Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου τα έχει εντελώς χαμένα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού και φέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω προκαλώντας διεθνή κρίση με κύριο θύμα την ίδια την χώρα του.
Είτε περιβάλλεται από άγνωστους σε μας διεθνείς συμβούλους, που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας.
Με δύο μόνο λέξεις κατάντησε την Ελλάδα περίγελo και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο. Από την άποψη αυτή έχει καταστεί επικίνδυνος για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού. Είναι απίστευτο το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς αλλά και δίνει την δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας.
Όμως τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί η πραγματική θέληση του ελληνικού λαού.

Μίκης Θεοδωράκης, Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2011

8 σχόλια:

George Tsitiridis είπε...

milise o akindinos....

vre ekso oloi

BOSKO είπε...

pisoglendis...
πάρκαρε λίγο, ρε συ.
τι είναι ο Θεοδωράκης δηλαδή, επικίνδυνος;
έχει καμία προοπτική εξουσίας, πέραν του αναστήματος του, και δεν το ξέρουμε;
ότι θέλουμε λέμε τώρα;

ασωτος γιος είπε...

ποτε θα βγει το ipad3 να χει να ασχολείται ο Γιωργάκης να μη παίζει με την Ελλάδα?

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
αυτό ήταν έξυπνο!

varometro είπε...

Τεράστιος καλλιτέχνης αλλά πολιτικά ανερμάτιστος και νάρκισσος. Κατανοητό και ειλικρινές το πάθος του αλλά καλύτερα να το εξέφραζε μέσα από την μουσική.

BOSKO είπε...

varometro...
τυχαία, λες, ο Χατζιδάκις είχε δηλώσει "ο κ. Θεοδωράκης είναι πολιτικός, εγώ είμαι ποιητής";
ας μείνουμε στο "κατανοητό και ειλικρινές πάθος του" κι ας παρακάμψουμε όλες τις πολιτικές παπάρες του, χάριν της τέχνης του.
αυτή ειν' η γνώμη μου.

τ2φ είπε...

Ποιός είπε πως κάποιος ταιράστιος οτιδήποτε δεν κάνει και μαλακίες;Πισογλέντι η μάζα που τα χώνει στον Θεοδωράκη και στον κάθε Θεοδωράκη είναι πολύ πιο επικύνδινη.Σε μια χώρα που κάναμε θεό έναν μαλάκα Μπουτάρη ή έναν Ότο Ρεχάγκελ δεν περιμένεις και κάτι καλύτερο παρά να λέμε, ο Χατζιδάκις πούστης,ο Θεοδωράκης πουλημένος και η Μακρυπούλια η εθνική μουνάρα.

BOSKO είπε...

τ2φ...
με κάλυψες απόλυτα!
πρέπει να βγω τώρα, τα λέμε αργά το βράδυ λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή!