Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΠΑΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ: ΕΙΝΑΙ...BLOGGER ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!

Ένα πανέξυπνο concept αναπτύσσει ο φίλος και συνάδελφος Πάνος Χρυσοστόμου στο καινούργιο του βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ του Θανάση του Συλιβού. Τίτλος του Είμαι...blogger και είμαι καλά! και νομίζω πως θα συγκινήσει πολύ κόσμο από τη μπλογκόσφαιρα. Όχι μόνο γιατί στις πρώτες σελίδες του υπάρχουν εν είδει αρχειοθέτησης από τον συγγραφέα πάρα πολλά οικεία διαδικτυακά blogs (μεταξύ αυτών, τα Merci a mes pyjamas, Radio Poetry, ROAD ARTIST, Voice Off, Neutrino, Γητεύτρια, Μουσικά Προάστια, Μουσική Κιβωτός, Το άρωμα του τραγουδιού, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΦΑΤΟΣ, Ο Μπαμπάς τρελαινόταν να ακούει Νίνο Ρότα, Ποίηση στη Σκάλα), αλλά κυρίως διότι με μία προσεχτική ανάγνωση ο αναγνώστης εισπράττει την τεράστια επικοινωνιακή δύναμη του blogging, όπως και τις...υφέρπουσες ψυχοθεραπευτικές ικανότητες του. Το βιβλίο αξίζει επίσης για έναν ακόμη λόγο: έχοντας αποθηκεύσει ο συγγραφέας ανταλλαγή σχολίων μεταξύ του ιδίου και των συνbloggers του, προσφέρει κείμενα σοβαρής μουσικολογικής φύσης, δισκοκριτικές- παρουσιάσεις, πληροφορίες για ένα σωρό ηχογραφήματα της ελληνικής και ξένης μουσικής, καθώς και αναφορές σε ονόματα σεβαστά από το χώρο της μουσικής παραγωγής (Γιάννης Πετρίδης, Δημήτρης Πουλικάκος κ.α.)
Τα Άσματα και Μιάσματα καταγράφονται στο πόνημα του Χρυσοστόμου με την αρχική τους ονομασία (Το Παν του Ελαχίστου), ο συγγραφέας όμως μου έκανε την τιμή να με καλέσει στο πάνελ των ομιλητών κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, αυτήν την Τετάρτη 27 Μαΐου, στο Metropolis Stage.
Όσοι είναι bloggers οφείλουν να βρίσκονται εκεί κατά τη γνώμη μου, εφόσον μια τέτοια εκδήλωση και βασικά ένα τέτοιο βιβλίο, μας θυμίζουν πως η διαδικτυακή συγγραφή, ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία δε συμβαίνει στο περιθώριο ούτε της έντυπης δημοσιογραφίας, ούτε και των ανθρώπινων σχέσεων.
Καλοτάξιδο, Πάνο, See U Τετάρτη βράδυ στο Metropolis Stage!
Τον Πάνο Χρυσοστόμου βρίσκετε στο:

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

το Metropolis Stage τι είναι και πού είναι?
Καλημέρα :)

mahler76 είπε...

Α οκ είδα την αφίσα. άκυρο το παραπάνω σχόλιο.

BOSKO είπε...

mahler76...
ωραία, θα σε δούμε την Τετάρτη λοιπόν και, που' σαι, ξέχασα να πω ό,τι αναφέρεται και το δικό σου blog στο βιβλίο του Πάνου!
Μικρή παράλειψη μου...

mahler76 είπε...

το δικό μου? ε όχι χαχαχα να έρθω μεταμφιεσμένος λοιπόν χαχαχα. Θα τα πούμε εκεί!!

BOSKO είπε...

mahler76...
καλώς!