Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ο-νίκος-κούνδουρος-στα-νέα-σαββατοκύριακο

Τέσσερις ταινίες του Νίκου Κούνδουρου προσφέρονται με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ από σήμερα και για τα επόμενα τρία Σάββατα. Ο δράκος (1956), οι Μικρές Αφροδίτες που ο ίδιος ο Κούνδουρος μετονόμασε ως Το σημάδι της Αφροδίτης (1963) και η Μαγική πόλις (1954) έχουν ξαναδοθεί από τις εφημερίδες, εκτός του ότι δεν έχουν πάψει να προβάλλονται - πολύ αραιά, ομολογουμένως, σχεδόν σπάνια - από τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια. Αυτό που έχει πολλά χρόνια να προβληθεί και που μέχρι πρότινος δεν είχε βγεί στην αγορά του dvd είναι το Μπορντέλο (1977) με τη μουσική του Νίκου Μαμαγκάκη και με την Ελεονώρα Σταθοπούλου, την Αγάπη Μανουρά, τον συχωρεμένο Φάνη Χηνά, αλλά και τη Marina Vlady, μεταξύ του πρωτότυπου cast. Ο Νίκος Κούνδουρος, ο πρώτος που σκούπισε την οθόνη από τα σκουπίδια, σύμφωνα και με τον Δημήτρη Δανίκα, είναι εδώ, υπενθυμίζοντας πως απ' αυτόν ξεκίνησαν όλα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα λες καλά, εγώ το έχω το "Μπορντελο" σε DVD εδώ και πολύ καιρό!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
ε, δεν πειράζει, ξαναπάρ' το!

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

ναι, ναι κι εγώ θα την αγοράσω την κασετίνα αυτή. Ευτυχώς, δηλαδή, που το κάνουν κι αυτό οι εφημερίδες, γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις καλές κόπιες από αυτές τις ταινίες.

BOSKO είπε...

Σ.Π.Ρ. ...
σωστά θίγεις το θέμα, διότι ακόμη δεν είδα τον "Δράκο" κι ελπίζω να μην είναι η άθλια- από ηχητικής άποψης τουλάχιστον- κόπια της NEW STAR.

Nikatsu είπε...

Ωραία τα είπες για τον Κούνδουρο, αλλά δεν έκανες και κάνα σχόλιο για το cd του Πλέσσα που κυκλοφορεί με την ίδια εφημερίδα!!!(προσπαθώ να σε τσιγκλίσω κυριακάτικα...)

BOSKO είπε...

Nikatsu...
δεν με τσιγκλάς καθόλου, αγαπητέ. Τι να γράψω για τον Πλέσσα πού 'χει δοθεί καμιά πενηνταριά ακόμη φορές απ' τις εφημερίδες;