Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

στο-μουσείο-μπενάκη-η-μαρίζα-κωχ-στρώνει-το-πάπλωμα-με-τα-χρυσά-κουδούνια

Το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης & Λόγου- Μαρίζα Κωχ παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια» για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138 την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 στις 8:00 μμ.
Γενική είσοδος: 10€

Η Μαρίζα Κωχ μαζί με δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν όλοι μαζί τα αγαπημένα τους παραδοσιακά τραγούδια που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σε αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα. Το πάπλωμα αυτό φυλασσόταν για πολλά χρόνια στο Μουσείο Μπενάκη. Όμως μια νύχτα του χειμώνα κινδύνεψε να χαθεί για πάντα, όταν ο δράκος του πηγαδιού του Μουσείου το άρπαξε και προσπάθησε να το σύρει μαζί του στο πηγάδι. Ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη εμπιστεύτηκε το πάπλωμα με τα χίλια χρυσά κουδούνια στην Μαρίζα Κωχ και στα παιδιά που θα βρεθούν κοντά της για να φανερώσουν αυτόν τον ανεκτίμητο πολιτιστικό θησαυρό και έτσι να σωθεί για πάντα.
Απόσπασμα επιστολής από την παράσταση «Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια»:
«Το Μουσείο Μπενάκη εμπιστεύεται στα παιδιά την πιο σπάνια συλλογή παιδικών παραδοσιακών τραγουδιών. Βρίσκονται στα κουδούνια που είναι στερεωμένα επάνω στο βελούδινο πάπλωμα, που θα βρείτε διπλωμένο μέσα στο πακέτο που σας στέλνουμε. Τις μελωδίες των τραγουδιών έκρυψαν μέσα στα κουδούνια οι μουσικοί του περασμένου αιώνα για να μην ξεχαστούν. Αυτό το βελούδινο πάπλωμα κινδύνεψε να χαθεί για πάντα και μαζί με αυτό και τα τραγούδια που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών του. Ήταν μια κρύα νύχτα του χειμώνα, όταν ο δράκος που ζει κρυμμένος στο πηγάδι της αυλής του Μουσείο μας βγήκε όπως το είχε συνήθειο. Την προσοχή του τράβηξε το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια που κρεμόταν σε ένα τοίχο του Μουσείου. Το άρπαξε, το έσυρε έξω έως τα χείλη του πηγαδιού και σκεπάστηκε με αυτό. Ο ήχος των κουδουνιών του χάρισε τον πιο γλυκό ύπνο. Τα ξημερώματα, όταν άλλαζε η φρουρά των τσολιάδων στον Άγνωστο Στρατιώτη, το βροντερό χτύπημα των τσαρουχιών τους ξύπνησε το δράκο και αυτός μουγκρίζοντας ...»

8 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

Συμπαθω την Μαριζα Κωχ, (η μανα μου την λεει μαριζα-κω και ειναι μεγαλη φαν της, και οποτε ακουει λεει : α που να βγουν τετοιες φωνες τωρα) και μ αρεσει η προσωπικοτητα της

antonis_x είπε...

Κάτι σχετικό έπαιξε στο Β' Πρόγραμμα Κυριακή στις 11 το πρωί. Πολύ ωραίο.

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
εγώ τι να προσθέσω για τη Μαρίζα; τόσες αναρτήσεις πια εδώ μέσα μιλάνε καλύτερα:-))

BOSKO είπε...

antonis_x...
γεια σου, συνονόματε.
δεν την έχω υπ'
όψιν μου την εκπομπή αυτή, αλλά ξέρω ότι θά 'χε πολλές παρουσιάσεις σε ραδιόφωνο, αλλά και σε τηλεόραση, αυτή τη φορά η Μαρίζα!

niknat05 είπε...

την έχω δει ζωντανά 3 φορές κ'την έχω λατρέψει,είναι απ'τις αγαπημένες μου.μπράβο κ'σε σας για τις ωραίες πληροφορίες που μας δίνετε.να πω κ'κάτι άλλο,επειδή δε βλέπω το email σας μπορώ να σας ρώτήσω από δω κάτι άσχετο με τη σημερινή σας ανάρτηση;

BOSKO είπε...

niknat05...
αν θες γράψε μου εσύ το email σου να σου στείλω να τα πούμε χωρίς να το δημοσιεύσω από δω.
αν πάλι είναι κάτι που θες να το "μοιραστούμε" και μ' άλλους ρώτησε το και θα σου απαντήσω.

BOSKO είπε...

niknat05...
σου απάντησα ήδη, ΟΚ;
ευχαριστώ:-))

BOSKO είπε...

Δανάη...
εσένα πάλι, Δανάη, θα σου γράψω τ' απόγευμα
σ' ευχαριστώ επίσης:-))