Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

φαρμάκι-έσταξε-η-φαρμάκη-για-τον-μίκη-θεοδωράκη

Η σικάτη κυρία που βλέπετε στη photo, εμφανώς νταϊανανίζουσα (εκ της πριγκίπισσας Νταϊάνα) είναι η βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη - Γκέκη. Την είδα σήμερα με τα μάτια μου και την άκουσα με τ' αυτιά μου σε τηλεοπτικό σταθμό οικονομικής θεματολογίας να καταφέρεται θρασύτατα εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη.
Και τι δεν είπε, εμφανώς ενοχλημένη απ' την πρόσφατη συγκέντρωση της Σπίθας στα Προπύλαια με ομιλητή τον μεγαλύτερο Έλληνα μουσικοσυνθέτη: Να μας πει ο κ. Θεοδωράκης που βρήκε τα κονδύλια για τη συγκέντρωση του! Αλλά ξέρουμε καλά πως μαζί με την κόρη του γυρνάνε τις νομαρχίες και στήνουν συναυλίες με τα λεφτά των δημωτών! Τάδε έφη Κατερίνα Φαρμάκη - Γκέκη, πάνω - κάτω δηλαδή, διότι δεν τη μαγνητοφώνησα κιόλας! Τι εστί Φαρμάκη; Πως μιλάει έτσι για έναν άνθρωπο - ζωντανή ιστορία αυτής της χώρας, με τα πάνω του και τα κάτω του; Δεν πα' να τινάξεις καμιά ελιά, κυρά μου - λέω γω τώρα - που θα μιλήσεις εσύ για τον Μίκη Θεοδωράκη; Δε χωράει αμφιβολία πια, η Ελλάδα ζει ένα νέο Εμφύλιο κι ακόμη δεν έχουν πέσει οι πρώτοι νεκροί. Τουρλουμπούκι, σύντροφοι, αγανακτισμένοι και μη, συμπολίτες μου! Το Θέατρο του Παραλόγου, κανονικά όμως! Θέλει νεκροί χιλιάδες νά 'ναι στους τροχούς, θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης...

31 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Καλησπέρα καλό μου...εεεεε,σα δε ντρέπεται η ανεδαιστάτη!!!!!!σα δε ντρέπεται λέω εγώ...μύνηση έπρεπε να της κάνει ο Μίκης...άι σιχτίρι πιάαααααααααααα με όλα,τα σούργελα που βγαίνουν κατά καιρούς και αμολάνε το μακρύ τους,και το κοντό τους συνεχώς.....ντροπή,ντροπή,ντροπή της και πάλι ντροπή της....πρέπει να ντρέπεται..αυτό...τι άλλο να πώ δε ξέρω...έχω μείνει άναυδη με την αναίδειά της!!!!κρίμα και είναι και βουλευτής?...μα πόσο κατίνα πρέπει να είναι,μία γιανά βγάλει τόοση χολή πιά? ή γιανά μιλήσει με τόοοση αναίδεια σε αυτόν τον τόοοσο σπουδαίο άνθρωπο??αυτή έχει κάνει όσα,ο Μίκης γι'αυτό το τόπο? και για το πολιτισμό του?ΌΧΙ!!ε,ας το ράψει λοιπόν επειδή,δ ε τη παίρνει να μιλάει και καθόλου μάλιστα...δεν έχει το δικαίωμα να απευθύνεται κατά αυτό,τον τρόπο έτσι ανεδαίστατα στον Μίκη οκ?..ακούς τα καρακιτσαριά...συγχίστηκα βραδιάτικα....καλησπέρες καλό μου....

BOSKO είπε...

Αθανασία...
το ότι συγχύστηκες είναι πασιφανές.
το ίδιο κι εγώ, πού 'χω συχνά αναφερθεί με αυστηρή κριτική διάθεση στον Μίκη.
όχι όμως να βρίζουν τα πασοκολαμόγια έναν καλλιτέχνη τέτοιου διαμετρήματος...

Ανώνυμος είπε...

ψιλοάσχετο αλλά μια και αναφέρθηκα στην ισοπέδωση που συνηθίζεται, να κι ένας ιερέας που τα λέει σωστά και έξω απ' τα δόντια:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=323239&cid=4

Ανώνυμος είπε...

Το ηθικό δίδαγμα: να μην ξανανοίξεις τηλεόραση!

