Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

θεσσαλονίκη-μου-ΙΙΙ

Αφήνω τη Θεσσαλονίκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ύστερα από πέντε μέρες χαλάρωσης- ας τις πω έτσι- παρ' όλο που μόνο αν πετάξει το κινητό του τηλέφωνο κανείς, γλιτώνει εν μέρει απ' τις συμβάσεις αυτής της ζωής.
Θα ξανάρθω στα τέλη Ιανουαρίου, στο κλείσιμο της έκθεσης Here and now.Happiness της Μαρίας Παπαχαραλάμπους και τότε που η Γεωργία Βεληβασάκη με τον Κώστα Αθυρίδη θα παρουσιάσουν το παιδικό παραμύθι τους Το μικρό μυστικό της ζωής...Χθες ο Αθυρίδης πέρασε από τον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για να κανονίσει με τους τεχνικούς τα του video wall που θα υπάρχει κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Οι A-Positive, απ' την άλλη, εκπροσωπούμενοι εδώ από τον Νικία Φονταρά (στίχοι, κιθάρες, τραγούδι) και τον Αλέξη Αρχοντή (ντραμς, φωνητικά), είναι ένα καινούργιο αγγλόφωνο rock συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που μόλις έβγαλαν το πρώτο τους άλμπουμ κι ετοιμάζουν ήδη τις αθηναϊκές εξορμήσεις τους μέσα στο 2011. Τους συνάντησα στην Άνω Πόλη και τα είπαμε λίγο μέσα σ' ένα home studio που θύμιζε βιοτεχνία υποδημάτων με pop-art αισθητική. Ενδιαφέροντες ως 25άρηδες νέοι δημιουργοί, συμφώνως και με τα τραγούδια τους άλλωστε.
Μαρίζα με καλεί, σα να λέμε His Master's Voice! Αύριο στις 17.00 το απόγευμα παρουσιάζει το βιβλίο της Με τη Μαρίζα τραγουδώ, ελληνικά μαθαίνω στο Metropolis Live Stage και θα προλογίσω την έκδοση. Όπως είναι κατανοητό, πρόκειται για μια δουλειά εκπαιδευτικού χαρακτήρα, η οποία ήδη αποτελεί μέρος διδακτέας ύλης στις ελληνικές έδρες πανεπιστημίων της Αμερικής. Και για να γίνω πιο σαφής, τα παιδιά- όχι μόνο από τη χώρα μας, αλλά κι απ' όλο τον κόσμο- έρχονται σε επαφή με την ελληνική γλώσσα μέσω των καινούργιων τραγουδιών της Κωχ και κυρίως μέσω της χρήσης των λέξεων στους στίχους τους. Όσοι έχετε παιδάκια, ανιψάκια, γειτονάκια κλπ., πάρτε τα και περάστε από το Metropolis στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου, θ' ακολουθήσει και χριστουγεννιάτικη γιορτή με τη Μαρίζα και τα παιδιά του Εργαστηρίου της.

3 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

ωραια τα περνας βλεπω
ευχομαι καλα χριστουγεννα και λιγοτερη πιεση... γενικα

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
πάω εγώ πουθενά χωρίς το...πιεσόμετρο; μεσ' στο ΚΤΕΛ το έβγαλα να μετρήσω την πίεση μου πάλι και με κοιτούσαν ως ούφο!

Ανώνυμος είπε...

Είχα ακούσει το "Emergency" των A-Positive κι η φωνή του τραγουδιστή, θυμάμαι, μου είχε θυμίσει τη φωνή του Brian Molko!

Εύχομαι να περάσεις ζεστές γιορτινές στιγμές (κάτω τα πιεσόμετρα-πάνω οι κουραμπιέδες!)..
(..την όμορφη αυλή σου τη στόλισες;;)

..καλησπέρα!