Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

TOP 10 ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ 2009- Νο 5- ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ: Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ (LYRA)

Στο Νο 5 βρίσκεται το τρίτο προσωπικό άλμπουμ του Στάθη Δρογώση, Η αγάπη στο τέλος, τίτλος παιγνιώδης εφόσον αφαιρέθηκε η λέξη νικά από το τέλος της πρότασης. Έντεκα τραγούδια σε μουσική, στίχους και ερμηνεία του τραγουδοποιού που γνωρίσαμε ως μαθητή της σχολής Μανώλη Φάμελλου και που υπήρξε κινητήρια δύναμη του συγκροτήματος Τα Φώτα που σβήνουν. Ο δίσκος αυτός γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ των indi αγγλόφωνων και των έντεχνων. Ότι κατάφεραν οι πρώτοι με τη χρήση μιας ξένης γλώσσας, κατάφερε εδώ ο Δρογώσης με τον προσωπικό του ήχο, ο οποίος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα γκρουπ και τους καλλιτέχνες της brit pop και της σύγχρονης διεθνούς rock σκηνής. Τραγούδια σαν το Μην το πεις πουθενά, που δικαίως αγκαλιάστηκε από τα ραδιόφωνα, το Δε σε ξεχνώ ή το πολιτικοποιημένο Τα μεγάλα στελέχη, αν μη τι άλλο φανέρωσαν πως ο συγκεκριμένος δημιουργός δεν βολεύεται με δυο- τρία ακόρντα της κιθάρας, αλλά ψάχνεται πολύ περισσότερο με την τέχνη του- άλλωστε ο Δρογώσης έχει κάνει σοβαρές μουσικές σπουδές και το κύριο όργανο έκφρασης του είναι το πιάνο. Καθοριστική η συμβολή του συγκροτήματος Δραμαμίνη και του Μύρωνα Στρατή στην ενορχήστρωση όλου του υλικού.

4 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Τον έχω τον συγκεκριμένο δίσκο και είναι πράγματι ωραίος.
Τη λίστα με "Τα 20 καλύτερα album της δεκαετίας" τη γνώριζες;
http://sekitouroum.blogspot.com/2009/12/20.html

BOSKO είπε...

Γιώργος...
απίστευτο post ανέβασε ο τύπος! Όλα τα λεφτά ο δίσκος "Άντε γραμμή σου" της Χριστίνας Γαλάνη που τραγουδά...Ρωμανό (ελπίζω όχι τον Γιώργο), αλλά και το άλμπουμ "To enteron mou imisi"! Μ' έκανες και γέλασα πρωινιάτικα!

παναγιωτης είπε...

Καλα ηταν στον πυρηνα,δεν τρελαθηκαμε κιολας.Το μονο που ελειπε ησουν εσυ.Καλα ρε Αντωνη Δρογωσης στα 10΄΄.ΔΕΝ ξερω ισως να κανω λαθος.Στην Ασπασια παντως αρεσει.Εμενα μου φαινεται λιγο προς Πλιατσικα μερια.Δεν νομιζω οτι εχει το κατι που να ξεχωριζει.Ελπιζω να βρεθουμε.

BOSKO είπε...

Παναγιωτης...
αέρα στα 5, όχι απλά στα 10 πρώτα! Κάτι παραπάνω θα ξέρει η κόρη σου για να της αρέσει. Πρέπει να αναθεωρήσεις τάχιστα, ακούγοντας ξανά το cd του Δρογώση. Καμία σχέση με Πλιάτσικα, πώς σου' ρθε αυτό;

υ.γ. κάνε κάτι με τα...γυαλιά σου. Είσαι ο μόνος που μου στέλνει πάντα το ίδιο σχόλιο δυο και τρεις φορές.