Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΕΙΡΑΜΑ "ΣΕΡΝ"! WHO KNOWS? (QUIZ)

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η ανθρωπότητα τη διεξαγωγή του Πειράματος των Πειραμάτων κάτω από τα γαλλοελβετικά σύνορα! Η προσπάθεια αναπαράστασης δημιουργίας του σύμπαντος έχει ήδη ξεκινήσει και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απελευθερωθούν τεράστια ποσά ενέργειας!
Ο Χόκιν, η τετραπληγική αυτή διάνοια, είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας μια και καθημερινά στο σύμπαν συμβαίνουν άπειρες εκρήξεις τέτοιου τύπου!
Ο Γραμματικάκης, ο δικός μας, ουμανιστής όπως πάντα, μιλάει για τα τεράστια οφέλη που έχει να αποκομίσει η ανθρωπότητα σε πολλά επίπεδα τις επόμενες δεκαετίες!
Οι τρομολάγνοι τηλε- σταρ οργιάζουν: θα ανοίξουν μαύρες τρύπες, λένε, που θα μας ρουφήξουν όλους και όλα, ανθρώπους, ζώα, βουνά και ωκεανούς, εν ριπή οφθαλμού! Καλή φάση!
Οι παλαιοημερολογίτες ή απλά οι ιερωμένοι βλέπουν το Πείραμα Σερν σαν τον σύγχρονο Πύργο της Βαβέλ, κοινώς θα πέσει φωτιά να μας κάψει!
Ο Στέλιος Βαμβακάρης ευχήθηκε να προλάβει να κυκλοφορήσει το νέο του cd και μετά ας πάνε όλοι να γαμηθούν!
Η κυρα- Δήμητρα, μια λαϊκή γυναίκα στην πολυκατοικία, εξέφραζε φόβους ό,τι οι τρελοί επιστήμονες θα γυρίσουν τούμπα τον πλανήτη!
Σε μικρό ιδιωτικό κανάλι ακούστηκε μέχρι κι ό,τι θα περπατήσουν ξανά οι νεκροί επί γης! Πολύ George A. Romero βλέπουν, φαίνεται!
Και ο Ανδρέας, αμετανόητος αναρχικός, μού σύστησε να μη δίνω σημασία στους παπαρολόγους, καθώς είναι αδιανόητο να παίρνουμε στα σοβαρά μιαν επιστήμη που πάει να αποδείξει την ύπαρξη του θεού!
* εσείς με ποιανού τη γνώμη ταυτίζεστε περισσότερο;
Αναμένω τις απαντήσεις σας!

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στέλιος Βαμβακάρης δαγκωτό!

Β.Σ. είπε...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ - με τα τέσσερα τον ψηφίζω.

Ανώνυμος είπε...

Ας αφήσουμε όπως πάντα τα πράγματα στη μοίρα τους και βλέπουμε ;) Bosko ένα γενικό σχόλιο ήθελα να κάνω μια και τώρα ανακάλυψα το blog σου...χαίρομαι που σ΄αυτή τη γωνιά του διαδικτύου έχουν διακριτή θέση η μουσική του Μ.Χατζιδάκι και η φωνή της Φ.Νταντωνάκη...καλή σου μέρα!

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
plhsion tou poihth...
όταν ο Στέλιος παίζει τα blues με το μπουζούκι του, τα μυστηριώδη συμπαντικά φαινόμενα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο!

BOSKO είπε...

spirtoulis...
καλημερίζω κι εγώ! Οι απροσδόκητες επισκέψεις, τέτοια ώρα ειδικά, είναι και οι πιο όμορφες συνήθως!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ψηφίζω τη Γή τούμπα.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Πάντως δε θα έλεγα ότι οι επιστήμονες προσπαθούν να αποδείξουν την ύπαρξη του θεού. Μάλλον το αντίθετο...

BOSKO είπε...

trashman...
εγώ ψήφισα! Στέλιο Βαμβακάρη!

