Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ένα-μεγάλο-ευχαριστώ

Όλα πήγαν εξαιρετικά.
Ας μιλήσουν άλλοι, όσοι ήρθαν στην πρεμιέρα, και όχι εγώ. 
Θέλω να πω μόνο ότι με συγκίνησε η οικογένεια του Παύλου Τάσιου, η χήρα με τους δυο γιους του, όταν μου είπαν πως τιμήσαμε τη μνήμη της Κατερίνας με το παραπάνω και πως η δουλειά ήταν εξαιρετική.
Το ίδιο μου είπε και η κόρη του ηθοποιού Γιώργου Ζορμπά, ενός ανθρώπου που είχε πολύ στενή σχέση με τη Γώγου στη δεκαετία του 1970. 
Ήταν τα λόγια που ονειρευόμουν ν' ακούσω, εφόσον πάντα, όταν διαχειρίζεσαι τη μνήμη ενός νεκρού, περιμένεις οι πρώτοι που θα νιώσουν όμορφα να είναι οι οικείοι του άνθρωποι. 
Σας ευχαριστώ όλους για το διπλό χειροκρότημα, όπως και γι' αυτό που έπεσε στην αρχή της ταινίας με το που εμφανίστηκε το όνομα ''Κατερίνα Γώγου'' στους τίτλους.
Ευχαριστώ τη Μαρίζα Κωχ, τον Παντελή Θεοχαρίδη και τον Λόλεκ που τραγούδησαν υπέροχα κι έδωσαν στη βραδιά μια συγκινητική τελετουργική χροιά!
Ξημερώνει η μέρα της δεύτερης και τελευταίας προβολής του ντοκιμαντέρ στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, στον Δαναό 2, στις 19.45.
Ίσως αύριο κάνω αναλυτικό review από το διήμερο στον Δαναό.   

1 σχόλιο:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ είπε...

Το αξίζεις όπως κι όλοι όσοι εργάστηκαν. ΄Προσεγγίζεις με αγάπη και σεβασμό τα πρόσωπα που διαλέγεις κι αυτό φαίνεται. Συγκινητικές μαρτυρίες, φοβερή έναρξη κι αφού μπορούμε ακόμα να χαμογελάμε με τις ελληνικές ταινίες κάτι σημαίνει. Όλοι στο Δαναό!