Κυριακή 18 Απριλίου 2010

R.I.P. ΑΝΝΑ ΚΑΛΟΥΤΑ (1918- 2010)

Αυτή, ναι, είναι ηλικία για να αφήνει ο άνθρωπος τα εγκόσμια! Πλήρης ημερών, λοιπόν, στα 92 της, έφυγε από τη ζωή και η μεγάλη πρωταγωνίστρια του μουσικού θεάτρου, Άννα Καλουτά. Η πολυαγαπημένη αδερφή της και καλλιτεχνική παρτενέρ της, Μαρία, είχε φύγει πρώτη πριν από τέσσερα χρόνια. Πόσες φορές είχα ακούσει από τη μάνα μου για τα περίφημα Καλουτάκια που επισκέπτονταν τη γενέτειρα της, τον Βόλο, δίνοντας παραστάσεις, όταν εκείνη πήγαινε στο δημοτικό σχολείο; Υπό αυτή την έννοια, νόμιζα πως οι αδερφές Καλουτά- και ειδικά η Άννα που εμφανιζόταν περιστασιακά στην τηλεόραση- δεν είχαν καμία ηλικία, σα να τις είχε ξεχάσει ο χρόνος ή να τους είχε χαριστεί με έναν μυστηριώδη τρόπο. Τελευταία εμφάνιση της Άννας Καλουτά ήταν το 2008 στο Ηρώδειο, στην παράσταση που είχε στήσει ο Σταμάτης Κραουνάκης. Μένει τώρα να διαβάσουμε το διαδικτυακό αφιέρωμα του Αποστόλη- rena fan που σίγουρα θα' χει μπόλικο υλικό!
* προχθές, πάντως, στο Κανάλι 1 του Πειραιά είχα την τύχη να συναντήσω την τραγουδίστρια Στέλλα Γκρέκα, καλεσμένη της εκπομπής του Γιάννη Πετρόπουλου, που με διαδέχεται στη ροή του προγράμματος. Υπέροχη κυρία, όμορφη και κομψή, μία δεκαετία περίπου νεότερη από την Καλουτά που έσβησε χθες βράδυ.

4 σχόλια:

Rena Fan είπε...

Θα ακουστεί γελοίο αλλά πίστευα ότι δεν θα πεθάνει ποτέ! Όπως λες κι εσύ, θαρρούσεις πως δεν την άγγιζε ο χρόνος. Το αφιέρωμα του Rena Fan ετοιμάζεται.

Τυχερός είσαι που γνώρισες τη Στέλλα Γκρέκα! Την έχω δει μόνο στην τηλεόραση και νομίζω κι εγώ ότι είναι υπέροχη.

BOSKO είπε...

Rena Fan...
ε, μα κι εσύ, με τέτοιο blog που άνοιξες, δε θα τα προλαβαίνεις πια τα θανατικά. Γράφε και θα δεις σε λίγα χρόνια πόσο σημαντική εγκυκλοπαίδεια θα' ναι το ιστολόγιο σου!
βγάλαμε και photos με τη Γκρέκα, ίσως τις δημοσιεύσω στο εγγύς μέλλον για κάποιο σχετικό post!

μαριάννα είπε...

Πάντως η Καλουτά ήταν φαινόμενο. Όχι μόνο μακροζωΐας, αλλά ζωντάνιας και μπρίου. Την Καλουτά και την Σαπουντζάκη τις φοβήθηκε κι ο ίδιος ο χρόνος.
Ανυπομονώ να διαβάσω το αφιέρωμα του Αποστόλη γιατί η ζωή της πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Ας αναπαυτεί ειρηνικά...

BOSKO είπε...

μαριάννα...
που να σου λέω που πριν καμιά δεκαριά χρόνια- και βάλε- είχα κάνει γύρισμα με τη Σαπουντζάκη στην Κινέτα! Φοβερές εποχές!
πράγματι, περιμένω πώς και πώς κι εγώ το αφιέρωμα του rena fan!