BOSKO είπε...

μιχάλης τσαντίλας...
δεν έχεις άδικο, αν και μόνο που αναφέρεται η λέξη "θεός" στο πείραμα, είναι σα να παραδέχονται την ύπαρξη του. Όπως επίσης το να δηλώνεις "άθεος", σημαίνει το ίδιο. Το "άθρησκος" είναι το σωστότερο.

stereonova είπε...

i got it...:-)
thnx

BOSKO είπε...

mixalis e. ...
κιόλας; Είδες τα ΕΛΤΑ;

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Η λέξη "θεός" στο πείραμα αναφέρεται σε ένα σωματίδιο ("σωματίδιο του θεού" το αποκαλούν) το οποίο προσπαθούν να εντοπίσουν και το οποίο θεωρούν ότι ευθύνεται για τη δημιουργία του σύμπαντος. Οπότε είναι τελείως μεταφορική η χρήση της λέξης.
Τώρα, το "άθρησκος" μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιον που πιστεύει μεν στην ύπατξη του θεού αλλά όχι μέσω κάποιας θρησκείας. Το "άθεος" είναι μια λέξη που έφτιαξαν οι παπάδες για να αποκαλούν αυτούς που δεν πιστεύουν σε θεό. Η λέξη που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται είναι "αθεϊστής". Είναι αυτός που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του θεού, που γνωρίζει δηλαδή ότι η ύπαρξή του είναι κάτι εξαιρετικά απίθανο.

BOSKO είπε...

μιχάλης τσαντίλας...
εντάξει, μιχάλη, thanks για τις πληροφορίες!

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου Μποσκάκι μου!!ε,ναί είναι αλήθεια ότι κι εγώ 'σκιάχτηκα'στην αρχή με όλα αυτά τα κατινίστικα που ακούγονται από την ώρα που ακούστηκαν δημόσια τα πρώτα στοιχεία γι αυτό το τεράαααστιο πείραμα!..κι γι αυτούς του πολύυυυ μεγάλου επιστήμονες που το σκαρφίστικαν,να το πραγματοποιήσουν...αλλά έλεος πιά με αυτή την συνεχή 'δαιμονολογία' και αυτή τη συνεχή καταστροφολογία πιά!!ένα πείραμα πάνε να κάνουν οι άμοιροι οι άνθρωποι!!γιανά βρούν (εάν το βρούν) ΠΩΣ φτιάχτηκε και από τί, αυτό το ρημαδοσύμπαν πιά.. και φυσικά θέλω να δώ τα μούτρα όλων αυτών των κακεντρεχών και των κασσάνδρων...που λένε ότι λένε τώρα μετά από 10 χρόνια που θα τελιώσει το πείραμα πιά...και που ίιισως αυτός ο άμοιρος ο επιστήμονας και η ομάδα του να κρατούν στα χέρια τους και ένα Νόμπελ φυσικής ή αστροφυσικής ίσως;;;;..ε,μα πιά..με τη γκαντεμιά μας και την κακία μας συνέχεια!!!μη πούμε ποτέ και κανένα καλό λόγο για κανέναν..!!έ, εκεί θέλω να τους δώ τι σκ....τά θα βρούνε πάλι να πούνε τότε!!ε,έγινα κακιά σήμερα..αλλά δε μπορώ Μποσκάκι..φρίτω..πιά..φρίτω με τη κακία που δείχνουμε σε διάφορους ανθρώπους που βοηθούν τη κοινωνία να πάει μπροστά και της προσφέρουν πολλά μέσα από τη δουλειά τους....φιλάκια,Αθανασία.

ΕΥΟΙ! είπε...

θέλω περισσότερα στοιχεία
σε πρώτη φάση
πάλι αισθάνομαι
πως όσα ψάχνουμε δεν είναι απ' έξω...

BOSKO είπε...

