Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ!


Επιτέλους μπορώ να ανακοινώσω ό,τι από την επόμενη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου τα Άσματα και Μιάσματα θα φιλοξενούνται στο Κανάλι 1 του Πειραιά (90,4) τέσσερις μέρες εβδομαδιαίως, από Δευτέρα έως Πέμπτη, 20.00- 22.00 το βράδυ. Πριν από μερικές εβδομάδες, με κάλεσε στον Ιανό ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης της Ελευθεροτυπίας, ο οποίος έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση κυριολεκτικά του πειραϊκού ραδιοφώνου και μου πρότεινε αυτή τη συνεργασία. Άλλο που δεν ήθελα, τη στιγμή που σκεφτόμουν να αποχωρήσω από τον σταθμό Στο Κόκκινο 105,5. Με λίγα λόγια, μαζί με την Ελένη Γιαννοπούλου της PROSPERO, που η εκπομπή της θα προηγείται της δικής μου, γινόμαστε τρόπων τινά υπεύθυνοι του ελληνικού, έντεχνου και όχι μόνο, ρεπερτορίου. Δε μπορώ να πω, μου έκαναν πολύ καλό τα δυόμισι χρόνια Στο Κόκκινο 105,5 από άποψη εμπειρίας. Πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες, από τη Φαραντούρη και τον Ξυδάκη μέχρι τη Γιαννάτου και τη Βουμβάκη, μου έκαναν την τιμή να πρωτοπαρουσιάσουν τις δισκογραφικές εργασίες τους στη δική μου εκπομπή. Κι ακόμη, ο Κούνδουρος (δε θα ξεχάσω ποτέ τα τηλεφωνήματα από τη Ρόδο έως τη Λήμνο σε εκείνο το αυθεντικά συγκινητικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι), συνάδερφοι κινηματογραφιστές, ποιητές και λογοτέχνες.
Τους ευχαριστώ όλους και επιφυλάσσομαι για νέες εκπομπές μαζί τους και με άλλους σημαντικούς ανθρώπους από διαφορετικό βήμα, πλέον. Στην πραγματικότητα, όμως, γράφω το συγκεκριμένο post για να δηλώσω τις σκέψεις μου για αναστολή της λειτουργίας του blog αυτού. Τελευταία, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να συνειδητοποιώ ό,τι το blogging μού τρώει πολύ περισσότερο χρόνο, απ' όσο ενδεχομένως να αξίζει να του δώσει κανείς. Έχει πέσει πολύ δουλειά από το δίφωνο και το OASIS, αλλά και το ΠΟΠ + ΡΟΚ, στου οποίου τη συντακτική ομάδα εντάχθηκα πρόσφατα. Στις επόμενες μέρες, επίσης, θα γνωρίζω αν θα φύγω για ένα ταξίδι- αστραπή στο Λονδίνο, όπου θα πάρω αποκλειστική συνέντευξη από μία Αμερικανίδα τραγουδίστρια, φωνή- σύμβολο της γενιάς της αμφισβήτησης των 60s! Έρχονται ακόμη αρκετές δισκοπαρουσιάσεις στον Ιανό κυρίως, όπου οι καλλιτέχνες με τίμησαν, ζητώντας μου να μιλήσω γι' αυτούς και το έργο τους. Αναφέρω ενδεικτικά το cd Σκηνές από βουβή ταινία των Δημήτρη Μαραμή/ Σωτήρη Τριβιζά την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 21.00 το βράδυ, καθώς και το cd Νύχτες υγρές του Μιχάλη Κακέπη σε ποίηση Μάρκου Χαρίτου, την Τετάρτη 12
Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Να είστε όλοι εκεί! Πρόκειται για δουλειές -φιλιά της ζωής στο ασθματικό έντεχνο τραγούδι.

Από δω και στο εξής, τα ιντερνετικά Άσματα και Μιάσματα αποκτούν ένα ύφος περισσότερο ραδιοφωνικής- πολιτιστικής εκπομπής με τις αναρτήσεις να αραιώνουν και να εμφανίζονται, όποτε κρίνω εγώ ό,τι υπάρχει λόγος και...χρόνος.
Καλή συνέχεια σε όλους!

