Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

έτσι-θα-κυβερνήσω

Η ζωή εδώ κάθεται και ξεψειρίζει τα μαλλιοκέφαλα της θλιμμένης κοκκάλως χωρίς την παρακέντηση του γονάτου και των γονέων, ενώ τα παιδιά στην πλατεία, ψημένα-αλατισμένα, τινάζουν την αλισάχνη με οιμωγές εκ του προχείρου και μελωδία άνευ Θωμαΐδη πια. Τα τηγανητά κολοκύθια σπρώχνουν το πλήθος χωρίς αγωνία, αγνοώντας την κίτρινη κάρτα των εφοριακών διαιτητών με τις γραβάτες-μπιφτέκια με τις ψεύτικες ρίγες. Η ανεμοδούρα έσπασε με δέος τα μπιμπίκια της και ύμνησε τον μικρό Μανιτού και τους σκουφολάγνους Θρακομακεδόνες. Σηκώνοντας όλοι μαζί τα πόδια τους για να σφουγγαρίσει το ασπρόμαυρο σύννεφο σήμαναν την επέλαση των ψεύτικων αιμορροΐδων. Τα πετεινάρια από την Αφροδίτη κλώτσησαν τον αγελαδιασμένο κουβά και ζήτησαν μερίδιο απ' την βροντερή τραχανοπλημμύρα και τα εισιτήρια τους πίσω, επαληθεύοντας την προφητεία του υπεραιωνόβιου εργοστασίου οδοντογλυφίδων. Τότε ήταν που έσπασε το μικρό της δαχτυλάκι και μία τούφα των μαλλιών της εξέπνευσε από το βάρος των ευθυνών της εξαρτημένης μασέλας στο κυπελλάκι ΟΥΕΦΑ-ενθύμιο του Σαολίν πυροσβέστη στο ετήσιο συνέδριο χαλασμένων εκτυπωτών και ποτών. Τα μεσημέρια της Αυγούστας ξεκολλημένα από τον πάτο της πορτοκαλάδας κούνησαν τα μαντιλάκια τους και μας αποχαιρέτησαν. Κιτρικό οξύ χύθηκε από τον μαστό της καμήλας στην Αίγινα αφού την έστειλαν διακοπές δίπλα στην οικία της Μαντούς Μαυρογένους. Σκοτεινή ύλη σε φακελλάκια των 10 γραμμαρίων στο πανηγύρι των λέξεων και των ραββίνων πιστολέρο μας τάραξε συρούθουνα και ακατάλληλα άνω των 13 ετών. Αύριο θα γίνει η ψηλάφησις των πιγκουίνων χοροπηδούντος του Παμμακάριστου Χοροδιδάσκαλου Τσάρλεστον και Σέικ Νο Μορ. Τέσσερα βρακιά αναδιπλούμενα επαναστάτησαν στα νυφικά κρεβάτια του αιτούντος κόπανου και του μυτζηθροθρεμμένου γυμνασιάρχη της 5ήμερης εκδρομής στον Τύρναβο. Εκλάπησαν πενήντα φρενοβλαβή μωρά, ενώ τρεις κόκκοι πάπρικας στο χερούλι της αμφισβήτησης μικροφώνησαν σαν χίλιοι συναχωμένοι ελέφαντες. Πρωτοκαθεδρία θα έχουν πάντα οι τσιγγάνες με τα φωτοστέφανα που παραβαίνουν το θεώρημα μεταβολής κινητικής ενέργειας στην ανυποψία της χαιρέκακης φιγούρας του ντοματόζουμου. Οι πελτέδες και οι σαλταδόροι δίνουν ραντεβουδάκι στη δημοπρασία υγραερίου. Φύσα αγέρι στο στόμιο της καρικατούρας του Ευαγγελιστή Ιωάννη και του Φωκά Ευαγγελινού. Εκλάπησαν ηλιακή κηλίδα και τρεις παγοκυψέλες σπιράλ από το νηπιαγωγείο του Κονταξή Αρμαγεδώνα, λάτρη των πιροσκί και των αιμόφυρτων αιγοπροβάτων. Την ώρα που χαριεντιζόμενος ανηφόριζε τρέχοντας προς τα πελάγη της ευτυχίας, μπαρουτοκαπνισμένα ζιγκουράτ ανέμιζαν μοιράζοντας στο φτωχό θεάρεστο κοινό ζεβασόφτ, λουτρόσκονη και αποχαιρετιστήρια ζυγούρια.
* by lena, by bosko, by trashman, by tram...

9 σχόλια:

roundel είπε...

-ενώ τρεις κόκκοι πάπρικας στο χερούλι της αμφισβήτησης μικροφώνησαν σαν χίλιοι συναχωμένοι ελέφαντες.

πόση δύναμη αυτοί οι κόκκοι πάπρικας!
ζηλεύω το σουρεαλιστικό βράδυ σας...

BOSKO είπε...

roundel...
αυτή τη φορά ψάρεψες κάτι από trashman!
έλα κι εσύ στην παρέα, εδώ λέμε να το οργανώσουμε στο πιο συλλογικό!
πολλά φιλιά!

Nikatsu είπε...

Βάζω στοίχημα πως η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ θα έχει περισσότερες "αφηρημένες" φράσεις και έννοιες...Οπότε το κείμενο μια χαρά το βρίσκω...

BOSKO είπε...

Νικόλας...
πες το ψέματα!
:-)))
καλημέρα!

BOSKO είπε...

Ιω...
ξαναγράψε, αν θες, το σχόλιο σου γιατί ο server τό 'σβησε κατά λάθος.
σ' ευχαριστώ!
sorry!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μποσκοΐτη
Μπορείτε να μου γνωρίσετε τον Άρη Καραμπεάζη; Με καυλώνει ο λόγος του, το μουνάκι μου ανοιγοκλείνει και θα επιθυμούσα να με γαμήσει. Μετά να τον γαμήσω κι εγώ με στραπόν.

Αγγελική Νικολούλη

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
τέτοιου είδους σχόλια δεν θα ξαναεπιτρέψω στο blog. Σ' αφήνω όμως τώρα γιατί την έχεις την πλάκα σου.

Όχι άλλα, όμως, please!

Madame Rehagel είπε...

Κγίμα που σας ίχαμε και ντγάιπφένιχ εκτίμισι. Τα πο στον Ότο να βάλι ζοφόγτ το παγένταλ κοντγόλ. Σσαίμε ντιχ! Ντγοπί!

BOSKO είπε...

Madame Rehagel...
άουφ άινε κριστ μπλούμεν, νισβάιτσιν ούντ άιν γκλούκλιχεν νόε γιάρ!