Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

περί-λένας-διβάνη-και-του-άτυχου-19χρονου-''τζαμπατζή''

Ξημερώνει Δεκαπενταύγουστος του 2013, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά τα κανιβαλιστικά social media ασχολούνται, δικαίως μάλλον, με τη δήλωση της συγγραφέως Λένας Διβάνη στο twitter της: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ. ΛΟΓΙΚΟ...Τάδε έφη δημοσίως Λένα Διβάνη κι άκουσε τα μπινελίκια της ζωής της! Τι λεσβία την είπαν, τι πικρόχολη καργιόλα, τι βρωμιάρα και δε συμμαζεύεται. Από κοντά και ο συνάδελφος της, συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, που βγήκε να την υπερασπίσει και άκουσε κι αυτός άλλα τόσα. Δε θέλω να σχολιάσω, με τη Διβάνη είχα κι εγώ μια προσωπική - όχι δημόσια - διένεξη που δεν πήρε έκταση, μια και τότε (μιλάω για λιγότερο από ένα χρόνο πριν) δεν είχα εθιστεί ακόμη στον κανιβαλισμό του facebook, στον κυρίως δηλαδή λόγο για τον οποίο και αποχώρησα την περασμένη εβδομάδα και επέστρεψα στο πολύ πιο αθώο blogging, εδώ και στη LIFO. Οφείλω να πω όμως ότι η θλίψη είναι μεγάλη όταν βλέπεις υποτιθέμενους πνευματικούς ανθρώπους να άγουν και να φέρονται σα να είναι ο Χρυσαυγίτης Παναγιώταρος έξω από το θέατρο Χυτήριο. Διότι, η Διβάνη μπορεί να μη μίλησε για αλβανικές κωλοτρυπίδες, χαρακτήρισε όμως τζαμπατζή, ανύπαρκτο, ανάξιο λόγου, έναν νέο 19 ετών που πήδηξε από το τρόλεϊ και τσακίστηκε γιατί δεν είχε να πληρώσει το γαμημένο το εισιτήριο του. Τι φοβερό μία καλλιτέχνιδα, συγγραφέας σου λέει, να εστιάζει το σχόλιο της στο καθήκον, στον έλεγχο των εισιτηρίων δηλαδή, και όχι σε μία ανθρώπινη ζωή που χάθηκε για ψύλλου πήδημα. Κρίμα ή Ξεφτίλα - Μοναξιά - Απελπισία...Γι' αυτό κι εγώ προτιμώ να πίνω τη βραδινή ΕΨΑ πορτοκαλάδα μου και να μοιράζομαι τη χαρά του Νίκου Ξυδάκη, ενός πραγματικού καλλιτέχνη, ο οποίος μου τηλεφώνησε ενθουσιασμένος με τη διασκευή των Popeye στο Χαβαλεδιάρικο του, από την Εκδίκηση της γυφτιάς!

14 σχόλια:

grizanelas είπε...

Την υπερασπίστηκε γιατί μάλλον η Διβάνη ανήκει στην κατηγορία 'μισή Αθήνα' που έχει γαμήσει ο Τατσόπουλος.Ε δεν αφήνεις απροστάτευτα τα μουνάκια σου.Προφανώς η Διβάνη δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελεγκτές λεωφορείου ή μετρό που ξετρελένονται να σε κάνουν ξεφτίλα αν δεν έχεις εισιτήριο ή ακόμα και να σε κρατάνε όμηρο και να ζητάνε στοιχεία,πράγμα παράνομο.Δεν πειράζει ρε Διβάνη καλλιτεχνάρα μου,ξεσάλωσε και εσύ,εξάλλου τα χρυσά αυγά σας έχουν δώσει το καλύτερο άλλοθι.

BOSKO είπε...

grizanelas...
αυτό είναι, φίλε μου, δυστυχώς όλοι ξεσαλώνουν και πέφτουν οι μάσκες :(

Σαββίδης Αντώνης είπε...



