Κυριακή 3 Απριλίου 2011

δημήτρης-πουλικάκος-θέκλα-τσελεπή-περί-παύλου-σιδηρόπουλου-προσεχώς-στην-οδό-πανός

Από το δρόμο, έξω, Κυριακή μεσημέρι ακούγονταν η τραχιά φωνή κάποιου Αμερικανού bluesman του 1930. Δεν άργησα να καταλάβω ότι έφτασα επιτέλους στο διαμέρισμα της ραδιοφωνικής παραγωγού, Θέκλας Τσελεπή, μετά του συντρόφου της και πατριάρχη του ελληνικού rock, Δημήτρη Πουλικάκου. Με υποδέχτηκε η γλυκύτατη Σίβα, το αμερικανικό πίτμπουλ, με το ινδικό όνομα που ταιριάζει στις μυρωδιές απ' τα αναμμένα sticks. Ζεστός καφές, πολλά τσιγάρα, ασταμάτητο το folk-blues σφυροκόπημα, όση ώρα ο θείος Νώντας έπαιρνε το μπάνιο του. Το κασετοφωνάκι άνοιξε και η κουβέντα περί Παύλου Σιδηρόπουλου (και όχι μόνο) ξεκίνησε. Μνήμες από το Κύτταρο, το Crazy love στου Ζωγράφου, το Ροντέο, την πλατεία Εξαρχείων. Χιουμοριστικές ακομπλεξάριστες ιστορίες από το πανηγύρι της πρέζας μαζί με οργισμένες καταγγελίες για το σημερινό κρατικοδίαιτο σύστημα απεξάρτησης. Μαρτυρίες, τέλος, για το αφελές, ευκολόπιστο, πανέμορφο και ευγενικό αγόρι που χάθηκε πρόωρα, επειδή το μόνο που ήθελε να κάνει στον κόσμο αυτό ήταν μουσική. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς, πάντως το σημερινό πρωί με την παρέα του Μήτσου και της Θέκλας, με έκανε να θέλω να τελειώσω το Pic που έγραψε ο Jack Kerouac στη Νέα Υόρκη του 1971 και που παράτησα στη μέση.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα σέβη μου στον κ. Πουλικάκο

τον ένα και μοναδικό

Έλληνα ρόκερ!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
και τα δικά μου :-))

Yannis είπε...

τι είπες τώρα..!!!ανυπομονώ ήδη να βγει το νέο τεύχος της οδού Πάνος..πάντως θεωρώ ότι χρειάζεται ένα τεράστιο αφιέρωμα στον θείο Νώντα, που θα καλύπτει όλες τις πτυχές της δραστηριότητας του, από την κιν/φική, την έκδοση περιοδικών και την μουσική..ερμηνευμένες φυσικά και ως πολιτική στάση μιας και μιλάμε για μια ολόκληρη (χαμένη;) γενιά που αντιστέκεται..
μήπως θα έπρεπε να είναι το επόμενο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Μποσκοΐτη;
δεν ξέρω με τι ασχολείται και ο Μάκης ο Δελαπόρτας αυτήν την περίοδο για να γράψει και το βιβλίο μαζί με το ντοκιμαντέρ..:-)
Καλό βράδυ!

BOSKO είπε...

Yannis...
το αφιέρωμα της επερχόμενης Οδού Πανός δεν θά 'ναι στον Πουλικάκο, όπως κακώς μάλλον άφησα να εννοηθεί, αλλά στον Σιδηρόπουλο.
του Πουλικάκου...ψήνεται, πάντως, το ντοκιμαντέρ, κατόπιν προτροπής και πολλών άλλων κοινών φίλων.

despinach. είπε...

Bosko, αυτό το μήνα μάλλον θα βγει το τεύχος για τον Σιδηρόπουλο έτσι? Μα τι ξεχασιάρα κ αφηρημένη που είμαι καμιά φορά...αφού είχα το αφιέρωμα στον Καβάφη της οδού Πανός είχα και το cd με τα τραγούδια βέβαια, στο οποίο υπήρχε του Τρανουδάκη η μελοποίηση στο " Μακρυά" που ακούσαμε λάιβ και το συνειδητοποίησα χθες μόλις...έχω να πω ότι μου αρέσει και του Lolek επισης!
Να γίνει το ντοκιμαντέρ για τον Πουλικάκο οπωσδήποτε! Ασε που σου "πάει" ως περσόνα πολύ...τα σέβη μας κι εμάς!!

xx

BOSKO είπε...

despinisOutopia...
όχι, το τεύχος- αφιέρωμα στον Σιδηρόπουλο της Οδού Πανός θα κυκλοφορήσει κατά τον Ιούνιο. Τώρα μαζεύεται το υλικό και συν τοις άλλοις μόλις κυκλοφόρησε ο Edgar Allan Poe!