Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

"ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ"! Ε, ΜΑ...


Μια μεταμεσονύχτια βόλτα στη Σκουφά, καθώς στα Εξάρχεια παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις μέχρι αυτή την ώρα δεν επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων. Θέλαμε κι εμείς να δούμε τις καταστροφές που προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης, περισσότερο θα' λεγε κανείς κι απ' την αποτρόπαια δολοφονία ενός νέου ανθρώπου. Ανηφορίζοντας προς Κολωνάκι ήρθαμε φάτσα- κάρτα με ένα αναποδογυρισμένο, καμμένο τζιπ.

Εν συνεχεία, στη Σκουφά μού τράβηξε την προσοχή η σουρεαλιστική ρεκλάμα του Οίκου Οπτικών Βαρδαβας: Πάρε δώρο τα γυαλιά- Μολών Λαβέ! Γράφουν, κύριοι, τέτοια πράγματα; Να απολυθεί αμέσως ο εγκέφαλος της διαφήμισης! Ούτε για να πουλάει γκαζόζες στα θερινά σινεμά δεν κάνει!
Όχι, δεν είναι κάποιο μεταμοντέρνο καθαριστήριο, πάντα επί της Σκουφά, αλλά ένα σικάτο μαγαζί με είδη δώρων (αν θυμάμαι καλά...) που κάλυψε με μαύρες σακούλες σκουπιδιών τις σπασμένες τζαμαρίες του!
Για το τέλος, ένα gros plan του κατεστραμμένου τζιπ που είδατε στην αρχή!
Και για να σοβαρευτούμε, η εικόνα της ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας περιπτέρου που σχεδόν θρηνούσε, βλέποντας το μικροκαμωμένο βιος της να καίγεται, θα με συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμη. Οφείλω όμως να πω ως διαπίστωση απ' την αποψινή βόλτα πως τα ΜΜΕ ψεύδονται ασυστόλως όλες αυτές τις μέρες. Περάστε κι εσείς προτού αποκατασταθούν οι ζημιές και θα δείτε ό,τι οι μανιακοί αντιεξουσιαστές είχαν καθαρά επιλεγμένους στόχους! Έτσι, μπορεί η Vodafone να έγινε λίμπα, λίγα μέτρα όμως παραπάνω δεν πειράχτηκε καθόλου το σουβλατζίδικο που λειτουργεί ως ταχυφαγείο φοιτητόκοσμου κυρίως. Τα ίδια και στην απόλυτη ευθεία: γης μαδιάμ τα θωρακισμένα Virgin Megastores, ούτε γάτα- ούτε ζημιά με ένα μικρό δισκοπωλείο με μοστραρισμένα εξώφυλλα βινυλίων στη βιτρίνα του.
Ας τα βλέπουν οι μαγαζάτορες της Πάτρας, μια και αφού δεν μπόρεσαν να τσιμπήσουν κάποιον από τους επικίνδυνους κουκουλοφόρους, επιτέθηκαν κανονικά στους μαθητές που απλά διαδήλωναν κατά του αίσχους, το οποίο έλαβε χώρα λίγα 24ωρα πριν στην Αθήνα!
* θερμή παράκληση προς τα τηλεοπτικά κανάλια: ας σταματήσουν πια να γεμίζουν το κενό αδιάφορο πρόγραμμα τους με ό,τι τους επιτάσσει η επικαιρότητα ή, σωστότερα, η διαστρέβλωση για να μην πω ο εξευτελισμός της επικαιρότητας. Πριν μερικά χρόνια που είχε πέσει το αεροπλάνο των κυπριακών αερογραμμών, μας σέρβιραν σωρηδόν ταινίες ομαδικού τρόμου με πτώσεις αεροπλάνων! Τώρα που ένα παιδί δολοφονήθηκε απ' το ίδιο το κράτος και οι κουκουλοφόροι με τα καμώματα τους τους έδωσαν τροφή, μας βομβαρδίζουν με ταινίες πολεμικών τεχνών με Ninja (ξέρετε, οι Ιάπωνες...κουκουλοφόροι)! Νισάφι πια με τους ανόητους επιμελητές τηλεοπτικών προγραμμάτων! Μια σφαίρα στην καρδιά ενός παιδιού και το ζόρικο κλίμα που δημιουργήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ είναι πολύ σοβαρότερο θέμα από την Εβδομάδα των Παθών λόγου χάριν και ό,τι αυτή συνεπάγεται τηλεοπτικά: χλαμίδες, χριστιανούς στις αρένες με τα λιοντάρια, Άντονι Κουίν- Βαραββάς, Βίκτωρ Ματσούρ/ Χέντι Λαμάρ- Σαμψών & Δαλιδά και οπωσδήποτε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ.

