Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

επαφές



Η σημερινή μέρα πέρασε στα Εξάρχεια σε συνεχόμενα ραντεβού με το crew του, υπό κατασκευήν, ντοκιμαντέρ. Με δόξα και τιμή ανακοινώνω τη συμμετοχή της ηθοποιού Λουκίας Μιχαλοπούλου στις δραματοποιημένες σκηνές του - άλλωστε, ανέκαθεν μου άρεσαν οι σκηνές μυθοπλασίας μέσα στις λεγόμενες ταινίες τεκμηρίωσης.

Η Λουκία πήρε στα χέρια της το πρώτο σεναριακό σχεδίασμα και μολονότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα δημιουργική φάση, αποδέχτηκε την καλλιτεχνική πρόταση του φτωχού πλην τίμιου σκηνοθέτη. Υπ' όψιν, η καλή νέα ηθοποιός αυτόν τον καιρό συμμετέχει στη Φόνισσα σε σκηνοθεσία Λιβαθηνού, στο πλευρό της Μπέττυς Αρβανίτη, αλλά και στις ντοστογιεφσκικές Λευκές Νύχτες σε σκηνοθεσία Καταλειφού. Επίσης, επίκειται η παρουσίαση της εργασίας της πάνω στην ποίηση της Κικής Δημουλά - αυτή πού 'χε πρωτοπαιχθεί στο Θέατρο Τέχνης - στο Gazarte, αρχές Δεκεμβρίου. Εύγε, Λουκία, με τιμάς πραγματικά και χαίρομαι να βλέπω...busy καλλιτέχνες μέσα στο γενικό μαύρο χάλι!


Γι' αυτό ακριβώς το χάλι συζητήσαμε αμέσως μετά, πάντα στα Εξάρχεια, με τον Θοδωρή Βλαχάκη των Magic de Spell, τον μουσικό παραγωγό - μάνατζερ Γιώργο Ψωμόπουλο και τον πρώην καθηγητή μου στη σχολή κιν/φου και ακριβό φίλο, σκηνοθέτη - συγγραφέα - στιχουργό κι ένα σωρό άλλες ιδιότητες, Ανδρέα Ταρνανά.


Η παρουσία των τριών αυτών ανθρώπων στο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουμε είναι επιβεβλημένη, αφού εκπροσωπούν με τον πιο έγκριτο τρόπο όλες τις πολιτικές - καλλιτεχνικές - κοινωνικές ζυμώσεις των Εξαρχείων του 1980. Ο δε Ψωμόπουλος, μάλιστα, απλόχερα παραχωρεί από το προσωπικό του αρχείο ανέκδοτα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας πιστεύω ότι το θέμα του ντοκιμαντέρ θα είναι ανακοινώσιμο, πιθανώς μαζί με τα ονόματα όσων θα συμμετάσχουν. Ευχαριστώ μεσ' απ' την καρδιά μου όλους τους αξιόλογους φίλους που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους!

9 σχόλια:

George Tsitiridis είπε...

evge antoni tha ta poume kai apo konta
xairomai giati i tainia sou asxolite me kati poli agapimeno mou

despinach. είπε...

νομίζω πως...το "πιάσαμε"! ;)

BOSKO είπε...

despinach. ...
μη λες το "πιάσαμε", διότι προηγήθηκε ο pisoglendis και θα νομίζουν ότι κάνω ντοκιμαντέρ για τα Σόδομα και Γόμορα!

despinach. είπε...

οk, μόλις τ' άφησα!

Mairi είπε...

kali douleia! kali epityxia!

niknat05 είπε...

εύχομαι μέσα απ'την καρδιά μου να σου πάνε όλα καλά.άντε καλό κουράγιο!

BOSKO είπε...

pisoglendis...
despinach. ...
Μαίρη...
niknat05...
σας ευχαριστώ, παίδες, νά 'στε όλοι καλά:-))

stratos kouzeleas είπε...

Θα μπορούσαμε νά'ρθουμε στα γυρίσματα ? Θα ήταν εμπειρία ζωής !

BOSKO είπε...

stratos...
τα παραλές, ρε φίλε, σιγά την εμπειρία ζωής!
όχι τίποτ' άλλο, θα μας πετάξουν...λεμόνια στο τέλος!
βεβαίως, όμως, να 'ρθείς κι εσύ κι όποιος άλλος θέλει - χαρά μου θα είναι, ειλικρινά:-))