Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΕΡΓΑ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ & ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ!

Εν όψει της κατασκευής του blog για το ντοκιμαντέρ, ας αφήσουμε τα κινηματογραφικά και ας επιστρέψουμε στα μουσικά! Ας πούμε, λοιπόν, ότι συναυλίες με έργα του Μάνου Χατζιδάκι γίνονται πολύ τακτικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, όταν όμως σε μία απ' αυτές συμμετέχει ή, καλύτερα, πρωταγωνιστεί η Ντόρα Μπακοπούλου με την απαράμιλλη τέχνη της, τότε το event χρήζει ιδιαίτερης σημασίας! Το post προέκυψε από τη χθεσινοβραδινή πρόβα στο διαμέρισμα της γλυκύτατης Ντόρας για την αποψινή παράσταση στον Ιανό με αποσπάσματα από τη Ρωμαϊκή Αγορά, τον Μεγάλο Ερωτικό, το Για την Ελένη, τους Αντικατοπτρισμούς, αλλά και το Καταραμένο φίδι, που για πρώτη φορά θα ερμηνεύσει η Μπακοπούλου στην Αθήνα!
Με τη συμβολή στο τραγουδιστικό μέρος του Παντελή Θεοχαρίδη, ο οποίος μπορεί να μην είναι βαρύτονος, τα βγάζει όμως πέρα και με το παραπάνω στο Ακούσατε, ακούσατε! και στην Άρια για το φιδάκι!

Την εκδήλωση θα λέγαμε ότι έστησε η δραστήρια τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Τατιάνα Ζωγράφου, που λατρεύει τη μουσική του Χατζιδάκι και συχνά ερμηνεύει στις συναυλίες της τον Ματωμένο Γάμο του!

Απόψε βέβαια θα την ακούσουμε και σε αρκετά ντουέτα με τον Παντελή, Το πέλαγο είναι βαθύ, Τα λιανοτράγουδα, τέτοια ωραία πράγματα θα συμβούν!
Ο Παντελής θα είναι και ένας από τους τρεις συνολικά τραγουδιστές που θα μοιραστούν τα τραγούδια του επερχόμενου καινούργιου δίσκου της Τατιάνας σε στίχους Γιώργου Χρονά και άλλων στιχουργών- ποιητών!
Η Ντόρα αγαπάει τους καλλιτέχνες που σέβονται τη μουσική και δουλεύουν γι' αυτήν με την ψυχή τους, εξ ου και η καλύτερη της είναι να συνοδεύει πάντα νέα παιδιά!

Εδώ παίζουν με τον Παντελή το Μυρίζει ο κόσμος γιασεμί από τον κύκλο Για την Ελένη, αγαπημένο του ερμηνευτή! Παρ' όλο που ήμουν κι εγώ κομμάτια μετά το γύρισμα, δεν ξέρω για τον κόσμο, αλλά το σπίτι της Ντόρας, ναι, εκείνη τη στιγμή μύρισε γιασεμί!

Ακόμη μερικά τραγούδια με τον Παντελή, μιας και η Ντόρα με την Τατιάνα είχαν όλο το χρόνο να προβάρουν το ρεπερτόριο, ενώ ο Θεοχαρίδης έφτασε από Θεσσαλονίκη ειδικά για την παράσταση και μόλις δύο πρόβες όλες κι όλες!

Συνεννόηση με ένα μόνο βλέμμα, η φωνή να ακολουθεί τα δάχτυλα και το αντίστροφο! Όλα αυτά λίγο πριν τσακίσουμε τη μακαρονάδα της Ντόρας και βγάλουμε βόλτα τον Νικολάκη, τον 11χρονο σκύλο της! Φοβερό όνομα για τετράποδο, πάντως!
Μαθαίνω με χαρά ότι η αποψινή παράσταση στον Ιανό είναι ήδη sold- out, παρ' όλο που δε διαφημίστηκε πουθενά σχεδόν! Η ώρα έναρξης είναι στις 21.00 το βράδυ και η είσοδος 20 ευρώ με ποτό! Περάστε να παρακολουθήσετε μια από τις ωραιότερες συναυλίες με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, κατά την ταπεινή μου άποψη! Άλλωστε, η Μπακοπούλου δεν εμφανίζεται σε μικρές μουσικές σκηνές, ούτε αποσπάται συχνά από τα έργα κλασικών συνθετών που αποδίδει στις μεγαλύτερες αίθουσες εντός κι εκτός Ελλάδας!

2 σχόλια:

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Την κα Ντόρα την είχα συναντήσει στην Αίγινα, σε ένα φεστιβάλ κλασικής μουσικής, κάτω από ένα φεγγάρι σχεδόν ολόγιομο και υπό μερική έκλειψη. Μετά τη συναυλία φαγητό και γέλια με τους μουσικούς σε μια ταβέρνα πάνω στην άμμο. Αινιγματική φιγούρα θα έλεγα. Θυμάμαι εκείνη τη βραδιά έναν εκπληκτικό βιολιστή και έναν δεξιοτέχη πιανίστα, ο πρώτος ετών 23 και ο δεύτερος κάπου στα 30. Μη μου ζητήσεις ονόματα...

Καλά να περάσετε απόψε.

BOSKO είπε...

Χρήστος Μιχαήλ...
αφού σε ευχαριστήσω για το σχόλιο, καλημερίζοντας σε, σου λέω εκ των υστέρων ό,τι περάσαμε καλά!