Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

το-πληρέστερο-αφιέρωμα-στον-ΜΑΝΟ-ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ-αύριο-στο-ΠΟΝΤΙΚΙ

Στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ μπορείτε να βρείτε ένα από τα πληρέστερα αφιερώματα που έχουν γίνει στον ελληνικό Τύπο για τον Μάνο Χατζιδάκι. Όχι πάλι με αφορμή την επέτειο θανάτου του, αλλά αυτή της γέννησης του - αν ζούσε σήμερα ο Μάνος θα γινόταν σε μερικές εβδομάδες 87 ετών. Το αφιέρωμα το επιμεληθήκαμε η Χρυσούλα Παπαϊωάννου κι εγώ, με πολλές επισκέψεις στην οικία του Μάνου Χατζιδάκι και με τον γιο του, Γιώργο, να μας ανοίγει το αρχείο του και να μοιράζεται μαζί μας πολλές άγνωστες ιστορίες. Θα τις διαβάσετε αύριο, συνοδευόμενες από μία αποκλειστική συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Γιώργος Χατζιδάκις και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό. Εξαιρετικό και το editorial που έγραψε η διευθύντρια του πολιτιστικού τμήματος, Κατερίνα Αγγελιδάκη. Για μένα, εν ολίγοις, η μέρα που έρχεται είναι χωρισμένη στα δύο: Μάνος Χατζιδάκις στο ΠΟΝΤΙΚΙ το πρωί και Κατερίνα Γώγου στον ΔΑΝΑΟ το βράδυ! 

* στη φωτογραφία ο Νίκος Γκάτσος και η Αγαθή Δημητρούκα με τον Γιώργο και τον Μάνο Χατζιδάκι, παρακολουθώντας πρόβα της Πορνογραφίας (φθινόπωρο 1982). 
Αρχείο Μάνου Χατζιδάκι - copyright - Γιώργος Χατζιδάκις 

3 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

θα με κανεις να πάρω ποντικι υστερα από δεκαετίες!

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
γιατί, τι είχε το ΠΟΝΤΙΚΙ και σε χάλαγε; Πολύ αριστερό για τα γούστα σου; Ή σου την έσπαγαν οι δημοσιεύσεις των τρομοκρατικών προκηρύξεων;

ασωτος γιος είπε...

δεν εδινε δωρο σιντι με την αννα βισση