Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 19.12.2008: ΝΙΑΤΑ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Βρέθηκα στα Προπύλαια στις 12.30 το μεσημέρι με τη λίστα των καλλιτεχνών στα χέρια και με το κινητό να' χει πάρει φωτιά από τους μουσικούς που θα συμμετείχαν και ρωτούσαν για την ώρα άφιξης τους. Μπροστά από τα σκαλιά της Νομικής οι φοιτητές προετοίμαζαν την ανάρτηση του μεγάλου πανό που για χθες τουλάχιστον αντικατέστησε στα μάτια και στη συνείδηση όλων την ελληνική σημαία!

Από τους πρώτους που ήρθαν, η Γεωργία Βεληβασάκη με τον Άρη Ζάρι Ζαρακά από το συγκρότημα Ρόδες, παρουσιάζοντας την τραγουδάρα τους που υπάρχει στο Action St., το ολοκαίνουργιο άλμπουμ της ερμηνεύτριας. Η αλήθεια είναι ό,τι ταλαιπωρήθηκαν λίγο οι καλλιτέχνες που θα άνοιγαν τη συναυλία μια και τελευταία στιγμή η εταιρεία με τα ηχητικά ζήτησε ως εγγύηση 25.000 ευρώ από τους φοιτητές σε περίπτωση που θα πάθαιναν κάτι τα μηχανήματα! Μέχρι να ξεπεραστεί κι αυτό, ήταν λογικό η συναυλία να ξεκινήσει με μιάμισι ώρα καθυστέρηση!

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μαζί με τον Διονύση Τσακνή και τον νέο τραγουδοποιό Άλκη Κωνσταντόπουλο βγήκαν γύρω στις 16.00! Προηγουμένως και έως ότου στηθούν τα όργανα, τα οποία τελικά έφτασαν στις 15.30, ρίξαμε κυριολεκτικά στη σκηνή τους unplugged καλλιτέχνες: το Πειραιώτικο συγκρότημα Δίνη που έπαιξε Jethro Tull (Locomotive Breath), τη Μαρία Λούκα που τραγούδησε τον Ταχυδρόμο του Μάνου Χατζιδάκι, συνοδεία κιθάρας, τον Δώρο Δημοσθένους με τη Ζωή Παπαδοπούλου σε δύο τραγούδια Λοΐζου- Ξαρχάκου για πιάνο- φωνή, αλλά και τον Δημήτρη Αρναούτη, ο οποίος άνοιξε τη συναυλία χωρίς να είναι καν στο πρόγραμμα. Μου έστειλε απλά ένα sms που έλεγε θα έρθω κι ας μην παίξω! για να λάβει την απάντηση μου πάρε την κιθάρα σου και σε ένα τέταρτο να είσαι εδώ! Όπως και έγινε!

Ευτυχώς που είχαμε καλλιτέχνες αρκετούς εκεί πέρα ως καβάντζα που λέμε, διότι κάποιοι αργούσαν και έπρεπε να μη σταματήσει η ροή της συναυλίας. Μέχρι και ο Τηλέμαχος Ζαγρέας επιστρατεύθηκε (κάπου τον πέτυχα μεσ' στο πλήθος με το μπουζούκι στα χέρια) και μας τραγούδησε τον βλαχο- country Αρουραίο του, χαρίζοντας άλλη μια ανατρεπτική χιουμοριστική νότα στο πρόγραμμα!

Αμέσως μετά τους Τσακνή- Μαχαιρίτσα, στη σκηνή ανέβηκε η Νατάσσα Μποφίλιου με τον Θέμη Καραμουρατίδη στο πιάνο! Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της συναυλίας με τους στίχους Ζω μονάχα εν λευκώ του Γεράσιμου Ευαγγελάτου να τραγουδιούνται από το κοινό και τα χειροκροτήματα να διακόπτουν το τραγούδι προτού τελειώσει!