21 σχόλια:

ΕΥΟΙ! είπε...

Πελάααατες μου! Πελάααατες μου!
...και μια σοδίτσα για τη χώνεψη, κάθε μέρα σας βιάζουν και βιάζετε, καίτε τα όνειρά σας και σας καίνε τον εγκέφαλο
ΟΙ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ
πελάααατες μου!
...Hi Bosko!

BOSKO είπε...

ΕΥΟΙ!...
Hi και σε σένα! Αλλά αν θεωρείται καμμένος ο εγκέφαλος όσων αντιδρούν- έστω και βίαια, λανθασμένα, καταδικαστέα- τι να πει κανείς για τους άλλους που δε χαλάνε για τίποτα τη ζαχαρένια τους;

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλημέρα Αντώνη! Πολύ καλά τα λες αλλά ποιος τα ακούει... Τα κανάλια μια ζωή έτσι θα είναι!

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου Μποσκάκι μου...άααμαν..έμ βέβαια ήταν δυνατόν να είναι έτσι όπως τα λένε τα κ....λό κάναλα;;μιά ζωή υποκρισία,ψέμμα,παραπληροφόρηση,διαπλοκή,....το έχουνε πάραχ....σει πιά οι δημοσιογράφοι,ή αλλιώς οι δημοσιοκάφροι όπως τους λέει ένας φίλος μπλόγκερ!,ότι τους συμφέρει αυτούς λένε πάντα...όμως προσβάλονται και θυμώνουν που ο κόσμος έχει στραφεί σε άλλες πηγές πληροφόρησης που θεωρεί ίσως πιό έγκυρες..(όπως π.χ,το διαδύκτιο,τα μπλόγκς)...και που ίσως να χάσουν κάποτε και τη δουλειά τους...και καλά κάνει για μένα...έκατσα λίγο να δώ τα δελτία ειδήσεων αυτές τις μέρες..τί να δείς ελεεινά και τρισάθλια όλα..και ειδικά αυτά των ιδιωτικών καναλιών...χάααλια..οι άνθρωποι δε κάνουν δελτίο ειδήσεων κάνουν 'σόου'.....έχουνε φτάσει να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η δολοφονία του παιδιού που είναι ένα απίστευτα σοβαρό θέμα..είναι κάτι γελοίο...έχουνε υποβιβάσει τόσο πολύ και εξευτελίσει τόσο το επίπεδο των ειδήσεων..που ακόμη και ένα τόσο σοβαρό θέμα εάν το δείς από αυτούς φαίνεται σαν μιά παρωδία..σαν μιά κωμοδία...να το πώ έτσι...είναι πολύυυ ελεεινοί.. εκεί καταντήσαμε πιά...να μην μπορούμε να δούμε τη σοβαρότητα του θέματος...και φυσικά αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες που γίνεται....

BOSKO είπε...

Μιχάλης Τσαντίλας...
έτσι και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!

BOSKO είπε...

Αθανασία...
ό,τι δεν έχει αίμα, δεν πουλάει! Συνεπώς, δεν μας αφορά!
Αυτή είναι η λογική τους και την έμαθα καλά πια, 35 χρόνια σε τούτη τη χώρα!

ΕΥΟΙ! είπε...

