Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΦΟΡΙΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΦΟΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ!


Επιτέλους μόλις σήμερα καθάρισα με το καινούργιο μπλοκ παροχής υπηρεσιών που είχα χάσει προ 20ημέρου. Αφού υποβλήθηκα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία που μεταφράζεται σε μήνυση κατ' αγνώστων για κλοπή, βεβαιώσεις από ΙΚΑ, χαμένα δίωρα σε ουρές στα εφοριακά γραφεία και πολύ στρες, χθες δοκίμασα κι άλλη δυσάρεστη έκπληξη. Πηγαίνω στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας στη Βερανζέρου να παραλάβω το χαρτί της εισαγγελίας. Μαζί μου περίμεναν και δύο junkie τραβεστί μετά των νταβατζήδων τους, όλοι με χειροπέδες. Σου αρέσω; με ρώτησε με περίσσιο θράσος η μία τραβεστί, ψηλή και ξανθιά, και καλά έκανε, αφού ήθελα- δεν ήθελα το μάτι μου έπεσε πάνω της. Παραδίπλα ήταν ένας τσιγγάνος που το πόδι του έσταζε πύον, αφού σύμφωνα με τον ίδιο την προηγούμενη βραδιά είχε φάει μαχαιριά κι ερχόταν κατ' ευθείαν από την κλινική. Όταν άνοιξα την πόρτα του γραφείου κι είπα του αξιωματικού υπηρεσίας να κάνει πιο γρήγορα, διότι ο άνθρωπος έξω σφάδαζε από τους πόνους, μου απάντησε απλώς να περιμένω τη σειρά μου. Τελειώνω από την αστυνομία μετά από μιάμιση ώρα περίπου, παίρνω ταξί, κατεβαίνω στην Ε΄ Εφορία Πειραιά και με στέλνουν στο ΙΚΑ γιατί μου έλειπε μια βεβαίωση. Τρώω άλλη μια ώρα και ξανά πίσω στην Εφορία, όπου εδώ είναι και η δυσάρεστη έκπληξη που λέω παραπάνω! Η προϊσταμένη στο τμήμα του Κώδικα, Γεωργία Βαρβούνη και ο βοηθός της, Γιάννης Ξανθόπουλος (τους αναφέρω ονομαστικά, διότι πραγματικά σκίστηκαν οι άνθρωποι) μόνο που δε βάλανε τα γέλια, όταν τους εξήγησα ό,τι μάζεψα ακριβή αντίτυπα όλων των δελτίων παροχής που έχασα μαζί με το μπλοκ από το 2005 μέχρι σήμερα! Και που να τους έλεγα δηλαδή ό,τι επί δύο εβδομάδες έτρεχα στα αραχνιασμένα γραφεία του παλιού διφώνου ή τηλεφωνούσα καθημερινά στις Τεχνικές Εκδόσεις στο Κορωπί μπας και βγάλω κάποια άκρη, την οποία τελικά έβγαλα! Κυρίως όμως δεν τους είπα ό,τι υπεύθυνος για όλο αυτό το αναίτιο χάσιμο χρόνου ήταν ένας γελοίος ελεγκτής της Εφορίας τους, στον οποίο όταν πρωτοπήγα και του είπα το πρόβλημα μου, με αντιμετώπισε λες κι ήμουν τουλάχιστον...αρχαιοκάπηλος! Μα, δεν τα χρειαζόμαστε τα αντίγραφα των δελτίων σας, γιατί κάνατε τόσο κόπο άδικα; ήταν τα λόγια της προϊσταμένης που με άφησαν κάγκελο! Κι έτσι, αφού πλήρωσα 200 ευρώ πρόστιμο για την απώλεια/ κλοπή του παλιού μπλοκ, τρυπήσανε το καινούργιο και με στείλανε στο καλό, στον Όμιλο Γιαννίκου με λίγα λόγια, προκειμένου να πληρωθώ που είχα μείνει σχεδόν άφραγκος όλες αυτές τις μέρες.
Το βράδυ στης Λένας περάσαμε υπέροχα! Με τον Παλαμίδα και τον Μουστρούφη τσακίσαμε τις σκορδάτες τσιπούρες της Βικτώριας, το ριζότο με κάρι, τις σαλάτες με τα ζαρζαβατικά, αλλά και ένα κιλό παγωτό σοκολάτα! Προηγουμένως, είχε περάσει ο Βύρωνας Κριτζάς, μουσικός συντάκτης και δημοσιογράφος στο faqpress, ο οποίος πήρε από τη συνθέτρια μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη! Αποφασίσαμε με τη Λένα να μη δώσει πολλές συνεντεύξεις εν όψει των παραστάσεων της στο Κύτταρο, τρεις- τέσσερις το πολύ σε δημοσιογράφους που θα επιλέξει η ίδια. Ο χρόνος περνάει τόσο ωραία, όταν τη βλέπεις να γελάει σαν παιδί με το κρασάκι της γύρω από ένα στρωμένο τραπέζι με φίλους! Για την ακρίβεια, μοιάζει να μην υπάρχει πια χρόνος! Τις τελευταίες εβδομάδες πηγαίνω στο Χολαργό απογεύματα και φεύγω λίγο πριν χαράξει, ξεχνιέμαι απ' όλους κι απ' όλα κανονικότατα όταν την ακούω να παίζει στο πιάνο τον Καρυωτάκη της ή όταν τραγουδάμε το Ζεϊμπέκικο του Σαββόπουλου στις δύο το πρωί. Άλλωστε, όπως είπε κι η ίδια στον Κριτζά με το ασύλληπτο χιούμορ της, τελευταία ξενυχτάω πολύ, αφού δόξα τω θεώ τον ύπνο τον έχω μετά στο τσεπάκι μου!
Εδώ, ο Γιάννης, η Λένα και η Βικτώρια προβάρουν στο πιάνο την παλαμίδεια Εκφωνήτρια- προβλέπεται να' ναι από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της ομαδικής εμφάνισης τους στο Κύτταρο! Χθες πάντως έφυγα γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα, καθώς έπρεπε να περάσω από το Κύτταρο, όπου η Λεονάρδου με τον Γισδάκη και τον Μποτωνάκη ηχογραφούσαν το live τους για να γίνει δίσκος (προσεχώς)! Τους άφησα να βλέπουν όλοι τους με απερίγραπτη χαρά ένα dvd που τους είχα δώσει με συναυλία της Λένας στην Κρήτη το 1985! Η Πλάτωνος και η Μαλκίτα Χάλγουελ στα συνθεσάιζερ, ο Τσίκο στα ντραμς και ο Γιάννης με τη Σαβίνα, παιδιά 25 ετών, να τραγουδούν ολόκληρο το Σαμποτάζ και τις Μάσκες Ηλίου! Οπτικοακουστικό ντοκουμέντο- αριστούργημα!

