Τρίτη 3 Μαΐου 2011

πίσω, μίνα...α, και καλό χειμώνα!

Την ακόλουθη άκρως χιουμοριστική ιστορία τη μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη και είναι ενδεικτική της σεμνότητας του ανθρώπου που έφυγε σήμερα το πρωί απ' τη ζωή. Μού τη διηγήθηκε πρώτη φορά πριν αρκετά χρόνια η συνάδελφος, σκηνοθέτις Μαρινέτα Κρητικού. Εν συνεχεία, κυκλοφόρησε πολύ στο κινηματογραφικό συνάφι, γεγονός που μάλλον αποδεικνύει τη γνησιότητα της. Ο Θανάσης Βέγγος, χωρίς να είναι...Ψαραντώνης, ουδέποτε άλλοτε αποτέλεσε θέμα ή θύμα ανεκδοτολογικών ιστοριών. Λέγεται, λοιπόν, πως πριν καμιά δεκαριά χρόνια, τότε που ο Δήμος Αβδελιώδης ετοίμαζε μία ταινία βασισμένη στην Τρικυμία του Σαίξπηρ με πρωταγωνιστή τον Βέγγο - παρεμπιπτόντως, η εν λόγω ταινία δεν έγινε ποτέ- ο λαοφιλής ηθοποιός συνόδευσε τον σκηνοθέτη σε ένα από τα ρεπεράζ, την ανεύρεση δηλαδή των χώρων γυρισμάτων της ταινίας. Φτάνουν στο ξενοδοχείο, Δεκέμβριο μήνα, όπου θα κατέλυαν- ο Θανάσης είχε μαζί και την αγαπημένη του σύζυγο, Ασημίνα- μα, κατά λάθος τους δόθηκε άλλο δωμάτιο. Για την ακρίβεια, δωμάτιο ήδη πιασμένο, που λένε. Ανοίγει ο Θανάσης την πόρτα με το κλειδί, μπαίνει ανυποψίαστος στο δωμάτιο και τι να δει; Πάνω στο κρεβάτι βρισκόταν ένα ζευγάρι ολόγυμνο εν ώρα άγριου σεξ...Πίσω, Μίνα! ήταν η πρώτη αντίδραση του Βέγγου, απευθυνόμενος στη γυναίκα του για να μη δει κι αυτή το θέαμα. Κι έπειτα, γυρνάει στο ζευγάρι που τον κοιτούσε κοκκαλωμένο, κάνει μια μικρή υπόκλιση με το κεφάλι του και τους λέει Α, και καλό χειμώνα! Δε νομίζω, εν κατακλείδι, να υπάρχει τίποτα πιο σουρεαλιστικό από το να κάνεις έρωτα, ν' ανοίξει ξαφνικά η πόρτα και να δεις μπροστά σου τον...Βέγγο! Τον υπέροχο, διακριτικό και πάντα σεμνό και ταπεινό Βέγγο!

6 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Δε νομίζω, εν κατακλείδι, να υπάρχει τίποτα πιο σουρεαλιστικό από το να κάνεις έρωτα, ν' ανοίξει ξαφνικά η πόρτα και να δεις μπροστά σου τον...Βέγγο! Τον υπέροχο, διακριτικό και πάντα σεμνό και ταπεινό Βέγγο!

χαχαχαχαχαχαχαχα καταπληκτικό!
Δεν θα μ' ενοχλούσε καθόλου η διακοπή. Θα φορούσα μια ρόμπα και θα τον καλούσα για καφέ ή ποτό να τα πούμε! :)

BOSKO είπε...

μαριάννα...
εσύ μπορεί νά 'χες την καλή σου πρόθεση, αλλά δεν θα υπήρχε περίπτωση ο "σεμνός και ταπεινός"- ξαναλέω- Βέγγος να αποδεχόταν την πρόσκληση σου :-))

despinach. είπε...

καλά δεν υπάρχει!! σκέφτομαι την έκφραση κ την έκπληξη στα πρόσωπα του ζευγαριού κ γελάω! :DDDDDD

μαριάννα είπε...

χαχαχαχαχα Ο γλυκός μου! Γι αυτό τον λατρέψαμε! Όταν έξυνε το κεφάλι του από αμηχανία... πόσο τρυφερά έχει καταγραφεί στη μνήμη μας κάθε του κίνηση, κάθε γκριμάτσα.

BOSKO είπε...

despinisOutopia...
αυτό ακριβώς συζητούσαμε εδώ και χρόνια και γελούσαμε: όχι την αντίδραση του Βέγγου, αλλά του ζευγαριού :-))

BOSKO είπε...

μαριάννα...
δεδομένου του ότι σε λίγη ώρα θα τον αποχαιρετίσουμε, το σχόλιο σου αυτό με έκανε να δακρύσω, ειλικρινά.