολυ βοηθαει η αννα?Προφανως οχι.Και στον Κορυδαλλο πηγε και τραγουδησε στις φυλακισμενες,και την κιβωτο του κοσμου ενισχυσε και συναυλια για κυπριακο ορφανοτροφειο στην Κενυα εκανε προσφατα στην Κύπρο με κλασσικα τραγουδια.Τουλαχιστον η αννα δεν μπηκε στην πολιτικη ουτε εβαλε κανεναν γνωστο της (βλεπε αννα νταλαρα)για να εχει τα μεσα να παιρνει επιχορηγησεις και να μπαινει παντου ελλειψη καλλιτεχνικης πορειας εδω και μια δεκαετια που ο νταλαρας εχει στματησει να εξελίσεται περιφερόμενος απο δω και απο κει ως ο εκπροσωπος του ρεμπετικου και του ελληνικου πολιτισμου.Του φτανει αυτο να βγαζει φραγκακια για να πηγαινει στην Αντιπαρο να φταιχνει τις βιλάρες του...Άσε μπόσκο μην αρχίσουμε αυτη την κουβέντα και σταάτα να το παίζεις ο τιμητής των πάντων.

Unknown είπε...

Επισης ουτε σωματικως μεταλλαγμενη ειναι.Μια χαρα ειναι η γυναικα απο κοντά.

Unknown είπε...

Και επίσης μαρεσει που αναφερεις για αντρα μανατζερ και το λες και με υφος.Πολυ απλα η Αννα δεν εχει αντρα μανατζερ και γνωριζω πολυ καλα :)

BOSKO είπε...

KOSTAS...
δεν θα ξαναπώ κουβέντα για τη Βίσση, αν είναι να φρικάρεις τόσο πολύ. Το περί μάνατζερ το άκουσα κι εγώ, τι να σου πω, μπορεί να ήταν και ατζέντης. Πάντως, άντρας ήταν σίγουρα...

Unknown είπε...

χτες εκανε φιλανθρωπικη εκδηλωση στη θεσσαλονικη παρουσια του πατερ αντωνιου της κιβωτου του κοσμου υπερ της οποιας πηγαν τα χρηματα της εκδηλωσης!!Και γενικα κανει πολλα φιλανθρωπικα η Άννα!