Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ CD ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΜΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ!

Ο Δημήτρης Μαραμής στο πιάνο παίζει το εισαγωγικό οργανικό θέμα της βραδιάς. Μιας βραδιάς, της οποίας μέτοχος υπήρξε σίγουρα ο Μάνος Χατζιδάκις χθες, από μιαν άλλη διάσταση.
Ο Κωνσταντίνος Κληρονόμος ερμηνεύει με άνεση και αυτοπεποίθηση τα τραγούδια, που τα δούλευε για περισσότερα από πέντε χρόνια με τον συνθέτη τους.

Μια ζεστή αγκαλιά από τη γλυκιά Μαρίζα Κωχ στον οικοδεσπότη της βραδιάς, ποιητή Γιώργο Χρονά.

Ο Γιώργος Χρονάς μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμα για το Κανάλι 1 του Πειραιά. Λέει μάλιστα και τις χρονικές διάρκειες των τραγουδιών, όπως τα παίζει στο πιάνο ο Μαραμής, με την ίδια σειρά του cd. Δίπλα μου ο Τέλλος Φίλης της Seven Group απορεί με μένα που φόρεσα το σακάκι απ' το ριγέ μαύρο κοστούμι μου!

Οι Στέλιος & Βασίλης, το κορυφαίο κιθαριστικό ντουέτο συμπράττει με τη μαεστρία του σε μερικά κομμάτια και ο Νίκος Κούνδουρος σκύβει και μου λέει στ' αυτί Ετούτοι οι δύο είναι χάρμα!

Κωνσταντίνος Κληρονόμος και Βικτωρία Ταγκούλη τραγουδούν μαζί και κερδίζουν το πιο θερμό χειροκρότημα!

Ο Δημήτρης Μαραμής σχεδόν εκστασιασμένος σαν...περιστρεφόμενος δερβίσης της Δύσης αποδίδει στο πιάνο τους Τίτλους τέλους!
Δημήτρης Μαραμής- Κων/νος Κληρονόμος- Βικτωρία Ταγκούλη, ο συνθέτης με τους δύο ερμηνευτές του χαιρετούν ένα καταμαγεμένο, χωρίς ίχνος υπερβολής, κοινό!

Φίλοι αγαπημένοι του Μαραμή έδωσαν το παρόν: εδώ ο συνθέτης και σολίστ του ακορντεόν, Ηρακλής Βαβάτσικας, που παίζει και στο cd, με τον τραγουδιστή Βασίλη Γισδάκη!

Δε θα μπορούσε να λείπει ο Σωτήρης Τριβιζάς, ο ποιητής του δίσκου, σταθερός συνεργάτης του Μαραμή και μια από τις πιο κινηματογραφικές φάτσες που έχω δει στη ζωή μου!
* Από τις ωραιότερες βραδιές του έτους που οδεύει σιγά- σιγά προς το τέλος του! Κρατάω το τραγούδι του Μαραμή γυμνό, όπως παρουσιάστηκε με ένα πιάνο και δύο κιθάρες και με δύο εξαιρετικές νεανικές φωνές! Τη συγκίνηση μας με τον Τέλλο- μέχρι δακρύων σχεδόν- την ώρα που ο Χρονάς μιλούσε για τον Μάνο Χατζιδάκι, που σαν χθες γεννήθηκε! Την τιμή που μου έκανε ο φίλος μου ο συνθέτης να με συμπεριλάβει στους ομιλητές για το νέο του έργο! Και το φωναχτό σχόλιο της Μαρίζας Κωχ την ώρα που ο Ιανός σειόταν από τα χειροκροτήματα Επιτέλους, επίπεδο και πάλι!

15 σχόλια:

maya είπε...

ήμουν και γω εκεί!!!!!
συγκλονιστικός ο μαραμής...
το σόλο του στο τέλος...
pure creation!

καλημέρα!
:)))))))

BOSKO είπε...

maya...
χαίρομαι! Τότε σίγουρα θα γέλασες με το σχόλιο μου περί bloggers την ώρα της ανάγνωσης. Πραγματικά, το σόλο του Μαραμή στο πιάνο στο τελευταίο κομμάτι ήταν απίστευτο!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Μπορούμε να το μάθουμε κι εμείς το σχόλιο?
Είμαι σίγουρος πως όσοι δεν ήμασταν εκεί, απλά: χάσαμε…

Στα δισκοπωλεία! Γρήγορα!!...

BOSKO είπε...