Όταν ο ήλιος είχε κρυφτεί και η συναυλία είχε μπει πια για τα καλά στην κανονική ροή της, μεταξύ άλλων ήρθε και η σειρά του Κωνσταντίνου Βήτα! Τον θαύμασα χθες βράδυ τον Κωνσταντίνο από μακριά. Τον έβλεπα σεμνό, ταπεινό και ταυτόχρονα σπουδαίο, να κάθεται μόνος του σε μια γωνιά, περιμένοντας τη σειρά του και δίχως να ανταλλάσσει κουβέντες δεξιά και αριστερά. Ήταν ο μόνος που μου έδωσε την αίσθηση ό,τι βρέθηκε εκεί για να εκπληρώσει πραγματικά ένα χρέος του!

Εδώ ο παππούς του ελληνικού rock, ο βετεράνος πιανίστας Δημήρης Πολύτιμος, μουσικός σύντροφος του Δημήτρη Πουλικάκου από το 1965, που εβδομηντάρισε και μυαλό δεν έβαλε! Σας αγαπάμε, κύριε Πολύτιμε!

Ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης με τη Μαριάννα, το κορίτσι που τρέχαμε μαζί τη ροή του προγράμματος! Στα υπ' όψιν ό,τι ο Δρογώσης έβγαλε έναν από τους πιο πύρινους λόγους μετά το τέλος του δικού του μέρους και λίγο πριν ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγουδήσει για τα μουνόπανα, τους πάρε τ' αρχίδια μου και τα μαλακιστήρια, ενώνοντας- όπως αναμενόταν- το κοινό, το οποίο ολοένα και αυξανόταν θεαματικά, σε συνθήματα, κραυγές και επευφημίες!


Δεξιά ο μπαμπάς Εμμανουηλίδης, αριστερά ο γιος (ίδιοι ακριβώς!) και στη μέση ο μουσικός που τους συνόδευσε! Δηλαδή, οι Οπισθοδρομικοί σε απαρτία, που βγήκαν και έπαιξαν τα δύο νεορεμπέτικα τους με τους αναρχικούς στίχους!

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης των Ενδελέχεια με τον Γιώργο Δημητριάδη! Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι Ενδελέχεια ενώ βγήκαν στη σκηνή αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, λόγω μικρού τεχνικού προβλήματος με τα όργανα των μουσικών, για να ξαναβγούν μετά από μισή ώρα περίπου! Σίγουρα, άξιζε η μικρή αυτή καθυστέρηση της εμφάνισης τους, αν κρίνω από τις αντιδράσεις του κοινού που περίμενε τα τραγούδια τους! Ο δε Δημητριάδης είχε τη σοφή σκέψη να παίξει στην κιθάρα του και να τραγουδήσει το Street Fightin' Man των Rolling Stones και όχι μόνο!
Ιστορική φωτογραφία, πιστεύω! Ο Χρήστος Θηβαίος με την κιθάρα στο' να χέρι και με τη μπίρα στ' άλλο, με φόντο τα Προπύλαια!

Κι εδώ πάλι ο Θηβαίος ανάμεσα στους φοιτητές που τον λατρεύουν κυριολεκτικά, να προβάρει τον συγκλονιστικό Άμλετ της Σελήνης του Θάνου Μικρούτσικου και του Μάνου Ελευθερίου και τον Γορίλλα του Georges Brassens!
Η μόνη εκπρόσωπος των ελληνικών 70s που έγινε αποδεκτή από τη φοιτητική διοργάνωση της συναυλίας ήταν η Μαρίζα Κωχ! Γιατί είναι ακόμα hippy! μου έλεγε ο Δρογώσης και δεν ξεπουλήθηκε ποτέ στο βωμό του χρήματος! Άδικο έχει; Τη Μαρίζα δεν συνόδεψαν τελικά οι Χαΐνηδες, αλλά στο παρά πέντε τσίμπησε τον ηλεκτρικό κιθαρίστα Γιάννη Μπούρα από το σχήμα του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, ανέβηκαν στη σκηνή και έπαιξαν το Σαν τον Καραγκιόζη του Διονύση Σαββόπουλου! Δεν ξέρω αν οφείλεται στο ό,τι η Κωχ είναι ένας άνθρωπος που έχει σημαδέψει τη ζωή μου, το να τη βλέπω όμως να σφίγγει τις γροθιές της στο ρυθμικό Μπάτσοι- Γουρούνια- Δολοφόνοι ενός νεανικού ακροατηρίου, που την αποθέωσε, μου έφερε ειλικρινά δάκρυα στα μάτια!
Ο Μανώλης Φάμελλος, πάντα μέσα σε κάθε συναυλία κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα, εμφανίστηκε γκρουπαριστά με τον Δρογώση και το δραμινό συγκρότημα...Δραμαμίνη! Φοβερό όνομα συγκροτήματος δεν έχουν τα παιδιά;
Ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης με τη Μαρία Παπαγεωργίου, που όποιος τη δει επί σκηνής να τραγουδάει στα αγγλικά κυρίως, δε θα δυσκολευτεί να την παρομοιάσει με την Patti Smith! Πολύ χάρηκα που πριν από λίγο, στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ με το ρεπορτάζ από τη συναυλία, προβλήθηκε για δευτερόλεπτα η δική τους εμφάνιση!