9 σχόλια:

celsius33 είπε...

τι ωραία πράγματα γράφεις, μια διπλή πραγματικότητα υπηρεσιακής μαλακίας και συνασπαστικών βραδιών. Θα ρθουμε και μεις στο κύτταρο!

Byron είπε...

Την Τετάρτη 29/9 θα τα πούμε με τη συνέντευξη τυπωμένη...

BOSKO είπε...

celsius33...
στείλε μήνυμα να σου κρατήσω τραπεζάκι άλφα- άλφα! Όλοι εκεί θα ξαναβρεθούμε, μου φαίνεται!

BOSKO είπε...

Byron...
ΟΚ, να μην ξεχάσω να σου στείλω φωτογραφίες! Καλή δουλειά!

celsius33 είπε...

ωραία θα σου πω για την ημερομηνία τότε, ευχαριστώ πολύ!!!!

xryc agripnia είπε...

Μηπως να της πεις οτι την περιμενουμε και στη Θεσσαλονικη;
(και οτι την αγαπαμε;)

Jirashimosu είπε...

Το ανυπομονούμε γι' αυτές τις βραδιές στο Κύτταρο περιττό να πω πόσο λίγο είναι...

Μετράμε ήδη αντίστροφα:-)

BOSKO είπε...

archive...
το γλυκό σχόλιο σου ήδη "μεταδόθηκε"!
σ' ευχαριστώ!

BOSKO είπε...

jirashimosu...
το είπα, όλοι εκεί θα ξαναβρεθούμε! Προβλέπεται να γίνει το αδιαχώρητο και σίγουρα το δικαιούται η Λένα!