αθανασία...
συμφωνώ σε ό,τι λες! Κι έχω να παρατηρήσω ό,τι μέσα σε κάθε σχόλιο σου, πάντα βρίσκω φοβερές λέξεις! Άκου ρημαδοσύμπαν, έγραψες πάλι! Μου αρέσει που μεταφέρεις εκατό τοις εκατό τον προφορικό σου λόγο στο γράψιμο!

BOSKO είπε...

ευοι!...
κι εγώ θα ήθελα περισσότερα στοιχεία για ένα τόσο μεγάλο πείραμα, που το παρακολουθούν χιλιάδες κόσμου και επιστημόνων! Πολύ σωστό αυτό που λες, κλείνοντας το σχόλιο σου. Σίγουρα επιδέχεται υψηλής ανάλυσης, που λέμε!

Ανώνυμος είπε...

31 Δεκεμβρίου 1999 νύχτα παραμονή Πρωτοχρονιάς όλοι διασκέδαζαν αλλά....μέσα τους αγωνιούσαν 23:30,
23:40.
Κι αν οι κασάνδρες επαληθευτούν? Κι αν καταστραφούν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα?
Κι αν μείνει όλος ο πλανήτης στο σκοτάδι? Κι αν αύριο δεν λειτουργεί από φανάρι στο δρόμο μέχρι το διαδίκτυο το οποίο θα κατέρεε σε δευτερόλεπτα?
Τρομολάγνοι,άθλιοι ερωτύλοι της συμφοράς,ανίδεοι ειδικοί, το πάνελ του Χαρδαβέλα, στημένα ρεπορτάζ του BBC, επί μήνες βομβαρδιζόμασταν
από την έμφυτη λατρεία του ανθρώπου για τη φρίκη!!
23:45 η θεία μου η Ιοκάστη είχε μαζέψει 10 κουβάδες νερό γιατί οι πυθίες είχαν προβλέψει μέχρι και διακοπή νερού.
24:01 ο κόσμος παρέμενε απελπιστικά ίδιος με μόνη διαφορά πως οι περισσότεροι είμασταν ήδη λιώμα.. για το καλό του χρόνου.
Συμπέρασμα:τα πάντα θα αλλάξουν την ώρα που δε θα το περιμένεις.
Πως το λέει το τραγούδι:
Θα' ρθει την ώρα που λιμνάζει η ψυχή σου.

Ισμήνη Μπονάτσου/ Ismini Bonatsou είπε...

Ότι είναι να γίνει θα γίνει… μπορείς ποτέ να σταματήσεις τους επιστήμονες? Σαν μικρά παιδιά με το παιχνιδάκι τους..θέλουν να γίνουν δημιουργοί (αυτό είναι λίγο τρομακτικό μεταξύ μας)
Εγώ πάντως είμαι με τον Χόκιν που είπε - έξω από αυτό που έγραψες- ότι δεν θα το βρουν το σωματίδιο του θεού!
Εντωμεταξύ θα έχουμε καταναλώσει τεράστιες- τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας..

Καλορίζικο και το σπιτάκι σου!!!!!!!

Giousurum είπε...

file bosko...
ase bas kai gyrisei o kosmos anapoda kai doume kai mia asrpi mera...
oso afora to kathauto to peirama...
to megalytero stoixima olon ton fysikon tou sympantos (!!!) einai i enopoiisi ton megalon theorion tis fysikis... (ilektromagnitismos,barytita klp)..
akoma kai o ainstain prospathise alla den....
me apla logia psaxnoun ton enan nomo pou diepei ola...
To thema einai an axizei na perasei kapoios mia zoi psaxnontas tin enopoiisi exontas xasei omos tin pragmatiki zoi...
ekei mpainei kai o valvakaris me tis blusies kai to bouzouki tou..
RE, mipos xefyga tou thematos???
kalo vrady...

BOSKO είπε...