Πουλικάκος, Θεός! Γνωρίζει άραγε ο κόσμος ό,τι όλες αυτές τις μέρες ο Μήτσος είναι στο δρόμο, πρώτη σειρά με τη ντουντούκα στις πορείες και δίπλα στους καταληψίες της Νομικής; Ξέρεις τι χημικό τρώω απ' τους μπάτσους κάθε μέρα; μου διηγιόταν χθες!

Πουλικάκος και bosko συνεννοούνται για τον μετέπειτα προγραμματισμό της συναυλίας! Καλά, μωρέ μαλάκα- μου έλεγε- ντοκιμαντέρ φτιάχνεις, δε μπορούσες να τραβήξεις απόψε αυτό το μεγάλο γεγονός; Λες και δεν ξέρεις, ρε Μήτσο, του απάντησα, πόσοι άλλοι άνθρωποι θα έπρεπε να κινητοποιηθούν εκτός από μένα για να καλυφθεί κινηματογραφικά η βραδιά!
Μια αγκαλιά στη Μαρίζα Κωχ από τον Μανώλη Φάμελλο, ενόσω περίμεναν κι εκείνοι τη σειρά τους! Τι βλέπει άραγε στη γωνία δεξιά ο Δρογώσης κι έχει φρικάρει; Κανέναν ασφαλίτη μήπως που τριγυρνούσε ως χαφιές μεσ' στο πλήθος;

Πουλάκι μου, είσαι η Ελληνίδα Joplin! είπε ο Πουλίκας στη Μαρίζα, μόλις κατέβηκε απ' τη σκηνή κι αυτή τον αντάμοιψε με μιαν αγαπησιάρικη αγκαλιά! Μια γνωριμία που κρατάει σχεδόν σαράντα χρόνια (εξ αιτίας του Πουλικάκου άλλωστε η Κωχ έγραψε το Δεντράκι εν έτει 1976 ως καταγραφή μιας ολότελα αντεργκράουντ κατάστασης που είχε βιώσει σε μια κοινή συναυλία τους κάποτε στην Πάτρα)!

Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, ο Στάθης Δρογώσης και ο γλυκύτατος Αλκίνοος Ιωαννίδης. Όσο υπάρχουν τέτοιοι δημιουργοί, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι και με καθαρή τη συνείδηση για το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού! Ο Αλκίνοος, μάλιστα, επρόκειτο να δανειστεί την ακουστική κιθάρα του Αλέξανδρου, κάτι που τελικά δε χρειάστηκε!
Άννα Goula, respect! Δε θα μπορούσε να λείπει η πιο cult θηλυκή περσόνα των καιρών μας!
Ο Ζωρζ Πιλαλί δέχεται το άγγιγμα της μακιγιέζ για το απαραίτητο λαϊκό μουστακάκι του, λίγο πριν βγει στη σκηνή! Ξεσάλωσε ο αθεόφοβος: χοροπήδαγε, ούρλιαζε και μαζί με τον Πουλικάκο τραγούδησαν ΜΑΤ και ΜΕΑ για μια Ελλάδα νέα, αλλά και για τον μπάτσο που του' φτιαξε η μανούλα του ντομάτες γεμιστές με κιμά από κομμουνιστές!