το άρωμα του τραγουδιού...
μάκη, τρέξε γρήγορα, θα σου αρέσει το cd! Και, ναι, έχασες χθες. Αυτός ο Χρονάς είναι φοβερός σκηνοθέτης ποιητικών καταστάσεων. Με την ανάγνωση του στην αρχή, ακόμη κι απ' το φωτισμό του Ιανού που επιμελήθηκε, επένδυσε τον χώρο με την απόλυτη μυσταγωγία. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι μουσικές και τα τραγούδια...

maya είπε...

υγ.έχω αναρτήσει δύο απο τα χτεσινά κομμάτια...

μάκη, πάρε μια γεύση αλλά σαφώς να το πάρεις το cd!

μπόσκο, αν σου πω ότι δεν σε είδα...?
και καλύτερα γιατί είναι λίγο φρικιαστικό να σου λέει κάποιος σε είδα
που εσύ δεν ξέρεις ποιός είναι! ε?

:)))))

καλό απόγευμα και στους δύο!

BOSKO είπε...

maya...
που να μ' έβλεπες έτσι που' μασταν χωμένοι πίσω απ' τα μικρόφωνα και τα τιγκαρισμένα τραπέζια;
όχι τόσο φρικιαστικό, όσο φασιστικό, θα έλεγα...
μπαίνω στο blog σου να (ξανα)πάρω κι εγώ γεύση από χθες!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Ήδη έχω πάρει γεύση από το cd στο blog της Maya.
Αύριο πρωί – πρωί, είπαμε: έχουμε “ψώνια” και το μεσημεράκι κατ’ ιδίαν ακρόαση (με ακουστικά, φυσικά! Για να πιάνει το αυτί και την παραμικρή ανάσα, το σφυρί του πιάνου που χτυπάει τις χορδές).

Καλό απόγευμα

BOSKO είπε...

το άρωμα του τραγουδιού...
ΟΚ, μάκη! Να' σαι όμως προετοιμασμένος και για καλοπαιγμένες ροκιές μεταξύ των τραγουδιών! Καλή ακρόαση!

celsius33 είπε...

πω πω, χάσαμε :(

maya είπε...

θάχει και βραδιές με τον μαραμή!!!
το έμαθα απο την πηγή!
οπότε μην στεναχωριέται κανείς!

:)))

(έβαλα και τρίτο στο άλλο μου blog...
είχε κι άλλο που λάτρεψα, τι να κάνω...)

καλό βράδυ!

BOSKO είπε...

celsius33...
η αλήθεια είναι πως χάσατε, αλλά μπορείς να προμηθευτείς το cd και να είσαι σε όποια συναυλία ξαναγίνει!

BOSKO είπε...

maya...
έτσι είναι, για την ώρα αναζητείται ο κατάλληλος εκείνος χώρος.

maya είπε...

(σόρι! chat στο έκανα!)

δεν ήξερα για τέτοια σχέδια.
εγώ άκουσα ότι μες τον χρόνο θα ξαναπαίξει στον ιανό.

όχι για αλλού...
ενδιαφέρον κι αυτό!!!

γειά σας!
:))))))))))

μαριάννα είπε...

Πάντως περάσαμε καταπληκτικά και πραγματικά κάνατε μια εξαιρετική παρουσίαση εσύ και ο κ.Χρονάς και κάνατε τη βραδιά μας ακόμα καλύτερη.
Θέλω να σου πω κι από 'δω, ότι ενθουσιάστηκα με τη γνωριμία του αγαπημένου Γισδάκη, λάτρεψα τη γυναίκα του, συγκινήθηκα με την Μαρίζα, βρήκα απίστευτο τον Τριβιζά και καραγοητευτικό τον Φίλη! Αν δεν ήμουνα ορκισμένη εργένισσα και ταμένη στη μονή Γατοπεδίου, θα τον ερωτευόμουνα! Πολύ κύριος ρε παιδί μου. Μου έχουν λείψει οι καλοί τρόποι των μποέμ τυπάδων! Είναι ένα είδος προς εξαφάνισην και χαίρομαι όταν το συναντώ. ;)

Να 'σαι καλά Αντώνη και πάντα τέτοια να έχουμε! Πολλά φιλιά!

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
σε πρόλαβα κι έγραψα εγώ πρώτος στο post σου, απ' ότι φαίνεται. Τα ίδια σου λέω πάνω- κάτω πλην της θέρμης με την οποία σε αντιμετώπισε ο φίλτατος Τέλλος του Seven Group! Πραγματικά, πάντα τέτοια να' χουμε!