Σήμερα την άνοιξες και κατέληξες να γράφεις πως "δεν χωράει αμφιβολία πια, η Ελλάδα ζει ένα νέο Εμφύλιο"! (;;;;)

Ο άνθρωπος-ζωντανή ιστορία, που λες, είναι εκείνος που, με τα σωστά και τα λάθη του, λειτουργεί αποτρεπτικά στο να υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο. Εσύ πάλι μας ενημερώνεις ότι έχει ήδη αρχίσει, χωρίς καμία αμφιβολία μάλιστα.

Συγνώμη, αλλά από την μπουρδολογία της συγκεκριμένης ανάξιας λόγου, περισσότερο εσύ ο ίδιος ακυρώνεις τις ενωτικές προσπάθειες του Θεοδωράκη.

-Θα προτιμούσα να μη το βγάλεις το μήνυμα, παρά τη συγκεκριμένη πρόταση από το ποστ σου.-

Κλυτία

BOSKO είπε...

Angelica...
κάνας Παλαιοημερολογίτης ακροδεξιός θά 'ναι, μη μασάς, απ' αυτούς που τα ρίχνουν όλα στον σιωνισμό.

Ανώνυμος είπε...

τετοια ζωα ψηφιζει ο Ελληνικος λαός.δυστιχως δε μας εφτασε η κριση σ αυτην την κατασταση αλλα η καταστασή μας και η παιδια μας μας εφτασε στην κριση.και τι θα δουμε και θα ακουσουμε ακόμα...!!!!
βασιλης

BOSKO είπε...

Κλυτία...
το email μου τό 'χεις, οπότε αφού έγραψες εδώ, θα σου απαντήσω κι ας μην το επιθυμείς.
παρανόησες: δεν ενημερώνω κανέναν επί της φράσης που σε εξαγρίωσε, μιαν άποψη μου και μάλιστα "επί του ποδός" εκφράζω, η αλήθεια είναι.
σιγά μην καθόμουν να κάνω τώρα ολόκληρη ανάλυση στο blog.
επίσης, δεν καταλαβαίνω πως ακυρώνω τις "ενωτικές προσπάθειες" του Θεοδωράκη. Τρέχει η σκέψη σου και μάλλον δεν σε πιάνω...
ευχαριστώ για την υπόδειξη ν' αφαιρέσω τη φράση και sorry που δεν την ασπάζομαι

BOSKO είπε...

βασιλης...
εσύ μάλλον είπες το καλύτερο (μακράν!) τσιτάτο όλων των τελευταίων εβδομάδων!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που δεν έκανα χρήση του e-mail σου, αλλά μου φάνηκε πιο άμεσο εδώ στην προέγκρισή σου, παρά να σε πρήζω σε κάτι πιο προσωπικό όπως το e-mail.

Ο εμφύλιος είναι στο βάθος του μυαλού όλων μας σαν το μεγαλύτερο φόβο, γιατί κακά τα ψέματα, σ'αυτόν τον τόπο τα χώματα παραέχουν ποτιστεί με αίμα.

Δεν ασπάζομαι Σπίθες κλπ, αλλά ακόμα και στα παραληρηματικά Προπύλαια, ο Θεοδωράκης προσπάθησε να μην διαχωριστεί εκείνη η συγκέντρωση από την άλλη στο Σύνταγμα. Τουλάχιστον για μένα είναι ξεκάθαρο πως έγνοια και του ιδίου είναι να μη συμβεί πάσης φύσεως διχασμός ανάμεσα στον κόσμο κι η μορφή του αποτελεί εγγύηση για την αποφυγή τέτοιου ενδεχομένου.

Πάνω από οποιαδήποτε άλλη αξία έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερή του σήμερα.

Αυτά. Πραγματικά χωρίς διάθεση για καυγά. Άλλωστε εγώ είμαι άοπλη και δεν έχω όρεξη να αλληλοσπαραχθώ με κανέναν. (Γμτ. ούτε χιούμορ δεν μπορώ να κάνω με τέτοιο θέμα.)

Αυτά κι ειλικρινά συγνώμη αν παραφέρομαι.
Κλυτία

ασωτος γιος είπε...

γιαουρτι σε πυλινο ,παχυ με πετσα!και βουρ στο συνολακι το σινιε που εχουν και θρασσος αφου κατακλεψαν χρονια τωρα ολα τα κομματα και ειπαν μονο ψεματα να μιλανε για τον Μικη
εδω ταιριαζει αυτο που λεγε η Μαλβινα "οξξωωω-πουστ-απ-τη-παραγκα
αλλα να σεβομαι το γκεη πραηντ μωρε που θα γινει αυτες τις μερες

BOSKO είπε...