Από ένα σημείο και μετά, κονφερασιέ της συναυλίας αναδείχτηκε ο Πουλικάκος, υποδεχόμενος στη σκηνή τη Σπυριδούλα και τους Απροσάρμοστους, τα δύο συγκροτήματα του συχωρεμένου Παύλου Σιδηρόπουλου! Ομαδικό γέλιο μέχρι δακρύων έπεσε όταν πήρε το μικρόφωνο και είπε με τη χαρακτηριστική φωνή του: άντε, ρε παιδιά, έτσι όπως είμαστε, ας κάνουμε όλοι εκστρατεία για δεντροφύτευση στην Αθήνα, μπας και φυτέψουμε μέσα σ' όλα τ' άλλα και το δέντρο του Δημάρχου!
Κι ενώ είχαν τελειώσει τις εμφανίσεις τους όλοι οι εκπρόσωποι του λεγόμενου έντεχνου, η συναυλία κρατήθηκε μέχρι το τέλος με τα πιο άγρια punk, rock και ska συγκροτήματα! Εδώ οι Ελελεύ με την τραγουδίστρια τους Μαρία Πανοσιάν να κάνει την έναρξη του σαματά, φωνάζοντας Να πα' να γαμηθούν! στο τέλος του κομματιού τους! Ακολούθησαν τα συγκλονιστικά Διάφανα Κρίνα με τον Θάνο Ανεστόπουλο να ουρλιάζει όλο αγανάκτηση Φτάνει πια με τους μαλάκες!

Πόσο κόσμο να είχε χθες αυτή η συναυλία; Τρεις, τέσσερις χιλιάδες; Ανάμεσα στο πλήθος, αποτελούμενο κυρίως από νεολαίους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, βρέθηκε και ο Γρηγόρης Ψαριανός, μουσικός παραγωγός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Κι εδώ η εικαστικός- μουσικός Άννα Goula στη μοναδική της εμφάνιση! Ντυμένη με ένα χαρτόκουτο βγήκε και τραγούδησε το Φωτιά στα Σαββατόβραδα της Άντζελας Δημητρίου, αλλάζοντας βέβαια λίγο τους στίχους! Συγκεκριμένα το ρεφρέν έγινε: Φωτιά στα Σαββατόβραδα/ γαμώ την κοινωνία/ σκοτώνονται μικρά παιδιά/ απ' την αστυνομία! Ξανά respect, Άννα Goula!
Η Πανοσιάν των Ελελεύ με την τραγουδοποιό Δανάη Παναγιωτοπούλου! Πως το κατάφερε η Δανάη, συνοδεία του πιανίστα της, να ρίξει ξανά τους τόνους της συναυλίας, ύστερα από το rock ξεφάντωμα, φαίνεται πως μόνο η ίδια και οπωσδήποτε τα κομμάτια της, το γνωρίζουν!
Hasta la Victoria siempre στην Αθήνα του 2008! Μου άρεσε το look του κυρίου και είπα να τον φωτογραφήσω με την άδεια του!