Πάντως είναι κορυφαίο το γεγονός να δει κανείς το βιογραφικό της. Ανύπαρκτο επιστημονικό έργο που δεν αντιστοιχεί στη θέση που κατέχει στο Πανεπιστήμιο. Και όμως την πληρώνουμε για να δηλώνει και λογοτέχνης. Βέβαια το «ο νεκρός δεδικαίωται» δεν έχει την παιδεία να το γνωρίζει, και είναι και καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Άλλο ένα στοιχείο που εξηγεί περίτρανα για το που έχει καταντήσει η Ελλάδα, από τη στιγμή που δάσκαλοί μας έχουν τόσο χαμηλό επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Στη συγκεκριμένη υπόθεση και πέραν της Διβάνη και του οιουδήποτε εξέφρασε άποψη , θέλω να μείνω σε μια παράμετρό της που δεν είδα να σχολιάζεται παρά μονάχα να αναφέρεται απλώς και μου με τρόμαξε τόσο όσο και ο απίστευτης τραγικότητας θάνατος του παιδιού: Αναφέρομαι στην εργασιακή σχέση του ελεγκτή που, όπως έσπευσαν να πουν πολλοί, έκανε, λέει, τη δουλειά του:
Λοιπόν δεν ήταν έμμισθος υπάλληλος
ώστε ο τρόπος εργασίας του να διέπεται από τους γνωστούς μέχρι τώρα κανόνες -προσφορά προς το συνάνθρωπο, αποφυγή υπερβάλλοντος ζήλου που μπορεί να προκαλέσει κακό, όρια ανθρωπιστικής συμπεριφοράς- αλλά ήταν λέει ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ που αμειβόταν με ποσοστά επί των προστίμων. Να με συμπαθάτε, αλλά εδώ αρχίζει η επαλήθευση του χειρότερου εφιάλτη που μπορεί να δει ο κάθε εργαζόμενος και η κοινωνία ολόκληρη. Είχαν δίκιο λοιπόν όσοι αντιδρούσαν στον εδώ και χρόνια πολυδιαφημιζόμενο εθελοντισμό, κάτι ήξεραν για το ότι η υψηλή του έννοια θα διαστρεφόταν κάποια στιγμή εντελώς. Για το καλό της οικονομίας λοιπόν καταργείται η εργασία με αμοιβή κι ας ριχτούμε όλοι στην απασχόληση του τάχα μου εθελοντισμού, κανιβαλίζοντας οικτρά τους συνανθρώπους μας, για να φάμε ένα ξεροκόμματο βουτηγμένο στο αίμα τους και προσφέροντας παράλληλα "κοινωνικό έργο" σε μια κοινωνία που έχει χάσει κάθε κοινωνικό πρόσωπο ή και προσωπείο:
Κυνηγώντας π.χ. "τζαμπατζήδες" που
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρώσουν, η κάνοντας
ότι άλλο ευφάνταστο απάνθρωπο μας ζητηθεί ανάλογα με τον τομέα μας.
Προς στιγμήν φοβάμαι πως οι αντιστάσεις θα είναι λίγες, έχουν φροντίσει οι κρατούντες από καιρό για τη διάβρωση της γνώσης και της συνείδησής μας. Και οι πνευματικοί άνθρωποι" βλέπουμε σε τι υποστάθμη κινούνται και επιπλέον είναι και τόσο παραχαϊδεμένοι από το σύστημα
που παραπονιούνται και για μίσος εναντίον τους, όταν τους σασκείται κάποια κριτική. Βέβαια η κατηγόρια για μίσος όπως και για ρατσισμό είναι για αυτούς ο καλύτερος τρόπος για να σου κλείσουν το στόμα, ήταν τουλάχιστον, γιατί το κόλπο έχει αρχίσει ήδη να παλιώνει.
Ελπίζω όμως και θεωρώ βάσιμα ελπίζω, ότι το καταπιεσμένο φιλότιμό μας, οι περιφρονημένες αρχές μας έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται και δεν θα επιτρέψουν περαιτέρω γενίκευση του κακού.

BOSKO είπε...

Εκτιμώ το επίπεδο των ομιλητών στο συγκεκριμένο post, όλων.
Αυτό που λέτε, Ανώνυμε, για τον εθελοντισμό είναι πολύ σοβαρό επίσης. Το ότι ο ελεγχτής πληρωνόταν με ποσοστά επί των προστίμων που έκοβε, προσωπικά δεν μου λέει ότι όλοι στη θέση του θα έπρατταν αναλόγως. Θεωρώ απλά ότι έχει σαπίσει τόσο πια αυτή η κοινωνία που όλοι κατρακυλάνε μαζί της, ελεγχτές λεωφορείων, συγγραφείς, ακαδημαϊκοί και ποιητές...Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

H GNOSTI AGNOSTI MARIA ANTIUANETA
PPFFFF

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
Λίγα με τη Maria_Adouaneta.
Την ξέρεις και μιλάς;
άντε μπράβο!

Фе́ммe скатале είπε...

Πάλι σε κάλβωσα ανώνυμε. αμαν. παίξτον λίγο

Фе́ммe скатале είπε...

Για να ανεβάσω το επίπεδο κι άλλο λοιπόν λέω να την κρεμάσουν από την κλειτορίδα σε τσιγκέλι. Αυτά για τη σενιόρα λένα χαϊβάνι.

Ανώνυμος είπε...

H DIVANH HTANE DASCALA MOU KAI DEN ANEXOMAI NA TH VRIZEI KAMIA KOMPLEXIKIA TRAGOUDIARA. O BOSKO MILAEI KOSMIA ESY MILAS SAN TSOULARIA

BOSKO είπε...

Ρε Ανώνυμε, έλεος, κάνε μας τη χάρη, καλά είχαμε ησυχάσει.

grizanelas είπε...

Ανώνυμε πάρε το DIVANH σου και περιπάτα.

Ανώνυμος είπε...

O MPOUXESAS XANAHTYPA
AXAXAXAXAXAXAXAX

BOSKO είπε...

Πέλαγουοοο...