49 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Χαίρομαι διπλά:

1ον γιατί από το Κανάλι 1 της πατρίδας μου πέρασα κι εγώ κάποτε, κάνοντας το καθημερινό 9-10 το βράδυ για αρκετό καιρό, και χαίρομαι που αυτός ο ταλαιπωρημένος ραδιοφωνικός σταθμός πήρε επιτέλους τα πάνω του.
2ον γιατί θα σε ακούμε πλέον από εκεί και δε θα σταματήσουν οι εκπομπές σου.


Καλή αρχή
Καλό χειμώνα να ‘χουμε.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Αντώνη, αν και με στενοχωρεί το ότι δε θα σε διαβάζω πλέον τόσο συχνά, χαίρομαι ιδιαίτερα για την εξέλιξή σου! Εύχομαι καλή συνέχεια και ελπίζω να τα λέμε καμιά φορά σε αυτήν εδώ τη σελίδα!

Β.Σ. είπε...

Καλησπέρα και καλό ξεκίνημα...

μην παράραιώσεις τις ανάρτησεις γιάτι μπορεί να χαλάσει η συντάγη.

ειλικρίνα το blog είναι μια απόλαυση.

και πάλι καλό ξεκίνημα...

Kostas L.A. είπε...

κοιτα να δωσεις τον καλυτερο σου εαυτο σε ολα οσα ασχολεισαι φιλε μου και μη σε νοιαζει για το Blog,οποτε μπορεις θα τα λεμε!!
καλη δυναμη σου ευχομαι!!

(φευγω για την προβολη του SUZUKI!)

BOSKO είπε...

το άρωμα του τραγουδιού...
εσύ ειδικά το περίμενα να χαρείς, μάκη, ως κατ' εξοχήν άνθρωπος του ραδιοφώνου. Σ' ευχαριστώ, ν' ακούς, να τηλεφωνείς και να σχολιάζεις!

BOSKO είπε...

μιχάλης τσαντίλας...
θα τα λέμε από δω οπωσδήποτε, αφορμές θα υπάρξουν πολλές!

BOSKO είπε...

plhsion tou poihth...
ότι πεις έσυ, αφέντικο! Αμά ειναί να μη χαλασεί η συντάγη...σ' ευχαριστώ!

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
άντε, τρέχα στην προβολή και το επόμενο post θα' ναι η ανταπόκριση σου και η βράβευση του Suzuki στην Πάτρα! Thanx, φίλτατε!

Rena Fan είπε...

Να αραιώσουν, οκ, θα το αντέξουμε. Αλλά η λέξη "αναστέλλουν" με τρόμαξε. Θα περιμένουμε υπομονετικά τις αφορμές (που ευτυχώς θα είναι πολλές). Καλό ξεκίνημα στο Κανάλι 1. Αλήθεια, ακούγεται στο διαδίκτυο; Κάποιοι είμαστε εκτός λεκανοπεδίου!

Μουσικά Προάστια είπε...

Εεεε, Μπόσκο! Το μπλογκ σου είναι θεσμός, και οι θεσμοί δεν αραιώνονται.

Καλή επιτυχία με ό,τι κάνεις.

ΥΓ: μη μου πεις ότι πας για τη γλυκιά Τζόαν Μπαέζ στο Λονδίνο...

BOSKO είπε...

rena fan...
δεν έχω ιδέα μέχρι αυτή τη στιγμή για το τι γίνεται με την ιντερνετική μετάδοση του Καναλιού 1. Θα επανέλθω όταν μάθω περισσότερα κι εγώ...για την ώρα έχω αρκετό άγχος με την πρώτη εκπομπή!

BOSKO είπε...

μουσικά προάστια...
το βρήκες! Ε, δεν ήθελε και πολύ. Αν όλα πάνε καλά με τις συνεννοήσεις με τους ατζέντηδες, θα μεταβώ στο Λονδίνο για μια ονειρεμένη συνέντευξη με τη γλυκιά Joan Baez, παγκόσμιο σύμβολο Ειρήνης από τότε που ξεκίνησε με την κιθάρα της μέχρι τη θρυλική εμφάνιση της στο Woodstock! Άσε, Ηρακλέα, ακόμα δε μπορώ να το πιστέψω, αν και κάτι μου λέει πως δε θα γίνει τελικά...θα δούμε!

Μουσικά Προάστια είπε...