Κλυτία...
καλημέρα
δεν σου είπα ότι είχες όρεξη για καυγά - αλίμονο.
απλά κάποιοι που πήγαν στην εκδήλωση του Μίκη μού είπαν πως την ώρα που ακουγόταν το "Ένα το χελιδόνι", ακριβώς στους στίχους που παραθέτω, ο ίδιος σχολίασε "νά το! Τα βλέπετε;" και συγκεκριμένα στο στίχο "θέλει νεκροί χιλιάδες..." κλπ.
σίγουρα πάντως η μορφή του αποτελεί εγγύηση γι' αυτό που λες, εξ ου και θύμωσα με τις δηλώσεις της Φαρμάκη εκ του "ακροδεξιού ΠΑΣΟΚ" που λέει κι ο Στάθης της "Ε".

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
τα πήρα με τη σινιέ κυρία που δεν την ξέρει η μάνα της, πέραν των ψηφοφόρων της, να εκπροσωπεί μία κυβέρνηση-αιματορουφήχτρα και να μιλάει με τέτοιο μένος για έναν άνθρωπο-σύμβολο του 20ου αι. στη χώρα μας. Ας κάτσει σπίτι της να πλέξει...ξέρω γω;

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Ωραίο το μαλλί της. Με τι λεφτά το έφτιαξε; Με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών. Να πάμε να την ξεμαλλιάσουμε και καραφλή να την περιφέρουμε στην πλατεία συντάγματος.

:):):):)

Καλημέρα

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
έλα ντε, πες τα, το λαμόγιο, να πούμε. Το αληθινό πρόσωπο των πασόκων "σοσιαλιστών" που όλα τα χρόνια κάναν' υποκλίσεις στον Μίκη στα Ηρώδεια και τα Μέγαρα και τώρα που τους χάλασε τη σούπα, αναφέρονται στο πρόσωπο του λες κι είναι σκουπίδι.
* δε μου λες, θά 'ρθεις στη συναυλία Marianne/λόλεκ στη Ρόδο την Παρασκευή; δίπλα είσαι! Άσε που μπορεί, απ' ότι έμαθα, αμέσως μετά τη Ρόδο να έρθουμε στην Κω (χωρίς τη Marianne, δυστυχώς)

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

Ναι θα έρθω , έτσι σκέφτομαι!
Θα σου γράψω μόλις πάρω την απόφαση.
Χαίρομαι που με σκέφτεστε πάντως πολύ.

Χαιρετισμούς στο Λόλεκ και την Λένα.
Φώτης.

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
ωραία, λοιπόν, θα σε δούμε αυτή την Παρασκευή στη Ρόδο!
άσε εδώ μήνυμα ή μπορείς να βρεις και το τηλ. μου :-))

andromedα είπε...

kai liga tis esyres tis asimantis

BOSKO είπε...

andromeda...
ποιος ξέρει ποιαν ώρα θα τη φυγαδεύσουν κι αυτή πάνω σε καΐκι και θά 'ναι και νύχτα κιόλας...

Nikatsu είπε...

Δεν την ήξερα την κυρία Φαρμάκη.Τώρα όμως που την τίμησες με την ανάρτησή σου, την έμαθα...
Για τις πολιτικές ιδέες που εκφράζει κατά καιρούς ο Θεοδωράκης μπορούν να μιλήσουν και να εκφράσουν την άποψή τους όλοι.
Επειδή είναι ο Θεοδωράκης δε σημαίνει ότι δεν επιδέχεται κριτική μια ομιλία του με πολιτικό περιεχόμενο.
Τώρα ο τρόπος της κριτικής και τα επιχειρήματα είναι θέμα ανατροφής,πνευματικού επιπέδου κτλ...

BOSKO είπε...

Nikatsu...
το ίδιο λέμε, πιστεύω, εφόσον κι εγώ απ' την έναρξη του blog τούτου την "έχω πει" στον Μίκη ουκ ολίγες φορές. Όχι όμως με τέτοιο φθηνιάρικο τρόπο. Επίσης, εγώ δεν είμαι πολιτικός μίας παράταξης που όλα τα χρόνια τον "έγλειφε" και του έδινε συναυλίες σε όλες τις νομαρχίες, πράγμα για το οποίο κατηγορείται σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Όχι μπόσκο δεν μασάω ;-)

Απλά μένω στα λόγια κι όχι στο πρόσωπο. Κι ήθελα να αναδείξω την άλλη όψη της εκκλησίας -που οπωσδήποτε υπάρχει- αυτών που όπως εγώ πιστεύουν ότι πρέπει η ίδια να επιδιώκει τη φορολόγησή της στα πλαίσια ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους(κι όχι να το ανταγωνίζεται...) Μιλάμε για μειοψηφίες κληρικών βέβαια που επιβεβαιώνουν τον κανόνα

Unknown είπε...

