Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

YOUR HAND IN MINE: Για τις νύχτες του καλοκαιριού...


YOUR HAND IN MINE- EVERY NIGHT DREAMS- INNER-EAR
Τους γνωρίσαμε στο 48ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να συνοδεύουν με τη μουσική τους την προβολή της βουβής ταινίας Yogoto no yume (Every night dreams) που γύρισε ο Ιάπωνας Mikio Naruse στα 1933. Σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά τη ζωντανή απόδοση της μουσικής τους σε εκείνη τη φεστιβαλική εκδήλωση, κυκλοφορεί το ομότιτλο άλμπουμ τους από την ανεξάρτητη Innre- Ear. ΤΟ αριστούργημα! Το ένα tracks ωραιότερο από το άλλο! Ευφάνταστες ονειρικές μελωδίες στηριγμένες γερά σε δομημένες ηλεκτρονικές φόρμες, που χρωστούν πολλά στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Yann Tiersen, ακόμη και τον Νίκο Μαμαγκάκη των θερινών κινηματογραφοφιλικών εξορμήσεων! Κανένα όργανο δεν έχει τοποθετηθεί τυχαία και όλα μαζί συντελούν στη δημιουργία ενός soundtrack, όχι μόνο του Naruse, αλλά κυρίως της πιο υψηλής συναισθηματικής συνθήκης. Σαν μια καταβύθιση στον ανθρώπινο ψυχισμό ακούγεται το cd αυτό, σαν ένα στοιχειωμένο παιδικό παραμύθι, σαν ένα περιστέρι που παίρνει σκέψεις και τις ταξιδεύει πάνω από αστικούς ουρανούς. Λατρεμένα κομμάτια μου είναι ήδη το Siren, το Dinner και το A walk με τη χρήση του νοσταλγικού ξυλόφωνου, του γλυκού ακορντεόν και του λυρικού μαντολίνου μέσα σ' ένα αμιγώς ηλεκτρονικό project! Για την ακρίβεια, ακούγεται εντυπωσιακά πρωτοφανής η τόσο επιτυχημένη συνύπαρξη των φυσικών οργάνων με τα...χαμηλών τόνων electronics! Αποκτήστε οπωσδήποτε το Every night dreams των Θεσσαλονικιών Your Hand In Mine, δηλαδή του Μάνου Μυλωνάκη (πιάνο βούρλιτζερ, ακορντεόν, μελόντικα, ukulele, toy piano, προγραμματισμοί) και του Γιώργου Παπαδόπουλου (μαντολίνο, κιθάρα, συνθεσάιζερ, γκλόκενσπιλ, rhythms). Εξαιρετικό το artwork της έκδοσης (db- art) και του ένθετου (Benjamin Nerot The Healthy Boy).

9 σχόλια:

celsius33 είπε...

Είναι υπέροχοι, έχω ακούσει αυτό το sountrack και το ακούω σε ανύποπτες στιγμές στο mp3. Πολύ καλή μουσική.Αυτά τα νέα παιδιά έχουν ξεφύγει από την 90s εντεχνίλα που κάπου μας έχει κουράσει και προτείνουν πραγματικά νέα ακούσματα που μπορούν άνετα να σταθούν και έξω.

etalon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
BOSKO είπε...

celsius33...
μη μένεις στο mp3, Κέλσιε, δε λέω, φοβερή ευκολία είναι, αλλά αν δεις την έκδοση σε cd θα πάθεις πλάκα! Κανονική επίθεση...καλαισθησίας!

stereonova είπε...

kai i proti heiropoiiti ekdosi monadiki...oso gia tin mousiki ton paidion exairetiki !

chekare kai ton disko ton ''oort cloud'' -apo tin thesalloniki kai ayto to project-.poly dynati douleia !

BOSKO είπε...

mixalis e. ...
τους έχω ακούσει και ειλικρινά μου άρεσαν κι αυτοί! Γενικά, παίζει πολύ καλή πια εναλλακτική αγγλόφωνη ή οργανική μουσική από νέους καλλιτέχνες και γκρουπάκια. Σου λένε κάτι οι Sleeping Pillow ή οι Empty Frame; με τους δεύτερους έχω κολλήσει άσχημα, ονειρεύομαι να τους επιμεληθώ την παραγωγή τους κανονικά σε εταιρεία! Επίσης, οι Mimosa's Dream είναι έκτακτοι, που παίζουν τώρα support στους Raining Pleasure! Πάντως, οι Your Hand In Mine παρουσιάζουν ένα ολότελα δικό τους πολύ λυρικό και πανέμορφο project!

Μαρκησία του Ο. είπε...

Κι εγω είχα πάρει την πρώτη έκδοση, αυτή που έδιναν στην έξοδο της προβολής της ταινίας του Ναρουσε στο Φεστιβαλ Κινηματογραφου. Εκείνο το βράδι ήταν το ωραιότερο -πιστεύω- του Φεστιβάλ. Η μουσική τους σε συνδυασμό με την ταινία, απλώς υπέροχη.

BOSKO είπε...

μαρκησία του ο. ...
δυστυχώς δεν έχω εκείνη την πρώτη έκδοση, αλλά το άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε πριν κάνα δίμηνο από την ανεξάρτητη εταιρεία Inner- Ear (εδρεύει στην Πάτρα, απ' ότι είδα στο δελτίο τύπου που μου εστάλη μαζί με το cd). Τι να λέμε τώρα, τα παιδιά έχουν κάνει ένα πραγματικό instrumental κομψοτέχνημα!

Giousurum είπε...

File bosko,
na pou xanasinantiomaste sta omorfa monopatioa tis ellinikis indie'alternative skinis...
TO CD ton paidion einai pragatika kalaisthito optikai kai akoustika... Oso gia tous Mimosa's Dream symfonoume...

P.S to sxolio irthe kathisterimena alla texnika provlimata me eixane apokopsei apo tin blogosfaira..

BOSKO είπε...

giousouroum...
μη σ' απασχολεί, γράφε σε όποιο post σου γουστάρει. Εγώ εδώ θα' μαι και θα παίρνω τα σχόλια σου. Δισκάρα των Your Hand In Mine, χαίρομαι που σου άρεσε! Όσο για τους Mimosa's Dream, είναι στο στούντιο αυτή τη στιγμή!