Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...

Το βρήκα! Αυτή δεν είναι η maira del mar που μιλάει στο τηλέφωνο χθες βράδυ στην οικία της, αλλά η Αλεξάνδρα Ντε Λάγκο από το Γλυκό πουλί της νιότης του Ουίλλιαμς, αφημένη στις εξαρτήσεις, μέσα σ' ένα ημιφωτισμένο δωμάτιο ξενοδοχείου, περιμένοντας τον ηθοποιό- ζιγκολό που θα κάνει πραγματικότητα τα πιο απόκρυφα όνειρα της! Ή μπορεί να είναι επίσης η Μάργκιτ Κάρστενσεν σε μια σκηνή από τα κινηματογραφικά Πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Κάντ του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, όταν ο έρωτας συνθλίβεται ολοκληρωτικά από τη δίψα για ιδιοκτησία και κυριαρχία!

4 σχόλια:

Angel ^j^ είπε...

houpsss !!
bingoooo στην απόλυτη αναντιστοιχία ...: "σημειολογική αναφορά της .. décadence και maira del mar" ...
Καμία σχέση
Μα καμία ...! :D


Χε χε χε .. Βosko .. upside down.. ;) :) :)

maira είπε...

Το βρήκες !!! Αυτή δεν είναι η maira del mar…

..μπορεί να είναι και μια εκδοχή του ”..l’ important c’ est d’ aimer.. “ (Andrzej Zulawski), που θα έλεγε η Nadine Chevalier ( Romy Schneider)..στον Servais Mont ( Fabio Testi)..

Τα γέλια μας ..σε καλό ( θερινό σινεμά ) σου βγήκαν...
:)))

BOSKO είπε...

Angel ^j^...
εξαρτάται πως εννοείς εσύ την decadence, αγαπητή. Decadence για μένα είναι όταν οι άνθρωποι είναι μ' ένα χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά, συνήθως αναίτιο. Όταν φοβούνται να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να διαπεράσουν προς τα μέσα τον αντικατοπτρισμό τους. Η maira δεν είναι έτσι, σε βεβαιώνω, εξ ου και η ταύτιση με τις ηρωίδες δυο ουσιαστικών και αγαπημένων έργων τέχνης!

Angel ^j^ είπε...

λέγοντας décadence (ελλ. παρακμή) ομολογώ πως το μυαλό μου πήγε στον αντίστοιχο ορισμό περί .. τέχνης ..
οκ ! μάλλον δεν είχαμε στο μυαλό μας το ίδιο πράγμα ...
Πάσο ...


όμως οφείλω να ομολογήσω οτι τελικά συμπίπτουμε στο ότι σίγουρα η maira del mar ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙ ούτε στον καθρέφτη ούτε στα μάτια των άλλων ...
μα .. ούτε ακόμα και να ... αυτοσαρκαστεί !