Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Η ΑΝΟΔΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ- ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΑ & ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ!

Το βιολί της Ελβετίδας Sauter σε συνδυασμό με τη συνθετική γραφή του Καβαλλιεράτου είναι τα δύο πρωταρχικά στοιχεία γι' αυτό το μοναδικό ύφος των Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω, μέσα απ' το οποίο φιλτράρονται η προκλασική δυτική μουσική, η αμιγής μπαλάντα και μία folk- rock κατεύθυνση- η τελευταία κατά αυστηρά υποκειμενική εκτίμηση!

'Οσο για τη συμμετοχή της Θεοδώρας Μπάκα, τόσο στο τελευταίο cd τους, όσο και στην εδώ συναυλία τους, θα έλεγα ότι ταιριάζει απόλυτα με τις καινούργιες τους συνθέσεις! Ευχής έργον ν' ακούγονται συχνότερα τέτοιες ασκημένες, μα και ψυχωμένες φωνές, από τα, παραδομένα στις λαϊκο- ποπ ερμηνεύτριες, ερτζιανά...

Μια αγκαλιά στην αγαπημένη Μπακοπούλου από τον bosko. Υποκλίνομαι στην τέχνη και στο χιούμορ της!

Λίγο παραπέρα, ο Δημήτρης Βερνίκος με τον Λώρη, τον Ρουμάνο βοηθό του, έχουν ήδη ετοιμαστεί για τις βραδινές λήψεις.

Barbara Sauter- Χάρης Καβαλλιεράτος, οι, ανθεκτικοί στο χρόνο, λυρικοί Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω εν ώρα πρόβας.
Την πρόβα της Μπακοπούλου μέσα στο θεατράκι Νίκος Ξυλούρης παρακολούθησε και ο άλλος σπουδαίος συνάδελφος της, ο Κύπριος πιανίστας Χριστόδουλος Γεωργιάδης, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Σπύρο Σακκά στην τελευταία συναυλία της Ανόδου των Ανωγείων.
Έπρεπε δυστυχώς να αποχωρήσω νωρίς από το πρώτο μουσικολογικό σεμινάριο του συνθέτη και μαθηματικού Δημήτρη Λέκκα, καθώς είχα να γράψω μια περίληψη της υπόθεσης του έργου Το καταραμένο φίδι, που μου ζήτησε η Ντόρα Μπακοπούλου. Είναι και το έργο που θα παίξει η ίδια απόψε στο πιάνο, συνοδεύοντας τον Σπύρο Σακκά στο Τελάλημα και την Άρια για το φιδάκι! Εξαιρετικός θεωρητικός ο Λέκκας με την ενδιαφέρουσα συζήτηση να εκτείνεται στη μουσική, την γλωσσολογία, αλλά και τις διαφορές των συστημάτων ανατολικής και δυτικής κουλτούρας. Θα άξιζε να δημοσιεύσω από δω όσες σημειώσεις μπόρεσα να κρατήσω.

Προηγουμένως, βέβαια, κάτι η τάξη του δημοτικού σχολείου Ανωγείων που διεξήχθη το σεμινάριο, κάτι η γενική ευτυχίτιδα που πλανιέται παντού από χθες, μας οδήγησε σε πράξεις παλιμπαιδισμού (καραβάκια σε σαΐτες, δημιουργία ενός αυτοσχέδιου καπνιστήριου κλπ.) Όλα αυτά προτού μπει ο Λέκκας στην αίθουσα, διότι με το που ξεκίνησε η κουβέντα, και να θέλαμε, ήταν αδύνατο να μην αφοσιωθούμε.

Συμμαθητές μου σήμερα ήταν η Angel, ο συνάδελφος Θοδωρής Εξηντάρης του 904 Θεσσαλονίκης και η maira del mar!

Γίνονται πολύ ωραία πράγματα στα Ανώγεια κατά γενική παραδοχή! Όπως, ας πούμε, να ξυπνάς το πρωί στο ξενοδοχείο υπό τους ήχους του βιολιού της Barbara Sauter των Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω εν είδει πρόβας για την αποψινή επίσης παράσταση τους!

