Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

R.I.P. ΑΛΕΞΗΣ ΠΕΖΑΣ (1950 - 2011)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και σε πολύ νεαρή ηλικία, το 1969, άρχισε να εργάζεται ως βοηθός μοντέρ στον χώρο του κινηματογράφου. Ζώντας στο Παρίσι, μέσα σε μία δεκαετία δούλεψε σε ταινίες των Αριάν Μνουσκίν, Ρενέ Κλεμάν, Ροζέ Βαντίμ. Επίσης, στην Κραυγή γυναικών του Ζιλ Ντασέν. Με τον ερχομό του στην Ελλάδα, μόνταρε το Μπορντέλο του Νίκου Κούνδουρου, τη Φωτογραφία του Νίκου Παπατάκη, ενώ συνεργάστηκε στενά και με τους Πέτρο Σεβαστίκογλου, Στέλλα Θεοδωράκη. Οι πιο πρόσφατες ταινίες που πέρασαν από τα χέρια του ήταν οι Όλο το βάρος του κόσμου του Θάνου Αναστόπουλου και Άπνοια του Άρη Μπαφαλούκα. Τα τελευταία δύο χρόνια μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο, χτυπημένος από τον καρκίνο. Ο Αλέξης Πεζάς, ένας αφανής ήρωας του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών. Κηδεύεται σήμερα, στις 16.00 το απόγευμα, από το ναό των Αγ. Θεοδώρων του Α΄Νεκροταφείου.

5 σχόλια:

Salonique Uber Realism είπε...

60 ειναι όριο για τους ταλαντουχους, τους γενναίους τους δημιουργικούς. 60 να θυμαμαι να προκανω φιλε...

BOSKO είπε...

Salonique Uber Realism...
εσύ είσαι τόσο νεανικός και ακμαίος που θα "πας" πάνω από 80, σ' το υπογράφω!
επί της παρούσης, να πας οπωσδήποτε στη Λένα τη Δευτέρα το βράδυ και να της δώσεις ένα φιλί, που θα το χαρεί πολύ:-))

a spoonful of inspiration είπε...

πολύ θανατικό έχει πέσει φέτος ρε συ Αντώνη...λες ότι είναι τυχαίο;...

BOSKO είπε...

Δανάη...
δεν ξέρω αν είναι τυχαίο - δεν μπορώ να τα πιστέψω τα μεταφυσικά - πάντως είναι πολύ θλιβερό που φέτος έφυγαν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι πρόωρα. Και δυστυχώς ακόμη φεύγουν...

a spoonful of inspiration είπε...

μα αυτό είναι, ότι φεύγουν οι αξιόλογοι, αυτοί που θα 'έπρεπε' να μένουν....ενώ οι φελοί επιπλέουν ακόμα ανενόχλητοι δίπλα μας.