Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

όλοι-έξω




Πέρασα προχθές έξω από τη Λυρική Σκηνή και είδα τους καλλιτέχνες να διαμαρτύρονται για τη στάση πληρωμών τους, γεγονός βέβαια που τους χτύπησε πριν ακόμη κι απ' την έξαρση της σημερινής κρίσης. Δράμα, μου είπε με μία λέξη η ερμηνεύτρια Σοφία Μιχαηλίδου, την οποία συνάντησα μέσα στους συγκεντρωμένους. Απέναντι ακριβώς ζητιάνευε ένας ρακένδυτος ηλικιωμένος με σκυφτό το κεφάλι. Την ίδια δουλειά έκανε κι αυτός με ότι κάνουμε τελευταία όλοι μας μπας και πάρουμε τα λεφτά που μας χρωστάνε από παντού. Σε λίγες ώρες θέλω να δω όλο τον κόσμο στο δρόμο για να μην ισχύσει ο τραγέλαφος που μου έλεγε τις προάλλες ο Βλαχάκης των Magic de Spell: Κατευθυνόμασταν - λέει - από Σύνταγμα προς Κολωνάκι για να πάρουμε μιαν ανάσα από τα χημικά κι εκεί, σε απόσταση μόλις τριακοσίων μέτρων από τα επεισόδια, είδαμε άλλο κόσμο! Κυρίες με τα σκυλάκια τους, σικ νέους που έπιναν τον καφέ τους στα μαγαζιά και χαμπάρι δεν πήραν απ' τη μάχη δίπλα τους...Αν συνεχιστεί αυτό, η μόνη λύση είναι ο εμφύλιος, η τυφλή βία απέναντι στην απάθεια! Εκεί θέλουν να μας οδηγήσουν και, απ' ότι φαίνεται, καλά το πάνε! Όλοι έξω, και σήμερα, και στις 19 του μήνα!

6 σχόλια:

niknat05 είπε...

οι κυρίες του κολωνακίου με τα σκυλάκια που αναφέρεις πάντα ζούσαν σε άλλο κόσμο,κ'δε περιμένω κάτι απ'αυτούς!σε 82 χώρες υπάρχουν αγανακτισμένοι που ζητούν "παγκόσμια αλλαγή".είτε το 'χουν καταλάβει κάποιοι,είτε όχι έχει όντως η ώρα που θα δούμε αλλαγές στον κόσμο μας.το θέμα δεν είναι τι και πότε θα γίνει αλλά το καινούριο που θα 'ρθει να 'ναι καλύτερο απ'το παλιό.

Αθανασία είπε...

Γειάσου καλό μου...πολύυ σουρεαλιστική? η εικόνα που περιέγραψε ο φίλος σου...ε,εμ έτσι θα'ναι(ή έχει γίνει ήδη?)η κοινωνία? ή έτσι θέλουν να τη κάνουν αυτοί?...με τεράστιες διαφορές κοινωνικές,(π.χ όπως αυτό που είπε ο φίλος σου)κάποιοι ή θα τρώνε από τα σκουπίδια,ή θα σκωτόνονται και θα πηγαίνουν με σπασμένα κεφάλια,και σπασμένους λαιμούς (όπως πρόσφατα η φωτό-ρεπόρτερ Τ.Μπόλαρη)στο νοσοκομείο από τις γκλομπιές των ανεγκέφαλων αστυνομικών των Μάτ,ή κάποιοι άλλοι θα πίνουν ανενόχλητοι τον καφέ τους στο Κολονάκι,και δ εν θα παίρνουν πρέφα ούτε,καν τί γίνεται λίγα χιλιόμετρα παρά κάτω,και ΔΕ θα τους νοιάζει,κιόλας να μάθουν ΑΥΤΟΙ ειδικά,αφού είναι καρά-βολεμένοι μέσα στη χλιδή και στην πολυτέλειά τους,και άρα χέστηκαν εάν κάποιοι άλλοι,ακριβώς δίπλα τους δυό βήματα,από αυτούς ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν ού τε, το ρέυμα τους ή δ εν έχουν,ού τε να πάρουν λίγα λαχανικά στη λαική να φάνε...αυτές θα είναι,από'δω και πέρα οι τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα...κάποιοι θα πεινάνε,και κάποιοι άλλοι θα πίνουν καφέ στο Κολονάκι...φιλάκια,καλησπέρες...

Β.Σ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
BOSKO είπε...

niknat05...
τίποτα καινούργιο δεν υπάρχει για την ώρα, ούτε καν πρόταση.
μόνο συνθηματολογία κι άγιος ο θεός.
άσ' τα, μια απογοήτευσις...

BOSKO είπε...

Αθανασία...
τά 'χε πει όλα ο Τσιτσάνης, Αθανασία μου, όταν έγραψε "Της κοινωνίας η διαφορά" και λογοκρίθηκε κιόλας!

BOSKO είπε...

πλησίον του ποιητή...
γιατί το έσβησες;
κόλλαγε με το post, αλλά σουρεαλιστικά, με τον τρόπο σου:-))
κι επειδή σίγουρα θα το ξεχάσω, σου εύχομαι εκ των προτέρων να τα εκατοστήσεις!