μελιω...
το θυμάμαι όλο αυτό που περιγράφεις με το millenium, δεν πάνε και πολλά χρόνια. Όπως θυμάμαι και κάποιες πολύ ωραίες ταινίες μεσαίου μήκους κορυφαίων σκηνοθετών για το θέμα αυτό, που χρηματοδοτούσε η γαλλική τηλεόραση και προβάλλονταν και στο δικό μας κρατικό κανάλι, καθ' όλη τη διάρκεια του 1999...

BOSKO είπε...

ισμήνη μπονάτσου...
σ' ευχαριστώ, Ισμηνάκι, να' ρθεις όποτε θες, είσαι ευπρόσδεκτη! Αυτό που λες με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται, είναι άλλη μια παράμετρος, η οποία δεν έχει πολυσυζητηθεί. Χθες άκουγα ό,τι θα διακοπεί το πείραμα το χειμώνα για να συνεχιστεί πάλι την ερχόμενη άνοιξη, όταν δηλαδή οι ανάγκες για κατανάλωση ρεύματος δε θα είναι πολύ μεγάλες...

BOSKO είπε...

giusurum...
δεν ξέφυγες καθόλου! Γιατί νομίζεις ο ανώνυμος, ο plhsion tou poihth & εγώ ψηφίσαμε Στέλιο Βαμβακάρη;

καλημερίζω!

Άρτεμις είπε...

Καταρχήν καλημέρα και ευχαριστώ για τις ευχές σου σχετικά με το ραδιόφωνο.Όσον αφορά το πείραμα,εμένα με το μικρό κι αθώο μου μυαλό(γιατί δεν μπορώ να πιστέψω βέβαια ότι όλοι οι επιστήμονες εκεί δουλεύουν πυρετωδώς για το καλό της επιστήμης και μόνο-σίγουρα υπάρχουν πολλά συμφέροντα) ενθουσιάστηκα ωστόσο με την όλη φάση και απογοητεύτηκα με τις αρλούμπες του κάθε δημοσιογράφου που είτε επικαλούνταν θεούς και δαιμόνιες τρύπες είτε απλά ήθελε να μιλήσει για το πείραμα και μέσα στην άγνοιά του παραπληροφορούσε.Πάντως,δεν φοβάμαι μην πάθουμε τίποτα και έρθει η γη ανάποδα-φτάνει να είναι σύντομο και ανώδυνο. lol

BOSKO είπε...

άρτεμις...
καλημερίζω κι εγώ! Δεν έχεις άδικο, όλοι οι καραάσχετοι και οι αγράμματοι τηλε-δημοσιογράφοι μετατρέπονται ενίοτε και σε πυρηνικούς φυσικούς, στρατιωτικούς αναλυτές, πολεμικούς ανταποκριτές ή λαϊφσταλίστριες κουτσομπόλες! Στο τελευταίο, δε, δίνουν ρέστα πραγματικά!
Να περνάς να τα λέμε!

Άρτεμις είπε...

θα περνάω και θα φέρνω διάφορα καλούδια στο καλάθι μου.

BOSKO είπε...

άρτεμις...
κι εγώ θα αναμένω! Καλό ξημέρωμα!

Kostas L.A. είπε...

Βαμβακαρης χωρις δευτερη σκεψη..
Αν και ο Μαρκος θα το ελεγε καλυτερα..χωρις να θελω να υποτιμησω την αξια του "υιου" σε καμια περιπτωση..

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μου έχει έρθει στο μυαλό και η εξής υπόνοια, μήπως όλα αυτά τα κάνουνε για άλλο λόγο και απλά να δηλώνουν ότι θέλουν να το κάνουν προς τιμήν της επιστήμης;;;

Απλά ρωτάω....

Εάν κάποιος θέλει να μου απαντήσει μπορεί να μου στείλει μήνυμα στο e-mail μου:
tsuchiya_AE86@hotmail.com

Ευχαριστώ....

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
τι να πεί κανείς για τα πειράματα της αλληνής...εγώ πάντως ελπίζω να βρείτε αρκετούς αλληλογράφους από δω μέσα!

Ανώνυμος είπε...

φωτια στα μπατζακια μας