Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΙΑΝΟΣ: ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ CD- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ!

Μια κίνηση πραγματικά αξιόλογη: ο Μιχάλης Γελασάκης, αρχισυντάκτης του διφώνου, είχε την ιδέα μιας σειράς ζωντανών συνεντεύξεων στον Ιανό, όπου τραγουδοποιοί θα εκτίθενται κανονικά στο κοινό που θα παρακολουθεί τις εκδηλώσεις και θα υποβάλλει ερωτήσεις! Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου με τον Χρήστο Θηβαίο και μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, όπου και θα τερματιστεί ο κύκλος αυτών των συνεντεύξεων, θα έχουν περάσει ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, το δίδυμο Κωστής Μαραβέγιας- Πάνος Μουζουράκης και ο Μίλτος Πασχαλίδης.
Εδώ, ο Μιχαήλ του ιντερνετικού musicheaven με τον Γελασάκη του διφώνου παρουσιάζουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το πιο ευχάριστο είναι να βλέπεις παιδιά που δεν έχουν ακόμη τριανταρίσει να αγωνίζονται κυριολεκτικά να συμμαζέψουν τα...ασυμμάζευτα στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, από τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο.

Αρωγοί στην προσπάθεια είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Μελωδία 99,2 και η ΑΕΠΙ. Στη σημερινή συνέντευξη τύπου εκπροσωπήθηκαν από τους αντίστοιχους διευθυντές τους, τον στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου και την Μαίρη Φασουλάκη.
Ωραία αίσθηση να παρακολουθείς εκδηλώσεις στον αγαπημένο πια Ιανό της Σταδίου μεταξύ πολλών καφέδων, ακόμα περισσότερων τσιγάρων και νόστιμων σάντουιτς! Για το λόγο αυτό, όλοι όσοι πήγαμε το πρωί στη συνέντευξη τύπου των Ζωντανών Συνεντεύξεων, δεν το κουνήσαμε ρούπι. Ακολούθησε, βλέπετε, μια δεύτερη συνέντευξη τύπου για την έκδοση του διπλού cd- αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ, αλλά και για τη μεγάλη συναυλία της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο.
Από αριστερά, ο διευθυντής της ανεξάρτητης δισκογραφικής Protasis, Νίκος Οικονόμου (όσο δηλαδή διακρίνεται...), δίπλα του ο συνθέτης- μουσικοκριτικός Γιώργος Παπαδάκης, η Μαίρη Φασουλάκη της ΑΕΠΙ, ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος και δεξιά ο ρεμπετολόγος Παναγιώτης Κουνάδης.
Χαιρετισμός από τη Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία έτυχε να ερευνά το ογκώδες έργο του Σουγιούλ, όταν της έγινε η πρόταση να εμφανιστεί στο Ηρώδειο, ερμηνεύοντας τραγούδια του μεγάλου ελαφρού συνθέτη. Μαζί της θα' ναι ακόμη ο Μανώλης Μητσιάς, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, η Ελένη Δήμου, η Νάντια Καραγιάννη, οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης- Μάρα Θρασυβουλίδου και στο κέντρο βέβαια ο Μπάμπης Τσέρτος, ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος του σύγχρονου αρχοντορεμπέτικου.

Στο επόμενο πάνελ- ας το πούμε- που φτιάχτηκε, το λόγο πήραν δίπλα στον Οικονόμου και τον Νιάρχο, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο οποίος θα σκηνοθετήσει την παράσταση και ο πρωταγωνιστής της, Μπάμπης Τσέρτος!
Σέβομαι τον Μιχάλη Σουγιούλ, που σε λίγες μέρες συμπληρώνεται μισός αιώνας από το θάνατο του και ομολογώ ό,τι ορισμένα τραγούδια του σαν το Ας ερχόσουν για λίγο και Το τραμ το τελευταίο αποτελούν ολοζώντανα μνημεία της μουσικής της νεότερης Ελλάδας! Στο Ηρώδειο, πάντως, δε με βλέπω να πηγαίνω και λέω να στείλω τη μάνα μου με την κολλητή της στη θέση μου...

8 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Διφώνου! Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί σε όσες περισσότερες συνεντεύξεις γίνεται!

BOSKO είπε...

μιχάλης τσαντίλας...
να είσαι! Εγώ δυστυχώς θα έχω εκπομπή τις Τετάρτες την ίδια ώρα. Ευτυχώς δηλαδή...

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Πότε θα είναι ανακοινώσιμος ο ραδιοφωνικός σταθμός από τον οποίο θα σε ακούμε από δω και στο εξής;

ΕΥΟΙ! είπε...

να πας αύριο παιδάκι μου!
θα'χει και καλά κορίτσια!
χωρίς πλάκα τώρα, λίγο νοσταλγικό ρομάντζο
άψογα εκτελεσμένο και σε μαγευτικό περιβάλλον δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, τι λες?

BOSKO είπε...

το άρωμα του τραγουδιού...
εσύ καλύφθηκες απ' το σημερινό post, λίγο πιο πάνω απ' αυτό!

BOSKO είπε...

ευοι!...
και τι κορίτσια! Το πιο νέο θα έπινε καφέ με τον Βενιζέλο κάποτε! Τον Ελευθέριο και ουχί τον Ευάγγελο!

Ανώνυμος είπε...

@ "Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Διφώνου! Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί σε όσες περισσότερες συνεντεύξεις γίνεται!"

Καλή η προσπάθεια αλλά απ' ότι έχω καταλάβει το Δίφωνο δεν έχει καμία σχέση. Απλώς αυτός που το κάνει τυχαίνει να είναι και αρχισυντάκτης του διφώνου.

Άλλωσε, ούτε καν ως χορηγός δεν εμφανίζεται...

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
έτσι ακριβώς είναι! Εξ ου και στο ξεκίνημα του post αναφέρομαι στην "ιδέα που είχε ο Γελασάκης, ο αρχισυντάκτης του διφώνου". Σωστή και καίρια η παρατήρηση, ευχαριστώ!