Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

στο-στούντιο-με-τον-lolek

Τον τελευταίο καιρό ο Lolek βρίσκεται κλεισμένος στο Kiwi studio του υιού Φαληρέα, στον Κεραμικό, όπου ολοκληρώνει τον δεύτερο δίσκο του. Με τη συμβολή του ηχολήπτη του, τον οποίο αυθαίρετα αιχμαλώτισε ο φακός μου, δουλεύει την τελική μίξη των τραγουδιών του.
Ξεχάστε ότι ξέρατε για τον ρομαντικό τροβαδούρο και τις μπαλάντες του, που, όπως αποδείχθηκε, αγκάλιασε ο κόσμος απ' την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας τους. Τα καινούργια τραγούδια του Lolek είναι αισθήματος...punk, ένα πρωτόγνωρο κράμα οργής και μελαγχολίας, μια αναμέτρηση του ίδιου με τα πιο απωθημένα του ένστικτα και ένα παιχνίδι με τις αισθήσεις του ακροατή. Ξεχάστε ακόμη τον χαρακτηριστικό ήχο του ακορντεόν- αυτή τη φορά κυριαρχούν τα βαριά τύμπανα, το μπάσο, τα electronics και οι φαζαρισμένες ηλεκτρικές κιθάρες. Ιδιαίτερης σημασίας χρήζουν κατά τη γνώμη μου και οι ελληνικοί στίχοι του Lolek. Με παρέπεμψαν άλλοτε στην ποίηση του σουρεαλιστή Αργύρη Χιόνη και άλλοτε στη φιλοσοφία του Ηράκλειτου. Δεν θ' ακούσετε ισχαιμικούς ύμνους στην αγάπη, ούτε πομπώδεις στιχουργικές συμπαραδηλώσεις. 
Δηλώνει απλά Δεν είμαι κανενός, εκφράζει Κανένα έλεος στους έρωτες, ασχολείται με το νερό που έχει μνήμη (Νερό=Θεός) και η φωνή του γίνεται ίδια μ' αυτή ενός επαναστάτη ή, μάλλον, ενός εξεγερμένου. Η κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου του Lolek έχει δρομολογηθεί για τον ερχόμενο Μάιο!

2 σχόλια:

new-girl-on-the-blog είπε...

Τι μ΄έπιασε σήμερα δεν ξέρω και κάθομαι να διαβάσω αναρτήσεις που δεν πρόλαβα να διαβάσω στην ώρα τους (αλλά μπορεί και να μην έχουν συγκεκριμένη ώρα)!
Αναμένουμε τον δεύτερο δίσκο του αγαπημένου Lolek (κατά καιρούς έχεις παινέψει πολύ το νέο υλικό άλλωστε)!

Καλησπέρα σας!

(.. με τον δίσκο του Παπαχρίστου τι γίνεται;;;)

Unknown είπε...

(Nερό=Συναίσθημα)