Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

λένα-κιτσοπούλου-ή-του-καλλιτέχνη-ο-τράχηλος-ζυγό-δεν-υπομένει


Όση ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδινε στη δημοσιότητα το νέο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ για τα 38α γενέθλια του κόμματος που ταυτίστηκε με τις πιο βρώμικες κομπίνες σ' αυτό τον τόπο, ένας νεαρός άνεργος μαθηματικός αυτοκτονούσε στο Μεσολόγγι. Τον βρήκαν οι δικοί του κρεμασμένο σε μια πορτοκαλιά κι εμείς στα νέα στο διαδίκτυο, αφού τα δελτία ειδήσεων δεν επιθυμούν να γίνουν δελτία αυτοκτονιών, μη και μιζεριάσει το φανατικό κοινό τους. Οι εφημερίδες - με πρώτη και καλύτερη το ''Πρώτο Θέμα'' του Θέμου Αναστασιάδη - έχουν επίσης άλλες δουλειές, όπως λόγου χάριν την προπαγάνδα υπέρ της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Δε φτάνει που η κατάπτυστη αυτή τέως γιάπικη και νυν φασιστική φυλλάδα έσπευσε να μας ενημερώσει για το ανέβασμα των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, άρχισε να κατακεραυνώνει και καλλιτεχνικά έργα. ''Κάποιος να τους σταματήσει'' έγραφε δημοσίευμα της για την αναρχική παράσταση της συγγραφέως, ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Λένας Κιτσοπούλου, στην οποία ο Αθανάσιος Διάκος εμφανίζεται ως βίαιος φαλλοκράτης και σουβλατζής στο επάγγελμα με τη σύζυγο του, Κρουστάλλω, να του τη ''φέρνει'' στο τέλος, συνάπτοντας παράνομο δεσμό με τον Κούρδο υπάλληλο του! Τι κρίμα να χάσω αυτή την παράσταση από το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών! Διαβάζοντας μάλιστα τις εξαιρετικές δηλώσεις της καλλιτέχνιδας (''Κάθε κόρη Έλληνα θά'ναι καλό να πάει με έναν μαύρο!''), εκείνο που ήθελα ήταν να της τηλεφωνήσω για συγχαρητήρια ή να της δώσω ένα φιλί την επόμενη φορά που θα τη συναντήσω μπροστά μου. Διότι αυτό είναι σωστή Τέχνη τη σήμερον ημέρα: η πάταξη κάθε ακραίου ρατσιστικού φαινομένου, όπως συνηθίζω να ''φωνάζω'', και όχι το σκύψιμο της κεφαλής στους φλώρους τύπου Άδωνις Γεωργιάδης και στα ΜΜΕ που αυτοί διαφεντεύουν. Η Λένα Κιτσοπούλου μας έδωσε ένα μάθημα, δηλαδή όχι σε μας ακριβώς, αλλά στα προαναφερθέντα φασιστοειδή: Του Καλλιτέχνη ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει κι αυτό ας το πάρουν χαμπάρι εκείνοι που τους πρέπει. Κι αν τύχει κι είστε καλλιτέχνες όσοι διαβάσετε το post τούτο, ακόμη κι αν δεν σας αρέσει ο χαρακτηρισμός ''καλλιτέχνης'' για προσωπικούς σας λόγους, έκκληση κάνω να μπολιάσετε την τέχνη σας με πολιτικό λόγο, να ορθώσετε το ανάστημα σας κόντρα στη σαπίλα των καιρών και να ποτίσετε τα μαραμένα νεοελληνικά μυαλά. Το πώς, βρείτε το μόνοι σας. Η Τέχνη άλλωστε ανέκαθεν ήταν ελεύθερη.

7 σχόλια:

Salonique Uber Realism είπε...

respect Bosko , χαιρομαι που επανηλθες κι ισως με παρακινησεις να επανελθω κι εγω, πηξαμε στη μαλακια αδελφε μου με αυτους που δεν εχουν παρει ειδηση τι γινεται και τι μας εχουν προγραμματιστει να γινει.

BOSKO είπε...

Salonique Uber Realism...
εγώ βασικά χάρηκα από ψυχής με τα δικά σου, εννοώ τα αποτελέσματα που πήρες στα χέρια σου.
όντως, άντε ξαναέλα κι εσύ να ζωντανέψει η μπλογκόσφαιρα. Άλλωστε από δω ξεκίνησαν όλα, τα ωραία τα λογοτεχνικά :))

Unknown είπε...