όϊ όϊ bosko!
αυτούς που ΔΕΝ αντιδρούν εννοώ!!!
αυτούς που καθημερινά τρώνε το αγγούρι
κι ισοβίως είναι πελάτες και πελάτες και πελάτες!
αυτούς που είδαν τώρα τη βία
ενώ απ' την ώρα που γεννήθηκαν ως που θα πεθάνουν
ΕΙΝΑΙ η βία!
τους μάραναν οι μολότωφ,
να κλαίγονται να αφορίζουν
να κατηγοριοποιούν,
ΛΑΜΠΑΔΑ γίνεται η πατρίδα
κάθε καλοκαίρι κι εκείνοι
βλέπουν βιλούμπες!
ΛΑΜΠΑΔΑ γίνεται η ελεύθερη σκέψη κι εκείνοι
βλέπουν τα νέα γκάτζετ, τις βυζούδες και τις άτοκες για διακοποδάνεια,
να κάνουν λέει χριστούγενα στο ντουμπάι!
ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ
ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΙ Η ΓΗ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ!!!
χιχιχι ξέρω κάτι παρέες εκεί πάνω που πολύ μας κάνουν χάζι!
α, έχουν κι ένα νέο μέλος,
νέο όμορφο
δάσκαλο που μας έμαθε απ' την αρχή την αλφαβήτα...

BOSKO είπε...

ΕΥΟΙ!...
συνεπώς, τα ίδια λέμε! Αφού συμφωνήσω με όλα όσα περιγράφεις τόσο καλά, σε φιλώ και σε καλημερίζω!

Kostas L.A. είπε...

γεια σου ρε Antoine..
μια και ανεφερες για ζημιες..
σκεψου ποσο δικαιολογημενα αντεδρασαν οι μαγαζατορες(οννεδιτες) της πατρας..αφου βγαινοντας στο δρομο και διασχιζοντας την πολη απο τη μια ακρη στην αλλη,τα μονο καταστηματα που βλεπεις κατεστραμμενα ειναι μια ΑΤΕ και μια Εθνικη Τραπεζα,οπως και δυο καταστηματα της WIND!!Αυτες ητανε οι ζημιες και παρολα αυτα τα καναλια συνεχιζουν να μιλουν για γενικη καταστροφη και για αγανακτησμενους πολιτες,δημιουργωντας,με παραπληροφορηση πλεον, ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ,ανθρωπακια που μονη τους ενημερωση ειναι η εκκλησια και η τηλεοραση..

ΥΓ:στις ταινιες μπορεις να συμπεριλαβεις και το ΣΠΑΡΤΑΚΟ με τον ΚΕΡΚ ΝΤΑΓΚΛΑΣ.. :)

BOSKO είπε...

Kostas L.A. ...
το περίμενα ό,τι θα ήταν ακριβώς έτσι όπως τα λες. Μια ζωή μεσ' στην παραπληροφόρηση, την κοροϊδία και τα συμφέροντα...

Kostas L.A. είπε...

και δε σου ειπα ακομα το καλυτερο..
υπαρχουν πολλες φωτογραφιες και βιντεο στην κατοχη παιδιων που συμμετειχαν στις πορειες..που αποδεικνυουν πως οσα λεγονται απο καναλια και απο φανατισμενους δεξιους δεν ισχυουν ουτε στο ελαχιστο..κι ομως καθε μεσο ενημερωσης γυριζει την πλατη στα παιδια!!

τ2φ είπε...

βρε καλώς το Κούγια!!!αυτό το παιδί μες'το μυαλό μου είναι!

Jornes είπε...

