Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ανακοίνωση-του-ΣΥΝ-για-την-απώλεια-του-μανώλη-ρασούλη

Η είδηση της απώλειας του Μανώλη Ρασούλη μας γεμίζει με βαθιά θλίψη. Ο Μανώλης, οπαδός του διαλεκτικού υλισμού αλλά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, πέρα από τις ατέλειωτες ώρες που μας συντρόφεψε με τα τραγούδια και τους στίχους του, κατόρθωνε να μας διεγείρει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή.
Πέρα από την ξεχωριστή θέση μέσα στις καρδιές μας, είναι βέβαιο πως με το πλούσιο έργο του θα καταλάβει και μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ανθρώπινης δημιουργίας του τόπου μας.
Σε αυτούς που τον αγάπησαν, στους δικούς του ανθρώπους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.
κκκ
* στη photo του post, ο Μανώλης Ρασούλης με τον Νίκο Ξυδάκη στο στούντιο Αγροτικόν, κατά την ηχογράφηση της Εκδίκησης της γυφτιάς.

4 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Καλησπέρα καλό μου...μα..τι ήταν κι αυτό! τον είχα,δεί πρίν κάμποσο καιρό στο 'Στην υγειά μας' του κυρίου Σ.Παπαδόπουλου...και ήταν μιά χαρά ο άνθρωπος...τραγούδαγε περνούσε καλά..και έκανε,και τους άλλους να περνάνε,καλά μαζί του...τι να πεί...κανείς...τί σου είναι ο άνθρωπος...ένα τίποτα..... ποιός να το λεγε,ότι ο ΡΑΣΟΥΛΗΣ θα φευγε έτσι τόσο ξαφνικά,και αναπάντεχα...καλό του ταξίδι,στη γειτονιά των αγγέλων..και ποιός δ εν έχει τραγουδήσει,τα τραγούδια του αυτά που είπε,ο Παπάζογλου περισσότερο..γενιές και γενιές...όταν τα ακούω,μου θυμίζουν ωραίες ξένοιαστες στιγμές από τα εφηβικά μου χρόνια,!και τον παιδικό μου έρωτα! που του άρεσαν πολλά από αυτά...(και που και'μενα μ'αρέσουν ακόμη)...αιωνία του η μνήμη...θα τον θυμόμαστε πάντα,μ'εκείνο το χαρακτηριστικό του μούσι και το μάυρο καπέλο..είχε ωραίο τύπο ο άνθρωπος! κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς.....καλησπέρες...

Margo είπε...

Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τα αρχεία σου για τον αγαπημένο Μανώλη Ρασούλη. Εξαιρετικό όλο το αφιέρωμα!!!

Καλή σου μέρα

BOSKO είπε...

Αθανασία...
κρίμα, πραγματικά, που έφυγαν τόσο νωρίς, Αθανασία μου. Και ο Ρασούλης, και οι παιδικοί έρωτες...
καλημέρα

BOSKO είπε...

Margo...
σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά- ξαναλέω- ότι όλα τα αρχεία παραχωρήθηκαν ειδικά για το blog από τον Κωστή Δήμου, έναν απ' τους πιο κοντινούς στον Ρασούλη ανθρώπους.