Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!


Το ραντεβού είχε κλειστεί από το δίφωνο για χθες, μεσημέρι Κυριακής, στο λιμανάκι του Κερατσινίου με το τεράστιο επιβλητικό φουγάρο της ΔΕΗ, ένα τσιγάρο δρόμος απ' το σπίτι μου.

Εκεί μας συνάντησε με τον Βασίλη Γισδάκη ο φωτογράφος Xavier Hallauer, ο οποίος έχει φωτογραφήσει τους πάντες από το ελληνικό τραγούδι! Και μια και ο δίσκος του Γισδάκη με την Ορχήστρα των Χρωμάτων έχει θέμα και τίτλο Τραγούδια του Αιγαίου, είπαμε η φωτογράφηση της συνέντευξης του για το επόμενο τεύχος του διφώνου να περιέχει οπωσδήποτε το θαλασσινό στοιχείο!


Ο τραγουδιστής ποζάρει και ο φωτογράφος τραβάει! Ο Xavier επί το έργον, που λένε!

Τι φωτογράφηση να σκηνοθετούσα εγώ, που μου ζητήθηκε, όταν ο Xavier είχε την ιδέα να βάλει το θέμα του- τον Γισδάκη δηλαδή- να συνομιλεί με το είδωλο του στο νερό;

Πάλι καλά, πάντως, που δεν γυρίσανε τούμπα οι βάρκες, διότι θα βλέπαμε τραγουδιστή και φωτογράφο στο νοσοκομείο με...εγκαύματα!
Για να δούμε! Τι λένε οι φωτογραφίες;

Άψογος για μιαν ακόμη φορά ο έμπειρος Xavier, ευχαριστημένος και με το παραπάνω ο Βασίλης!

Είχα πάνω από είκοσι χρόνια να πάω στο φουγάρο κι ας απέχει, όπως λέω, μόνο ένα τσιγάρο δρόμο απ' το σπίτι μου. Θυμάμαι όταν παρακολουθούσα μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στα εφτά μου χρόνια και μας αραδιάζανε όλα τα πιτσιρίκια στο λιμανάκι να ζωγραφίσουμε το φουγάρο, τις δεξαμενές και τα ψαροκάικα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αργότερα αυτό το σκηνικό από τη μικρή μου πόλη ταυτίστηκε μέσα μου με το εξώφυλλο των Pink Floyd από το LP Animals! Είπαμε, ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει...

Κάπου εκεί βρισκόμουν κι εγώ χθες, επιβλέποντας- υποτίθεται- τη φωτογράφηση και με έπιασε ένα περίεργο μελαγχολικό συναίσθημα σα να συνειδητοποίησα πόσο ριζωμένος είμαι με το Κερατσίνι! Δεν είναι και λίγο να είσαι 34 ετών, να' χεις γυρίσει όλη την Ευρώπη, να σκορπίζεσαι εδώ κι εκεί όλες τις μέρες και ξαφνικά να διαπιστώνεις ό,τι όπου και να πας, το Κερατσίνι θα σε ακολουθεί παντού...

Δεν είχα χρόνο για άλλες σκέψεις! Έπρεπε να βρεθώ στο Κανάλι 1 για την κυριακάτικη εκπομπή με πρώτους μου καλεσμένους στο στούντιο τη Σωτηρία Λεονάρδου και τον Πάνο Φορτούνα! Παρουσιάσαμε ξανά το κοινό άλμπουμ τους με τίτλο Παράξενος Cosmos και βέβαια δώσαμε προσκλήσεις για τις επόμενες δύο παραστάσεις τους τις Πέμπτες στο Κύτταρο.
Αν καταλάβατε, ανακυκλώνω τους καλεσμένους μου από το προηγούμενο ραδιόφωνο που εργαζόμουν, αν και προχθές βράδυ πήρα την υπόσχεση του Λουδοβίκου των Ανωγείων για μια ζωντανή εκπομπή στο Κανάλι 1 του Πειραιά!