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΥΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωί περπάτησα τουλάχιστον 3 ώρες μέσα στην Αθήνα , πέρασα από :Ακαδημίας , Χαριλάου Τρικούπη , Καλλιδρομίου , Σταδίου ,Πειραιώς , Κάννιγγος , Ομόνοια , εν ολίγοις ελάχιστοι δρόμοι μου 'ξέφυγαν' , και ω! του θαύματος τι αντίκρυσα ? Μια ήρεμη , καθαρή πόλη!!! Ελάχιστα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού καμμένα ή με σπασμένες βιτρίνες κτίρια , κι αυτά ήταν ή τράπεζες ή ναοί καταναλωτισμού και μόδας! Ούτε ένα βιβλιοπωλείο ή δισκάδικο σε στενό , μπαράκια για φοιτητές ή καλόγουστα στέκια! Τελικά η 'σύγχρονη' τηλεόραση μας μπορεί επάξια να πάρει τον τίτλο : Το Πιο Μεγάλο Ψέμα κράτα το για μένα , για σένα , για όλους μας !!
Ουστ! Ξεφτίλες ,Φαρισαίοι που νομίζετε πως με την τρομοκρατία σας θα κρατήσετε τους 'νοικοκυραίους' στα σπίτια τους να σαβουριάζουν τα γυφτολαικοσεξο προγράμματά σας !ΟΥΣΤ!

BOSKO είπε...

trempe...
τι μαθαίνω; ο Κούγιας ανάλαβε την υπεράσπιση του μπατσο- κίλλερ; Ήταν που ήταν αντιπαθέστατος ως δικηγόρος, ως περσόνα και ως φάτσα, τώρα θα γίνει και απολύτως λαομίσητος!

BOSKO είπε...

Jornes...
εκπαιδευτικός είσαι, χαίρομαι αν μη τι άλλο για τις ιδέες που θα περάσεις στα "παιδιά σου"!

BOSKO είπε...

Μελιώ...
κοίτα, για να λέμε την αλήθεια, αν περάσεις από τη Σκουφά θα τη δεις από πάνω ως κάτω να' χει γίνει...καλοκαιρινή, που λέγαμε και παλιότερα. Στους δρόμους όμως που αναφέρεις, τους οποίους περπάτησα σήμερα κι εγώ, τα πράγματα ειν' ακριβώς έτσι! Ασ΄την TV να λέει, κάτι hard- core πρέπει να πιστοποιήσει για να γλυκαθεί η AGB! Ουστ και ξανά ουστ, λοιπόν!

Aντώνης είπε...

Την Τρίτη στον Αλφα μετά το ωραιότατο δελτίο ειδήσεων έπαιξαν κι ένα Νόμο 4000 για να βρίσκεται...

BOSKO είπε...

Αντώνης...
αχαχαχαχαχα! Σοβαρολογείς; Μιλάμε, οι άνθρωποι δεν παλεύονται, τέτοια αρπαχτή εν ονόματι του κέρδους και του ψεύδους δεν έχει ξαναγίνει! Απίστευτο!

Ανώνυμος είπε...

αυτό το σιχαμερό σκουλήκι(συγνώμη σκουληκάκι μου)ο Κουγιας πότε θα φάει καμιά αδέσποτη να καθαρίσει ο τόπος από τη βρώμα του;αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και το θεωρώ και επικίνδυνο είναι πως οι αληταράδες οι πολιτικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί όλη αυτή η υπερβολική αντίδραση,και καλά το ένα κόμμα ρίχνει την ευθύνη στο άλλο.έχουν υποτιμήσει πάρα πάρα πολύ την νοημοσύνη μας ας ελπίσουμε να μην εγκαταλειφθεί γρήγορα αυτή η μάχη.κι όσο για τους άτυχους μαγαζάτορες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τους ρήμαζαν, ας έγινε έτσι λοιπόν να ξεσηκωθούν κι όλας,αυτό βεβαια δεν ισχύει και για το κωλονάκι ααα εκεί το χάρηκα,φαντάζεσαι τους φοβερούς κουκουλοφόρους να σπάνε και να τραβάνε με τα βρωμόχερά τους τις αρβύλες τους κι αυτούς τους αδέξιους τρόπους τους άπαπα καλέ,τις φοβερές τουαλέτες των δύο τριών τεσσάρων κλπ χιλιάδων ευρώ και να τα κάνουν παρανάλωμα....τι δέος θεέ μου .

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
μου αρέσει η γλαφυρή περιγραφή σας!