Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ο-σαμαράς-αγαπάει-το-χαβιάρι-και-ο-σμαραγδής-τον-σαμαρά

Κύριε Πρωθυπουργέ, θέλω να σου πω μια μαντινάδα...είπε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στον Αντώνη Σαμαρά που τον βράβευσε για την προσφορά του στην 7η Τέχνη! Και του την είπε! Πιο συγεκριμένα: Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός στς Αμερικής τ' αλώνι/ κι ήρθες κι έλαμψες κι ήρθες νικητής/ και σ' αγαπάμε όλοι...Γαμώ τις μαντινάδες μου μέσα, θα σιχαθούμε την Κρήτη, όχι τίποτα άλλο. Κι είναι και κακή μαντινάδα η εν λόγω, γραμμένη στο πόδι και ελαφρώς ασύντακτη! Μπράβο, Σμαραγδή! Διανοούμενος με Δ κεφαλαίο!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδί, και σήμερα μετά από αναζήτηση που έκανα αρχικά με τίτλο "η μαντινάδα του Σμαραγδή στο Σαμαρά και η μαλακία δίχως όρια"
-και μετά έσβησα μερικά γιατί δεν έβγαινε- σε πετυχαίνω και πάλι να τα λες όπως τα σκέφτομαι. Α, θα γίνουμε κολλητοί, νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Εν τω μεταξύ αλιεύτηκε και η παρακάτω μαντινάδα άγνωστου δημιουργού, η οποία ίσως αδικεί κάπως το έργο του Διανοούμενου σκηνοθέτη, αλλά κι αυτός πήγαινε γυρεύοντας: "ΤΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΣΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΑΙΝΙΑ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΡΙΑ". Και η σύνταξη άψογη, ε;

Δασκάλα του πιάνου είπε...

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ;ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΕΝΑΝ ΣΜΑΡΑΓΔΗ,ΕΝΑΝ ΛΑΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ.ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΜΕ.ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ,ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
καλά, αλλά να δεις εγώ τι μαντινάδα του ετοιμάζω!
είμαι σε οίστρο :P

κορίτσι του Σ/Μ είπε...

Όχι κ.Μποσκοίτη θα βλέπουμε την θολοκουλτουρα της Γώγου που μας σερβίρετε εσεις!Καλά πού πάει η διανόηση αυτού του τόπου;Πείτε μου που;Ο Κ.Σμαραγδής με Κάπα κεφαλαίο έχει δώσει αριστουργήματα σαν τον Καβάφη και τον Ελ Γκρέκο,εσείς οι επαναστάτες (θεός να σας κάνει) τι έχετε δώσει;Τι;Τι προσφέρετε σε αυτό το κράτος;Αχ άγιε μου Σπινόζα πού είσαι να δεις τα χάλια μας!

BOSKO είπε...

Δασκάλα του πιάνου...
τώρα που το λες, δασκαλίτσα μου, θα συμφωνήσω μαζί σου.
ντροπή μας!
ειδικά ο Λάνθιμος με τον Παπακαλιάτη ακριβώς την ίδια δουλειά κάνουν...
εύγε, πως δεν τό'χα σκεφτεί;

Δασκάλα του πιάνου είπε...

Και εσείς κύριε ανώνυμε είστε ένας βλαξ και μισός,σας αξίζει να κάνετε κολλητή παρέα με τον Μποσκοίτη!

BOSKO είπε...

κορίτσι του Σ/Μ...
κορίτσι, το Σ/Μ από το σαδομαζοχισμός βγαίνει;

BOSKO είπε...

Δασκάλα του πιάνου...
εγώ φταίω που πήγα να σε υπερασπίσω, χαϊβάνι Κρητικό!

κορίτσι του Σ/Μ είπε...

Σκάστε,ανάγωγε!

BOSKO είπε...

κορίτσι του Σ/Μ...
έχε χάρη που σ' αγαπάω τόσα χρόνια, αλλιώς θά'βλεπες!

mahler76 είπε...

Με αυτά που γίνονται οι φίλοι μας οι βουλιμικοί δεν χρειάζονται πλέον δάχτυλο για να ξεράσουν. Τους βγαίνει αυθορμήτως.