Μακάρι να γίνει ρε φίλε, θα είναι μεγάλο γεγονός και για σένα προσωπικά, αλλά και για το περιοδικό. Η Τζόαν Μπαέζ, εκτός από όλα τα υπόλοιπα και γνωστά (φωνή, τραγουδοποιΐα κλπ) έχει να επιδείξει και μια αξιοζήλευτη συνέπεια -κάτσε να το ξαναγράψω- μια ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ στις ιδέες και αξίες που εκπροσωπεί.

Εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι τη στιγμή που όλοι οι πρώην συνοδοιπόροι της εξαφανίστηκαν και έκαναν δηλώσεις μετάνοιας για τις παλιές τους πολιτικές και καλλιτεχνικές αμαρτίες, εκείνη τραγούδησε και συνεχίζει να τραγουδά έξω από τα ράντσα του Τζωρτζ Μπους. Αν και τραγούδησε για "Diamonds and Rust", δεν άφησε στιγμή τη σκουριά (αισθητική, ιδεολογική και όχι μόνο) να θαμπώσει το διαμάντι της.

(Σταματάω εδώ την πάρλα για να μη σου το γρουσουζέψω το ταξιδάκι).

Και πάλι, καλή αρχή.

BOSKO είπε...

μουσικά προάστια...
τι να λέμε τώρα, πολύ μεγάλη ιστορία η Baez. Μέχρι πριν ένα μήνα αγόρασα βινύλιο της απ' το Μοναστηράκι. Αυτή τη στιγμή ακούω το Day after tomorrow, ένα folk αριστούργημα με τραγούδια που της έδωσαν ο Tom Waits και ο Elvis Costello! Ειλικρινά, ουδόλως με απασχολεί το θέμα δημ/φικής καριέρας εδώ. Θέλω μόνο να την αγκαλιάσω και να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ! Κι έλεγα να πάω να κόψω τα μαλλιά μου σήμερα- αύριο...Δε λέει να πάω στη Joan κοντοκουρεμένος. Με βλέπω να σκάω στο Λονδίνο με αμπέχωνο, άλουστο μαλλί, κάνα πολύχρωμο κιλίμι για παλτό και μαργαρίτες ζωγραφισμένες στο κούτελο! Peace!

Ανώνυμος είπε...

Οπως ο Βουτσας στο Γαμπρος απο το Λονδινο?

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
μπα, αυτός φόραγε περούκα α λα Beatles! Σαν τον Τσιβιλίκα στο "Η θεία μου η χίπισσα", εγώ θα' λεγα...

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου Μποσκάκι!πολύυυυ χαίρομαι που θα πας να δουλέψεις στο Κανάλι 1 είναι ένας σταθμός που αγαπώ πολύυυ...(και σου έχω πεί τους λόγους γιατί)*...έυχομαι τα καλύτερα για τη νέα σου συνεργασία να πάνε όλα κατ ευχήν...και τώρα θα σε ακούω πιά στο ραδιόφωνο!..έυχομαι να είναι άψογη η συνεργασία σου με το σταθμό και με τον κύριο Τριάντη..αν και βέβαια λυπάμαι που ίσως δε θα σε βλέπουμε εδώ και πολύ συχνά..μου άρεσε να διαβάζω τις αναρτήσεις σου και να μιλάμε...έυχομαι να μη το κλείσεις οριστικά...όμως είπες ότι η εκπομπή σου θα είναι από Δευτέρα ως Πέμτη στις 20.00;; μα τότε κάνουν εκπομπή οι Φύτρας-Δαμασιώτης...τι θα γίνει με αυτούς;;;μη μου πείς ότι θα κοπεί η εκπομπή τους...αν ξέρεις κάτι για την εκπομπή τους...φιλάκια,Αθανασία.

BOSKO είπε...

αθανασία...
τα γνωρίζω τα παιδιά αυτά, έχουν πολύ υψηλό επίπεδο στις εκπομπές τους και μάλιστα πριν μερικά χρόνια ήμασταν καλεσμένοι τους με τον Βασίλη Γισδάκη για να παρουσιάσουμε το soundtrack του ντοκιμαντέρ για τη Φλέρυ Νταντωνάκη. Δε νομίζω να κοπεί η εκπομπή τους- δε θα το ήθελα σε καμία περίπτωση- και απ' ότι θυμάμαι να μου είπε ο Τριάντης, απλά θα αλλάξει η ώρα μετάδοσης. Εσύ, εκεί, θα μ' ακούς πλέον από τον Πειραιά!

Ανώνυμος είπε...

