Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

η-εκδίκηση-της-γυφτιάς-τι-γυφτιά!-στα-περίπτερα

Μ' αρέσει που είχα ενοχληθεί επειδή ο Κυνόδοντας δόθηκε με το Πρώτο Θέμα, άρτι αφιχθείς από την τελετή των Όσκαρ! Τι να πούμε δηλαδή για σήμερα που ούτε μια εβδομάδα μετά το θάνατο του Μανώλη Ρασούλη, τον κρέμασαν στα περίπτερα; Η Εκδίκηση της γυφτιάς στο Βήμα και το Πότε Βούδας πότε Κούδας στο Πρώτο Θέμα δίνονται μαζί με Γιώργο Νταλάρα και Μιχάλη Χατζηγιάννη, αντίστοιχα. Μα, καλά, εδώ κι αν είναι ν' απορεί κανείς πότε και που τα έψησαν μεταξύ τους...Στο νεκροταφείο άραγε;
Εγώ θυμάμαι τον Ρασούλη να μην έχει καμία πέραση στα περιοδικά και στις προσφορές τους, όσο ήταν εν ζωή. Μόνο ο Μιχάλης Κουμπιός είχε τολμήσει να τον κάνει εξώφυλλο πριν πολλά χρόνια στο δίφωνο μαζί με τον Τζίμη Πανούση. Τώρα που σώπασε για πάντα και που είναι ακόμη φρέσκος ο θάνατος του, σίγουρα θά 'χει πολλά φράγκα να φέρει...Πάντως, γιατί ο Νταλάρας και ο Χατζηγιάννης με φροντισμένο εξώφυλλο κι ένθετο και ο μακαρίτης σε ένα απλό φακελλάκι; Φτήνεια κι άγιος ο θεός εκεί στους Modern Times! Ενώ η MINOS κι η Universal, άλλη ποιότητα, ασυζητητί!

24 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

μα ξερω πως δε θα με βαλεις, τι ποτεβτα εψησαν ρε παιδι? εδω εσυ εβγαζεσ φωτογραφιες πανω απο το ταφο το βημα και το θεμα σου φταιει\χαχαχα\ελα πλακα κανω...μη το βαλεις

Ελένη Μπέη είπε...

"Μένω κατάπληκτος, ...Αντώνη" σαν να τον ακούω να σου απαντάει, bosko. Φεύγουν ολοένα οι καλοί και μένουν τα κοράκια.

crispy είπε...

Καλημερα.Χιλιες φορες να τους ακουω απο τα βινυλια μου με τα σκρατς παρα να τα ακουμπησω στον δολ κ στον κομιστη!

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
έκπληξις!
σε δημοσίευσα!
ναι, καλά τα λες, υπάρχει μια πολύ βασική διαφορά όμως: εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι καταγράφω ιστορικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού και, κυρίως, χωρίς να εισπράττω τα φράγκα που λέω στο post ότι τους φέρνει ο μακαρίτης.
κατανοητό ή διαφωνείς να γίνει το καλλιτεχνικό κατινάζ volume two;

BOSKO είπε...

Νερένια...
δεν ξέρω αν θα μού 'λεγε κάτι εμένα ο Μανώλης, πιστεύω όμως πως και ο ίδιος θα έδινε την έγκριση του για να βγουν οι δίσκοι με την έγκριση του κι αυτή των συνθετών και των εταιρειών. Αν ζούσε, θά 'χε σίγουρα νόημα μια τέτοια κίνηση. Τώρα πρόκειται απλώς για...μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά!

BOSKO είπε...

crispy...
δεν έχεις άδικο, εγώ πάντως πήρα το "Βήμα", που ούτως ή άλλως διαβάζω κάθε Κυριακή. Την "Εκδίκηση της γυφτιάς" την έχω λιώσει στο πικάπ ως βινύλιο. Ιστορικός δίσκος εν αντιθέσει με το "Πότε Βούδας, πότε Κούδας" του Βαγιόπουλου, που ποτέ δεν ήταν του γούστου μου. Περιέχει πάντως την κομματάρα "Νιώσε με" που λέει ο ίδιος ο Ρασούλης. Ορίστε, κοίτα διαφήμιση, που τους κάναμε πάλι...

Ελένη Μπέη είπε...

Ναι, αν ζούσε κι έδινε την έγκρισή του, πιθανώς να σχολιάζαμε μια άλλη ανάρτησή σου τώρα.