La vie en rose τραγούδησε η Edith Piaf, με το Strange fruit την ακολούθησε η Billie Holiday και με το Καίγομαι- Καίγομαι έκλεισε η Σωτηρία Λεονάρδου! Την ώρα της εκπομπής, η οθόνη πάνω από τα κεφάλια μας μετέδιδε ματς με τον Ολυμπιακό και μιαν ερημιά τη νιώσαμε όλοι, η αλήθεια είναι.
Ήταν η κατάληξη άλλης μιας Κυριακής μου, αυτό και τίποτα περισσότερο.

16 σχόλια:

Kostas L.A. είπε...

κι εψαχνα να βρω απο που ξερω τη Σωτηρια Λεοναρδου..απο το κομματι που ανεφερες!!
"καιγομαι-καιγομαι..ριξε κι αλλο λαδι στη φωτια.."
απο το Ρεμπετικο του Φερρη αν θυμαμαι καλα!!

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
που είσαι, ρε Κωστάλα; Καλό; Με εμπνέει το "l.a." κολλητά μετά το "Kostas"! Σωστά θυμήθηκες! "Καίγομαι- Καίγομαι" από το σάουντρακ του "Ρεμπέτικου" (1983) του Κώστα Φέρρη. Μουσική: Σταύρου Ξαρχάκου/ Στίχοι: Νίκου Γκάτσου. Αν δεν το' χεις στη δισκοθήκη σου, καταγράφεται ως σοβαρή έλλειψη!

Kostas L.A. είπε...

χαχαχα!!οχι και ελλειψη..υπαρχει καπου σε μια στιβα με cd και dvd!!
Κωσταλας?σε λιγο θα κανω και περιγραφη καλλιτεχνικου πατιναζ?χαχαχαχα..

που να'μαι κι εγω ο ερμος..με φαγανε τα μαθηματα και οι εργασιες!!
απ'ο,τι ειδα γεματη η κυριακη σου!!μια χαρα σε βρισκω!!

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
όμορφες είναι οι Κυριακές, δε λέω, αλλά όσο σκέφτομαι ότι δε θα μπορώ να ανέβω φέτος για πρώτη χρονιά στο φεστιβάλ Θεσ/νίκης, κάτι με πιάνει...και δεν έχω καθόλου χρόνο να προηχογραφήσω τρεις δίωρες εκπομπές, ώστε να την κάνω...

Christos είπε...

Καταρχήν να πω πως ο Xavier, πέρα από πολύ καλός φωτογράφος είναι και καλός κρουστός. Δεν τον έχω ακούσει ζωντανά μα έχω διαβάσει το όνομά του στα οπισθόφυλλα των δίσκων.

Σήμερα άκουσα πρώτη φορά από Κανάλι 1. Μια χαρά ήταν, μόνο σα να ήσουν λίγο...αγχωμένος να το πω;! Παράξενο δεν θα ακουστεί;

Καλό βράδυ!

BOSKO είπε...

christos...
έχεις πολύ δίκιο σε όλα όσα λες! Και ο Xavier είναι κι ο ίδιος μουσικός, πέρα από φωτογράφος (γι' αυτό και λατρεύει να φωτογραφίζει μουσικούς!) και εγώ ακούστηκα αγχωμένος. Δεν είχε να κάνει με τη συγκεκριμένη εκπομπή, πάντα στην τσίτα είμαι γενικά στη ζωή μου και γι' αυτό το εισπράττει κι ο ακροατής αυτό. Να' σαι σίγουρος ό,τι τις χαίρομαι πολύ τις εκπομπές κι ας ακούγομαι έτσι. Πάντως, είχα την αίσθηση ό,τι περισσότερο θ' ακούγομαι κουρασμένος, παρά αγχωμένος. Ανόρεκτος, σε καμία περίπτωση!

Giannis Kafatos είπε...