Να σου μεσ' στο πλήθος και ο φίλος μου ο Κώστας που έκανε ράστα τα μαλλιά του και δουλεύει αυτό τον καιρό στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη! Ποιος να φανταστεί ό,τι εγώ κι αυτό το φρικιό κάναμε μαζί φαντάροι στην Κόρινθο...
Εν κατακλείδι, έχω την αίσθηση ό,τι όλο αυτό που συνέβη χθες δεν ήταν απλά μια μεγάλη συναυλία, αλλά η έκφραση πια ενός κανονικού κινήματος! Κρατάω τον ζήλο των παιδιών που δούλεψαν σκληρά για την αποπεράτωση ενός τόσο δύσκολου εγχειρήματος, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση όσων καλλιτεχνών συμμετείχαν και άλλων, που δε χώρεσαν στο πολύωρο πρόγραμμα, αλλά βρίσκονταν εκεί, δίπλα τους! Την ομοψυχία και το πάθος των μουσικών που έδωσαν σε μένα τουλάχιστον την εντύπωση μιας τεράστιας οικογένειας! Την ανάγνωση της Μάνιας Παπαδημητρίου σε ποιήματα του Brecht υπό τη συνοδεία του γκρουπ Πιάτα Ημέρας! Τα χάπενινγκ, τόσο με τις γυναίκες- εκπροσώπους του lesbian- gay κινήματος, οι οποίες βγήκαν στη σκηνή με μωβ κουκούλες ως μουτζαχεντίν, όσο και με τον μπάτσο- κλόουν που αδυνατούσε να πυροβολήσει το κοινό και μοιραία έστρεψε το νοητό όπλο στο κεφάλι του! Τη σπαρταριστή παρλάτα του Παντελή Αμπαζή της Ανωτάτης Ζαμπετικής για τον Κούγια: Τι ειν' αυτό που έχει εφτά γράμματα, το σιχαίνονται οι πάντες και θέλει εξόντωση; Την κουβέντα που μου είπε ο Χρήστος Θηβαίος ό,τι σκοπεύουν με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη να πάνε στη ΓΑΔΑ και να καταθέσουν τις ταυτότητες τους, λέγοντας κύριοι, γεια σας, θέλουμε να σκοτώσουμε τον κ. Κούγια! Την Εύη Χασαπίδου των Echo Tattoo έγκυο στον όγδοο μήνα, που δε δίστασε με την κοιλιά στο στόμα, να έρθει και να ξεσηκώσει το κοινό με την ηλεκτρισμένη ερμηνεία της! Την εικόνα, τέλος, των θρυλικών Deus X Machina να τα σπάνε όλα επί σκηνής, προξενώντας τις πιο θερμόαιμες αντιδράσεις των οπαδών τους μπροστά- μπροστά απ' το stage!
Κατά τη μία μετά τα μεσάνυχτα κι ενώ η βροχή άρχισε να δυναμώνει, παρ' όλο που η συναυλία δεν είχε ακόμη τερματιστεί, αποφάσισα να φύγω. Δε με κρατούσαν δυστυχώς τα πόδια μου ύστερα από ένα ολόκληρο δωδεκάωρο ορθοστασίας. Κατηφορίζοντας προς την Ομόνοια για ταξί, το σύνθημα Μπάτσοι- Γουρούνια- Δολοφόνοι αντηχούσε μέχρι την αρχή της Πανεπιστημίου!

30 σχόλια:

cogito είπε...

Νομίζω ότι αυτή η ανταπόκριση πρέπει να δημοσιευθεί στον Διεθνή Τύπο. Υποκλίνομαι!

BOSKO είπε...

cogito...
να'σαι καλά, φίλε συνονόματε, αλλά δεν πολυσυμφωνώ. Ποιον ενδιαφέρει και μάλιστα διεθνώς, ας πούμε, αν εγώ συνάντησα έναν φίλο απ' το στρατό μετά το τέλος της συναυλίας ή αν με ρώτησε ο Πουλικάκος γιατί δεν κινηματογράφησα τη βραδιά...Είπαμε, για τον εαυτό μας γράφουμε περισσότερο στα blogs, από μας για μας με αγάπη!

Β.Σ. είπε...

μια υπεραστρική ανταπόκριση.

υπέροχες φωτογραφίες.

μια ανάγνωση και όλοι οι κάλλιτεχνες και ο κόσμος μπροστά μου.

Μπράβο.

απ΄ ότι φάνηκε η συναυλία πρέπει πέτυχε τον σκοπό της.


την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Σ' ευχαριστώ! Αν αρκεί για όσα έχεις κάνει.




Ένας μουσικός που τραγούδησε χθες!

maya είπε...

κι απο μένα υπόκλιση.
απίστευτη 'ανταποκριση'
και όντως κρίμα που δεν κινηματογραφήθηκε....

γιατί στην τηλεόραση... τίποτα δεν έδειξαν.
σαν να μην έγινε ένα πραμα...

σαν τότε στην σιωπηλή διαμαρτυρία για τις πυρκαγιές...

σαν να μην έγινε.
3-4 χιλιαδες φαντάστηκαν...?
οκ
τουλάχιστον έχουν κάποιοι λίγοι φαντασία!