Ή να βλέπεις τη Ντόρα Μπακοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες πιανίστριες παγκοσμίως, να συμβιβάζεται με ένα μικρό ηλεκτρικό πιανάκι, προκειμένου να είναι όλα τέλεια για την έκτακτη σύμπραξη της με τους Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω σε δύο τραγούδια! Εδώ συγκεκριμένα συνοδεύει τη Θεοδώρα Μπάκα στο Μουτράκι του Ντίνου Χριστιανόπουλου!
Αν όλα πάνε καλά, αμέσως μετά το τέλος των συναυλιών, θα μεταφερθούμε όλοι στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ Φλέρυ- Τρελή του φεγγαριού του bosko και Μάνος Χατζιδάκις- Είδωλο στον καθρέφτη του Δημήτρη Βερνίκου. Λέω αν όλα πάνε καλά, διότι χθες ακυρώθηκαν οι προβολές, λόγω του έντονου κρύου που είχα περιγράψει. Ακόμη, όπως συνεννοήθηκα με την Άμυ Μιμς, την προβολή της Φλέρυς θα ανοίξει η ομαδική ακρόαση των δύο ανέκδοτων τραγουδιών από την Όπερα για Πέντε του Μάνου Χατζιδάκι, που έχει φέρει μαζί της ως πολύτιμο ντοκουμέντο! Θα επανέλθω με ανταπόκριση και από τη σημερινή βραδιά!
υ.γ. που να πήγε ο Κούνδουρος και τον ψάχνω απ' το πρωί;

10 σχόλια:

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Στις φωτογραφίες μοιάζετε με παιδιά του γυμνασίου που κάνουν χαβαλέ στο διάλειμμα, ενώ ησυχάζουν απότομα και κατ'επιφανεία όταν μπαίνει ο δάσκαλος μέσα :)

Καλησπερίζω.

BOSKO είπε...

Χρήστος Μιχαήλ...
μάλλον τότε δε με πιστεύεις που λέω στο post ότι με το που μπήκε στην τάξη ο Δημήτρης Λέκκας πάψαν οι...τσαχπινιές των γάτων!
θα πέρναγες καλά αν ήσουν κι εσύ εδώ, μόνο αυτό σου λέω!

igkros είπε...

Χτες η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στην Ανόδο των Ανωγείων με ανέκδοτο υλικό απ΄το 1979 αλλά και συνέντευξη του Γ. Μητρόπουλου.

Έγινε αναφορά και στο μπλογκ σου ως η μόνη άμεση πηγη πληροφόρησης για τις εκδηλώσεις της Ανόδου

Περιμένουμε και νέες ανταποκρίσεις...

ΥΓ: Δυστυχώς το βράδυ το Δεύτερο δεν μετάδωσε την συναυλία της Μπακοπούλου λόγω ΟΤΕ

A.F.Marx είπε...

Χάλια περνάτε βλέπω...Και στις πρόβες και στο μάθημα (ρόδα,τσάντα και κοπάνα Ν.2)
:)

BOSKO είπε...

alps...
χθες ήταν από τις πιο συγκινητικές βραδιές. Πράγματι, υπήρξε πρόβλημα με τις γραμμές του ΟΤΕ, αλλά απ' ότι μάθαμε η συναυλία της Ντόρας ηχογραφήθηκε και θα μεταδοθεί σύντομα κάποια άλλη στιγμή.

BOSKO είπε...

A. F. Marx...
δε λες τίποτα!
αφού δε βλέπω την ώρα να επιστρέψω!

. είπε...

Ti na sou po katalavenis tora......!

BOSKO είπε...

gazoza...
τα λέμε σε λίγες μέρες στην πρωτεύουσα!

Angel ^j^ είπε...

...ελπίζω μόνο να μη δει τη σαϊτα ο δάσκαλος στο blog γιατί μας βλέπω με τον .. κηδεμόνα μας ... :D

BOSKO είπε...

Angel ^j^...
μπα, ίσα- ίσα που νομίζω ότι θα το χαρεί ιδιαιτέρως ο Δημήτρης!
καλό σου ταξίδι!