δεν καταφερα να σ' ακούσω, γιατί μετά από πολύ καιρό πήγα σε απογευματινό πάρτι σε μπαρ!!! Ρεντ στον Πειραιά, 20 μέτρα από το σπίτι που γεννηθηκα! νομίζω ότι θα ξαναρχίσω τις τσάρκες. (ετοιμάσε τα ποτά και στά μέρη σου, και ... σε ειδοποιάω (που λέει κι ο Ζήκος)
καλές εκπομπές, καλή βδομάδα και ... γενικώς ... καλα!
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

BOSKO είπε...

giannis kafatos...
μπορώ να φανταστώ πως ήταν! Ο Πειραιάς έχει αρκετά όμορφα απογευματινά μπαράκια! Θυμάμαι ένα, λίγα μέτρα παρακάτω απ' την Tattoo, σε κόκκινο χρώμα που είχε κλείσει και ξανάνοιξε πρόσφατα!
Καλημερίζω

το αερικό είπε...

Αχ! Βαλτός εισαι σημερα;
Μια το λιμανακι με το φουγαρο, μια η αναφορα στην Τatoo, με τελειωσες!Εχω την αισθηση οτι εχει περασει ενας αιωνας απ' οταν τριγυρνουσα σε αυτα τα μερη...
Την εκπομπη του Σαββατου μονο καταφερα να ακουσω, και μου αρεσε πολυ!
Καλη συνεχεια!!!

BOSKO είπε...

το αερικό...
κι εγώ την ίδια αίσθηση έχω...θυμάσαι και την TROT με την καμπάνα και τις παλιές εφημερίδες στους τοίχους; Μεσ' στη Σωτήρος βρισκότανε, 1990- 91, κάπου εκεί. Ή την TOWN στο στενό απέναντι απ' το Γαλλικό Ινστιτούτο του Πειραιά; Ροκ μπαρ με τα όλα του, ήμουν και dj εκεί για ένα μικρό φεγγάρι...Τα ωραιότερα και πιο ψαγμένα μπαράκια είχε ο Πειραιάς προ αμνημονεύτων- η αλήθεια είναι- χρόνων...

ΕΥΟΙ! είπε...

...κλείνοντας με παγκόσμιο blues
και "πολλή Κυριακή για έναν άνθρωπο"!
η τελευταία φωτο είναι cart postal
"ήχος και φως" για κάθε νέο αστέρι!

BOSKO είπε...

ευοι!...
παγκόσμιο blues, τι ωραία φράση! Συμφωνώ για τη photo, έτσι όπως τα' χα παραταγμένα τα δισκάκια μπροστά μου, μου' ρθε να τα φωτογραφίσω!
καλημερίζω (πέντε το πρωί)...

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Δεν το αποκλείω όταν έβαζες μουσική στο Town να ήμουν κι εγώ κάπου εκεί και να έπινα το ποτό μου! Δεν το αποκλείω καθόλου…

Καλή σου μέρα

musicbug είπε...

Kalimera!
Gemati itan i Kyriaki sou kai me yperoxes photos, koita na deis pws mia photo deixnei toso omorfo ena fougaro tis DEH.
H Kyriaki apo mikros thymamai itan apo tis pio melagxolikes mou meres, mallon gi'ayto eimai kai toso connected sto "Gloomy Sunday".
Einai dynaton na paizei Billie, Edith klp kai na paizei o agwnas apo panw! Katestrepse ti stigmi:-)
Kali ypoloipi vdomada

BOSKO είπε...

το άρωμα του τραγουδιού...
λες; έχει γούστο! Ο dj της TOWN ήταν ο Αργύρης, ο οποίος μετά το κλείσιμο του μαγαζιού εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Χαλκίδα. Εγώ τον αντικαθιστούσα στο πλατώ, γυρνώντας απ' τη σχολή, με την τσάντα μου γεμάτη βινύλια των Byrds και των Cream! Που' ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια, που' χες λουλούδια μεσ' στα...μαλλιά, σα να λέμε!

BOSKO είπε...

musicbug...
μα, που πήγα κι εγώ να κάνω ζωντανή εκπομπή; Στο Κανάλι 1 του Πειραιά την ίδια ώρα που έπαιζε ο Ολυμπιακός; Θα τρελαθούμε τελείως; Πάλι καλά που έγινε κιόλας η εκπομπή, αφού όταν έχει τέτοιο ματς συνδέονται απ' ευθείας με το γήπεδο...