χχχχχχχχχχχχχχχ

BOSKO είπε...

πλησίον του ποιητή...
άκου "υπεραστρική ανταπόκριση"! Φοβερό, μα που τα βρίσκεις; Σ' ευχαριστώ!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
παρακαλώ! Υποχρέωσις μου!

BOSKO είπε...

maya...
στην TV πράγματι, δεν έδειξαν σχεδόν τίποτα, πέραν από κάποιες δηλώσεις των πιο γνωστών καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη συναυλία. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, θα μπορούσε να' χει το διπλάσιο και το τριπλάσιο κοινό μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Που ήταν άραγε τα 10.000 παιδιά που βγαίνουν στους δρόμους; Αν έφερναν και τους γονείς τους μαζί, ξέρεις πόσο διαφορετική εικόνα θα είχαν και τα κανάλια; Θα μου πεις, ο φόβος για έκτροπα και η βροχή ίσως κράτησε πολύ κόσμο στα σπίτια του. Το πρώτο, το δέχομαι κάπως, το δεύτερο, δε θα ήθελα να το πιστέψω. Πάντως, μη νομίζεις, γύρω στις 3- 4.000 άτομα πρέπει να' χε, όπως τα λέω στο post.

tractatus είπε...

Νασαι καλά Αντώνη που μπόρεσα να πιάσω κι εγω απο εδώ τον παλμό. Περίμενα κι εγω γιατί καθυστερούσες ν' ανεβάσεις post αλλά με αποζημίωσες. Εύχομαι να γίνει με το νέο χρόνο ξανά μια τέτοια και ακόμα πιο μαζική συναυλία κι ας μη μεταδώσουν τίποτα τα ΜΜΕ. Εμείς θα το μεταδώσουμε στον κόσμο ολόκληρο...πώς πρέπει πια να μιλάνε και να ακούγονται...πώς πρέπει να μη κρύβονται πίσω απο ρόλους και ρολάκια γιατί αυτή η ζωή δεν θα ξαναγίνει και η συνείδηση δεν ανταλλάσσεται με κέρδος...

BOSKO είπε...

tractatus...
σωστά μιλάς! "Κι ας μη μεταδώσουν τίποτα τα ΜΜΕ"...ωστόσο, πρέπει να πω ό,τι ήρθα σε επαφή με δυο- τρεις συμπαθείς δημ/φους από τον ΣΚΑΪ, οι οποίοι μου ζητούσαν πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα λέγανε, ενώ κάθισαν σχεδόν μέχρι το τέλος της συναυλίας. Απορώ, μετέδωσε τίποτα απ' ευθείας ο ΣΚΑΪ; ποιος ξέρει...

tractatus είπε...

Στις ειδήσεις πάντως δεν είπε και πολλά. Δεν ξέρω πριν ή μετά αν είπε κάτι.
Καλό βράδυ!

celsius33 είπε...

πολύ ωραία περιγραφή μπόσκο του δρώμενου, σχεδόν ένιωσα να μαι εκεί, πάντα τέτοια, όσο για την περφόρμανς της άννα goula μου χει κεντρίσει πολύ το ενδιαφέρον. (το trash τελικά είναι αυτό που πάντα κολλάει πρώτο στη μνήμη :))Καλη Κυριακή!

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

κυριακή χαράματα που πιάνει και διπλό το μεροκάματο στα 9μερα του 15χρονου φίνεται αυτοψία της βαλλιστικής κι αποκλεισμός των δρόμων από εκατοντάδες ματατζηδες, ειδικους κι απλους φρουρούς. δεν έχω πιό μεγάλη κωμωδία αν δεν εκρυβε τόση τραγωδία.
καλά ήταν στα προπύλαια αλλά με στεναχώρησε ο τόσο λιγός κόσμος που ήρθε αφοβα
οι αλλοι που πηγαν? τι ειχαν σηματντικότερο να κανουν?

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=951323

ηχογραφηση απο το κοκκινο

Ανώνυμος είπε...

