Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

NATALIA CLAVIER: NECTAR ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ!


Τη χαρακτήρισαν νέα καλύτερη φωνή για το έτος που σε ένα μήνα μας αφήνει!

Μεγαλωμένη στο Μπουένος Άιρες και συνδεόμενη, τόσο με τον τραγουδοποιό Federico Aubele, όσο και με το συγκρότημα των Thievery Corporation (ακόμη θυμάμαι εκείνη τη φοβερή συναυλία τους στον Λυκαβηττό!), η Natalia Clavier κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό της δίσκο! Μια πραγματικά σπουδαία τραγουδίστρια σε έντεκα τραγούδια που έγραψε η ίδια και σε μια διασκευή στον Αργεντίνο τροβαδούρο Atahualpa Yupanqui (1908- 1992)! Ένα διάχυτο αίσθημα tango σε dub και trip hop ρυθμούς με το El Arbol, το εναρκτήριο κομμάτι του cd, να έχει διαγράψει ήδη τη δική του διεθνή πορεία! Υπάρχουν τραγούδια σαν τα Ay de mi, Confusion και Mi mentira, που θα χαρακτηρίζονταν νέο- tangos δίπλα σε άλλες συνθέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν βγει από το πιο εμπνευσμένο άλμπουμ των Thievery Corporation! Άλλωστε ο Eric Hilton των Thievery και ο σύζυγος της, Federico Aubele, επιμελήθηκαν την όλη παραγωγή. Και μιλάμε για μια παραγωγή με άψογη ενορχήστρωση και ήχο: βιολί, τσέλο, πιάνο, κιθάρες, κρουστά μαζί με scratch, λούπες και breaks, ένας πολύ μελετημένος συνδυασμός φυσικών και ηλεκτρικών οργάνων και ηλεκτρονικών μέσων! Είμαι σίγουρος πως το γλυκό Nectar της Natalia Clavier θα ακουστεί πολύ στα in κουλτουριάρικα μπαράκια σε Γκάζι και Ψυρρή, επειδή εγώ όμως ταυτίζομαι ακόμη με την αλησμόνητη αναρχική ρήση BAR- ΕΘΗΚΑ και έχω ξεχάσει πως είναι να πηγαίνεις σε μπαρ, προτιμώ να τ' ακούω κατ' ιδίαν μαζί με το άλλο υπέροχο άλμπουμ της Patricia Barber, το The Cole Porter Mix, το οποίο πάει για μελλοντικό post! Για την ώρα, απολαύστε εδώ το επίσημο κλιπ του El Arbol -κανονική ταινία μικρού μήκους- και αποκτήστε την παρθενική σόλο εμφάνιση στη δισκογραφία μιας εξαιρετικής τραγουδοποιού και ερμηνεύτριας!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

akouse ligo auth th fwnh:

http://www.youtube.com/watch?v=2pL2IRElr5w

http://www.youtube.com/watch?v=yEM764eNvTc

perimenw ta sxolia sou

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2pL2IRElr5w

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
την άκουσα!
Μια νεανική και ευαίσθητη ερμηνεία, που αυτό που βγάζει κυρίως είναι η λατρεία της για τα τραγούδια και συγκεκριμένα για το ρεπερτόριο του Φοίβου Δεληβοριά.
Εσύ τραγουδάς; ...

musicbug είπε...

Poly agapimeni i Natalia, nomizw einai ena apo ta kalytera albums gia fetos, toulaxiston mesa sto top-5 to diko mou. Mou aresan ola ta kommatia, me idieteri adynamia sta El arbol, Azul kai Simple.
Kalo mina!!!

BOSKO είπε...

musicbug...
καλό μήνα, επίσης, καλέ μου άνθρωπε! Κι εγώ, απ' ότι καινούργιο κυκλοφόρησε, κόλλησα άσχημα με της Natalia!