BOSKO είπε...

Νερένια...
μπορεί, δεν ξέρω...

ασωτος γιος είπε...

κι αυτοι πουλανε οτι μπορουν. καταλαβαινω και αυτους κι εσενα
εξαλλου ειναι μια ευκαρια να μπει ο ρασουλης και σε σπιτια που μπαινει ο χατζιγιαννης

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
τα μυαλά σου και μια λύρα, πάλι, πρωί-πρωί. Τώρα ειν' ανάγκη να μπει στα σπίτια ο Ρασούλης μαζί με τον Χατζηγιάννη, που έφυγε σχεδόν πάμφτωχος; Ας φρόντιζαν οι εκδότες-εταιρειάρχες και οι λοιποί κύριοι να αποδώσουν ότι του έπρεπε και του άξιζε, όσο βρισκόταν στη ζωή. Όσο για τ' άλλο, που λες, σιγά τα κοριτσάκια που σεληνιάζονται στις συναυλίες του pop-star μην ανακαλύψουν ξαφνικά το νεολαϊκό τραγούδι του Ρασούλη και του Βαγιόπουλου.

ασωτος γιος είπε...

ξεχνας κατι, δεν αρεσε σε ολους ο εκλιπων,δεν ηταν ας πουμε του βεληνεκους του κραουνακη που ειναι πιο επικοινωνιακος.Η μεγαλη μαζι και γω ανηκω σαυτη, ξερουμε τα 5-6 μεγαλα σουξε που τα καναν γνωστα στα λαιβ τους μεγαλοι καλλιτεχνες (που σημερα ανετα κυκλοφορουν με εφημερδες χεχε)
Ο ανθρωπος απο τα λιγα που ξερω ηταν ενας φτωχος και μονος καουμποη που εγραφε αυτα που γουσταρε.
Το θεμα δε το πιανω και γω στα χερια μου για πολλους λογους και το Βημα δεν το αντεχω επισης, απλα σκεφτομαι οτι μηπως ειναι για καλο ολο αυτο το ξεπουλημα, αλλα παλι ισως και να χεις δικιο, ας παει κανεις να το παρει στο μετροπολις με τις προσφορες θα το χουν 5 ευρω

ασωτος γιος είπε...

και να σου πω και κατι αλλο δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτη η γενια που παθιαζεται με χατζηγιαννη δε θα βρει κατι να την ενωσει με τον ρασουλη, καποια πραγματα ισως να περνανε στο dna το ελληνικο , μεταφυσικα,γιαυτο ειμαι σιγουρος.εγω ας πουμε στα 18 ακουγα cure και βρεθηκα φανταρος να κλαιω με ρεμπετικα και μετα με χατζιδακη

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
κατ' αρχάς, ο Ρασούλης δεν έχει καμία σχέση με τον Κραουνάκη. Ο πρώτος ήταν στιχουργός- ποιητής- συγγραφέας-δημ/φος και ενίοτε τραγουδοποιός, ο δεύτερος είναι κατ' εξοχήν συνθέτης. Ο πρώτος, επίσης, ήταν φτωχός και μόνος καουμπόι, ο δεύτερος χαίρει των... "χαδιών" απ' όλα τα έντυπα, κανάλια, ραδιόφωνα κλπ. Προσωπικά, τό 'χω ξαναπεί, σέβομαι τον δεύτερο για το έργο του, αλλά ως ιδιοσυγκρασία και ως περσόνα προτιμώ τον πρώτο.
το ζήτημα- αν κατάλαβες το post- δεν είναι από που θα πάρει κανείς τους δίσκους του Ρασούλη (εφημερίδες ή δισκάδικα), αλλά γιατί να βγουν τώρα, μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του, στα περίπτερα.
εγώ πάλι μεγάλωσα με κλασικοροκιές, φανατισμένα μάλιστα, γι' αυτό ίσως σήμερα με ενδιαφέρει ένας rock χαρακτήρας στα υπόλοιπα είδη μουσικής που ακούω, ελληνικής ή ξένης. Και ο Ρασούλης ήταν χωρίς αμφιβολία πολύ μεγάλος rock star!

* την κάνω τώρα, πάω σε μνημόσυνο και θα επιστρέψω με χορταστικές φωτογραφίες απ' το νεκροταφείο! Η καλύτερη μου, όπως καταλαβαίνεις!

