Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

21η Απριλίου 2008


Θρησκεία, Οικογένεια & πάνω απ' όλα Ελλάδα! Όλο το πακετάκι σε ένα τραγούδι που δανειζόταν το ύφος στρατιωτικού εμβατηρίου, κεφαλονίτικης αριέττας και αθηναϊκής καντάδας! Τουλάχιστον ο Αδόλφος είχε μια Λένι Ρίφενσταλ να του φτιάχνει προπαγανδιστικά μεν, ποιητικότατα δε, ντοκιμαντέρ! Τα δικά μας ξεφτέρια της 21ης Απριλίου του 1967 τι είχαν; Πως μπορούσαν να γίνουν επιβλητικοί, όταν ήταν τόσο φαιδροί ταυτόχρονα; Η ιστορία τούς ξέρασε και 41 χρόνια μετά, το μόνο που τους απόμεινε είναι τα απανωτά σταυροκοπήματα και η θεία κοινωνία του αιωνόβιου Πρωτεργάτη Στυλιανού Παττακού! Άντε να πα' να γαμηθούν, μέρα που' ναι σήμερα...

8 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Καλημέρα Bosko (μέρα που 'ναι σήμερα…! Γέλα πολύ!!)


Χάθηκα λιγάκι, είναι που κι εσύ ανεβάζεις τα post με ταχύτητα πολυβόλου…

Ήθελα κι εγώ να ανεβάσω κάτι σχετικό με τη μέρα (άκου, μέρα που 'ναι σήμερα!), μα τελικά “παρασύρθηκα” από τον χείμαρρο που ακούει στο όνομα Σαββόπουλος και δε μπόρεσα να αντισταθώ! Τελικά τα συνδύασα όλα.

Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου καλέ μου Μπόσκο...και καλή Μεγαλοβδομάδα...και...δεν ξέρεις πόσο δίκιο έχεις σε όσα λες..μα πόσο όμως...ίσως πιστέυω αυτοί είναι οι κύριοι υπέυθυνοι και ηθικοί αυτουργοί για όσα σοβαρά εγκλήματα έγιναν στη νεότερη Ελλάδα...και για το ότι η Ελλάδα είδε τη χειρότερη φάση της γι όσα χρόνια κυβερνούσαν αυτοί..καθώς και για τους χιλιάδες ανθρώπους που εκτελέστηκαν,τους σκώτοσαν,τους κατέστρεψαν τις ζωές και τις οικογένειες και τους έστελναν συλλίβδιν στις εξορίες και τα κρατητήρια της Ασφάλειας όπου τους βασάνιζαν ανελέητα και με ηλίθιες και γελοίες κατηγορίες.. χωρίς στην ουσία να φταίνε σε τίποτα..μα πιό πολύ (και αυτό έυχομαι να τους βασανίζει έως την άλλη τους ζωή...)επειδή αφαίρεσαν τις ζωές από αθώα,νέα παιδιά...από τους φοιτητές του Πολυτεχνίου...που το αίμα τους ακόμη ζεσταίνει την άσφαλτο...για όλα αυτά...και για αυτό περισσότερο πιστέυω ότι τους αξίζει αν υπάρχει ένα μέρος που λέγεται κόλαση...να σαπίσουν εκεί μέσα για πάντα...παρ'αυτά το καθίκι ο Πατακός...συνεχίζει ακόμη και σήμερα που είναι με το ένα πόδι στο λάκο....να υποστιρίζει τις ίδιες απαράδεκτες απόψεις που είχε τότε...και να λέει ότι είχε απόλυτο δίκιο που έπραξε όπως έπραξε....'έτσι...έχεις δίκιο λοιπόν που είπες να πάν....να...Αθανασία.

Θράσος είπε...

