Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ο-osama-bin-laden-είναι-νεκρός-από-χθες

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης των αμερικανικών και πακιστανικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, νεκρός έπεσε χθες ο ηγέτης της εθνικιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα και υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος διεθνώς από το FBI, Osama Muhammed Awad bin Laden. Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1957 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και σπούδασε πολιτικός μηχανικός, φτιάχνοντας μία μεγάλη τεχνική εταιρεία, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του αραβικού κόσμου και απέφερε στον ιδρυτή της τεράστια οικονομικά οφέλη. Η τρομοκρατική του δράση ξεκίνησε το 1998, όταν με διάγγελμα του παρότρυνε τους Μουσουλμάνους να σκοτώσουν όλους τους Αμερικανούς πολίτες και τους συμμάχους τους μέχρι να αποσύρουν την υποστήριξη τους στο Ισραήλ. Το όνομα του μπήκε σε όλα τα ελληνικά σπίτια και τα έργα του έγιναν θέαμα για όλη την οικογένεια, ύστερα από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους των ΗΠΑ, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, που κόστισε τη ζωή σε 2.988 ανθρώπους και που φέρεται ο ίδιος να είχε χρηματοδοτήσει και οργανώσει! Ο Osama bin Laden υπήρξε πατέρας 24 παιδιών, 11 από τα οποία είχε αποκτήσει με την κουνέλα σύζυγο του, Nadjoua. Την επιβεβαιωμένη είδηση του θανάτου του εννοείται ότι έσπευσε ήδη να χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Shimon Peres, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Hussein Obama δήλωσε πως πρόκειται για γεγονός κοσμοϊστορικής σημασίας, που θα πρέπει να χαροποιήσει όλους τους θιασώτες της ειρήνης ανά τον κόσμο.

17 σχόλια:

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Ακριβώς όπως το έγραψες r.i.p. Να πανηγυρίζουμε για τα εγκλήματα μας είναι σαν να χαιρόμαστε για την ηλιθιότητα μας. Κάποτε πρέπει να σταματήσει η ηρωοποίηση ανθρώπων μέσα από τη πολεμική τους δράση. Ο πόλεμος από καταβολής κόσμου είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη ηλιθιότητα. Θα ήθελα κάποια στιγμή να καταφέρω να σταματήσω να μιλώ για ήρωες πολέμου. Η ηρωοποίηση μέσα από τον πόλεμο στην ουσία υποθάλπει τη δημιουργία νέων πολεμοκάπηλων αρχηγών σαν τον Μπάρακ Ομπάμπα και τους προγενέστερους απ' αυτόν εγκληματιών πολέμου. Πίκρα.

mahler76 είπε...

κάτι μου λέει πως θα πέσει πολύ κράξιμο με αυτό το R.I.P.

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
"Ο πόλεμος από καταβολής κόσμου είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη ηλιθιότητα"...
και αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας, βέβαια.
η ευχή rest in peace νομίζω ταιριάζει σε κάθε άνθρωπο που φεύγει, ασχέτως με τις εν ζωή πράξεις του. Ο Μπιν Λάντεν ήταν ένας serial killer ιμπεριαλιστής Άραβας, που εξ αιτίας του άνθρωποι δολοφονήθηκαν χωρίς λόγο, επειδή είχαν την "ατυχία" να γεννηθούν...σκουρόχρωμοι.
Ο Ομπάμα, απ' την άλλη, παίζει το γνωστό παιχνίδι των προκατόχων του στο παιχνίδι της ωμής βίας, συνήθως εν είδει ανθρωπιστικών επιχειρήσεων-παρεμβάσεων εκ μέρους των ΗΠΑ. Έτσι έχει όλη η ιστορία και θα διαιωνίζεται, μου φαίνεται, ότι και να λέμε εμείς.

BOSKO είπε...

mahler76...
αν και ο δημιουργικός διάλογος ήδη ξεκίνησε, σα νά 'χεις δίκιο, οπότε ας...σώσω ότι μπορώ, αλλάζοντας τον τίτλο του post!

Lefteris είπε...

Αντίο στον Οσάμα,
Άλλωστε,

¨Γκάντ μπλες αμέρικα¨ και
¨Αλάχ μπλες δε μπασκλάς¨.