Mary Ka είπε...

Ετσι δε γίνεται με τους καλλιτέχνες όταν πεθαίνουν?! Οι εταιρείες εξαντλούν τη δυνατότητα των εκλιπόντων να πουλήσουν λόγω της μακάβριας δημοσιότητας.
Πάντως υπάρχει και η θετική πλευρά, που ήδη αναφέρθηκε, το ότι μπαίνει ο Ρασούλης στα σπίτια μας. Κι εγώ δεν ήμουν εξοικειωμένη με το έργο του.

ασωτος γιος είπε...

απο τα λιγα που ξερω γιαυτον ναι πρεπει να ταν απολυτα ροκ τυπος.
η παρομοιωση που εκανα δεν αφορα το εργο αλλα δεν μπορουσα να σκεφτω αλλον , ετσι ειπα αυτον, δεν εχω κανενα θεμα με τον κραουνακη, αν και εχω χρονια ν αγορασω κατι που θα πω Α! η εποχη του μαμα γερναω και κανονικα εχει περασει για τα καλα.
(κοιτα οπως ηδη ξερεις εγω ειμαι και χαζος , βλακας οποτε δε καταλαβαινω καλα τα ποστς, απλα απο μανια μου να εμφανιζομαι στο ισοτολογιο σου λεω οτι μου κατεβει.)

Κολυβα , το καλλιτερο γλυκο 3500 θερμιδες υπερ αναπαυσεως της ψυχης (μας)

imwrong είπε...

υπάρχει και επιστολή της Ναταλίας ότι δεν ρωτήθηκε η οικογένεια και οι νόμιμοι κληρονόμοι, αν ψάξεις λίγο.

κι εμένα πάντως μου κακοφάνηκαν οι φωτό από την κηδεία.

Unknown είπε...

Η αληθεια ειναι στο Α σε πιανει μια μανία να βγαζεις φωτογραφίες.Μην ξεχναμε πως θεωρειται μουσειο εξάλλου!!!Εχω φωτος απο το μνημα της Γωγου αν θελετε να σας δειξω!!!:))
Καλα για το cd τι να πεις...οι εφημεριδες εχουν χασει προ πολλου την μπάλα αφου πάνε όλες για φούντο.

crispy είπε...

Απ οτι διαβαζω η κορη του εστειλε γι αυτο το θεμα επιστολη διμαρτυριας σε ολα τα μμε
http://elliniki-skini.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=948:epistoli-natalias-rasouli-pros-ola-ta-mme&catid=45:2010-07-02-10-45-26&Itemid=8

BOSKO είπε...

Mary Ka...
έτσι είναι, αλλά ευτυχώς που η Ναταλία ανέλαβε δράση, έστω και με μία επιστολή της, την οποία οφείλω κι εγώ να αναδημοσιεύσω.

BOSKO είπε...

imwrong...
νά 'ναι καλά η crispy που μου έστειλε το link παρακάτω, γιατί- ήμουν σίγουρος- ότι η κόρη του θα διαμαρτυρόταν στα ΜΜΕ.
για τις φωτογραφίες που δεν σου άρεσαν, να πω ότι στενοχωρήθηκα; όχι, θα ήμουν ψεύτης, γιατί έχω εξηγηθεί 100 φορές και δεν πρέπει κιόλας. Δικαίωμα σου και δικαίωμα μου.

BOSKO είπε...

kostas...
α, νεκρολάγνος κι εσύ; έλα στο κλαμπ να κάνουμε παρέα. Έχουμε προγραμματισμένες υπέροχες εκδηλώσεις, όπως μπόουλινγκ με τα κόκκαλα των νεκρών κλπ. Μέσα είσαι, έτσι;

BOSKO είπε...

crispy...
σ' ευχαριστώ, από σένα το έμαθα!

BOSKO είπε...

Φάνης Χανιώτης...
φίλε μου, δεν σε δημοσιεύω, γιατί η κόντρα σου και μάλιστα τέτοιου τύπου με τον ασωτο γιο, δεν αφορά ούτε εμένα, ούτε τους επισκέπτες μου.
αν θες να του πεις κάτι, έχει κι αυτός blog.
sorry...

Ανώνυμος είπε...

Έγινε,έχεις δίκιο ήταν λίγο άκυρο να γράψω εδώ,συγγνώμη.Καλή Κυριακή.
Φάνης Χανιώτης