Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

θάλασσες-πλατειές-στο-κανάλι-1-του-περαιά

Η Μαρία Βουμβάκη (Η ιστορία κι η ευτυχία), η Κρίστη Στασινοπούλου (Τα νησιά), η Nico (Roses in the snow), η ανέκδοτη Φλέρυ Νταντωνάκη των Μάνου Χατζιδάκι/ Νίκου Γκάτσου (Ο Γιάννης ο φονιάς), ο- κατά ΚΟΡΕ.ΥΔΡΟ.- μελοποιημένος Γιώργος Χρονάς (Θα παίζουν όπως τότε...), η Λένα Πλάτωνος που ερμηνεύει Διονύση Σαββόπουλο (Ζεϊμπέκικο), η Σόνια Θεοδωρίδου που ερμηνεύει Jacques Brel (L'amour est mort), ο μελοποιημένος Γιώργος Σαραντάρης από τη Μαρίζα Κωχ (Με τα λάβαρα) κι ακόμη, η Αλίκη Καγιαλόγλου, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Chris Isaac και ο Σωκράτης Μάλαμας αποτελούν μερικές από τις επιλογές μου για τη σημερινή, δίωρη εκπομπή στο Κανάλι 1 του Πειραιά (http://www.kanaliena.gr/) στους 90,4. Συντονιστείτε από τις 16.00 έως τις 18.00 το απόγευμα.

5 σχόλια:

despinach. είπε...

Bosko, πολύ το ευχαριστήθηκα το τραγούδι του Χατζιδάκι με τη Φλέρυ κ μακάρι να το ξανακούσουμε, αλλά και το πρελούδιο του μικρού αδικοχαμένου Σκριάμπιν ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κομμάτι έπαθα πλάκα μιλάμε κ δεν ξέρω αλλά και λίγο σαν προφητικό μου ακούστηκε...κάποτε είχα παίξει ένα από τα πρελούδια του πατέρα Σκριάμπιν και το είχα λατρέψει...πραγματικά μου κέντρησες την επιθυμία να το "ξαναπιάσω"!! Πάντα τέτοια και πολλά συγχαρητήρια για την εκπομπή!

BOSKO είπε...

Despina...
μου φαίνεται, τέτοιες μέρες που όλοι λείπουν απ' την πρωτεύουσα κι εγώ συνεχίζω τις εκπομπές, μόνο οι φίλοι bloggers μ' ακούν.
καλό ήταν του Χατζιδάκι με τη Φλέρυ, μόνο που μίλαγα "απάνω" και μάλλον θα σ' την έσπασα...
κι εσύ Scriabin; μα όλοι πια παίζουν στο πιάνο αυτόν τον "δύσκολο" συνθέτη; μπράβο, μπράβο, αλλιώς δεν θα ήσουν κι εσύ πιανίστρια.
πολλά φιλιά από μια Αθήνα-καμίνι!

despinach. είπε...

Boskaki, εεεεπ! τι μπράβο μου λες καλέ μου άνθρωπε, επειδή επαιζα κάποτε ένα πρελούδιο αληθινό διαμαντάκι του συνθέτου κ γουσταρω να το θυμηθώ δε σημαίνει ότι έχω κάνει κ κανονική σπουδή απάνω στον άμοιρο τον Σκριάμπιν, εξάλλου δηλώνω Μπετοβενική κ μου αρέσουν ιδιαίτερα οι νεοκλασσικιστέ συνθέται!
Αλλά μην το λες ούτε του παπα διότι του λόγου μου που άκουσα την εκπομπή κ φίλη μπλόγκερ είμαι κ εκτός πρωτεύουσας οπότε πέτυχες
δ(υ)άνα αλλά....Λέων!(σε πειράζω)...πάντως δεν θυμάμαι να μίλησες πάνω στο τραγούδι της Φλέρυ, άρα δεν με ξένισε κάτι ίσα ίσα, αααχ είσαι προνομιούχος που το έχεις το κομμάτι!
Καλό ξημέρωμα κ γρήγορα να δροσίσει εκεί στο καμίνι!

BOSKO είπε...

Despina...
ειν' απ' τα κομμάτια που ελπίζω να βγουν επίσημα κάποια στιγμή από τον Σείριο.
(σήμερα κι αν έχει κωλοζέστη εδώ πέρα)...

despinach. είπε...

Bosko, μακάρι να γίνει αυτό που λες κι εμείς ελπίζουμε!! Πάντως κι εδώ έχει ανυπόφορη ζέστη απο χθες...καλό δεκαπενταύγουστο εύχομαι!