Ναι έχεις δίκιο Μποσκάκι μου οι εκπομπές τους είναι εξαιρετικές πάντα..και με υψηλό επίπεδο..και είναι και οι ίδιοι εξαιρετικά παιδιά...χαίρομαι που είχες τη πολύυυυ καλή τύχη να τους γνωρίσεις!....είναι εξαιρετικοί..

μαριάννα είπε...

Σιδεροκέφαλος και πάντα τέτοιες επιτυχίες! Καλές εκπομπές σου εύχομαι! Αντί να σε διαβάζουμε, θα σε ακούμε... ;)
Με αγάπη!

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
έτσι είναι, Μαριάννα μου! Εμείς θα βρισκόμαστε, ούτως ή άλλως, πέραν του διαδικτύου!

Ανώνυμος είπε...

Μη τολμήσεις να σταματήσεις τις αναρτήσεις, ουτε καν να είναι αραιά περιοδικές...

Γράφεις όπως αναπνέεις, δεν είναι για σένα κόπος ούτε χρόνος, είμαι απόλυτος σε αυτό κι ας αυθαιρετώ.

Πάντα κάτι μένεις για να πεις...
και πάντα ύπάρχει χρόνος...

Σπύρος

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπητέ bosko

σου εύχομαι τα καλύτερα!!!

Πρέπει να σου πω ότι είναι πολύ πιθανόν ότι ο Μιχάλης Κακέπης ήταν δάσκαλός μου στην έκτη δημοτικού το 1982 στον Πειραιά!!! Άραγε είναι το ίδιο πρόσωπο;;;;

ΕΥΟΙ! είπε...

τύπος, ράδιο, web, ιανός, φεστιβάλ, ταξίδι εκτός..., είναι όλα συγκοινωνούντα δοχεία! σε χάνουμε εδώ - σε βρίσκουμε εκεί, δε στενοχωριέμαι! όλοι μαζί βρισκόμαστε τελικά, χώροι, χρόνοι είναι συμβάσεις για να δικαιολογούμαστε!
όμως θα το πω, δε μπορώ!:
ωραία μουσούδα bosko!

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
αφού εσύ ειδικά, ρε Σπύρο, ξέρεις πόσο πιεστικές ειν' οι καταστάσεις όταν κάνεις 15 πράγματα ταυτόχρονα. Κάτι δε θα σου βγει καλό κι εγώ δε θέλω να μου συμβεί αυτό. Δεν είπα ό,τι θα κλείσει το blog, να αραιώσουν οι αναρτήσεις σκέφτηκα, διότι γνωρίζεις- συνάδερφε διφωνίτη- ό,τι κάθε μήνα έχω του διαόλου τα κέρατα από άποψη ύλης. Σ' ευχαριστώ για το support, φίλε, και την αγάπη που βγαίνει απ' το λόγο σου.

BOSKO είπε...

ιφιμέδεια...
αυτό δεν το γνωρίζω. Ο Κακέπης πρέπει να' ναι κοντά στα 45, οπότε υπολόγισε: 1982, 26 χρόνια πριν, θα ήταν 19 ετών. Ε, να ήταν δάσκαλος δημοτικού, χλωμό το κόβω!
φιλιά

BOSKO είπε...

ευοι!...
είδες;
ναι, είναι το τούτο μου, που λέμε, το δυνατό μου σημείο!

maira είπε...

Καλή συνέχεια φιλαράκο,
όπως εσύ θα την ορίσεις.
Εμείς θα σε αφουγκραζόμαστε όπως...

BOSKO είπε...

maira del mar...
βίοι παράλληλοι εμείς οι δύο, τα' χουμε ξαναπεί! Σ' ευχαριστώ!

Giousurum είπε...

Fle bosko,
katarxin kalo xekinima sta nea sou radiofonika taxidia...perimeno nea sxetika me tin internetiki metadosi to stathmou gia na se akouo...
Gia tin synantisi me tin Baez den exo na po para na pane ola kala kai opos ta sxediazeis...dostis kai ena vivnilio na ypograpsei kai mou to dineis meta...xaxaxaxa
Ego tha perimeno tis opoies anartiseis sou edo...Elpizo na ta leme....
Antapokrisi apo Patra den exei??
Opote mporeis kai exeis xrono steile ena mail (to mail yparxei sto profil mou)...
Kalo vrady....Kai min xatheis...