Σε πιάνει εμετός βλέποντας καθάρματα σαν τον αναστασιάδη να σέρνονται σαν γυμνοσάλιαγκες φλερτάροντας ακομα και με την χρυση αυγή.Αρκει να δει κανεις τα άρθρα που γράφει κατα της αριστεράς για να καταλάβεις τι ρόλος του έχει ανατεθεί.Άλλο παράδειγμα ειναι το extra channel που το παιζει οτι ειναι υπερ του λαού και μολις τεθεί θέμα μεταναστών πανικοβάλονται.Παράδειγμα η υπόθεση Κιτσοπούλου αυτες τις μέρες.Μέχρι που ανάγκασαν τον Υφυπουργο τζαβάρα να παρέμβει για να ερευνησει την υπόθεση!!!Αν ειναι δυνατόν!!!(αλλά και ο αποκλεισμός παπαχρήστου που ορυοτανε ο παυλοπουλος υπερ της).Για να μην μιλήσουμε για το τι κάνει η ΝΔ τι λεει και τι γραφει...πλεον συναγωνιζονται την χρυση αυγη σε όλα...το θεμα ειναι ο λαος θα αποκτησει μιας μορφης ταξικη συνειδηση ωστε να ξεκινησει απο καπου η αντίδραση και η αποκατασταση των ζωων μας η θα αγεται και θα φερεται αυτος ο λαος απο αθλια υποκειμενα που θα του ταζουν ενα καρβελι ψωμι και...δεν πα να ναι και ο μιχαλολιακος?ψωμι να ναι και οτι να ναι...αν ειναι ετσι ομως ας μην βγαινει ο ανεργος στην ελληνοφρενεια να κλαιει πως τα goodys απελυσαν την γυναικα του και πως θα βαλει φωτια στο κοινοβουλιο...γιατι δεν παει να δειρει τον εργοδοτη?Αυτή η θολή απόγνωση που κράζει την βουλή, δεν λέει τίποτα. Μπορεί δηλ να ενταχθεί εξίσου και σε ένα νεοναζιστικό μόρφωμα αρκεί να του δώσει φαί. Δυστυχώς.

BOSKO είπε...

KOSTAS...
πόσο συμφωνούμε!
ναι, έως και ο Υφυπουργός παρενέβη, αυτό που το πας;
με την ανοχή βεβαίως-βεβαίως των ''αριστερών'' Κουβέλη και Ψαριανού.
Μια σιχαμάρα ειν' όλοι τους!

Unknown είπε...

Μπορεις να μου εξηγησεις κατι ασχετο?Πως γινεται να θεωρουν τους εαυτους τους οι χρυσαυγιτες πατριωτες την ιδια στιγμη που εκθειαζουν ολους τους δωσιλογους συνεργατες των γερμανων οπως η σιτσα καραισκακη!!!Εχουμε τρελλαθει εντελως!!!!
Και μιας και λεμε για χρυση αυγη...θα σου παρουσιάσω τον μονόλογο μου ως εθνικιστή δάσκαλο χεχεχεχεχεχε
http://www.youtube.com/watch?v=gc3Xzekqyho

Unknown είπε...

Συγγραφέας: left.gr

Η Χρυσή Αυγή έστρεψε τα βέλη της και στην καλλιτεχνική δημιουργία, αυτή τη φορά με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Αθανάσιος Διάκος: η επιστροφή» της Λένας Κιτσοπούλου.


Η χρυσαυγίτες της Λαμίας χαρακτηρίζουν την παράσταση «πορνογράφημα που υβρίζει τον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο» και απειλούν, αν και η παράσταση δεν έχει περιοδεύσει στη Λαμία, ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί οι συντελεστές της ταινίας θα βρουν μπροστά τους τα μέλη της οργάνωσης.


Η ανακοίνωση της Χ.Α.:

«Δηλαδή πόσο ακόμα θα μαυρίζουμε την ιστορία μας για να <> όλοι οι ανθέλληνες της αριστεράς;;;Πρέπει να σταματήσει πια αυτή η ανωμαλία που έχουν κάποιοι άνθρωποι στο μυαλό τους να την ονομάζουν τέχνη(όπως ήθελαν να το περάσουν κάποια Μ.Μ.Ε.)την στιγμή βέβαια που μιλάμε για τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ μας ήρωες. Κάποια <> που ακούει στο όνομα Λένα Κιτσοπούλου ανέβασε ένα πορνογράφημα και υβρίζει τον Εθνομάρτυρα μας Αθανάσιο Δίακο(θα σηκωθεί και θα μας κυνηγάει όλους μας με το γιαταγάνι)και βέβαια αυτή την αθλιότητα την πληρώνει ο ελληνικός λαός...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.... Εμείς ως Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή σας προειδοποιούμε ότι αυτή η <> ταινία δεν θα αφήσουμε να παιχτεί στην πόλη μας την Λαμία, ΕΜΕΙΣ δεν δεχόμαστε να υβρίζουν και να γελοιοποιούν τους Εθνικούς μας ήρωες γιατί θα μας βρείτε απέναντι σας και πιστέψτε μας δεν θέλετε....!!!»



Και ο υπουργός κριτής των πάντων...
Τη Δευτέρα το βράδυ με το θέμα του έργου ασχολήθηκε το "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του EXTRA με τους καλεσμένους του και το... εκλεκτό πάνελ να αναρωτιούνται ποια είναι αυτή η «Κατσικοπούλου»...

Στην εκπομπή δεν παρέλειψε να παρέμβει και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Τζαβάρας, ο οποίος φρόντισε να ικανοποιήσει το πάνελ, χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτο να φέρονται έτσι σε έναν ήρωα και γνωστοποιώντας ότι θα διατάξει έρευνα για το πώς πήρε επιχορήγηση και εντάχθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών το έργο...

Unknown είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ
http://www.dimokratianews.gr/content/9494/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1