;)

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΤΩΝΙΕ,[ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΡΩΜΑΙΚΟΥς ΧΡΟΝΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΕ....ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...Μολις πληροφορηθηκα απο την ιστιοσελιδα του αγαπημενου μου ROGER WATERS οτι ερχεται ΑΘΗΝΑ ΣΤΙς 8 ιουλιου στο ΟΑΚΑ ...ΤΥΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρια να τον ξαναδεις ...οσο για μενα εχω κολλημα επαγγελματικο εκεινες τις ημερες αλλα θελω να μαθω σιγουρα τα νεα της συναυλιας..οσο για τον ´περιφημο θανατο '' του οσαμα μπι λαντεν πιστευω οτι ειναι ΜΥΘΟς ....και κατι ασχημο παλι μαγειρευουν...φιλια απο την ανοιξιατικη γεματη χρωματα ΣΕΡΡΕΣ

BOSKO είπε...

Lefteris...
ή allah bless the bassClass!
γαμάτο!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
Βασιλεία, εσύ δεν είσαι μετά του συζύγου σου; τελικά έκλεισε για ΟΑΚΑ ο Roger Waters; Ήξερα ότι θα έρθει τελικά στην Ελλάδα, αλλά όχι και το που θά 'παιζε. Αν πάω, πάντως, θά 'χει σίγουρα ανταπόκριση. Εξαρτάται απ' το κόστος του εισιτηρίου...
αυτό που μαγειρεύουν έγκειται ίσως στο γεγονός πως η δημοτικότητα του Obama είχε πέσει κατακόρυφο και χρειαζόταν μια γερή τονωτική ένωση. Σαν το ΠΑΣΟΚ, ένα πράγμα, που εξάρθρωσε τη 17Ν λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

andromeda είπε...

ego an de dw fotografia tou feretrou kai sena dipla na pineis kafe parigorias de to pistevo

MadCatMk2 είπε...

"ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Hussein Obama δήλωσε πως πρόκειται για γεγονός κοσμοϊστορικής σημασίας, που θα πρέπει να χαροποιήσει όλους τους θιασώτες της ειρήνης ανά τον κόσμο."

Και τι θα έλεγε; Πανηγυρικό το κλίμα στην Αμερική φαίνεται να είναι... Από τους μέν πέφτει κράξιμο από τους δε.. ασχολίαστο.

BOSKO είπε...

andromeda...
ακόμα, ρε κατακαημένη Αράχωβα, κρύβεσαι κάτω απ' αυτό το nickname; δε βαρέθηκες, αδερφάκι μου; επειδή όμως είναι έξοχο το σχόλιο σου και ψόφησα στο γέλιο, να που σε δημοσιεύω. Μη χαίρεσαι, δε θα το ξανακάνω. Εκτός αν αφήνεις τόσο έξυπνα comments!
Ααα, εδώ respect, το καλό να λέγεται και να εκτιμάται!

BOSKO είπε...

MadCatMk2...
καλωσήρθες!
θα μου εξηγήσεις τι σημαίνει το nickname σου; Κάτι μεταξύ Τρελόγατου ή Τρελόγατας και του τουφεκιού ΜΚ2 που παίζαμε στο στρατό; Μέσα έπεσα ή είμαι τελείως...out;

Ανώνυμος είπε...

τι Ομπάμα τι Οσάμα...ο ένας Χριστό ο άλλος Αλλάχ όμως κι οι δυο τους μπαμ κ μπαμ! (Μπαχ δεν πήγαινε με τίποτα...κεμπάπ ούτε επίσης)

Desp.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο, αλλα δεν ήξερα πού να το αναρτήσω.. Απώλεια η μία, απώλεια και η άλλη πάντως: και οι "Αδέσποτες Νότες" του Μιχάλη Γελασάκη σταματούν τη λειτουργεία τους....

Έχει μείνει ραδιόφωνο σε αυτή τη χώρα;

Γκρεγκ

BOSKO είπε...

Desp. ...
βλέπω, σας ενέπνευσε όλους, φίλους κι εχθρούς, η ανάρτηση για τον χαμό του τρομοκράτη. Μακράν το πιο χιουμοριστικό εδώ μέσα σχόλιο σου!

Ανώνυμος είπε...

μπα! το πιο χιουμοριστικό μου θεωρώ ότι είναι αυτό περί "αραχίδων", αλλά μάλλον δεν το θυμάσαι, πάει καιρός! τεσπα φιλιά!:)

Desp.

BOSKO είπε...

Γκρεγκ...
από σένα τ' ακούω, αλλά δεν μου κάνει απολύτως καμία εντύπωση.
λυπάμαι μόνο για καθέναν που χάνει τη δουλειά του, τίποτα παραπάνω.