To ίδιο ακριβώς σχόλιο άκουσα προχθές δια στόματος Ντόρας Μπακογιάννη:
"Απαιτούμε να μας πει ο κος Θεοδωράκης, πού βρήκανε τα χρήματα για την συγκέντρωση...ποιοί τους πληρώνουν..."!!!!
Κοίτα ποιοί μιλάνε!!!
Απίστευτο θράσος, έτσι?

Velvet είπε...

Κι εσυ αθελα σου
την εκανες και διασημη την κυρια
Αλλα οσο κι αν προσπαθουνε
μερικοι να τον φτασουν
(Τον Μικη Θεοδωρακη)
Δεν προκειται
Ειναι θεμα Υψους...

Γεια σου Bosko

ΥΓ. Εσυ την Faithfull
και τα ματια σου
-

BOSKO είπε...

Angelica...
σιγά τα ωά, dear Angelica! Ποιος έχασε την ευαισθησία του για να τη βρει η Εκκλησία της Ελλάδας; Άι στα τσακίδια τα ρασοφόρα λαμόγια κι αυτά!

BOSKO είπε...

Alpha...
καλώς τηνα! Πως ήταν απάνω; Δεν είχα κάρτα στο κινητό να σου απαντήσω κι όταν βάλω θα σου στείλω ότι ζήτησες.
σοβαρά, κι η Μπακογιάννη το ίδιο ρώτησε; σα δε ντρέπεται η Dracula 's Daughter...φοβερή, πάντως, η ταύτιση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έτσι; Ή, σωστότερα, ΠΑΣΟΚ-πρώην ΝΔ :-))

BOSKO είπε...

Velvet...
δε γινόταν να μην αναφερθώ στ' όνομα της. Τι νά 'λεγα; Μία πολιτικός γενικώς κι αορίστως; Πιάνεται ο Μίκης ο Ουρανομήκης απ' άποψη ύψους τουλάχιστον;
Τη Marianne και τα μάτια μου, δε λες τίποτα! Κι άμα σου πω τι έχει κανονιστεί για την πρώτη μέρα άφιξης μας στη Ρόδο, θα πάθεις πλάκα! Ας σε φάει, όμως, η αγωνία :-))
λεπτομέρειες από το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης!

Ανώνυμος είπε...

Το όνομά της ελπίζω να απασχολήσει τα δικαστήρια του μέλλοντος για το τι έχει υπογράψει με την Montblanc (φαντάζομαι) πένα της σαν ΠΑΣΟΚοβο(υ)λευτής.

Και για να κλείσω το θέμα με τον Μίκη, άλλο πόλεμος (στον οποίο και βρισκόμαστε, αν μη τι άλλο οικονομικής φύσεως) κι άλλο εμφύλιος.

Κλυτία

BOSKO είπε...

Κλυτία...
ΟΚ, το "Εμφύλιος" ήταν ίσως ακραία λέξη. Δε βλέπεις, όμως, που ο κόσμος διχάζεται; οι μισοί στα sites μιλάμε για φασίστες κι οι άλλοι μισοί μας λένε αναρχοκομμούνια. Εμένα γενικώς, δηλαδή, μια και δε δίνω καθημερινά το παρόν. Υπάρχουν, επίσης, άνθρωποι φανερά απολιτίκ, άνεργοι, όπως και κάποιοι, δίχως αποσαφηνισμένο λόγο για την εκεί παρουσία τους. Πολύ φοβάμαι, λοιπόν, και δεν κινδυνολογώ ότι σε λίγο θ' αρχίσουν τα...ξύλα.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά, σ' ευχαριστώ γι' αυτή την ανάρτηση. Σωστός!

Ανώνυμος είπε...

Μπόσκο συγγνώμη που ήμουν και παραμένω εκτός θέματος, αλλά επειδή είμαι λιγάκι τελειομανής και γι' αυτό θέλω να είμαι συγκεκριμένη όταν λέω κάτι, αν έχεις όρεξη ρίξε μια ματιά στο ακόλουθο λινκ: http://www.daskalopoulou.gr/?p=356

BOSKO είπε...

Angelica...
τους γνωρίζω αυτούς τους "αιρετικούς" παπάδες, αφού σε κάθε φεστιβάλ της εφημερίδας "Η Εποχή" έστηναν το τραπεζάκι τους. Συμπαθείς μεν, γραφικοί δε, κατά τη γνώμη μου, αλλά σαφώς καλύτεροι απ' τους συνηθισμένους συναδέλφους τους :-))