BOSKO είπε...

giousouroum...
μωρέ, αν μου υπογράψει βινύλιο η Baez εμένα, σιγά μην το δώσω σε σένα! χεχεχε!
Δεν πήγα Πάτρα, πως να κάνω ανταπόκριση; Ο Kostas L.A. πήγε στην προβολή μου, αλλά τα είδε ψόφια μάλλον τα πράγματα απ' άποψη γενικής συμμετοχής του κοινού στο φεστιβάλ αυτό.
Θα σου στείλω mail με την πρώτη ευκαιρία! Αυτή τη στιγμή γράφω κριτική για την επανέκδοση του "Ωτοστόπ" του Γκαϊφύλλια!
Καλό ξημέρωμα!

Giannis Kafatos είπε...

ante kai eis anotera boske moy!!!
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

BOSKO είπε...

giannis kafatos...
ευχαριστώ, Καφάτε μου!
καλημέρα!

musicbug είπε...

Xairomai poly giati to axizeis! Exw ena logo akoma na akouw kai pali radiofwno mias kai exw xronia n'akousw mia ekpompi systimatika. Elpizo otan exeis xrono na kaneis kai kanena post opws yposxesai etsi?:-)
Poly kali epityxia!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακομα ν' ανεβασεις ποστ?
Σαν πολυ το παρατραβας!!!
Κι εμεις κι εγω τι θα απογινουμε?

BOSKO είπε...

musicbug...
εννοείται, ρε συ! Εδώ θα' μαστε, δε χανόμαστε! Ευχαριστώ!

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
ξέρω γω, αγαπητέ ανώνυμε; Γίνονται εγγραφές σε σχολή αγγειοπλαστικής στα Εξάρχεια, τρέξε να προλάβεις! Ε, μα...

Kostas L.A. είπε...

χαχαχαχα..ασε τη σχολη αγγειοπλαστικης..πηγαινε στη μονη βατοπεδιου..σιγουρη αποκατασταση..
θα σε αναλαβει ο ηγουμενος κι ο προηγουμενος!!:P

το αερικό είπε...

Καλη αρχη στη νεα σου εκπομπη και καλη συνεχεια σε οτι κανεις!

BOSKO είπε...

το αερικό...
να' σαι καλά, σ' ευχαριστώ και σένα!

expaganus είπε...

Χμμμμ νομίζω ότι αυτά είναι καλά νέα. Όσο για το blogging εδώ τρώει πολύ χρόνο σε μένα, που ασχολούμαι στη χάση και στη φέξη, πόσο μάλλον σ' εσένα που τό 'χεις αναγάγει σε επιστήμη!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι, και μέχρι να πας στο Λονδίνο αφιέρωσε 4 λεπτά για τη νέα μου ανακάλυψη:
http://www.youtube.com/watch?v=gf92w7zza1E. Αντιπολεμικό είναι κι αυτό.

BOSKO είπε...

expaganus...
Godmother, ε; ούτε που τους ξέρω! Καλό το τραγουδάκι, αν και τα' χουν πει οι Country joe & The Fish πριν από 40 χρόνια...πάντα ευπρόσδεκτα τα σατιρικά αντιπολεμικά άσματα!

ceralex είπε...

καλή συνέχεια στα νεα σου βήματα αγαπητέ! Κάθε τέλος και μια αρχή...

¨ομορφες τετοιες συνέχειες! να πάνε όλα όπως τα επιθυμείς!
Θα σε ακούω και θα σε διαβάζω.
Να είσαι καλα!

BOSKO είπε...

ceralex...
πάντα ζεστά τα λόγια σου και σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό! Καλό Σ/Κ!

Juanita La Quejica είπε...

Καλή Επιτυχία στην νέα σου δουλειά! Καλά Μουσικά Ταξίδια!

BOSKO είπε...

juanita la quejica...
ε, όλο στης γητεύτριας τα λέγαμε! Καλωσήρθες κι εδώ λοιπόν και σ' ευχαριστώ!

Ισμήνη Μπονάτσου/ Ismini Bonatsou είπε...

Καλή επιτυχία και να είσαι πάντα έτσι δημιουργικός !!!
(Τι όμορφες αυτές οι φωτογραφίες σου! με μια αναγεννησιακή νότα)

BOSKO είπε...

ισμήνη μπονάτσου...
τι ωραίο σχόλιο! Για να το λες εσύ, έτσι θα' ναι! Σ' ευχαριστώ & σε καλημερίζω!

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
κι εγώ τι φταίω;