μετα απο μια σειρα συνειρμικων μεταπηδησεων απο blog σε blog εφτασα εδω,ειδα τις φωτογραφιες σου με το σκουφακι και τωρα συνειδητοποιω οτι σε ειδα χτες στη αγαπημενη σωτηρια!ημουν εξω απ το καμαρινι και περιμενα να τη δω και ειπες "εχει μια συζητηση τωρα"!μα καλα τι ωραιες συμπτωσεις ειναι αυτες!της ειπα χτες οτι ειναι πνευμα,αλλα σημερα κατεληξα οτι ειναι θεα των μαγια.τελος.

υγ:Τι ωραιες φωτογραφιες απ τη συναυλια και τι αυθορμητο και ζωντανο κειμενο!καλη συνεχεια σ ο,τι κανεις :)

meez είπε...

βαθύτατο ρησπέκτ !

λυπάμαι πάρα πολύ , που λόγω δουλειάς , δεν μπόρεσα να είμαι εκεί .

μπράβο !

Μουσικά Προάστια είπε...

Μπόσκο, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία να βρίσκομαι εκεί, και βέβαια σε ευχαριστώ που χάρις στην παρέμβασή σου μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί και καλοί καλλιτέχνες. Πάντα τέτοια (ελπίζω όμως να μη χρειαστούν άλλα νεκρά παιδιά για να ξανασηκωθεί το ελληνικό τραγούδι από τον καναπέ του). Φιλιά, ηρ.

BOSKO είπε...

celsius33...
δεν ξέρω αν είναι ακριβώς trash η Άννα Goula. Το trash συνήθως πέραν του χαβαλέ δεν έχει κάτι να προτείνει. Η συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα όμως, φοιτήτρια της Καλών Τεχνών, έπλασε για τον εαυτό της μια δεύτερη αντεργκράουντ προσωπικότητα με στοιχεία trash βέβαια, αλλά κυρίως με πολύ rock και ανατρεπτική διάθεση. Θα μπορούσε να ήταν ηρωίδα του Γουότερς η Άννα Goula!

BOSKO είπε...

"Αισθηματική ηλικία"...
όλοι αυτό αναρωτιόμασταν, τα ίδια λέω και στην tractatus! Που ήταν τα παιδιά που γεμίζουν τους δρόμους εδώ και τόσες μέρες; Σχεδόν απογοητευτικό για μια τόσο μεγαλειώδης συναυλία που είχε το χαρακτήρα κοινωνικής διαμαρτυρίας...Ποιοι νέοι διαμαρτύρονται τελικά, με ή άνευ βιαιοπραγιών; Του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς;

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
πολύ χρήσιμο το link, σ' ευχαριστώ! Είχα σκοπό να το δημοσιεύσω κι εγώ, αλλά με πρόλαβες!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
απίστευτη σύμπτωση, ρε κοπελιά! Κοίτα να δεις! Άκου "θεά των Μάγια", δεν έχω ακούσει ωραιότερο σχόλιο για τη Λεονάρδου! Μάλλον θα γράψω ανταπόκριση από το Rodeo, αλλά μια και μ' ανακάλυψες στο διαδικτυακό σπίτι μου, κάνε μια βόλτα, έχει μπόλικο stuff από Σωτηρία!
αχ, αυτό το σκουφάκι...

BOSKO είπε...

meez...
γεια σου, κύριε Κατσουπάκη!
Σε μένα λες μπράβο;
Εγώ τι να πω που' χεις περιποιηθεί τόσες σημαντικές δουλειές καλλιτεχνών;
Κρίμα που δεν ήσουν. Και που εκφράζεις τη λύπη σου για την απουσία σου, σε τιμάει!
Να περνάς από δω να τα λέμε!

BOSKO είπε...

Μουσικά Προάστια...
εγώ δεν έκανα τίποτα, Ηρακλή, οι φοιτητές το έστησαν όλο αυτό απ' το πουθενά, όπως έχω ξαναπεί. Μπράβο στα παιδιά, λοιπόν, και στους καλλιτέχνες που προσφέρθηκαν! Η ισχύς εν τη ενώσει!

Geove είπε...