bosko συμφωνώ απολύτως εκτός από ένα σημείο. Δεν τους ξέρασε η Ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς ένα μεγάλο κακό της Χούντας ήταν η μεταπολίτευση. Και ακόμα χειρότερα ακους νέους ανθρώπους να ασπάζονται τα 'ιδεώδη' τους και να γλύφουν τις ανύπαρκτες αρχές τους. Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί σε κουβέντα ακόμα και με μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους και εκείνοι να υποστηρίζουν ότι οι χουντικοί έκαναν έργο και βοήθησαν τον κοσμάκη.
Οι χουντικοί μας και η νοοτροπία τους αλλοίωσε τα όποια καλά της φυλής μας, μάθαμε στο να μας χαιδέυουν (βλ.χαρισμός δανείων σε αγρότες), να συμπεριφερόμαστε δίχως σεβασμό στο περιβάλλον (ξενοδοχεία πάνω σε παραλίες) αλλά και στο συνάνθρωπο (χαφιεδισμό και σταρχιδισμό)
Δυστυχώς όχι μόνο δεν τους ξέρασε αυτούς τους ανθρώπους η Ελληνική κοινωνία αλλά πολύ φοβάμαι ότι τους έκανε κτίμα τους.
Σήμερα πάλι θα ακούσουμε τα χυδαία σχόλια του Πατακού,αλλά δεν θα βρείς πουθενά ένα δίλεπτο για τον Παναγούλη, την Μερκούρη και τόσους άλλους αγωνιστές.

BOSKO είπε...

μάκης...
η αλήθεια είναι πως είμαι...πολυγραφότατος. Σαββόπουλος- χούντα- ροκ- αντίδραση, μέσα είσαι!

αθανασία...
είπα να μην τα γράψω κι εγώ όλα αυτά που λες, επομένως η παρέμβαση σου συμπληρώνει την ανάρτηση μου με επιτυχημένο τρόπο!

θράσος...
σωστά όλα αυτά, καλώς τα υπενθυμίζεις για να ξέρουμε την κατάντια μας, όμως εγώ έγραψα ό,τι τους ξέρασε η "ιστορία" και όχι η "κοινωνία". Είναι διαφορετικές ως έννοιες. Κατά τα άλλα, συμφωνούμε απόλυτα!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

διόρθωση: η πρώτη παρένθεσή μου δεν είχε να κάνει με καμία προστακτική. “Γέλασα πολύ” ήθελα να γράψω … φαντάζομαι το κατάλαβες ...

μαριάννα είπε...

Πάντως είναι τρομερή ανατριχίλα και μόνο η ανάμνηση ήχων και εικόνων. Οι παρανοϊκοί! Ποιός τραγουδάει το εκπληκτικό άσμα της υψηλής τέχνης και αισθητικής, ξέρουμε;
Είχα κάνει αφιέρωμα πέρυσι. Φέτος δεν είχα το κουράγιο να ασχοληθώ. Διάβασα τα ιστολόγια φίλων και έγραψα μόνο ένα ποίημα και τρεις κουβέντες του Παναγούλη. Θέλω να τους διαγράψω από τη μνήμη μου, εντελώς. Βλέπεις εγώ είμαι γενιά Πολυτεχνείου και πληρώνουμε ακόμα τα σπασμένα των καθηκιών. Δεν χαρήκαμε ούτε νιάτα, ούτε εφηβεία, ούτε τώρα γερνάμε καλά. Άει σιχτίρ! Όλοι τους! Μέσα στον τρόμο και το χαφιεδισμό! και με συντρόφους δίπλα μας καταπιεσμένους στην εφηβεία τους και σήμερα πληρώνουμε τα σπασμένα του ξεσπάσματός τους. Η πιο ξεσαλωμένη και χαλαρή συναισθηματικά και ηθικά γενιά, είναι η δική μας. Ρίξε ένα βλέφαρο ποιοί μας κυβερνάνε! Ρίξε ένα βλέφαρο και στους 300! Ήταν όλοι αυτοί που παλεύανε να διώξουνε τη χούντα. Τότε. Τώρα; Χτυπάνε τους εργάτες στη Μανωλάδα! Τους εργάτες με το μεροκάματο του τρόμου!!!!
Γαμώ τη ρουφιάνα την ιστορία πόσο τραγικά επαναλαμβάνεται!
Μην πας μακριά. Μάης '68...
Μια χαρά τα είπε και ο Θράσος και η Αθανασία! Συμφωνώ απόλυτα.
Τί ευχή να κάνω δεν ξέρω... και αν θα την κάνω μπας και θα πιάσει; ;)

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
δεν έχω ιδέα ποιος ερμήνευσε το άσμα, αλλά κάτι μου λέει ότι το έγραψε κάνας...Γιώργος Κατσαρός. Ελπίζω να κάνω λάθος κι όποιος γνωρίζει ας μας διαφωτίσει. Όχι βέβαια ό,τι τραβάμε και μεγάλο ζόρι με το θέμα...

μαριάννα είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχα! Άπαιχτος είσαι!;)