Το πιο θλιβερό είναι η διαπίστωση ότι όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι παρά απομεινάρια ενός παρελθόντος που δεν λέει να φύγει. Μιλάω για την ανόητη όσο και επικίνδυνη επίδειξη εξουσίας εκ μέρους των αρχών ("η δικτατορία του 1967 επέβαλε την οπλοφορία των αστυνομικών και κανείς δεν επανεξέτασε μετά το μέτρο, οι κατοχικές δυνάμεις την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, η δικτατορία Μεταξά τις μιλιταριστικές παρελάσεις των μαθητών..." Διόδωρος - Βήμα της Κυριακής), αλλά και τη διάθεση για πετροπόλεμο που εξελίσσεται σε πλιάτσικο από τον καιρό του εμφυλίου. Η επανάσταση πρέπει να αποκτήσει πολιτικό λόγο. Το θέμα είναι ποιος θα τον εκφράσει...
Σου παραθέτω κάποιους στίχους αφιερωμένους στους πενηντάρηδες που μας κυβερνούν έχοντας ξεχάσει τι έλεγαν και τι πίστευαν στα δεκαοχτώ:

Της θλιβερής πολυχρωμίας σου είσαι θύμα
και της στρωμένης σου ζωής ο κυνηγός
στα δεκαοχτώ σου έλεγες πως είναι κρίμα
μα στα πενήντα δεν υπάρχει λυτρωμός.

Είσαι θύμα, είσαι θύμα κι είναι κρίμα. Γλείφεις ένα σύστημα που δεν κατανοείς κι όλα αυτά που σου ταξαν δεν πρόκειται να βρεις γιατί είσαι θύμα. Έβαλες ενέχυρο όλη τη ζωή σου μα δεν θα πάρεις τίποτα, τίποτα μαζί σου. Είσαι θύμα κι είναι κρίμα...

Υ.Γ. Σ΄ ευχαριστώ, Αντώνη, που μου έδωσες την ευκαιρία να διαμαρτυρηθώ τραγουδώντας.
Φιλιά (χριστουγεννιάτικα, μπας και γεννηθεί κάτι καλό σ΄ αυτόν τον τόπο).

Ανώνυμος είπε...

μπραβο τους πολυ καλη η διοργανωση της συναυλιας παρεπιμπτοντος και οι φωνες εξισου πολυ καλες αν ξεσηκωνονταν και ενδιαφερονταν ολοι οι ελληνες πολιτες για ολα τα ζητηματα αυτου του κρατος ως ενδειξη διαμαρτυριας κ ενδειξη αγανακτισης για το καθεστος που επικρατει θα ηταν ολα πολυ καλυτερα αλλα βλεπετε υπαρχει μεγαλη αδαφορια και μετα αναρωτιουνται τι και πως
αυτα δν εχω κατι αλλο να πω
ευχαριστω πολυ που μου δοθηκε ι ευκαιρια να σασ γραψω την γνωμη μου
ευχαριστω που με ακουσατε
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!

BOSKO είπε...

με νοημα- χωρις σημασια...
εγώ σ' ευχαριστώ, Γεωργία μου, για όσα χρήσιμα μας παραθέτεις και για το ό,τι ήσουν εκεί! Κι ας σε ταλαιπωρήσαμε λιγάκι...Είπαμε, ο αγώνας υπέρ πάντων!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
πες τα, αγανακτισμένε ευαισθητοποιημένε συμπολίτη μας!

musicbug είπε...

Distixws den katafera na erthw sti synavlia, tha poulaga tin psyxi mou sto diaolo na evlepa tin Anna Goula live ekei:-) Pige enas filos kai moupe oti itan teleia, an kai kratise mexri poly arga! Thanx for the photos!
Kali vdomada

BOSKO είπε...

musicbug...
να, για να μην αναγκαστείς να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάολο, κάνε κλικ στο ολόφρεσκο άνωθεν post μου και πάρε κι εσύ λίγη ΆνναGoula!

Stepas είπε...

Να'σαι καλά ρε φίλε που μας μεταφέρεις τέτοιες στιγμές! Μπράβο σου, ειλικρινά! Τίποτε άλλο δεν έχω να πω!